BEJAARDEN WORDEN MET DEN DAG BRUTALER…

Screenshot_22

(Door: “Driek”)

Zojuist lees ik met verontwaardiging dat er ook voor oude lieden in deze vreselijke tijd geen enkel erbarmen meer is. Want, spitse lezer van E.J. Bron, wat wil het geval? Welnu, er dreigt een rechtszaak rondom de warme maaltijd van senioren van de Vondelflat in Groningen. Bewoners van de serviceflat riskeren dwangsommen van € 500,- per dag als ze kiezen voor een cateraar in plaats van het eten dat zorginstelling Zinn brengt.

Welja, je moet toch het lef maar hebben om menschen van bijna honderd jaar oud het vuur aan den schenen te leggen en hun een smakelijke maaltijd te misgunnen. In de Vondelflat met 140 senioren tot honderdjarigen lopen de gemoederen op. Secretaris Abel van Santen (93) van de bewonersvereniging zegt: ‘We zijn gesommeerd eten van de cateraar van onze keuze niet hier te laten brengen. Ik trok me er niks van aan, ik zie het als intimidatie en bedreiging’.

Een waarschuwingsbrief met vooruitzicht van een ‘eetboete’ stemt de oud-welzijnswerker niet mild. “Dit is dagvers en gevarieerder, dat is toch lekkerder dan opwarmen”, zegt hij etend. Hij kan zich niet voorstellen dat de dagelijkse handvol maaltijdeuro’s per bewoner zoveel uitmaken.  “Hier wordt eerder goed verdiend. Het pand is hypotheek vrij”.

Voorzitter Jaap Pronk (88) van de bewonersvereniging zocht maaltijdalternatieven. “Wij koken zelf, maar niet iedereen kan dat. Er moet wel keuzevrijheid blijven, neem dan een cateraar die voldoet. Men vindt het eten dat nu wordt geserveerd gewoon niet zo lekker”.

Jaap van Os van ‘De Jacobijn’ uit Haren brengt de maaltijden rond, die kort ervoor dampend in de keuken stonden. De flatleiding nam het Van Os kwalijk dat hij actief klanten wierf. “In een complex vlakbij leveren wij aan alle bewoners. Het kan wel.”

Screenshot_21

Mevrouw Boddeveld-Koops (90) smult van zijn eten. “Het was weer zo lekker, echt heerlijk. Ik vind het andere niks, daar zit geen smaak aan. In de eetzaal zitten ze met lange gezichten”.

Directeur Berend Lugies wil niet toegeven: “Afspraak is afspraak. Dit is geen verpleeghuis, we krijgen geen subsidie. We zijn gebonden aan regels”, zegt Lugies. Iets bijbetalen of andere oplossingen mogen niet.

Ik spreek hier den wens uit dat Berend Lugies straks, wanneer hij behoort tot den bejaarde lieden, een klappergebit heeft en voedsel krijgt voorgezet dat niet te vreten is. Je moet toch maar durven om menschen van bijna honderd jaar oud te tiranniseren en ze hun kleine pleziertje te misgunnen.

Lezer, let wel, door dit soort rotzakken wordt Nederland voor bejaarden onleefbaar. Ik kan er werkelijk niet over uit.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groningen, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

41 reacties op BEJAARDEN WORDEN MET DEN DAG BRUTALER…

 1. hslot4 zegt:

  Mischien moet die Berend Lugies wat eerder aan een kunstgebit geholpen worden lijkt mij wel een goede oplossing .
  Ennuhhh Lugies dan niet daarna door een rietje ergens anders gaan eten he gewoon slikken wat uit die kutkeuken van je komt bon apetit .

  Geliked door 2 people

 2. Cathja zegt:

  Ik heb het artikel ook met grote verontwaardiging gelezen, Driek. Wie durft oude mensen een gezonde maaltijd te misgunnen? Als het eten smakeloos is kan het gebeuren dat deze mensen dan liever maar helemaal geen warme maaltijd gebruiken. Daardoor zouden ze belangrijke vitamines mislopen.
  Ik geef de ouderen die zelf actie hebben ondernomen en nu een smakelijke, gezonde en verse maaltijd krijgen groot gelijk. Niks boete of wat dan ook, maar begrip voor de standpunten van deze vastberaden ouderen zou de leiding van dit tehuis niet misstaan.
  Petje af voor deze mensen. Jullie laten zien dat ook mensen op hele hoge leeftijd nog zeer goed in staat zijn om voor hun rechten op te komen.
  Goed gedaan door deze ouderen!

  Geliked door 1 persoon

 3. tinekevanschagen zegt:

  We worden, zowel jong als oud naar de verdommenis geholpen.

  Geliked door 1 persoon

 4. delamontagne zegt:

  Ik lees dit bericht hoe ouderen weer eens “bedisselt” worden in NL toevallig nadat wij de hele dag in de Grootste Stad van ons Dept. ( 35.000 inwoners ) hebben doorgebracht.
  Tussen de middag bij een Chinees gegeten. Het is al een hele verrassing hier er een tegen te komen, want vrijwel onbekend. Wel Vietnamese Restaurants.
  Menu uiteraard totaal anders dan bij een NL-se Chinees.
  Gewoon leuk uit-te-proberen.
  Dus het kleine beetje GENOEGEN dat die ouderen hebben om zelf een keuze te maken, wordt ze ook al ontnomen.
  Oorzaak, geld, geld = winst etc,etc.
  Toen wij nog in NL woonden was het woord “ZORGINSTELLING” onbekend.
  Ik heb ,t eerste stukje van dat woord, dus “zorg” altijd een verkrachting van de betekenis van dat woord gevonden in combinatie met instelling of andere zorgelijke zaken in NL………….!

  Geliked door 1 persoon

 5. Elena zegt:

  Die bejaarden betalen hun ganse AOW en pensioen aan die Berend luggie.
  Die luggie heeft een contract afgesloten en er zelf leuk aan verdiend.
  Indien het mij zou overkomen, zou ik dat duur betaalde varkensvoer naar die luggie zijn kop gesmeten hebben…in de hoop hij er de tiefmoord in zou steken.

  De bejaarden zijn NIET verplicht dat varkensvoer te eten.
  In de gevangenis gaat men klagen en dreigen met “hongerstaking”…en zich beroepen op de mensenrechten.
  Deze bewoners hebben 100% het recht op een gezonde lekkere maaltijd, die zij zelf betaald hebben.
  Dan gaat die oplichter luggie nog dreigen met eetboete?……whahaha !!!

  Geliked door 2 people

 6. oeps48 zegt:

  Zo, de situatie is wel duidelijk. Directeur Berend Lugies heeft afspraakjes met zijn gaarkeuken. En, zoals in zoveel van dit soort tehuizen, zal er er ook hier wel flink onder de tafel worden geschoven. Och, een gemakkelijke kleine zwarte bijverdienste. Welke controleur zal dat hard kunnen makken? Door de straf, die het tehuis de oudjes wil opleggen, heeft het tehuis zichelf verraden. Aan de gaarkeukens wordt kennelijk heel veel verdiend en ook geschoven.
  Ik kan me heel goed voorstellen, dat de bewoners de gaarkeuken helemaal zat zijn en zelf een cateraar in de arm hebben genomen. Voor de gaarkeuken staat een bepaald budget . En daar kan natuurlijk flink op worden bezuinigd. In plaats van lekkere maaltijd zet je de oudjes gewoon een een goedkope smakeloze prak voor. En die bezuiniging kun je onder de armen verdelen. En wie maakt er zich nu druk om mineralen, vitaminen eiwitten enz. enz. Het zijn immers toch maar oudjes en die gaan toch wel dood. Ze moeten niet te lang leven. En het leven hoeft ook niet meer al te aangenaam te zijn. Het leven is immers toch al zo goed als voltooid. En vrouw Schippers kijkt niet op of om. En de vent, die ‘s-nachts naast haar in bed ligt, zal de leiding van de tehuizen wel van advies dienen, hoe de regels kunnen worden omzeild.
  Ik heb allerlei kwalijke praktijken in verschillende tehuizen kunnen waarnemen. Kijk eens goed, of het personeel soms ook met grote lege tassen naar het werk komt en met volle tassen naar huis gaat. Dat is eerder regel, dan uitzondering. Merk op, dat wanneer de top van een organisatie gaat sjoemelen, wordt er op alle andere niveau’s ook gesjoemeld. Van hoog tot laag en niemand kan er wat van zeggen.
  Mijn ervaring. Soep wordt in grote gamellen aangeleverd en is van goede kwaliteit. Bij controle klopt alles. Aan bewoners wordt van boven af een half bordje dunne soep opgeschept. En het dikke blijft in de gamel. ‘s-Middag gaat het personeel naar huis met een volle weckfles goede soep. Het is toch zonde, dat het moet worden weggegooid. Bij de broodmaaltijd aan een tafel voor 8 mensen, zijn 10 sneden brood, voor 8 boterhammen beleg een bijna leeg botervlootje en idem suiker- en jampot. Eet smakelijk dames en heren. Als u nog wat nodig hebt, roept u maar. Maar er was niemand om te roepen. Het personeel zat aan het einde van de gang in een kamer te kletsen, sorry te vergaderen. Er stond een grote fruitschaal, die bedoeld was voor de bewoners. Geen van de bewoners durfde er aan te komen. Na de wisseling van de wacht was de fruitschaal plotseling leeg. De volgende dag ben ik terug gekomen en heb ik aan iedere bewoner een stuk fruit naar keuze geven. Uit de koelkast haalde ik extra brood, beleg boter en wat ze nog meer nodig hadden en dat heb ik op de tafels gezet. Ik heb ieder een vol bord soep, van onder uitgeschept, gegeven. Met aardappelen en groeten idem dito hetzelfde. De bewoners hadden nog nooit zo goed gegeten. Maar het personeel was witheet. Ze kalmeerden pas, toen ik dreigde met foto’s in de krant.
  In een verpleegtehuis in Rotterdam heb ik gezien, dat in een gesloten afdeling een stuk of 12 oude patiënten op een hoge stoel aan een grote hoge ronde tafel zaten. Ze konden niet met de voeten aan de grond. Ze konden hun voeten hooguit op een latje van de stoel zetten. Zo zaten ze de hele dag klem. Er kwam een juffrouw de middagmaaltijd brengen. Maar zij zette de borden zo ver op tafel, dat de patiënten er eigenlijk net niet bij konden. Een goed halfuur later kwam er een andere juffrouw de borden ophalen. Ook de borden van de patiënten, die niet hadden kunnen eten. Oh, u had geen honger? En voor de patiënt kon antwoorden, was de juffrouw al weer verdwenen. Ik heb niet kunnen vaststellen, dat er enige hulp was voor patiënten, die meer niet alleen konden eten. Incontinent of niet, ‘s-morgens een schone luier en ‘s-avonds ook. Een goede 2 maanden later zaten al die patiënten in de volgende kamer. En enige tijd later in de daaropvolgende kamer, waar de een na de ander overleed. Ja, in een verpleegtehuis gaan oude mensen nu eenmaal dood. Ze moeten natuurlijk ook niet te lang leven. Er zijn wachtlijsten en budgetten. Het sterfhuis moet vooral efficiënt worden gerund. En de leiding heeft geen roeping meer, maar wel een salaris van ver boven de balkenendenorm.
  Vorig jaar deed de vader van staatssecretaris van Rijn in zijn bijzijn voor de tv zijn beklag. De oude man maakte een hele kwieke indruk, maar leefde binnen een week niet meer. Toeval ??? Oude mensen gaan dood.

  Geliked door 11 people

  • tinekevanschagen zegt:

   Ik heb vorig jaar een jaar lang als vrijwilliger 2 dagen per week de activiteiten voor mijn rekening
   genomen.
   Toen ze zagen dat de mensjes van mij gingen gaan houden , kon ik vertrekken.
   breek me de bek niet open!

   Geliked door 5 people

   • oeps48 zegt:

    Ik geloof het meteen. Heel herkenbaar.

    Geliked door 1 persoon

   • elisah zegt:

    Als ik op zo’n plek zou werken, dan werd ik er vast als eerste uit gewerkt. Ik ben allergisch voor vuile spelletjes en bedrog.

    Geliked door 3 people

   • BertG. zegt:

    Ze zochten dus geen mensen die het goed voor hebben met de bejaarden, maar slijmballen die mee slijmen met de leiding, om die bejaarden klein te houden.
    Het is namelijk niet de bedoeling dat het aangenaam voor ze is, ze dienen zo spoedig als mogelijk te sterven door ellende en verdriet.

    Geliked door 1 persoon

 7. Flo zegt:

  De Directeur zou verplicht moeten mee eten met het zelfde eten als wat hij de mensen durft voor te zetten,en wel elke dag .

  Geliked door 2 people

 8. Japio zegt:

  Het lijkt eerder een straf dan een zegen om zo oud te mogen worden in deze huidige maatschappij. We zouden deze ouwetjes moeten koesteren en eren. Maar ipv van onze ouderen te geven waar ze recht op hebben geven ze de vluchtelingen dingen waar ze GEEN recht op hebben.

  Geliked door 4 people

  • oeps48 zegt:

   In zorg en verzorgingstehuizen gaat heel veel geld om. Dat is dus “big business”. En waar veel geld omgaat, zijn er altijd lieden, die menen ervan te mogen profiteren. Gris Grijpstra heeft altijd wel een strijkstok bij de hand. Jantje zei al: “aan een boom zo volgeladen, mist men één twee pruimen niet”.
   In Nederland zorgen wij beter voor de boeven in het gevang en de geluk zoekend terroristen migranten, dan voor onze oudjes. Voor hen hebben ze het voltooid leven bedacht.

   Geliked door 5 people

 9. leefbarbaar zegt:

  Deze mevrouw W. Koopmans-Kornelius is godheid bij Zinn. Vast lid van een politieke partij en tevens graaiend directeur. Dit kreng geeft zich zelf € 203.118 per jaar.
  Bijgaand de bron: https://www.sp.nl/sites/default/files/overdetop2015.pdf
  (Ja ik weet dat dit onderzoek van de SP is en ik betreur het ten zeerste dat dezelfde SP zich achter hun AFA-tuig verschuilt en dus nimmer kan mee helpen het graaien te stoppen).
  Maar u kunt allemaal Zinn mailen, laat al die oplichters er niet mee weg komen.

  Geliked door 4 people

  • Gek dat die lui gewoon 2 ton plus per jaar beuren voor een luizenbaantje in de volledig met belastinggeld gesubsidieerde sector. Dat is dan kennelijk het zogenaamde brutobedrag waar nog wat meuk bovenop komt zoals vakantiegeld, doorbetaalde ADV- en ouwelullen danwel -kuddeddagen, doorbetaalde vakantiedagen, bonus plus een 13e en 14e maand. Nog een baal pensioen- en werkgeverspremie d’r bovenop en je kijkt zo tegen een berg van 500.000 euro salariskosten per jaar aan. Net als Eddy Murphy zeg ik u: No pussy is worth 500.000 euro, every year, no pussy!

   De vraag is nu of deze enorme bedragen vallen onder het begrip zwijggeld of gewoon onder vriendendienst zoals wel eens de ene hand de andere wast.

   Geliked door 1 persoon

   • Marcel zegt:

    Toen mv Koopmans ” de baas” van Zinn werd, heeft ze een groep verpleegkundigen eruit gewerkt. Zaten vlgs. haar een schaal te hoog!
    Vanaf de eerste dag betrekt ze haar man van architectenbureau team 4 bij alle verbouwingen, zo ook de verbouwing van de Vondelflat. Zelf laat ze de ” oudjes” overal voor betalen, omdat er vlgs.haar te weinig geld is.
    Tot mijn verbazing worden er nieuwe woontorens door Zinn gebouwd in Haren, want ze heeft weer een groot oppervlak grond + aanleunwoningent gekocht, die natuurlijk tegen de vlakte moeten. Hoezo geen geld?
    Het is allemaal ons kent ons en enorme belangenverstrengelingen.
    En maar bla bla bla, deze PvdA er.weet precies wie ze een boek over Zinn laat schrijven,en wie ze uit nodigd

    Geliked door 1 persoon

  • oeps48 zegt:

   In de bovenste la van het mooie bureau ligt de strijkstok voor het grijpen.

   Geliked door 3 people

 10. Jan zegt:

  Rijk wil geld van dode bankklant

  Het Rijk wil dat banken en verzekeraars de slapende tegoeden van overleden klanten overdragen aan de overheid. Nu mogen financiële instellingen het geld houden als zich nooit een erfgenaam meldt. Waarschijnlijk gaat het om vele miljoenen euro’s.

  http://www.ad.nl/binnenland/rijk-wil-geld-van-dode-bankklant~a9bbddc6/

  Geliked door 4 people

  • Willie zegt:

   @Jan, beter is gewoon GEEN geld op bank te hebben,desnoods steekt degene die de woning komt leeg maken t maar in zn zak, dat zal ook maar wss een arme sloeber zijn, t weze hem gegund, beter dan de oppergraaiers , niet ??

   Geliked door 1 persoon

  • elisah zegt:

   Hoe moeten die erfgenamen dan weten dat er slapende tegoeden zijn als niemand ze daar van op de hoogte brengt? Het is gewoon de reinste diefstal, net zoals bij oude teruggevonden spaarbankboekjes die zgn niet geaccepteerd worden.
   Tegenwoordig zijn er mensen druk aan de gang met het achterhalen van de eigenaren en erfgenamen van in de oorlog geroofde kunstwerken, dat kan daar dan ineens wel.

   Geliked door 1 persoon

  • oeps48 zegt:

   Het zou inderdaad wel eens om heel veel geld kunnen gaan.
   Er zijn inderdaad nogal wat bankrekeningen van Joden, die WO2 niet hebben overleefd. Hun erfgenamen evenmin niet.
   Voor, tijdens en na WO2 werden heel veel kapitalen ondergebracht in stichtingen. Veel van deze stichtingen zijn in het ongerede geraakt, omdat nabestaanden van de oprichters niet op de hoogte waren van het bestaan van deze stichtingen. En er is dus geen stichtingsbestuur meer voor handen. Bedoeling was kapitalen veilig te stellen voor later.
   Tegen het einde van WO2 hebben heel veel juristen hun cliënten aangeraden, om een stichting op te richten en daar hun zwart verdiende oweeërskapitaal in onder te brengen. Stichtingen hoefden in die tijd namelijk niet aan te tonen, hoe ze aan hun geld waren gekomen. Op die manier kon aan de te verwachten zuivering en het tientje van Lieftink worden ontsnapt.
   Sinds de industriële revolutie (eind 19e eeuw) hebben heel veel rijke stinkers grote donaties, fiscaal aftrekbaar, verricht aan door henzelf opgerichte stichtingen voor “goede doelen”. Zo kon belasting worden ontdoken. Er werd in die tijd, ook binnen de familie, veelal niet over de financieën gesproken. Erfgenamen waren vaak niet op de hoogte van het bestaan van dergelijke stichtingen. De stichtingen zijn in het ongerede geraakt door gebrek aan een bestuur. De kapitalen staan echter nog steeds op de bankrekeningen en vergaren rente op rente. Ik weet, dat er zowel tijdens WO1 als WO2 allerlei smokkelaars en oweeërs waren, die het geld dat ze verdienden belegden in stukjes grond, die zij links en rechts kochten. Veelal ging het om goedkope percelen bos of natuur. Na de oorlog wisten ze niet meer wat ze allemaal hadden gekocht of waar hun bezittingen lagen. Bedenk dat er ook nog wel eens een groot aantal bankkluizen kunnen zijn, waarin goud, geld, deviezen, juwelen, eigendomsbewijzen, effecten en joost mag weten wat nog meer is bewaard en waarvan de eigenaar al lang geleden is overleden.
   Als je al die “slapende” en “dode” rekeningen bij elkaar optelt, zou het inderdaad wel eens om een immens grote pot met geld kunnen gaan. Geen wonder, dar het rijk c.q. Rutte daar een oogje op heeft.

   Geliked door 1 persoon

 11. elisah zegt:

  Zou het geen makkelijke oplossing zijn om de kwaliteit van de maaltijden gewoon te verbeteren?
  Als niemand het lekker vindt, dan doe je dus iets fout, zo simpel is het.

  Geliked door 1 persoon

  • elisah zegt:

   Bestaat er niet een mogelijkheid, om een keuringsdienst er eens naar te laten kijken?Onaangekondigd natuurlijk.

   Geliked door 1 persoon

  • Driek zegt:

   elisah zegt: Zou het geen makkelijke oplossing zijn om de kwaliteit van de maaltijden gewoon te verbeteren?

   Ja, dat vraag ik mij ook af, want zelfs aan boord van marineschepen en onderzeeboten is het eten zeer smakelijk. Ik neem aan dat er in die Vondelflat een professionele keuken is, dus een goede kok kan daar toch behoorlijk voedsel bereiden? Ik zit mij hier behoorlijk druk over te maken, want ik vind het erg zielig voor die oude lieden, die weinig anders nog hebben dan een lekkere maaltijd. Ik heb geen @mailadres van die Vondelflat, anders zoude ik die directeur een mailtje sturen. Ook de Bronlezers.

   Geliked door 2 people

 12. SJM zegt:

  Iemand zal wel behoorlijk (bij)verdienen aan de prak die ze de oudjes opdringen. Misschien dat maar eens onderzoeken?

  Geliked door 2 people

 13. Je hebt toch het recht als mens zelf te mogen kiezen of te beslissen. We woeden langzamerhand geleefd in dit land.

  Geliked door 2 people

  • Doet me toch sterk allemaal denken aan de verhalen die we hoorden uit de vernietigingskampen met die treinen, waar de bewakers de ter beschikking gestelde budgetten roofden en treinen vol met voedsel, bestemd voor de gevangenen, confisceerden en op de zwarte markt verkochten. En omdat ze toch bezig waren beroofden ze de gevangenen, die al stervend waren van de honger, desnoods nog levend van hun gouden tanden en andere vermogenswaarden (organen misschien? Hé D66 lees eens). Aantallen slachtoffers werden vanzelfsprekend niet aan Berlijn gemeld want dat zou de poen en de volle treinen stoppen. En trouwens, Berlijn kreeg sowieso toch de schuld en werd na der Krieg geneurenbergd en de rovertjes gingen vrijuit behalve hier en daar een propaganda-exemplaar.

   Geliked door 1 persoon

 14. Beschouwer zegt:

  Zo zie je maar dat er iedere keer weer vuile vieze achterbakse psychopaten aan het roer staan die graag de bejaarden plukken en nog brutaler worden als de bejaarden zijn hondenvoer niet willen. Deze psychopaat Berend Lugies mag wel eens worden opgewacht in een steegje. Wat een klootzak !

  Geliked door 1 persoon

 15. Tistochwat zegt:

  Smerige gewetenloze honden aan de ‘top’!
  IK HAAT EN VERAFSCHUW DE SCHOFTEN DIE OUDE, WEERLOZE MENSEN HET (LAATSTE) LICHT IN DE OGEN NIET GUNNEN!
  Mijn arme vader en moeder kregen in het verzorgingstehuis (dat overigens deed wat het kon) waar ze zijn overleden (R.I.P.) ook onwelriekend gaarkeukenvoedsel. Als je het tehuis betrad, hing er altijd de geur van een soort goedkoop bouillonblokje. Mijn vader, die geen vlees wilde eten, lustte het verstrekte voer niet. De aardappelen waren smakeloos, de jus was net water, enz. De stumper at brood met simpel beleg en verder at hij dan maar koekjes en ander snoep. Nu is ook hij dood, zonder ook nog maar ergens plezier aan te hebben beleefd. Ik heb nog nooit zo’n hoopje ongelukkige ellende gezien. Zelfs fleurig opgemaakte schotels zijn ouderen niet gegund.

  En als ik dan bedenk wat die bolle Von Amsberg elke dag voor zijn snufferd krijgt gezet, vooral tijdens zijn staatsbanketten, dan kook ik van machteloze woede!!!

  Ik word nog steeds elke dag gekweld door de gedachte: hád ik maar geld gehad om mijn weerloze ouders in een particulier verzorgingstehuis te hebben kunnen plaatsen. Dan hadden ze in een parkachtige tuin kunnen zitten, een mooi uitzicht gehad vanuit hun kamer en meer aandacht van de verpleging gekregen. Nu hebben ze alleen maar naar muren en kale lucht kunnen kijken. En moeten wachten tot ze eindelijk aan de beurt waren om ergens mee te worden geholpen. Tijd voor een praatje was er niet. En daar zat mijn vader dan hele dagen te treuren in een kleurloze omgeving…
  Nee, laat mij alsjeblieft maar doodgaan voordat ik oud en van anderen afhankelijk ben.

  *heel erg verdrietig* 😦

  Like

  • Cathja zegt:

   @Tistochwat,
   Ik ben het voor 100% en van harte eens met alles wat je schrijft!
   Het is heel erg en bedroevend hoe onze geliefde ouderen worden behandeld!
   Je weet hoe ik erover denk. De schoften die de ‘leiding’ hebben zullen zelf niet eten van dat smerige voer, maar eten het beste van het beste, en strijken bovendien op schaamteloze wijze maand na maand bàkken geld op!
   Grote schande!!
   Sterkte Tis!

   Geliked door 1 persoon

 16. Cocky Nuijten zegt:

  Groot gelijk hebben die ouderen!

  Geliked door 1 persoon

 17. Republikein zegt:

  Zet het bier koud.

  Like

 18. Jules Vismale zegt:

  Het sprookje over De Bremer stadsmuzikanten maakt ook goed op een symbolische wijze duidelijk dat de ezel, hond, kat en haan hierin worden beschouwd als afgedankte mensen of bejaarden die men als oud vuil aan de kant wil gooien, gelijk in dit artikel, en men hun vroegere arbeid niet meer waardeert! Maar dan blijkt soms dat de “oudjes” gezamenlijk nog heel goed in staat zijn om verderfelijke personen weg te jagen zoals de roversbende en dat mogen ze zelfs die Berend Lugies en de laffe figuren die de bejaarden hun eten willen afpakken meteen wegjagen, gelijk naar de rovers waar ze geestelijk nog op lijken!

  Like

 19. Albert van de Brink zegt:

  Lugies een echte intramurale bestuurder rechtlijnig eigengereid en narcistisch zich opstellend, compromissen past niet in zijn straatje.
  Een gesjeesd bestuurder uit Sneek met een flinke wachtgelduitkering die nog wat bij kan graaien over de hoofden van bejaarden. Voor deze mensen is.de maaltijd vaak nog het belangrijkste deel van de dag.
  Wat is de relatie cateraar en Lugies??
  Stichtingsbestuur resp. Eigenaar neem uw verantwoordelijkheid, een SERVICE flat anno 2018 is geen verpleeghuis waar bewoners alles moeten slikken!!

  Like

  • Marcel zegt:

   Directeur Will Koopmans van Zinn heeft een man die werkzaam is bij architectenbureau team 4. Heeft ook de Vondelflat verbouwd.mv. Koopmans koopt vele panden op en besteedt het werk uit aan architectenbureau team 4
   Het wordt tijd voor een grootschalig onderzoek ,vastgoed, Zinn, team 4 architecten. Belangenverstrengelingen

   Geliked door 1 persoon

 20. BertG. zegt:

  Bewoners Vondelflat mogen toch zelf eten kopen.
  De bewoners van de Vondelflat in Groningen mogen voortaan zelf hun eten kiezen. Daarmee is de maaltijdrel opgelost. Volgens RTV Noord is dat de uitkomst van een bemiddeling door de gemeente Groningen.

  http://www.ad.nl/binnenland/bewoners-vondelflat-mogen-toch-zelf-eten-kopen~ae99c703/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s