Verkiezingsbelofte ingelost: Washington betaalt minder geld aan VN-bevolkingsfonds

Screenshot_128

(Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse regering heeft een verkiezingsbelofte waargemaakt en stopt met onmiddellijke ingang haar betalingen aan het bevolkingsfonds van de Verenigde Naties. Dat deelde het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken mee. Het fonds, dat al bijna 50 jaar bevolkingsprogramma´s in meer dan 150 landen financiert, zou programma´s ondersteunen voor gedwongen abortussen en sterilisaties, motiveerde het ministerie de stap. De regering-Trump is echter niet de eerste Amerikaanse regering die de betaling aan de VN-instantie stopzet.

Duits - Zuerst

Het bevolkingsfonds betreurde de beslissing van Washington en wees de beschuldigingen op zijn website van de hand. Het zou zijn taak zijn om “veilig te stellen dat iedere zwangerschap gewenst is, iedere geboorte veilig en dat het potentieel van ieder kind vervuld wordt.”

VN-organisaties zoals het bevolkingsfonds worden gefinancierd door vrijwillige bijdragen van de regeringen. In 2015 waren de VS met $ 75 miljoen de op drie na grootste donor van het fonds. Met haar betalingsstop maakte de regering-Trump voor het eerst haar dreiging waar om de financiële bijdragen aan de VN te korten.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, Verenigde Naties, VS. Bookmark de permalink .

10 reacties op Verkiezingsbelofte ingelost: Washington betaalt minder geld aan VN-bevolkingsfonds

 1. Mary zegt:

  De VN is een zeer duistere club waar geen land bij aangesloten zou moeten (om maar iets te noemen hun duistere “klimaat” politiek, welke een grote leugen is) zijn laat staan er iets aan doneren.

  Like

 2. Thomasson zegt:

  De beslissing is meer dan rechtvaardig. Zij hebben genoeg gevreten van de Amerikaanse tafel en er komt er geen einde aan. De meeste islamitische landen en heel Afrika spelen voor de eeuwigheid “gast aan tafel”. Miljarden dollars zijn als water gestroomd naar zwarte en bruine portemonnees en Zwitserse bankrekeningen. Denk ook aan viezeriken zoals Oxfam Novib en andere smerige organisaties die schijnheilig janken voor de Derde Wereld en de directeurs a la Farah Karimi schuiven meer dan 200.000 Euro per jaar met niks doen. Nu is de tijd aangebroken voor een woord OPROTTEN!. Amerika heeft het geld hard nodig voor haar eigen arme bevolking en zo ook Nederland. GENOEG IS GENOEG.

  Geliked door 2 people

  • Mirjam zegt:

   Helemaal mee eens. In de wereld is een soort van acceptatiebeleid ontstaan van gewoonterecht welk niets met menselijkheid, rechtvaardigheid en realiteit te maken heeft. Jarenlang is de blik op de juistheid van situaties en dingen steeds meer vertroebeld geraakt, door winstbejag en geldgier en waarom? Omdat het kon, omdat er geen controle was en partijen het accepteerden. Zo ook de VN. Een club van eurocraten waar miljarden in omgaat, maar die zo ondoorzichtig zijn als staal. De reden voor de acties met betrekking tot hun ‘doelen’ zijn en blijven alleen zichtbaar voor henzelf en zo kunnen ze de controle ook zelf intern behouden, wat weer positief uitwerkt op de geldstroom die ze ontvangen van de landen behorende tot hun organisatie. Het hoe, waarom en hoeveel van het besteden van het geld aan welke projecten dat hun wordt toevertrouwd, is daarom een groot vraagstuk.

   Ze hebben hun gang kunnen gaan al die vele jaren door, gesteund door het blind vertrouwen van de leden van de natie. En nu eindelijk komt er iemand en die gaat hun ‘goede’ intenties ‘in frage’ stellen. Hij accepteert hun beleid niet zomaar en wil antwoorden. Hij wil andere dingen dan zij voorstaan en stopt het hoge ‘abonnementsgeld’, omdat hij het niet eens is met waar het voor wordt gebruikt. Paniek alom, verbazing en verontwaardiging, maar 100% terecht en bewonderingswaardig, want nu rijst de vraag waarom dit niet eerder is gebeurd? Trump doet het en gaat niet mee in het ‘gewoonterecht’, maar breekt de schelp open en voert zijn eigen beleid. Héél goed. A wake-up call om voor de VN om over na te denken. Ik heb een gevoel dat nog veel gaat veranderen en ik hoop dat het goed zal zijn.

   Like

   • hendrikush zegt:

    Het uitgangspunt van het bevolkingsfonds, “geen zwangerschap ongewenst”, moet nodig ter discussie worden gesteld. Economische, politieke, medische en milieuproblemen worden verzwaard door een teveel aan zwangerschappen.
    De naastenliefde van ngo’s en deugmensen lost geen problemen op maar veroorzaakt problemen.

    Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Ook Trump kan geen ijzer met handen breken, maar dat hij in alle oprechtheid probéért, zijn verkiezingsbeloften waar te maken, is meer dan duidelijk!

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 5. Beschouwer zegt:

  Bevolkingspolitiek ? Weer iets van ambtenaren in dit geval van de VN om daarmee de overbodigheid van deze in casus VN-ambtenaren te maskeren. De bevolking groeit niet of wel en dat wordt niet bepaalt van achter bureaus van ambtenaren dat gebeurt in bed !

  Like

 6. danny zegt:

  Go trump go!
  Beter dan pinokkio hier.

  Like

 7. Goed zo, Trump heeft zijn belofte ingelost.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s