Italië: € 6,4 miljard staatsgeld voor crisisbanken

Screenshot_130

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat blijkbaar akkoord met het herkapitaliseren van twee volkomen geruïneerde banken. Daarvoor stromen eens te meer bedragen van miljarden.

Contra magazine

Eigenlijk schrijven de bankregels van de EU voor dat er geen staatsgeld meer mag stromen om geruïneerde kredietinstellingen te redden. Want zoals zo vaak is er blijkbaar steeds opnieuw sprake van uitzonderingen op de bestaande regels, zoals twee actuele voorbeelden uit Italië laten zien. Want ook daar gelden kennelijk opnieuw de een of andere uitzonderingsregelingen.

Volgens informatie van de Banva Populare di Vicenza en de Veneto Banco ontbreekt het hen volgens de ECB aan enig kapitaal. Bij de eerste bank gaat het om een ontbrekend bedrag van € 3,1 miljard en bij de tweede om € 3,3 miljard. Men zou de beide kredietinstellingen echter kwalificeren als in staat om te betalen, zodat ze de hulpgelden in het kader van de uitzonderingsregeling mogen ontvangen.

Ook al gaat het hierbij naar verhouding om geringe bedragen, toch geldt deze staatshulp voor de beide Italiaanse banken quasi als deuropener voor verdere financiële hulp van de belastingbetalers aan de financiële industrie. Deze staat vanwege de kredietverlening aan “vrienden” (ook wegens politieke invloed) en vanwege waanzinnige speculaties enorm onder druk op de financiële markten.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", corruptie, Criminaliteit, ECB, euro, EUSSR, Graaien, Italië, Krankzinnigheid, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Italië: € 6,4 miljard staatsgeld voor crisisbanken

 1. Thom zegt:

  Buiten de orde van dit artikel, maar een Britse d.j.. te weten D.J. Dax is in Tunesië bij verstek veroordeeld tot 1 jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen voor het spelen van dit nummer in een Tunesische discotheek. Het is een remix van een islamitische gebedsoproep en schijnt “zeer aanstootgevend en beledigend” voor moslims te zijn? Maar dat is een varkensblaas ook tenslotte.

  Like

 2. Mary zegt:

  Las ik laatst niet dat er toegegeven is dat het geld om banken binnen de EU overeind te houden alleen door Duitsland en Nederland bekostigd wordt, dan weet u waar uw geld dan wel blijft, met dank aan Rutte en Co!!!!.

  Like

  • danny zegt:

   Het blijft een smerige rat die Rutte.
   Vos verliest zijn streken niet.

   Like

  • Nemesis zegt:

   De helft van onze pensioengeld pot is dus al verstookt. Het door ons en van ons loon/salaris gespaarde pensioengeldpot die Rutte, de vuile, smerige dief, zomaar eventjes heeft overgedragen aan de EU. Op Rutte c.s.zou de sharia van toepassing zijn hiervoor en in dit geval had ik er dus helemaal geen enkele moeite mee.

   Like

 3. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 4. Sjaak zegt:

  Luchtkastelenin in heel Europa !
  Geen woord van de schulden die ieder land heeft,
  maar wel de welvarende Economie voorschotelen !

  Like

 5. We worden gewoon leeggezogen de de zuidelijke landen.

  Like

 6. Guardiacivil zegt:

  @refererend aan Japio
  Een paar maanden terug gaf ik al aanwijzingen voor een volgende crisis tussen nu en 2020
  Alles wordt gefinancierd met gecreëerde lucht, geld wat als een spook door de finánciele markten davert en in Europa de rente kunstmatig laag houdt wat zogenaamd goed voor de economie zou zijn.
  Mijn laatste bericht over Jaap van Duijn en zijn stelling dat Europa desastreus banken helpt en Italië aan de rand van de afgrond staat.
  Het gaat om miljarden en miljarden die zo uit de hoge hoed van Brussel getoverd worden maar gigantisch drukken op het bpp van de Europese landen.
  Nederland doet het het slechtst, maar volgens onze GEKOZEN LEUGENAAR Rutte doen we het goed.

  Like

 7. Qvic zegt:

  Kan iemand mij uitleggen, als banken al hun krediet die zij verstrekken uit het niets creëren. Door simpel weg het bedrag in te kloppen op de computer en dat op de rekening van de klant te zetten. Daar overheen moet de klant die de lening afsluit ook nog rente en een afsluitprovisie betalen. Hoe kunnen deze banken dan verlies lijden op deze kredietleningen? Als ze zelf het virtuele geld uit niets laten ontstaan en net doen alsof dit fysiek geld vertegenwoordigd. Het is volgens mij gewoon de grootste fraude om zogenaamd banken te redden van het belasting geld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s