Het begint: VS vallen Syrische strijdkrachten aan

Screenshot_3

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Amerikaanse torpedobootjagers in de Middellandse Zee vuurden 59 Tomahawk-raketten af op een steunpunt van de luchtmacht van de Syrische strijdkrachten. Trump zet de agressieoorlog van Obama tegen Syrië voort.

Contra magazine

Volgens de Amerikaanse tv-zender “NBC News” hebben twee Amerikaanse torpedobootjagers in de Middellandse Zee in totaal 59 Tomahawk-raketten op het militaire vliegveld van Shayrat in de provincie Homs afgevuurd. Ze zouden Syrische gevechtsvliegtuigen en kerosinedepots in het vizier hebben genomen. Inmiddels begroette de grootste Syrische “rebellengroep”, de radicaalislamitische en terroristische militie van Al Qaida “Al Sham”, iedere Amerikaanse interventie. Daarbij wordt de terreurmilitie door de Amerikaanse zender gebagatelliseerd.

De VS beschuldigen de Syrische luchtmacht ervan tijdens een aanval op de plaats Shaikhoun gifgasgranaten te hebben afgevuurd, hoewel de Syrische regering het gebruik van chemische wapens al jaren geleden stopzette en de aanwezige depots onder internationaal toezicht vernietigde. Bovendien zou Damascus geen reden hebben om de intussen verbeterde betrekkingen met de EU door de inzet van gifgas te verslechteren.

Maar de Amerikaanse president Donald Trump en diens Neocon-regime zetten inmiddels dezelfde agressieve koers tegen Syrië voort als onder zijn voorganger Barack Obama. Ook Trump handelt puur uit ideologische redenen, zonder ook maar enig bewijs nodig te hebben. Beschuldigingen van twijfelachtige bronnen (in de vorm van radicaalislamitische jihadistische terroristen) zijn hierbij voldoende.

Sprak Trump zich eerder nog uit tegen de vervanging van Assad, dan is dat ondertussen veranderd. De druk van invloedrijke politieke krachten op de als onconventioneel geldende Republikein is enorm en vermoedelijk werd hij ingehaald door de Amerikaanse reële politiek.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

117 reacties op Het begint: VS vallen Syrische strijdkrachten aan

 1. De Amerikanen hebben nu openlijk de russen geschoffeerd.
  Ik denk dat er meer achterweg komt dan we denken. Maar op de radio wordt er al victorie geroepen.
  Ze hebben de Russische Beer nu echt boos gemaakt.

  Like

 2. Drs.P. zegt:

  Deze usa gifgas depots zijn gebruikt als een false flag om Syrie te kunnen aanvallen.
  Amerika wordt achter de schermen geleid door de satanische club van de Khazaren bankiersmaffia die overal oorlog willen om aan te kunnen verdienen zodat ieder mens op deze gestoorde planeet uiteindelijk tot slaaf gemaakt kan worden. Ook hier weer business as usual want de asielstromen moeten blijven doorgaan, net zolang tot heel Europa net zo’n tering zooi is als het midden oosten.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Als ik het niet dacht: Alles is de schuld van de Joden. Mag ik éven overgeven?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Liked by 1 persoon

   • Asgard zegt:

    Khazaren zijn nepjoden Dhr Kohler en die zorgen idd voor veel chaos in de wereld.

    Like

   • Jade zegt:

    Beter gezegd: ex-Joden, nu fervent satanisten.

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    “Khazaren zijn nepjoden”.

    Blij dat u me even wegwijs maakt in uw gekronkelde gedachtegang.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • Harry zegt:

    Als drager van Joods bloed , echter toch niet meer dan een nep-jood , heb ik een enorme sympathie voor de Joden en Israël , J.C.
    En geen enkele behoefte het eigen nest te bevuilen , maar …………
    U zult toch toe moeten geven dat lieden als Soros de haat tegen de Joden geen goed doen .
    Zo zitten er meer in die hoek , helaas !
    Zelfs in onze eigen regering hebben we vele foute Joden gekend .
    In die zin gooit men de eigen glazen in .

    Like

  • Asgard zegt:

   Harry,..precies jij durft het gewoon toe te geven en in die context bedoel ik het ook,..ik draag Israel ook een warm hart toe.

   Dhr Kohler,…wat is er toch met jou als het woord Jood niet uitkomt zoals jij het graag wilt zien,…haal die schillen van je ogen man,..het zijn idd Nepjoden,..doe je research!!

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Ik doe al m’n halve leven lang onderzoek naar m’n wortels. Het verhaal dat Ashkenazische Joden eigenlijk geen Joden zijn maar afstammelingen van de Khazaren, is een anti-zionistische, anti-semitische hoax, die thuishoort in de categorie van De Protocollen van de Wijzen van Zion. Leugenverhalen om zogenaamd aan te tonen dat de Joden eigenlijk helemaal geen recht hebben op hun enige en eeuwige thuisland Israel.
    Wie het gelooft heeft er wat aan. Ik doe éven niet mee.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

 3. voortdurend kiest de USA fout; oorlog in Irak, Afghanistan en nu weer in Syrie; men leert daar nooit iets. Hoe dom kun je zijn?

  Liked by 1 persoon

  • Luchtpint zegt:

   Amerikanen zijn ongelooflijk debiel. Als er ergens mensenrechten zgn. geschonden worden, dan vertonen ze plotseling de geconditioneerde reflex om te tonen dat ze het goede voorbeeld moeten geven, hetzelfde verhaal als de linkse goedmens.

   En gifgas, dat mag niet volgens conventies gesloten op het niveau van de VN e.d. De gelegenheid bij uitstek voor de USA om zijn nummertje goedmenselijkheid op te voeren. Gifgas gebruiken, dat is niet eerlijk volgens de dappere cowboys met hun witte hoeden, de moraalridders. Dus moeten de kindertjes er zich toch weer mee bemoeien.

   Ongeacht of het van Assad komt of niet, de Amerikanen moeten hun poten thuis houden.

   Like

  • IkBenHet zegt:

   Is geen domheid maar hebzucht. Enig idee hoe groot de Amerikaanse oorlogs-industrie is?? Ieder conflict is Kassa Ping…

   Like

 4. Sjaak zegt:

  De eerste grote fout van Trump !
  De geitenneukers springen een gat in de lucht !
  Putin heeft het in ieder geval niet bevallen en
  ziet het als akt van agressie aan !

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Voor mij is het de tweede Sjaak.
   De eerste was de uitspraak dat Putin de Ukraine was binnengevallen.
   Wij wetren heel goed dat de Ukraine begonnen is door de anmerikanen met Soros en later hulp van Brussel.
   13-12-2013 zei F-ck de EU Victiria Niland, de onderminister van de V,S, voor Euroopa,
   Dat de amerikanen al % mikjard in de “democratisering” van de Ukraine hadden geïnvesteerd.
   Rex Tillerson valt me erg tegen omdat hij beide acties goedvindt.

   Like

 5. abouneenee zegt:

  Zonder alle feiten, die hopelijk zo snel als mogelijk door Trump worden prijsgegeven, valt hier eigenlijk geen zinnig commentaar op te geven.

  Liked by 2 people

  • Nemesis zegt:

   Die actie van de USA kwam wel heel snel, een beetje te snel naar mijn smaak, Vraag me af wie er nu werkelijk de broek aan heeft in de USA. Normaal zou dit eerst eens grondig onderzocht moeten worden over het wie en hoe. Denk maar een aan die eerdere gevallen, waarbij men achteraf moest vaststellen dat het zeker niet Assad is geweest.

   En als Trump de order geeft direct maar even een ander land te bombarderen, waar de USA al helemaal niets te zoeken heeft. Tja dan, hadden de Amerikanen net zo goed Hillary kunnen kiezen of Obama, hoewel tegen de constitutie, nog een termijn of twee kunnen gunnen.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Trump is geïnstalleerd met bepaalde afspraken.
    Trump is en blijft een voorstander van samenwerking met de Russen maar er zijn
    belangen die hij voor zal moeten laten gaan.
    Ik weet niet wat de toekomst brengt, maar dit is in ieder geval niet goed wat er nu gebeurt.

    Liked by 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Nee, het is helemaal niet goed wat er gebeurt.
    Als Trump zich heeft laten verleiden omdat het beeld van die kindjes hem tot die emotionele reactie bracht. Dan zeg ik, emoties horen bij zulke beslissingen geen rol te spelen.
    Als tweede, dat er door die bombardementen van de Amerikanen, niet alleen die schurken, maar ook de schurkenkindjes getroffen werden, dat zou dan weer niet erg zijn?
    Verder ben ik van mening dat de USA daar in Syrie niets verloren heeft en dat Trump zich heeft laten overrompelen door de militaire havikken die hij zelf aangenomen heeft in zijn regering.
    Overigens had die binnenlandse oorlog niet meer lang hoeven te duren. Assad was aan de winnende hand. Nu begint die ongein weer van voren af aan en bovendien heeft Trump nu veel goodwill bij de Russen verloren.
    En last but not least, voordat men zo snel met bommen van dat kaliber ging smijten, had men eerst wel eens uit kunnen zoekn van wat is waar en wat niet. De Bollywoodachtige taferelen met zogenaamd dode kindjes heb ik nog niet vergeten.

    Like

   • abouneenee zegt:

    Trump meteen afschrijven lijkt mij ook geen tof plan. Zelf had ik, helemaal na de berichten dat de gifgasaanval een false flag zou zijn, het gevoel dat deze uitleg serieus bekeken zou moeten worden. Zoals we uit linkse Hollywood-films kennen is het Amerikaanse leger erg trigger happy, ieder leger doet graag waarvoor die gehersenspoeld is: dood en verderf zaaien (als we Hollywood moeten geloven althans), maar we moeten ons niet afsluiten voor de mogelijkheid dat Trump goede bedoelingen heeft hiermee. Natuurlijk vindt Rusland het maar niets, openlijk althans, maar Rusland heeft de ellende in Syrië ook niet weten te stoppen, wel was ze goed op weg. Misschien had Trump moeten wachten op de Russen, hen misschien nog kunnen ondersteunen, maar met dit machtsvertoon heeft Trump wel laten zien dat hij geen doetje is waar overheen gelopen mag worden. Natuurlijk poogt de Amerikaanse media het Clinton-kamp te ondersteunen door te beweren dat Trump wel erg snel opdracht geeft tot gedrag dat Clinton ‘onwaardig’ zou zijn, even haar corrupte gedrag geheel buiten beschouwing gelaten. De campagne is nooit opgehouden bij de verkiezingsuitslag, Clinton hoopt nog steeds, buiten het besturen van de Deep State, het hoogste ambt openlijk te kunnen bekleden.

    Waar links nu Trump voor probeert te vloeren, daar staat de uitzichtloze corruptie van Clinton tegenover, maar zonder dat linkse media of linkse politici zich er ooit druk over hebben gemaakt. Wat een slechte verliezers!

    Like

   • Nemesis zegt:

    Je hebt hier wel gelijk. En ik ga nog altijd voor een false flag. Een soort van dus. Dat er iets ontploft is waar wat gassen zijn vrijgekomen, zal best wel waar zijn. Maar wie was het. Het kwam ze allemaal net even te mooi uit. Hebben we al die door het “gas” gedode kindjes en volwassenen al geteld? Is het al bekend om wat voor gas het gaat?
    Hebben we nog ergens op de wereld rondlopen die dit neutraal en objectief kunnen onderzoeken? Zelfs dat waag ik ondertussen te betwijfelen. En van Trump heb ik het vermoeden, dat hij door de CIA, die hem toch al vijandig gezind zijn, en de hoge militairen, die hij nota bene zelf in zijn regering heeft gehaald er behoorlijk wordt ingeluisd.

    Like

   • abouneenee zegt:

    Zie hier voor een beschouwing van Afshin Ellian: http://www.elsevier.nl/buitenland/opinie/2017/04/weg-met-meneer-assad-en-zijn-familie-de-oorlogsmisdadigers-488210/
    Afshin zegt dat Poetin ook beseft dat Assad of z’n maximale houdbaarheidsdatum is. Alles wat Trump heeft gedaan tot nu toe is dus goed geweest en helemaal geen reden om aan Trump te twijfelen.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Daar kan hij best eens gelijk in hebben. Maar Assad junior was wel heel wat milder dan z’n vader, Assad senior. Zo slecht ging het in Syrie nu ook weer niet onder de junior. Buiten dat mogen en moeten we niet vergeten, dat deze landen in het MO en zeker ook in Afrika met een stevige hand geregeerd moeten worden. Je ziet het nu toch in Irak en Libie, waar de diverse stammenclans zich doodvechten om de vetste kluif..

    Liked by 1 persoon

   • abouneenee zegt:

    “dat Assad of z’n maximale houdbaarheidsdatum is” moet zijn “dat Assad over z’n maximale houdbaarheidsdatum is”

    Like

   • Nemesis zegt:

    Had ik al begrepen 😀

    Liked by 1 persoon

 6. Harry zegt:

  Hier ben ik helemaal niet blij mee !
  Trump hield een emotioneel verhaal over prachtige babies die gedood waren en in een adem sleepte ie god er weer bij .
  Als iemand daar over begint , dan gaat het mis !

  Nou zal niemand met een normaal verstand babies wat aan willen doen , maar er sneuvelen altijd overal mensen . En een islamitische baby is een terrorist in den dop .
  Er is ook een rangorde . Vrouwen en kinderen mogen het minst sneuvelen .
  Mannen zijn iets minder erg en voor een soldaat is dat gewoon . Dat is je job .
  Die zijn ook vrij gesteld van angst en pijn .
  Daarbij zijn vrouwelijke soldaten weer waardevoller dan jonge knullen .
  Beetje raar vind ik het wel .
  Niet dat ik iets met mannen heb , hoor ,
  maar het is geen fijn gevoel om boven aan de lijst te staan .

  Maar de actie van Trump verbaast me , hiermee jaagt ie de Russen tegen zich in het harnas , terwijl er nou net een beetje hoop was op verbetering met die relatie sinds die zwartjoekel
  opgedonderd is .
  Zijn hierbij nou geen onschuldige mensen gedood , bij deze bombardementen ?
  En of dat argument van die vluchtelingenstroom hier nou bij gebaat is ?
  Schieten ze toch gewoon weer kogels en granaten af op de vijand .
  Zouden ze dan niet op de loop gaan ?

  En heeft Syrie wel een gasbom gegooid ?
  Waar blijft het bewijs ?
  De televisiezenders wisten het meteen al , Assad heeft het gedaan .
  Westerse politici ook .
  De verklaring van de Russen zou ook best nog eens waarheid kunnen zijn , dat er een opslagtank van isis geraakt is .
  Die kutmoslims deinzen nergens voor terug , aan wetten , regels en verdragen hebben ze lak !
  Het is tuig dat gebruik maakt van ons fatsoen en medeleven , de eeuwige slachtoffers , maar morgen gaan ze weer vrolijk verder om de wereld – ons – uit te moorden .
  Wie daar wat van zegt is een racist , islamofoob , etc , etc .
  Bombardeer DIE lui maar zoveel mogelijk , Trump .
  Eigenlijk steun je isis hier indirect weer mee en daar moesten we toch vanaf ?

  Of is dit een waarschuwing aan Noord Korea ?
  Dan denk ik toch dat je de andere kant op moet schieten !

  Liked by 1 persoon

  • IkBenHet zegt:

   Vind toch dat Trump gigantisch door de mand aan het vallen is.
   Van al zijn praatjes en grootse plannen komt bar weinig terecht!!
   Per saldo meer van hetzelfde 😦

   Liked by 1 persoon

 7. Wesley zegt:

  Met de aanval van Amerika op een Syrische luchtmachtbasis ter vergelding van de zgn. gifaanval op Idlib heeft Trump zich of belachelijk gemaakt of zijn andere deep state kant laten zien.
  Ook de veroordeling van Trump van de rol van Rusland in Oost Oekraïne en de beschuldiging dat Rusland landje pik deed door de Krim (bloedeloos en puur democratisch) in te nemen, tonen aan dat ook Trump nu in mijn ogen de verkeerde kant is opgegaan en wel de kant van de NWO elite.

  Dit zal voor veel mensen een grote teleurstelling zijn.

  Er zijn tal van bewijzen dat de rebellen hetzelfde soort chloor gifgas en sarin hebben gebruikt in hun strijd tegen het Syrische leger.
  Er zijn gehackte e-mails van enige tijd geleden onder Obama, waarbij besproken werd om Russische granaten gevuld met gifgas geleverd door Saoedi Arabië te gebruiken om Assad hiervan de schuld te geven.
  Alles is de laatste jaren gedaan om Assad af te zetten en dan te bedenken dat Syrië onder Assad een welvarend, modern en vredig land was met een regering die scheiding van religie en staat voorstaat (seculier).
  Dit is Erdogan en Saoedie Arabië al lang een doren in het oog geweest.

  STEL JE VOOR ALS JE LAND WORDT AANGEVALLEN DOOR EEN STEL BARBAREN, VERDEDIGEN DUS!

  Syrië zal doorgaan met de strijd tegen alle rebellen, omdat alle rebellen uiteindelijk hetzelfde doel voor ogen hebben en dat is Syrië omvormen tot een Islamitisch kalifaat.
  Er zullen hierbij tienduizenden christenen in Syrië het slachtoffer van worden.

  Ook Rusland legt zich niet neer bij een verdere escalatie in Syrië en de strijd tegen de rebellen zal worden opgevoerd. Rusland heeft immers een van zijn zeer weinige marinebases in de wereld in Syrië liggen, evenals 2 luchtmachtbases.

  Ik geloof overigens niet dat Amerika nu met grondtroepen Syrië zal aanvallen, daarvoor is de kans op een conflict met Rusland te groot.

  Wel duidelijk is dat Trump veel minder slim is dan gedacht of dit is een daad van bijkomende schade.

  We zullen zien in wat voor wespennest Trump zich gaat begeven ook wat betreft Noord Korea.

  Liked by 2 people

 8. Lee zegt:

  trump is ook maar een puppet, zo blijkt. Ongelofelijk, had ik niet verwacht. Hij zei nota bene zelf niet een nieuwe oorlog in dat gebied te willen starten en voila! Wat een prutser. Niets beter dan killary. WW3, here we come!

  Liked by 2 people

 9. john zegt:

  Eerlijk gezegd; ik vind het een flauwe grap.

  Like

 10. scheermes zegt:

  Ik hoop niet dat de gifgasaanval te voorbarig is geweest!! De geschiedenis heeft bewezen ,dat men over en weer elkaar de zwarte piet in de schoenen probeert te schuiven ,met valse beschuldigingen !!Of assad verantwoordelijk is ,is nog niet 100% zeker !! Als assad wel verantwoordelijk is voor de gifgasaanval ,is dit wel een gepast antwoord van de amerikanen !! Het wordt overigens wel de HOOGSTE TIJD ,dat de moslim””s zich eens moeten afvragen of allah wel de juiste god is , aangezien zij alleen nog maar dood en honger en verderf en ellende hebben moeten doorstaan !!

  Liked by 1 persoon

 11. Steven zegt:

  Goed gedaan JOCHIE….
  Nu alleen nog even wachten tot Rusland op de VS gaat KNALLEN…dan hebben we het hele plaatje compleet en kunnen de kernbommetjes worden opgepoetst!

  Like

 12. Bas zegt:

  Domme zet van Trump. Hij is in de val gelokt. Volgens een Russische leger woordvoerder werden chemische wapens gefabriceerd in een illegale fabrieksruimte van rebellen tegen Assad. Deze fabrieksruimte ontplofte na bombardementen. Trump maakt het karwei voorde rebellen nu af. Europa mag daarna voor de kosten van eerste hulp opdraaien, voedsel hulp, vluchtelingen opvang.. Trumps besluit om aan te vallen heeft idem uiteraard net als in Irak en Libië escalerende gevolgen. Misschien wel met grotere gevolgen.

  Liked by 2 people

  • abouneenee zegt:

   Wat is hier dom aan? De voordelen op een rijtje:

   – Assad en familie zijn oorlogsmisdadigers, dus het volk roemt Trump, evenals Turkije, Israel en Saudi-Arabië en de rest van het westen.
   – Poetin snapt ook wel dat de houdbaarheidsdatum van Assad is verstreken, dus niemand is echt boos. Laat staan dat er een oorlog van komt.

   win-win

   Like

 13. Geronimo zegt:

  De zoveelste “TRUMP-ontgoocheling” intussen, waarmee hij meteen bewijst in feite geen haar beter te zijn dan Obama en de Clinton misdadigers. Ik had een totaal ander beeld van de man, spijtig, maar het is niet anders.
  Dat de Amerikanen geen kaas hebben gegeten van buitenlandse politiek, was al langer een publiek geheim. Dat blijkt ook nu weer.

  Politici zijn bandieten in maatpakken. Ook TRUMP heeft hen nu vervoegd. Oude wijn in een nieuwe zak m.a.w. Van alle sympathie die ik voor hem voelde, blijft er geen greintje meer over. Wereldoorlog III dichter dan ooit.

  Hierna een artikel waaraan ik niets kan toevoegen, maar dat de situatie heel goed schetst, geplukt op golfbrekers.be

  “Elke logica ten spijt, blijven de poco media en politici bij hun mening dat Assad een massa-moordenaar is die elke ochtend bij zijn spiegeleitje enkele sneetjes rebellenvlees in de pan kwakt.

  Assads regeringsleger maakt elke dag vooruitgang. De bevolking draagt hem op handen. Waarom zou hij elke aarzelende vooruitgang die hij de vorige maanden in de internationale pers en zelfs bij regeringen en politici geboekt heeft, ongedaan maken door een gifgasaanval op zijn eigen bevolking? Wat heeft hij daarmee te winnen?

  Bij de bevrijding van Aleppo werden de bewijzen gevonden van een gifopslagplaats en -productie door de zgn. ‘gewapende oppositie’. Lees: het verzameld zootje djihadisten gesteund door het westen. En dan hebben we het zelfs niet over de niet zo gematigde djihadisten van I.S. Die beelden gingen de wereld rond. Konden niet gecensureerd worden.

  Cui bono? Wie wint erbij?

  Welk voordeel haalt Assad hiermee binnen? Maakt hij zich hierdoor aanvaardbaarder bij de internationale coalitie? Welke slag haalt hij thuis? Wetende dat de “rebellen” en I.S. niet aarzelen om de bevolking als levend schild te gebruiken, om hen als chantagemiddel in te zetten, om de bevolking uit te hongeren of hulpgoederen in beslag te nemen en ze voor quasi onbetaalbare prijzen te verkopen.

  Logica. Onze vermoedens waren de volgende:

  nepnieuws, oude filmbeelden, geknipt, geplakt, geregisseerd naar de huidige vereisten
  een in het nauw gedreven kat maakt rare sprongen: gifaanval op eigen bevolking door “rebellen” om slachtofferrol te benadrukken en Assad “te ontmaskeren”
  ongeluk: ontploffing van een labo bij de aanmaak van gifraketten door “rebellen”
  de Russische optie: bij aanval wordt opslag/labo geraakt
  hogere geopolitiek om de VSA uit hun tent te lokken tegen Rusland (zie video’s)

  Trump haalt bakzeil, schreven we in een vorig artikel over de gifgas-aanval in Idlib.

  De raketten stonden gereed. Alsof er slechts een reden moest gezocht en gevonden worden om ze af te vuren. De VSA zouden zich volgens Trump zich niet meer mengen in buitenlandse disputen. Hij beloofde komaf te maken met I.S. en wat doet hij? Hij vuurt Tomahawk raketten af op het Syrische leger. Zonder het resultaat van een “onafhankelijk onderzoek” af te wachten. Zogenaamd om de “Amerikaanse belangen te verdedigen”. Ja, hoor, Assad heeft immers een vloot op de Hudson liggen.

  Quasi onmiddellijk werd door de Russische zenders (de Syrische ‘mogen’ hier niet getoond worden, kwestie van geen propaganda voor de Syrische regering te maken) medegedeeld dat waarschijnlijk een wapendepot geraakt was waar chemische vernietigingswapens opgeslagen en geproduceerd werden. Schoorvoetend mocht dit dan toch verspreid worden, nadat zowat elke ‘leider’, elke ‘regering’, elke internationale instelling Assad veroordeeld en hun huidige en – vooral – toekomstige ‘tussenkomst’ verrechtvaardigd werd. Met slechts een kleine voetnoot: “Depending investigation”… in afwachting van een onafhankelijk onderzoek. Maar intussen klinkt het “alle bewijzen (?) wijzen in de richting van Assad”.

  Zal wel. Het kwaad is geschied. Het doel is bereikt. Wereldwijde georkestreerde verontwaardiging. Zelfs Trump gaat bakzeil. Assad wordt als de baarlijke duivel voorgesteld om hem – na de definitieve wapenstilstand / vernietiging van Syrië voor het tribunaal in Den Haag te kunnen veroordelen (… tenminste als hij niet vooraf standrechtelijk afgemaakt wordt).

  We verzamelden enkele andere meningen (zo zijn er nog meerdere op YT te bekijken), die u uiteraard niet in de poco media zal terugvinden:

  Tenslotte, nog dit ter herinnering: ook hier werden de “Amerikaanse belangen verdedigd”!

  Afbeeldingsresultaat voor napalm burns”

  Liked by 2 people

 14. BertG. zegt:

  Trump, dat was toch die man die zich enkel met binnenlandse gelegenheden ging bezig houden en niet meer met oorlog voeren in een ander land.
  Die man die ging zorgen voor vrede zonder zich ergens mee te bemoeien.
  Blijkt dat ie toch hetzelfde in elkaar zit als zijn voorgangers.
  In bijna alles is de man al 180 graden gedraaid, wat zullen de mensen blij zijn dat ze nou eindelijk Trump hebben als president, dan zou het allemaal wel goed komen.
  Nog even in we zitten echt in een 3de wereld oorlog, want Putin is hier niet blij mee.
  Dus daar kunnen we dan ook weer tegen maatregelen van verwachten.

  Liked by 3 people

  • abouneenee zegt:

   Trump en Poetin zijn geen vijanden, geen derde wereldoorlog dus. Blaffende honden bijten niet, de negatieve toon is alleen voor de show. Assad en familie zijn oorlogsmisdadigers, het volk is blij, Poetin snapt dat.

   Like

 15. Beschouwer zegt:

  Helaas dat de regering Trump dit doet. Er is helemaal geen bewijs dat Assad achter de aanval zat. Laat dat Syrie toch in de sop gaarkoken en doe eens wat je beloofd hebt America First.

  Liked by 3 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Wat wel vaststond was dat de vliegtuigen waarmee de gifgasaanval is uitgevoerd zijn opgestegen vanaf dat vliegveld. Trump heeft de Russen informatie gegeven, dat er iets op komst was. Putin heeft, uiteraard, Assad gewaarschuwd. De verliezen aan mensen zijn dus minimaal gebleven. Dat vliegveld is buiten gebruik gesteld; de hele wereld weet dat er met Trump niet zo te spotten is als met Barack “Rode Lijn” Obama. Daar hoeft geen oorlog van te komen, mogelijk wordt ie daardoor juist voorkómen. Putin weet nu dat hij niet ongestoord verder kan gaan met z’n politiek van expansie; Kim Jung Un weet nu dat hij op z’n tellen moet passen en China weet dat het meer z’n best moet doen om die gek uit Noord-Korea onder contrôle te houden. Volgens mij heeft Trump hier op het juiste moment op de juiste manier z’n tanden laten zien.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Prima verwoord Hr Köhler.

    Like

   • Anna zegt:

    Helemaal eens met bovenstaande…….Trump reageerde hier heel ” praktisch” wat Obama naliet deed Trump………Obama trok een rode lijn met veel woorden een dreigementen en liet Assad er mee weg komen….. Sterker nog; Lavrov ( Rusland )kwam toen met het voorstel om de chemische wapens op te ruimen en ” redde ” min of meer Obama ” zijn gezicht” zo dat hij niet in hoefde te grijpen……. ( Obama de Keniaanse moslim lafaard) …. En in dat ” machtsvacuüm ” is Rusland gedoken en ” helpt” nu Assad op ” zijn verzoek”……….Trump niet , hij reageerde….. wij zijn er ook nog……en Assad, je kunt zomaar niet doen wat je wilt…. Ook al heb je nog zoveel steun aan je ” vriend ” Rusland… wij tolereren dit niet…..En naar Rusland gaf Trump het signaal af…… ” het is tijd dat wij hierin gaan samenwerken” ………….De bestrijding van het islam kwaad…….

    Het is te hopen dat het hierbij blijft. En niet verder escaleert maar dit was de juiste handeling op het juiste moment…..
    Dit is ook de enige taal die islamieten verstaan. OOG OM OOG TAND OM TAND.
    helaas; maar wel de islam praktijk…..

    Like

 16. Pietersen zegt:

  Oorlog betekent jobs jobs jobs en die had hij beloofd.
  BTW dit lijkt mij een levensgevaarlijk spelletje, de Russen kunnen dit niet over hun kant laten gaan.

  Like

  • Taljaard zegt:

   @Pietersen
   Rustig maar.
   Putin gebruikt zijn verstand wel.
   De enige die zijn hand hier heeft overspeeld is Assad, want wat hij heeft geflikt (en nu voor de tweede keer) kan gewoon niet. En dat weten ze in Moskou ook.
   Het kan dus zo maar zijn dat ook Putin de komende tijd, waar het Assad betreft, een draai van 180 graden gaat maken en hem niet langer meer onvoorwaardelijk steunt.

   De door IS gepleegde aanslag in St.Petersburg zal er ook wel aan bijdragen dat Putin zich realiseert dat de eerste prioriteit in Syrie het uitschakelen van die islamistische terreurbende moet zijn in plaats van Assad in het zadel te houden.
   Ben natuurlijk geen onfeilbaar orakel, maar ik vermoed dat dit ook de bedoeling van Trump is.

   Liked by 1 persoon

 17. marcelvl1976 zegt:

  Beide partijen in het Syrië conflict valt veel te verwijten. Hoe dan ook Assad zelf valt het meest te verwijten. Juist door zijn houding en in stand houding van het conflict is de terroristische organisatie I.S. in omvang gegroeid. Vergeet niet dat Assad zélf ook een moslim is. Zijn regime steunt trouwens ook Hezbollah (één van de groeperingen die het liefst Israël van de aardbodem ziet verdwijnen). Eerder vorige maand heeft Israël al een eenzijdige aanval uitgevoerd tegen doelen in Syrië die Hezbollah steunen. De Russen weten dit dondersgoed. Ik geef in dit geval het voordeel aan de Amerikanen God bless the USA.

  Liked by 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   Assad valt op zich niet veel te verwijten maar juist de USA, UK en Frankrijk die IS hebben ondersteund met wapens. Daarnaast spelen Saoedi- Arabië, Qatar, Israël en Turkije een zeer onaangename rol in Syrië.

   Like

 18. Krijgen we nog meer vluchtelingen naar Europa, waarom in ene die ommezwaai.?

  Like

 19. GT zegt:

  Hierbij heeft Trump een enorme blunder gemaakt, evenzo als het westen stelletje dwazen dit gaat Rusland niet over zijn kant laten gaan en ik zeg het nog eens Europa pas op uw schreden want je gaan voor de bijl reken maar, en dan moet je eens kijken… even zo als de VS pas op uw schreden.
  Phoetin gaat terug slaan en gelijk heeft deze, in de zelfde geest als de MH17 weet je nog Rutte.
  Kom eerst met bewijzen en neem dan je sanctie sukkels!

  Like

 20. baksteen zegt:

  En ISIS gebruikt de aanval van de Amerikanen om Palmyra aan te vallen vlgns RT.
  Wat gaan de Russen doen?

  Like

 21. Drs.P. zegt:

  Gigantische lulmetvingers koendersje gaat zich er ook tegenaan bemoeien, met zaken waar hij geen ene zak van snapt de slinkse labbekak:
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27955912/__Koenders__waarschuwing_Assad__.html

  Assad wordt gewoon een loer gedraaid en zwaar genaaid door de nwo-ratten-club waar koendersje misschien ook ooit bij mag behoren.

  Like

 22. Roeland zegt:

  “Trump zet de agressieoorlog van Obama tegen Syrië voort”. Wel enn erg aangedikte berichtgeving.
  Het was een vergelding van een verschrikkelijke oorlogsmisdaad. Trump heeft hiermee bewezen dat hij de macht heeft. Dat hij het pappen en nathouden zat is. Er moet toch iets gebeuren?! Die tragedie in Syrie moet een keer gestopt worden. Als het aan Rusland ligt, onderhandelen we verder totdat de bevolking van west Europa vervangen is. Het is nu tijd voor aktie!
  Rusland praat alleen maar , laat zijn gevechtsvliegtuigen, passagiersvliegtuigen uit de lucht schieten (zonder die te vergelden) .Bakt toch weer zoete broodjes met Turkije. Probeert de sovjet unie weer in te voeren (Kijk naar hun “nieuwe” volkslied). Weigert het mausoleum van Lenin weg te halen “vanwege de gevoelens van de communisten”. Zijn die machthebbers wel zo Christelijk als ze zich voordoen? Of is dat ook een farce?
  Wat doen ze eigenlijk voor Europa? Kaliningrad is ook nog steeds bezet Duits gebied, maar daar hoor je niemand over. Ik ben altijd zeer pro Poetin geweest, maar begin een beetje genoeg te krijgen van dit hypocriete gedoe. Go Trump!

  Liked by 1 persoon

  • Benesha zegt:

   Kaliningrad is nog steeds bezet Duits gebied…terwijl de rest van Duitsland en de rest van Europa via talloze militaire basissen feitelijk door de VS is geannexeerd. De tragedie in Syrië zal stoppen zodra de financiers van de zoveelste regime change operatie hun geldkranen dichtdraaien. Dit valt niet te verwachten. Rusland is totnogtoe zeer kalm gebleven onder de provocaties, gelukkig maar, of WOIII met alle apocalyptische gevolgen was al een feit.

   Like

 23. john zegt:

  Na het lezen van de kranten bij krantenkoppen moet ik mijn mening herzien en vind dat Trump de wereldvrede in gevaar brengt als het allemaal precies gegaan is zoals ze het ons hier voorschotelen. Ik dacht eerst dat het “een flauwe grap” was . Maar waar rook is vuur. Hopelijk komen we aan de weet hoe de vork precies aan de steel zit. Ik kn nauwelijks geloven dat Trump de confrontatie met Poetin zoekt .Mijn excuses voor mijn eerste reactie.

  Like

 24. stef zegt:

  Alleen als hierachter een veel groter doel schuil gaat kan ik dit enigzinds begrijpen.
  Maar voorlopig snap ik hier niets meer van.
  Vind het wel spijtig dat de relatie met Rusland kapot gaat.
  Lijkt er toch steeds meer op dat Europa zal worden opgeofferd.

  Liked by 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Vind het wel spijtig dat de relatie met Rusland kapot gaat.”

   Dat die relatie kapot gaat staat nog helemaal niet vast. Vroeger in Den Haag zeiden we: “Sterke jongens doen mekaar niks”. Maar dat gaat natuurlijk alleen maar op je van elkaar weet dat je met een sterke jongen te maken hebt. Dat weet Putin nu. En Assad ook. De relatie zou er, na wat protest voor de bühne, wel eens beter door kunnen worden.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Liked by 2 people

 25. Drs.P. zegt:

  Donald Trump bombardeert Syrie en iedereen flipt
  Je gelooft het niet. Maar de Amerikanen hebben vannacht in opdracht van hun “isolationistische” Vastgoedhandelaar in Chief 59 Tomahawk-raketten gebruikt om Syrië nog wat verder met de grond gelijk te maken. Hierboven in HD, want het is immers 2017. De aanleiding voor de Amerikaanse bombardementen is een vermeende gifgasaanval in Idlib op burgers & kinderen, waarvan iedereen denkt dat Assad het gedaan heeft, maar niemand het zeker weet en de bronnen op zijn zachtst gezegd nogal onbetrouwbaar zijn. Desalniettemin, de Amerikaanse torpedojagers USS Porter en USS Ross hebben vannacht vanuit de Middellandse Zee hun dodelijke lading richting Shayrat Airfield in Homs geslingerd (maps, lol @ street view). Doelen, volgens Pentagon-persbericht: “aircraft, hardened aircraft shelters, petroleum and logistical storage, ammunition supply bunkers, air defense systems, and radars.” De Russen werden op voorhand ingelicht, lokale Syrische media rapporteren schade & slachtoffers door wat onderstaande MSNBC-mafkees dus “the beauty of our weapons” noemt:

  Trump is turning his tables
  Yep, de tables zijn op bizarre wijze aan het turnen: Amerikaanse Liberals, een decennium geleden nog fel tegenstander van de oorlogen in Irak en Afghanistan, staan nu te juichen om het Amerikaanse ingrijpen in yet another Middle Eastern black hole. Zelfs presentatoren van de MSM-MSNBC etaleren ineens melancholische emoooosies van trots en patriottisme (zie dus het wtf filmpje hierboven), terwijl hardcore alt-right Trumpers zoals Paul Joseph Watson, Ann Coulter en Mike Cernovich zich juist enorm tegen hun Messias keren: dit kamp stemde juist op Trump omdat hij – in tegenstelling tot Hillary – géén nieuwe oorlog in het Midden-Oosten wilde beginnen. Zelfs Alex Jones’ Infowars keert zich tegen Trump: “It’s suicidal.”

  Follow Sam Sacks @SamSacks
  Guest after guest is gushing. From MSNBC to CNN, Trump is receiving his best night of press so far. And all he had to do was start a war.
  3:59 AM – 7 Apr 2017, 8,041 8,041 Retweets 9,663 9,663 likes

  Obama trok een rode lijn (die lachend werd overschreden door Assad). Trump ramt op de rode knop (en opent de doos van Pandora) nadat hij in 24 uur tijd 180 graden draait op zijn Syrië-standpunt, op basis van videobeelden, emotie en geen sluitend bewijs dat Assad de gifgasaanval überhaupt zelf uitvoerde. De Tomahawks van Trump maken, behalve een Syrische basis, ook het voorgenomen isolationisme van The Donald met de grond gelijk. Niks America First, gewoon weer de Amerikaanse tanden zetten in rotte plekken op de aardkorst waar interventie alleen maar meer pus en problemen naar boven stuwt. Zoals: Assad aanvallen is een proxy-aanval op Poetin (want Rusland is een bondgenoot van Syrië), Assad verzwakken is in het voordeel van ISIS, en nog meer munitie op het Midden-Oosten is nog meer migranten richting de Frontex Ferries. Om nog maar te zwijgen van de extra dode bejaarden, vrouwen en kinderen.
  Trump zat zelf aan een andere tafel

  En Trump zelf? Die dineerde met de Chinese leider Xi Jinping in Florida, met Jared Kushner vlakbij de Chinees en Steve Bannon aan het verre uiteinde van de tafel. De infight in het Witte Huis tussen die twee, die deze week aan de oppervlakte kwam, sneeuwt wel lekker onder in de internationale stofwolk die 59 Amerikaanse Tomahawks opwerpen. Your move, Vlad…:

  TASS ✔ @tassagency_en
  #Putin calls #US strikes against #Syria ‘aggression against sovereign country’http://tass.com/politics/939920
  8:34 AM – 7 Apr 2017

  Bonusfeitje: het was op 6 april op de dag af 100 jaar geleden dat de Amerikanen zich in de Eerste Wereldoorlog mengden (maar het lijkt ons sterk dat Trump zo veel historisch besef heeft. Gewoon toeval dus). Enfin. Nu op gezag van Jesse lekker papadag vieren en straks aan het bier.
  One-off Update: Ah. Deze “show of farce” van Trump zou slechts een eenmalige vuurwerkshow zijn: 1 willekeurige aanval op basis van 1 set willekeurige beelden van 1 onduidelijke gebeurtenis zonder 1 aanwijsbare dader…
  Trump Presser: Trump z’n toelichting. Beweert zonder bewijs te overleggen dat het vaststaat dat Assad de dader was van de gifgasaanval op “beautiful babies” en “children of God”. Oh en of de wereld ff het wereldwijde terrorisme wil stoppen.

  Het werkt: Bommen gooien op een dictator en je maakt elke linkse Trumpcriticus zacht & week. Ook MinBuZa Koenders heeft “begrip” voor 59 raketten op basis van een emotionele draai van 180 graden zonder sluitend bewijs.
  Follow Jeroen Stans @JeroenStans
  Asscher: ‘Begrip’ voor de Amerikaanse raketaanval op Syrië. Hoopt dat boodschap bij Assad overkomt.
  9:27 AM – 7 Apr 2017

  Escalatie Update: Russen gaan niet meer oppassen voor Amerikaanse vliegtuigen in het Syrische luchtruim: “Russia ‘halts’ agreement with US to avoid clashes in Syria airspace” (AFP) – een escalatie volgens Harald Doornbos. De Russen roepen ook de VN Veiligheidsraad bijeen, en de Turken willen een no-fly zone boven Syrië.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/04/goedemorgen_en_welkom_in_wereldoorlog_drie.html

  Liked by 1 persoon

 26. Guardiacivil zegt:

  Hopelijk gaan er tijdens zijn nachtrust toch nog wat lampjes branden, want anders gaat het fout.

  Like

 27. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Trump zet de agressieoorlog van Obama tegen Syrië voort.”

  De agressieoorlog van Obama was hoofdzakelijk verbaal. De rode lijn en zo. Weet u nog wel?

  “…de Syrische regering het gebruik van chemische wapens al jaren geleden stopzette en de aanwezige depots onder internationaal toezicht vernietigde.”

  Dit is dus aantoonbaar niet juist. De gifgas aanval van eerder deze week bewijst dat.

  “Ook Trump handelt puur uit ideologische redenen, zonder ook maar enig bewijs nodig te hebben.”

  Hoeveel meer bewijs dan de genoemde gifgasaanval heb je nodig? Door de “rode lijn” zonder enige consequenties, heeft Obama van Amerika een lachertje gemaakt. Trump probeert dat nu te herstellen. De reacties van over de hele wereld, ook binnen de VS, wijzen erop dat hij hiermee een goeie zet gedaan heeft.

  Alles bij elkaar lijkt het mij een artikel dat eigenlijk niet bij E.J. Bron past.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Liked by 2 people

 28. Williaan zegt:

  De USA is geschift, ze spelen IS in de kaart die staan nu te juichen, dat deel hun vijand is voorlopig uitgeschakeld. Ik weet niet hoe die gifgas “aanval” plaatsgevonden heeft, maar de USA maakt er gewoon gebruik van om de Chinezen, Koreanen en Russen te laten zien, wat ze kunnen. Ik kan de “aanval” op DIE plek nauwelijks voor stellen. Assad is heus niet zo gek om zoiets te doen. Hij weet dat ze hem zullen beschuldigen ook al heeft hij het niet gedaan en vrees dat het weer een vies spelletjes van de USA is. De USA minister van Buitenlandse Zaken Tillerson vindt dat de strijdkrachten een buiten proportionele aanval op de Syrische basis hebben uitgevoerd. Meer kan hij natuurlijk niet zeggen.

  Liked by 1 persoon

 29. Teunis zegt:

  De Israëlische regering is buitengewoon blij met deze aanval. Aangezien dit blog zich als pro-Israël profileert, ben ik benieuwd wat u daarvan vindt.

  Like

  • Bas zegt:

   Israëls defensie strijdmacht wordt het er waarschijnlijk niet gelukkiger van, het wordt eerder onberekenbaar gevaarlijk.

   Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Teunis, ik sta achter Israël maar wat de regeringsleiders in Israël doen ten opzichte van Syrië vind ik helemaal fout. Ook hun bombardementen een paar weken geleden in Syrië.
   Het gaat Israël in deze om de Golan vlakte maar dat ze dan al Qaida terroristen die gewond zijn in hun ziekenhuizen oplappen en weer in Syrië laten strijden vind ik verschrikkelijk.

   Like

 30. Taljaard zegt:

  Een grootvader die op TV zag hoe kleuters en babies met zenuwgas werden bestookt en waarschijnlijk dacht van ”Fuck that! And the hell with Assad.” Inderdaad een draai van 180 graden, maar wel een begrijpelijke.
  Trump accepteert dit gewoon niet omdat hij een man met een hart is en Assad heeft het krediet dat hij had hiermee verspeeld. Assad weet nu ook dat hij hier met een heel ander soort leider heeft te maken dan Obama. Putin weet dat nu eveneens. Hij is een verstandige en pragmatische leider en zal nu wellicht zijn onvoorwaardelijke steun aan Assad heroverwegen.

  Liked by 2 people

  • Drs.P. zegt:

   @Taljaard,
   Slaap maar lekker verder. ooit gehoord van een fals Flag om een specifiek doel te bereiken en in dit geval is dat USA troepen in Syrie???????????
   Welk bewijs is er dat Assad dit gedaan zou hebben en tevens zou het heel dom zijn om dit te doen terwijl de hele wereld toekijkt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ga maar een nadenken over het gezegde: “Niets is wat het lijkt en alles is anders dan men denkt” !!!!!

   Liked by 2 people

   • Taljaard zegt:

    @Drs.P.
    Of Assad hier direct verantwoordelijk voor is valt niet te bewijzen.
    Wat wel zo klaar als een klont is was dat deze gifgasaanval is uitgevoerd vanaf de militaire luchtbasis van het Syrische regeringsleger, die dus door de marine van de V.S. met 59 tomahawk raketten is bestookt.
    Dat valt tegenwoordig namelijk via spionage satellieten heel makkelijk te achterhalen.

    Liked by 1 persoon

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Als de USA troepen in Syrië had willen hebben, zouden ze er allang geweest zijn.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Liked by 1 persoon

   • Asgard zegt:

    Precies Drs.P,….hetzelfde gezeik met Saddam Hussein, die viel ook babies aan in Koeweit,..en ook hetzelfde nieuws hoe Amerika de 1e WW oorlog werd ingezogen dat de Duitsers een verwoesting zouden hebben aangericht onder babies,…wakker blijven met zn allen mensen,…Drs.P heeft gelijk hierin.

    Like

   • Drs.P. zegt:

    @Taljaard & J. C. Th. Köhler,
    Als ik jullie reactie lees lijkt het wel of jullie voor de eerste keer E.J.Brom lezen en verder alleen leugen tv kijken & de leugen krant lezen!!
    Geloof toch eens niet direct alle leugens die de smerige msm in jullie kop probeert te projecteren!!
    Als je nu zelf Assad was, zou je dan in deze situatie met gifgas gaan gooien??
    Nu als je even de grijze cellen zou gebruiken dan kom je tot de conclusie dat je dat beter niet zou kunnen doen. Nu ik denk dat Assad een ietsje pietsje veel grotere strateeg is dan jullie, dus………………….. zou hij dat nooit doen en heeft het ook niet gedaan!!!!
    Amerika is nog steeds bezig om overal “lente” te maken, en nu is Syrie aan de beurt!!
    Er is zo maar even voor 100 miljoen aan doelmissende kruisraketjes verschoten, terwijl miljoenen Amerikanen niet te vreten hebben, lekkere club is dat daar!!

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    “Als ik jullie reactie lees lijkt het wel of jullie voor de eerste keer E.J.Brom lezen en verder alleen leugen tv kijken & de leugen krant lezen!! Geloof toch eens niet direct alle leugens die de smerige msm in jullie kop probeert te projecteren!!”

    Ik lees E.J. Bron al zó lang, dat ik weet dat hij Bron heet en niet Brom. En als jij mijn reacties een beetje had gelezen (en begrepen) dan zou je weten dat ik geboren kritisch ben. Mijn eerste vraag is altijd: Is dat zo? En waarom is dat dan zo?

    Neem gerust van me aan dat het niet zo simpel is om iets in mijn “kop” te projecteren. Daarom veeg ik ook m’n achterste af met het lulverhaal over Khazaren. Het lukt zelfs jou niet om iets in mijn kop te projecteren. ook al ben je nog zo overtuigd van je eigen gelijk.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • Asgard zegt:

    Dhr Kohler,…..Daarom veeg ik ook m’n achterste af met het lulverhaal over Khazaren.

    Kijk daar ga je al Kohler,…

    Like

  • Benesha zegt:

   Tja blijkbaar zijn er nog steeds teveel mensen die wat de regimepers op last van het regime uitkraamt als ‘bewijs’ zien. Het imperium is bij mijn weten nog met 0,0 bewijs gekomen. Alleen beschuldigingen die handig de aandacht afleidden van het Westerse Mosul Massacre en een pretext gaven aan misleidbare Donald (jammer, ik dacht dat hij anders was dan Killary) om Assad te beschieten en IS en consoorten, die steeds verder terug werden gedrongen, verder te helpen. Cui bono… is de vraag die moet gesteld worden en eigenlijk een retorische vraag is.

   Like

  • Taljaard :De Syriërs ontkennen niet dat er is gebombardeerd. Daarbij zouden ze een depot met chemische wapens van rebellen hebben geraakt, waardoor volgens de Russen gassen als sarin zijn vrijgekomen….IS heeft wel restanten van zenuwgas in bezit,Asad niet…Vorige chemische aanval was van Al -Nusra,niet van Asad,hoe propaganda zei…

   Like

 31. Williaan zegt:

  Dan snap je ook waarom de KRIM zo ontzettend belangrijk is voor de Russen om hun zuid flank te beschermen voor dat die in handen valt van het Westen, de USA dacht de corrupte Oekraïne te kunnen op stoken tegen Rusland, maar dat pakte totaal verkeerd uit voor hen.
  Hoe zal dit zal uitpakken? Syrië is op weg een 2de Irak en Libië te worden. Dat zullen de Russen proberen te voorkomen. Als Erdogan in zijn vuistje zit lachen, zal hem dat straks goed kunnen vergaan.

  Liked by 1 persoon

 32. Luchtpint zegt:

  De FSA / ISIS kan ook hun eigen burgers bestoken met gifgas. Taqqiyya kan ver gaan, dat zouden we in de tussentijd al wel op internationaal niveau begrepen moeten hebben. Maar nee, dus.

  Iets zegt me dat die zgn verzetsbewegingen heel goed weten hoe kinderachtig simplistisch de Amerikanen wel denken als het over dat soort dingen gaat. Ofwel is het dat, ofwel gaat het inderdaad om een False Flag.

  Like

 33. Franciscus zegt:

  Trump Amerika HYPOKRIETEN Hoeveel miljoenen babytjes al vermoord zonder gifgas
  maar door abortus killers uiteengerukt!

  Like

 34. Ekster zegt:

  Een grote fout van Trump, zonder meer. Een gifgasaanval door Assad? Laat me niet lachen, die man is niet gek, het was 100% false flag en Trump gaat er in mee. En dan een beetje sentimenteel doen over arme babietjes.. Bah wat een tegenvaller.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Wie verantwoordelijk is/was voor de gifgasaanval staat nog lang niet vast. Wat wel vaststaat is dat er een gifgasaanval heeft plaatsgevonden. Wat ook vaststaat is dat die aanval is uitgevoerd van af dat bewuste vliegveld. Dat heeft Trump dus uitgeschakeld. Wat ook vaststaat is dat er gifgas aanwezig was, terwijl Assad had toegezegd dat dat allemaal, onder toezicht van de VN nog wel, vernietigd zou zijn. Het staat dus ook vast dat Assad daarover heeft gelogen. Zoals je ziet beweer ik slechts dingen die vaststaan en speculeer niet over door wie en in wiens opdracht die aanval is uitgevoerd. Dat staat voor mij namelijk nog niet vast.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 35. Nemesis zegt:

  http://www.globalresearch.ca/deleted-daily-mail-online-article-us-backed-plan-for-chemical-weapon-attack-in-syria-to-be-blamed-on-assad/5339178

  De gifgasbommen aren nog niet helemal ontploft toen de tomahawk raketten al richting Syrie vlogen.

  Ook op FB een artikel gelezen, dat zelfs de aan Al-Quaida cs gelieerde ebellen groepen het al een paar dagen eerder wisten, dat dit stond te gebeuren.

  Liked by 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Van PI reactie herblogt:
   #34 Freya- (07. Apr 2017 11:19)

   Gespenstische Inszenierung: Angeblicher Giftgasangriff in Syrien dient als Sprungbrett

   So schnell wie der vermeintliche Giftgasangriff auf die Terroristenhochburg Khan Sheikhoun war selten ein Vorfall aufgeklärt. Al-Kaida-nahe Quellen wussten bereits Stunden vor der Attacke, dass es in der Gegend einen C-Waffen-Angriff geben würde.

   Nun gibt es vielleicht eine wichtige Hintergrundinformation zum Ort des Geschehens. Khan Sheikhoun ist nicht nur irgendeine Ortschaft in der von Terrormilizen kontrollierten Provinz Idlib, sondern es ist einer der extremsten Plätze in der Provinz, wo der Al-Qaida-Ableger Jabhat al-Nusra sein Unwesen treibt. Im Februar war Idlib Schauplatz von äußerst blutigen Gefechten zwischen Jabhat al-Nusra und Liwa al-Aqsa, wobei Letztere rund 200 Kämpfer von Jabhat al-Nusra massakriert und sich danach dem sogenannten Islamischen Staat weiter im Osten angeschlossen hat.

   Laut der UN-Resolution 2254 vom 18. Dezember 2015 ist es das ausdrückliche Ziel des UN-Sicherheitsrates, die “Rückzugsorte von ISIS, der Al-Nusra Front und allen anderen Individuen, Gruppen, Unternehmen und Entitäten, die mit Al-Qaida oder ISIS assoziiert sind, auszumerzen”. Khan Sheikhoun ist exakt so ein Rückzugsort und deshalb ein absolut legitimes Ziel der syrischen Luftwaffe und deren Verbündeter.

   Was selbstverständlich nicht akzeptabel wäre, wäre der Einsatz von chemischen Waffen, wie es jetzt die westlichen Medien und Regierungen behaupten. Dass es bei dem Luftschlag zu Todesopfern kam, wird vermutlich niemand bestreiten. Dass aber die westlichen Regierungen nun Krokodiltränen vergießen, weil es dabei auch Kinder und Frauen unter den Todesopfern gab, ist mehr als nur heuchlerisch und zynisch. Als sich im Oktober 2014 zwei Dschihadisten vor einer Schule in Homs in die Luft sprengten und mit sich mindestens 41 Kinder in den Tod rissen, gab es keinerlei Aufregungen in den Hauptstädten der Europäischen Union und der USA. Ebenso wenig wie bei den hunderten Todesopfern von Mossul, die den Luftschlägen der USA und der irakischen Luftwaffe zum Opfer fielen.

   https://deutsch.rt.com/meinung/48847-gespenstische-inszenierung-angeblicher-giftgasangriff-in/

   Like

 36. Fred zegt:

  Toen Trump werd gekozen was ik blij dat er nu eens een verstandige man was gekozen.
  Helaas.
  Het lijkt er nu meer op dat er een idioot in het witte gekkenhuis is gekozen die niet alleen de wereldvrede in gevaar brengt maar de hele mensheid.
  En de terroristen maar juichen. Hun plezier kan niet op. Ook dat van de laffe EU niet.
  Hun opzet is geslaagd.
  Assad treft geen blaam maar krijgt wel de schuld en de tomahawks.
  Rusland zal echter tegenmaatregelen nemen, kan niet anders omdat hun eigen troepen door deze actie in gevaar worden gebracht.
  Weer een stap op weg naar uitroeiing van de mensheid.

  Like

 37. zat zegt:

  Mooi zo, laat de bom maar vallen, dat heeft de mensheid eecht verdient.

  Ik hoop dat de hel uitbreekt.

  Like

  • zat zegt:

   Hoe eerder hoe beter
   Want de mens voert alleen maar oorlog.
   Zo oud als de mens is gebeurt dit al.
   Het is altijd al zo geweest.
   Vandaar kan de mens beter uitsterven

   Like

 38. Aegolius cs zegt:

  Bloedbad van Hama
  Het bloedbad van Hama vond plaats op 2 februari 1982 en geldt als één van de bloedigste episodes van de moderne Syrische geschiedenis. Het bloedbad vond plaats in de stad Hama. Het bloedbad werd door het Syrische leger gepleegd op last van de Ba’ath-partij en president Hafiz al-Assad.
  Het officiële dodental bedraagt 700 mensen. Volgens anderen, zoals verslaggever Robert Fisk die ter plekke was, zou het dodental minstens 10.000 mensen bedragen. Volgens Amnesty International kwamen er 25.000 mensen om het leven, en volgens tegenstanders van de regering zeker 48.000 mensen.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbad_van_Hama

  Islam versus Islam

  Like

 39. Marc zegt:

  Mag ik even alle reaguurders op dit onderwerp complimenteren?

  Jullie mogen van mij van alles tegenwerpen, maar ik opende dit onderwerp op EJ even met veel reserves: hoe reageren mijn medestrijders, die net als ik blij waren met een ontketende Trump, op deze Amerikaanse aanval op Assad?

  Gelukkig zie ik dat, zonder uitzondering, iedereen deze actie van Trump verwerpt!

  Zoals ik het zie heeft die gifgasaanval van twee dagen geleden het typische karakter van een terroristische aanslag. Assad bombardeert al maanden zijn tegenstanders in eigen land, met hulp van de Russen. Niet fijn, dat weet iedereen. Maar plots zou een bombardement met chemische wapens hét wapen in de strijd tegen Al Nusra voor hem zijn? Waarom heeft hij dit dan niet eerder gedaan? Waarom niet ook daarna? Omdat Assad weet dat de wereld zou reageren zoals het nu doet. Omdat Assad weet dat de Russen, zijn meest betrouwbare partner op dit moment, dit niet op prijs zouden stellen omdat dit negatief op hem en Rusland zou afstralen. Assad zou niets doen om de Russen teleur te stellen, en daarom ook niets doen om de Amerikanen te bruuskeren. Daarentegen is Al Nusra erbij gebaat alles en iedereen tegen Assad te mobiliseren, dus waarom niet de eigen burgers, tijdens een bombardement door Assad’s luchtmacht, bestoken met chemische wapens?

  Dat Trump nu toch besloten heeft zich tegen Assad en de Russen te keren, is voor mij en ons allemaal, een teleurstelling van jewelste.

  Voor de goede orde: ik weet nooit zeker heeft Assad niet toch die wapens heeft gebruikt. Maar wel vind ik dat buitengewoon onwaarschijnlijk. En ik vind het niet alleen teleurstellend dat Trump, zonder enig deugdelijk bewijs, Assad bombardeert, maar ook buitengewoon ergerlijk dat de ene na de andere westerse regeringsleider, Rutte incluis (!), zich achter dit Amerikaanse bombardement stelt.

  En het is echt niet uitgesloten dat Poetin besluit dit niet langs zijn kant te laten gaan. En waar zijn we dan met ons allen?

  Kotsmisselijk ben ik van de actie van Trump, en de reacties van zijn nieuwe vrienden in wat eens het Westen was!

  Liked by 1 persoon

 40. Russische ministerie van Defensie beweert dat slechts 23 van de 59 kruisraketten afgevuurd vanuit Amerikaanse oorlogsschepen treven de Syrische luchtmachtbasis.Waar zijn dan de andere raketten afgevuurd?Irak of Libië,om daar IS beschermen/Amerikaanse bondgenoten?….En natuurlijk is dat Assad geen chemische aanval heeft uitgevoerd…IS heeft wel restanten van zenuwgas in bezit,Asad niet.De Syriërs ontkennen niet dat er is gebombardeerd. Daarbij zouden ze een depot met chemische wapens van rebellen hebben geraakt, waardoor volgens de Russen gassen als sarin zijn vrijgekomen….Assad was de oorlog tegen IS aan het winnen. En dat vindt het westen niet zo fijn….En goed nieuws:Rusland erkende de West-Jeruzalem,paar dagen geleden, als de hoofdstad van Israël…

  Like

 41. Jan zegt:

  Gifgas, weapon of mass destruction, kwam uit de lucht vallen en dat was dus uit een vliegtuig en alleen Assad heeft vliegtuigen en dus is 1+1=2

  Survivors of Syrian attack describe chemical bombs falling from sky
  Survivors of a deadly airstrike in Syria have described chemical bombs being dropped from planes, in accounts that directly contradicted the Assad regime’s version of a dawn attack that drew condemnation around the world.

  http://edition.cnn.com/2017/04/05/middleeast/idlib-syria-attack/

  Like

  • toetssteen zegt:

   @Jan

   Wellicht dit eens even beluisteren?

   Daarnaast kan het straal onmogelijk sarin zijn geweest. Bij het helpen van patiënten die bloot zijn gesteld aan sarin, zou u volkomen ingepakte maanmannetjes moeten zien.

   Liked by 1 persoon

   • Jan zegt:

    Susan Rice is nou niet bepaald een geloofwaardige bron:

    Susan Rice in January: We Were Able to Get Syrian Government to Voluntarily and Verifiably Give Up Chemical Weapons

    Like

 42. Marc zegt:

  Update: Een programma wat ik altijd mijd is DWDD. Maar met deze aanval van Trump op Assad wilde ik toch even horen wat ze zouden zeggen. Zoals ik eerder van reacties op deze site bijval voor Trump verwachtte, zo verwachtte ik dit ook van de ‘grote commentatoren’. Maar opnieuw word ik verrast: ze keuren net als wij deze aanval af. Weliswaar niet zo sterk als wij dat doen, maar toch.

  Opvallend is daarbij dat dit linkse medium onaangenaam verrast is door de steun van de Amerikaanse linkse media voor de aanval van Trump, en ook de commentaren van deze linkse media afkeuren.

  Zou er dan toch nog beweging mogelijk zijn?

  I’m flabbergasted.

  Like

 43. JAN zegt:

  Ron Paul on Syria gas attack: ‘It doesn’t make sense. Zero chance Assad did this.’

  Liked by 1 persoon

 44. Geronimo zegt:

  Intussen lees ik op FOX NEWS dat een Russische oorlogsbodem op weg is richting de twee US Navy schelen die de raketten op Syrië hebben afgevuurd.

  Like

 45. Geronimo zegt:

  Er is nog een mogelijke verklaring voor het impulsief aanvallen van Syrië (tegen de grondwet? Eerst toestemming krijgen congres?) vanwege zakenman/president TRUMP.

  Nog alvorens hij werd verkozen, werd alom door zijn tegenstanders de vrees geuit dat TRUMP wel eens een gevaarlijk ongeleid projectiel zou kunnen zijn, een gevaarlijk man aan de knoppen van de nucleaire grootmacht, een regelrecht gevaar voor het welzijn van de Verenigde Staten en voor de wereldvrede. Zou het vanuit die invalshoek niet kunnen dat hij als een kleine jongen in de val is getrapt, gespannen door zijn tegenstanders binnen de democraten(dat zijn ze allemaal) én ook binnen zijn eigen partij? Het zijn er heel veel die de Donald liever kwijt dan rijk zijn.

  Een en ander zou misschien op relatief korte termijn kunnen leiden tot zijn van in het begin beoogde ‘impeachment’ (ik denk hierbij b.v. ook aan een eventueel inzetten van nucleaire wapens tegen Noord-Korea), wat Killery op haar beurt misschien weer een kans zou kunnen bieden… Vergeet bovendien ook niet dat hij met zijn laatste ‘stunt’ veel krediet heeft verloren, niet in het minst bij een groot gedeelte van zijn eigen kiezers, die deze buitenlandse inmenging van Amerika op bevel van TRUMP tegen president Assad beschouwen als het breken van een verkiezingsbelofte. De eerste keer dat hij dat doet, en waardoor hij zich meteen positioneert op dezelfde hoogte als het criminele clintonwijf, waar hij op dat vlak zo veel kritiek op had.

  Een tweede ambtstermijn mag hij volgens mij bijna zeker vergeten, alhoewel het nog vroeg is om dat te zeggen, tenzij hij alsnog wat grote verkiezingsbeloften zou kunnen waarmaken, want tot nu toe is de uiteindelijke balans eerder aan de magere kant. Te veel ‘je fais d’abords, et je pense ensuite’. TRUMP is te eigengereid, en verward zakendoen met politiek. Te veel clownesk gedoe. Hij is bovendien veel te emotioneel, want in de politiek moet je een olifantenvel hebben. Anders kom je er niet. Politiek is een rotstiel met (al te veel) maffiosi aan het roer. De perceptie creëeren daartoe niet te behoren, was een significant element in zijn verkiezingssucces. Zijn kiezers zijn meteen een illusie armer. Ook ik ben die kwijt. Ik ben niet te beroerd om dat toe te geven. Ik heb geen vertrouwen meer in deze president en in zijn inschattingscapaciteiten van ingewikkelde politieke situaties. Een olifant in de porseleinwinkel van de politiek maakt nu eenmaal voortdurend brokken. Hij heeft tot nu toe nog niet veel anders gedaan. Het wordt wel gevaarlijk als dat op wereldniveau gebeurt. Het blijft hopen dat zijn tegenstanders geen gelijk krijgen.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s