UWV: Er is te weinig werk voor laaggeschoolden, arbeidsbeperkten en migranten

Screenshot_103

(Door: T. Jansen)

Iedere keer dat Mark Rutte ‘hardwerkende Nederlander’ zegt, verscheurt een langdurig werkloze een afwijzingsbrief. Die laatste kan ook niet anders, concludeert het UWV vandaag in zijn Arbeidsmarktanalyse 2017 (rapport-pdfsamenvatting). De uitkeringsinstantie heeft een rondje gedaan langs zo’n 50 arbeidsmarktdeskundologen (o.a vakbonden, brancheverenigingen, professoren, ambtenaren) en concludeert dat, ondanks de toenemende werkgelegenheid, sommige groepen op de arbeidsmarkt risico lopen om ‘blijvend buitenspel’ te staan. Komt allemaal door technologisering en robotisering. De kwetsbare groepen zijn laaggeschoolden, (langdurig) oudere werklozen, arbeidsbeperkten en niet-westerse immigranten. Nee, da’s geen hele vernieuwende boodschap. Maar hoe voorkomen we dat deze groepen tot in de eeuwigheid van de staatsruif moeten leven?

Lees verder>>>
(h/t “Jan Wandelaar”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Hypocrisie, Nederland, Overheid, politici, praatjesmakers, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

29 reacties op UWV: Er is te weinig werk voor laaggeschoolden, arbeidsbeperkten en migranten

 1. koddebeier zegt:

  Ach, links neemt er nog wel een paar duizend buurtvaders en stadswachten bij !

  Like

 2. Irma Vlasblom zegt:

  Ook voor ouderen is er te weinig werk.
  Bovendien kan ik zeggen na nu ruim 1 jaar in de UWV te zitten, ik was een van de V&Ders, de UWV een instantie is waar de bezem doorheen zou moeten. Je wordt als uitkeringsgerechtigde vernederd en afhankelijk van de medewerker/coach die jouwe dossier behandeld. Ik kan er een boek over schrijven. Klachten kunnen naar de Ombudsman gestuurd worden, alleen moet je eerst een klacht bij de directeur UWV indienen. Alleen komt de brief niet verder dan de klantenservice, dan ook de Ombudsman niet.
  Bellen ook alleen via de klantenservice, waar medewerkers in tijdelijke dienst in dienst zijn, die verschillende antwoorden geven m.a.w. je wordt van het kastje naar het muurtje gestuurd. Iedereen werkt langs elkaar heen. Je mag nergens over klagen want dan ben je negatief. Zelfs niet zoal’s vorig jaar de UWV mij gewoon een maand vergeten was een uitkering te geven. Ik heb geen goed woord over de UWV.

  Like

  • Driek zegt:

   @Irma Vlasblom.
   Ik zag vanmiddag dat ze de V&D te Amstelveen aan het afbreken zijn. Het is ook een wanstaltig lelijk gebouw. Je wilt er nog niet dood gevonden worden.

   Like

  • elisah zegt:

   Ik was een vaste klant van V&D, bestelde vaak online, het is eeuwig zonde dat het warenhuis niet meer bestaat. Ik wens u succes.

   Like

  • marcelvl1976 zegt:

   Er is tegenwoordig sprake van omgekeerde “discriminatie” bij bepaalde bedrijven. Dat wil zeggen dat mensen van allochtone afkomst (bv. Turken) eerder een vast contract krijgen dan mensen van autochtone afkomst. Het zijn dezelfde bedrijven die liever enkele oostblokkers laten werken omdat zij voor een iets lager tarief aan de slag willen gaan. Hoe dan ook ons eigen volk word min of meer uitgebuit, degene die hier tegen in gaan worden vervangen door goedkopere oostblokkers (voornamelijk Polen). In de constructie is het hier overduidelijk hoe de arbeidsmarkt inmiddels verziekt is! Als blanke medewerker moet ik harder werken dan allochtone medewerkers om in een goed vizier te komen!

   Like

 3. Heer M zegt:

  UWV is slecht. ook voor gezonde mensen. Beter klop je bij je gemeente aan, daar wordt je vaak veel beter geholpen is mijn ervaring.

  Like

  • BertG. zegt:

   Bij de gemeente kan je pas aankloppen als het UWV bepaald dat je niks meer van ze tegoed heb.
   Anders stuurt de gemeente je weer terug naar het UWV.
   Je kan niet kiezen wie je uitkering betaald.

   Like

   • Heer M zegt:

    Ik heb het niet over uitkering alleen, maar ook hulp bij zoeken naar werk, en begeleiding als je in de schulden komt, of dreigt te komen. Dat maakt het UWV niks uit of je schulden hebt. En het UWV is ook niet serieus te nemen dat ze mensen goed helpen bij het zoeken naar een baan. Blijkbaar woon ik in een goede gemeente (Haarlemmermeer) Heeft jou gemeente dit echt niet?? http://www.haarlemmermeer.nl/sociaal

    Like

  • Drs.P. zegt:

   Indien zonderwerk, dus werkloos, dan moet men zich bij de ratten van UWV melden, niet bij de gemeente!!! Bij het UWV wordt men vaak als profiteur beschouwt.
   Mensen die bij UWV werken zijn vaak een soort van half debiele machtswellustelingen die zelf niets kunnen en in de normalen maatschappij nooit een baan zouden krijgen!!!!
   Jaaaaaa, jullie raden het goed: dat heet positieve discriminatie!!!

   Like

  • tinekevanschagen zegt:

   Nou niet in mijn gemeente.
   Allemaal jonkies bij de klantenservice om je weg te houden bij de mensen die je
   wilt spreken.
   De WEG MET ONS mentaliteit viert hoogtij!

   Like

  • elisah zegt:

   Toen ik destijds van het HBO kwam was er crisis en een enorme jeugdwerkloosheid, de verloren generatie noemen ze het nu, dus ging ik naar het UWV….
   Daar had men nou werkelijk niks te bieden, behalve zoiets zoals CO2 lasser, bankwerker of automonteur. Uiteindelijk kwamen ze met het voorstel om stewardess te worden of om om te scholen tot kok, want daar was een tekort aan. Heb gelukkig toen zelf een baan kunnen vinden die wel aansloot bij mijn opleiding.
   Een kennis van mij, ook een HBO opleiding, moest een cursus volgen om administratief werk te gaan doen, wat niet aansloot op haar opleiding. Een baan heeft ze vervolgens nooit gekregen in die administratieve sector, na uiteindelijk één vacature werd ze afgewezen want ze sprak geen dialect…..

   Like

 4. ReaGluurder zegt:

  Decennia zijn we voorgelogen dat wij “gastarbeiders” nodig hadden. ‘Hun’, niet de mijne, pm beloofde onlangs nog 100.000en nieuwe banen!! Als ik om mij heen kijk / luister zie ik al decennia de ó zo benodigde “gastarbeiders” overdag beetje bij huis rondscharrelen. De vergrijzing zou ook een heel groot probleem zijn. Zie ik heel anders; Minder volk, minder overlast! Als er minder NL’ers zijn, is er ook minder vraag naar ‘van alles en nog wat’. De vergrijzing wordt gewoon als excuus gebruikt om NL te “verrijiken”! Van de werkloosheidcijfers geloof ik ook geen fuk. Meer dan 1,5 miljoen NL’ers zijn werkloos, maar zitten in div. “kaartenbakken” om maar niet de realiteit te hoeven tonen. Tzt is ‘Gratis Geld’ op en dan breekt de pleuris hier echt uit! Met alle gevolgen!!!

  Like

 5. Roeland zegt:

  In 2012 werd de AOW leeftijd opgetrokken. Bijna alle politieke partijen ,met uitzondering van de SP en PVV , waren daarvoor. Zoveelste slag voor langdurig oudere (Nederlandse) werklozen.
  Werklozen, die vaak buiten hun schuld wegens reorganisatie of privatisatie in die situatie terecht zijn gekomen. Het UWV functioneert zeer slecht en zoals Irma terecht opmerkt je wordt er vernederd. De politiek moet dit eens oppikken! Deze instantie UWV is een wangedrocht.

  Like

 6. Japio zegt:

  OPLOSSING; geen migranten meer toelaten en de hele zooi die al hier zijn ERUIT FLIKKEREN. Zo, probleem opgelost, is niet zo moeilijk.

  Like

 7. Jean zegt:

  Geachte T Jansen, U stelt de vraag: “Maar hoe voorkomen we dat deze groepen tot in de eeuwigheid van de staatsruif moeten leven?”
  Poepsimpel, alle staatsruifeters van allochtone afkomst én dubbele nationaliteitsbezitters duidelijk maken dat de ruif leeg is voor ze, dat ze best terug gaan naar land van herkomst want hier stopt het voor ze.
  In hun landen van herkomst is veel werkgelegenheid want de landen zijn plat gebombardeerd en leeggeroofd, daar zijn vel handen voor nodig om dat allemaal te herstellen.

  Like

 8. Sabeltant zegt:

  Tijd om ze aan de bats te zetten.
  Beter voor het milieu in plaats van die zware grondverzet machines.

  Laat ze sloten graven.
  Rotzooi langs de rijkswegen opruimen.
  Plantsoenen bijhouden.

  En alleen maar eten en een slaapplek.

  Zodra de oorlog over is, en die is over, mogen ze terug, niemand wordt hier tegen zijn zin vastgehouden maar er moet wel gewerkt worden!

  Like

 9. scheermes zegt:

  Wij kunnen alleen maar voorkomen dat mensen uit de staatsruif blijven eten door een regering te kiezen die er voor de nederlanders is !! Deze volksverlakkers zullen ons op alle fronten ten gronde richten als deze landverraders aan het bewind blijven !!

  Like

 10. abouneenee zegt:

  Als er te weinig werk ik voor mensen die school niet graag van binnen zagen, dan is er 0,000 reden om die asielparasieten naar binnen te blijven lokken met uitkering en verblijfstatus.

  Bovendien discrimineert links de autochtone laagopgeleide door masa’s laagopgeleiden te importeren die allemaal uit dezelfde vijver gaan vissen naar een baan, als ze niet opteren voor de uitkering. Bovendien maakt links het leven van de gemiddelde laagopgeleide uitzichtlozer, wat wel een goed onderwerp zou zijn voor een proefproces tegen de overheid.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik denk dat die laag geschoolde autochtoon nog altijd meer geschoold is dan wat er binnen komt.
   Wat hier laag geschoold is heeft toch op ze minst op een VMBO gezetten en kent over het algemeen goed Nederlands lezen en schrijven.
   Wat binnen komt haalt nog geen eens een lager school opleiding laat staan dat ze de taal begrijpen.

   Geliked door 1 persoon

 11. danny zegt:

  Gewoon werken als je werken kan en niet zeuren.
  Mensen die al 40 jaar gewerkt hebben, niet lastig vallen met solliciteren, die hebben namelijk al genoeg geleverd voor de maatschappij.
  Die behoren gewoon 70% van hun laatst verdiende loon te krijgen tot hun 65ste.

  Geliked door 1 persoon

 12. Theoden zegt:

  En nog steeds zijn de grenzen niet dicht, en worden er zielig middellandse bootvluchtelingen verhalen verteld. Dit omdat sommige mensen, onze overheden, de invasiers willen blijven binnen laten voor hun moralistische narcisme. Het zijn emotionele chanteerders, maar niet lang. Mijn hart verstompt voor de mensheid en ik denk steeds meer aan de overleving van mij, de mijnen en mijn volk en ras.

  Like

 13. exmarineman zegt:

  95% van de zgn vluchtelingen die nu binnen komen zijn gedoemd om tot hun AOW(!) in de uitkeringsituatie te zitten. En zij zijn niet zo braaf en afwachtend als wij, nee zij EISEN! En zo niet dn gaat de beuk er in! Wij autochtone Nederlanders doen dat niet en als wij het zouden doen staat gelijk het hele politie- en justitie-apparaat klaar voor je. Als je alleen al hoort en ziet wat er in al die AZC’s aan die “vluchtelingen” wordt gegeven en wordt gedaan dan schrik je je rot. En ja we hebben al 1 miljoen “werklozen” beter inactieven en dat worden er alleen maar méér door alle laaggeletterde en -geschoolden ja zelfs ongeschoolden die binnenkomen. Aan de andere kant zijn er ook werkzaamheden die gedaan moeten worden maar waar wij Nederlanders te hoog voor zijn opgeleid of ons er te hoog voor vinden. En daar worden dus dan buitenlanders voor ingehuurd. Maar zo langzamerhand hebben die daar ook geen trek meer in en blijven liever lekker thuis zitten: geen smerige, vuile handen, geen zwaar lichamelijk werk enz enz enz. Hoe kan het dat er maar zeg 200.000 vacatures zijn terwijl er 600.000 werkzoekenden zijn bij UWV. En dan hebben we het maar niet over de 600.000 bijstandstrekkers en de 500.000 “zieken, gehandicapten”. Tja en dan toch zou er onvoldoende “arbeidscapaciteit” zijn in Nederland en hebben we al die nieuwe advocaten, doctoren en andere hoogopgeleiden uit moslimlanden en Afrika (waar € 1000 miljard is ingestort de laatste 50 jaar) nodig. Kijk maar naar die bootjes, denk je nou echt dat een goede en hoogopgeleide arts, advocaat of zo zijn/haar land op die manier ontvlucht en zijn gezin achter laat?????

  Geliked door 1 persoon

 14. leefbarbaar zegt:

  Nogmaals; de dobbernegerts zijn consumenten. Ze kopen.
  Ze krijgen geld van de belastingbetaler en geven dat dan weer uit. Mooie winst voor de multinationals. En de bedrijven betalen hier nauwelijks belasting, want belastingparadijs.
  Dat de negert gaat werken is voor de bedrijven niet noodzakelijk.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s