Sint Petersburg: ISIS-strijders hielpen de dader – Acht arrestaties

Screenshot_131

Protestwake met kaarsjes in Sint Petersburg op 05-04-2017.

(Vertaling: E.J. Bron)

Nieuwe details over de dader van Sint Petersburg: Hij maakte de bommen op aanwijzingen van Oezbeekse Jihadisten die in Syrië vechten. Er werden al acht mensen gearresteerd.

epoch times

De Russische politie heeft inmiddels acht verdachten gearresteerd die verwikkeld zouden zijn in de bomaanslag van Sint Petersburg. Zes verdachten zouden gearresteerd zijn in Sint Petersburg, twee in Moskou, deelde de onderzoekscommissie van de staat volgens AFP mee. Al voor de nieuwe arrestaties hadden rechercheurs in Sint Petersburg acht mannen uit Centraal-Azië opgepakt. Bij hen is een verband met de aanslag onduidelijk. Ze worden er echter van verdacht voor extremistische organisaties geworven te hebben. In een woonhuis in Sint Petersburg maakten donderdag specialisten een explosief onschadelijk, zoals de binnenlandse veiligheidsdienst FSB meedeelde.

Officiële details over de dader

De 22-jarige Akbar Dzjalilov zou de bommen, waarmee hij maandag in de metro van Sint Petersburg 14 mensen vermoordde en 51 verwondde, in zijn woning hebben gemaakt. Daarbij zou hij aanwijzingen hebben gekregen van Oezbeekse radicaalislamitische extremisten die in Syrië tegen Assad vechten. Dat berichtte vandaag de Russische krant “Kommersant” onder verwijzing naar onderzoekers.

De “Kommersant” schreef ook dat de zelfmoorddader tijdens zijn laatste reis naar zijn geboortestad Osch in het zuiden van Kirgizië een correspondentie startte met leden van de militie. Van hen kreeg hij aanwijzingen hoe hij de dubbele bomaanslag zou moeten voorbereiden. In de islamitisch-conservatieve stad wonen honderden extremisten, die ondergronds op sociale netwerken actief zijn, berichtte “Tagesschau.de” onder verwijzing naar de “Kommersant”.

In Syrië vechten 600 Kirgiezen

De boulevardkrant “Komsomolskaja Prawda” had deze week al op de voorpagina gezet: “De zelfmoorddader uit Kirgizië werd al in 2014 door ISIS gerekruteerd”, berichtte “Spiegel Online”. Verder schreef het tijdschrift dat er alleen al 600 mannen uit Kirgizië aan de kant van ISIS in Syrië vechten. Terugkerende strijders zouden proberen andere mannen, ook aanslagplegers, aan te werven. Daardoor zou in Rusland het terreurgevaar zijn toegenomen, temeer omdat het land in 2015 in de oorlog in Syrië ingreep.

In november had de Russische geheime dienst FSB bericht dat er tien verdachten uit Centraal-Azië zouden zijn gearresteerd, die aanslagen in Moskou en in Sint Petersburg gepland hadden.

Terreurexpert: Verdenking bevestigd

Terrorisme-expert Shams Ul-Haq zei vandaag tegen “Epoch Times” dat de nieuwe berichten van de Russische onderzoekers zijn these bevestigden volgens welke de daad een samenwerking van geradicaliseerde Russische staatsburgers en IS vormde. De geheime diensten zouden al jarenlang op de hoogte zijn van de verbinding tussen ISIS en de “Tsjetsjeense moedjahedien”, maar men zou niet te veel ruchtbaarheid willen geven aan dit netwerk.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, Rotzakken, Rusland, Terrorisme. Bookmark de permalink .

9 reacties op Sint Petersburg: ISIS-strijders hielpen de dader – Acht arrestaties

 1. Japio zegt:

  In Rusland weten ze van aanpakken en als ze je pakken ben je zuur errug zuur. Ik zou willen dat ze hier in Nederigland zo grondig te werk gingen. Maar die linkse rechterlijke hap hier is bang voor dat islam-gespuis, dhimmi gedrag vertonen ze.

  Like

 2. scheermes zegt:

  Het kan in de toekomst nog leuk worden !IK ben met mijn vrouw naar de zwarte markt geweest,en zag daar veel moslim”s die de mensen drones probeerden te verkopen ! Zij lieten deze drones door de hal vliegen ,en zijn hier goed bedreven in ,en doen dit dagelijk”s!! Om aan een drone een bom te maken ,is niet zo moeilijk ,en ik hoorde vandaag op de tv dat men daarvoor dan ook bevreesd is !! Het is een kwestie van tijd ,dat deze dingen ook echt gaan gebeuren!!Allemaal te danken aan het linkse stemvee !!Mede te danken aan de valse informatie van de noordkoreaanse staatsomroep de npo !!Het nieuws wat zij verplicht zijn om aan de bevolking te geven,wat wij MOETEN weten, wordt achtergehouden omdat het rechts teveel in de kaart zou spelen ,waardoor links van het toneel verdwijnt !! Zij weten heel goed dat als de pvv aan de macht komt ,dat dan de npo dan verdwijnt !! Het zakken vullen van ons belastinggeld met ook nog eens een keer de waarheid verdoezelen is dan afgelopen !!Het enege wat wij vragen aan de npo is om de waarheid te verkondigen ,zodat het volk de juiste keuze kan maken !!Maar door het steeds maar weer promoten van links op de tv kunnen deze landverraders de judas penningen blijven opstrijken !!

  Like

 3. Mary zegt:

  Naar wat Putin beloofde met daders en hun familie van aanslagplegers te doen denk ik dat deze moordenaars nooit of niet snel meer zullen terugkeren in de samenleving, en zo pak je dat aan!!!.

  Like

 4. danny zegt:

  Die leven niet lang meer.
  Weet Putin wel raad mee. Hahahahaaha.

  Like

 5. Ivan Chapka zegt:

  En laat dat tuig maar lekker wegrotten in één van de Goelach gevangenissen in Siberië

  Like

 6. Lee zegt:

  Toen de MSM berichtte dat hij écht helemaal alleen had gehandeld wist is al zeker dat dit ‘nieuws’ uit de duim gezogen was.

  Like

 7. Maar in ieder geval heeft Poetin ze toch te pakken en dat wordt geen 4**** hotel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s