TUNESIË: Een universitaire scriptie die moet aantonen dat de aarde plat is

Screenshot_1

(Vertaling: “delamontagne”)

In het Tunesische academisch milieu heerst woede en verbijstering. De Universiteit van Sfax, Tunesië, laat een student geologie werken aan een proefschrift waaruit zou moeten blijken dat  de aarde plat is. Zij is hier al 5 jaar mee bezig. Een doctoraal studente geologie heeft ervoor gekozen om haar proefschrift in te laten gaan tegen de fundamenten van de moderne wetenschap met een scriptie:” Het model geo-centrisme van de aarde, argumenten en invloed van de klimatologische studies en paleo-klimaat”. De studente zou in haar “studie” op zoek zijn naar  bewijzen om aan te kunnen tonen dat de aarde zeer plat en dun is en in het midden van het universum staat.

De sterren zijn er om de duivel “te stenigen”

Uittreksels van het proefschrift worden door Jeune Afrique geciteerd en laten de denkbeelden van dit “universitaire” werkje zien in het originele schrift:

“Wat de fysische wetten betreft; er zijn reeds mensen die de Wetten van Newton, van Kepler en Einstein verwerpen om de zwakte van hun ondergrond. Zij hebben voorgesteld deze te vervangen door een nieuwe visie als  filmische voorwerpen en in overeenstemming te brengen met de Soera´s uit de koran. De snelheid van licht is opnieuw berekend en er is aangetoond dat haar snelheid overeenkomt met 1.43.109 km/s. De theorie van de BigBang en universele expansie wordt ook afgewezen.”

De studente stelt ook dat de sterren op 7 miljoen km afstand staan en een diameter hebben van 292 km en dat hun aantal beperkt is.

Ze hebben drie functies:

Een “hemels” decor te bieden voor de aardbewoners.
Om de duivel te stenigen.
Om tekens te zijn voor de wezens op aarde in de duisternis van de nacht.

De universiteiten zijn woedend

Dit werk heeft opschudding veroorzaakt op sociale netwerken, maar vooral op de andere Tunesische universiteiten. Velen betreuren dit werk en denken dat het kan beteken dat wetenschappelijke onderzoekers van het land niet langer serieus zullen worden genomen. En als “kers op de taart” schijnt het dat zij met dit werkje al in 2011 is begonnen en er nog steeds aan kon blijven werken. Op “Facebook”  heeft de arts Faouzia Charfi (voormalig staatssecretaris op het ministerie van Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek ) haar bezorgdheid getoond: “Hoe is het mogelijk dat een dergelijk werk op een universiteit is toegestaan en dat al sinds 2011? Hoe zouden wij moeten accepteren dat een universiteit niet langer een oord is van kennis, wetenschappelijke nauwkeurigheid, maar eerder een ontkenning van de wetenschap. Een wetenschap die niet wordt aanvaard, omdat zij niet overeenkomt met de islam! We moeten allemaal reageren en een verklaring afgeven voor de verdediging en de onafhankelijkheid van de wetenschap in relatie tot religie.

Werk in uitvoering

In het tumult van deze controverse heeft de promotor van het proefschrift, voormalig parlementslid Jamel Taouir, een verklaring afgelegd. Zonder haar te verloochenen, verdedigde hij zich door te stellen dat het nog niet de promotiecommissie had bereikt. “De commissie heeft nog geen advies uitgebracht en zij kan alsnog deze studie aanwijzen of aanvaarden.” Bovendien heeft het grote publiek er nog geen kennis van genomen. Hij herinnerde er bovendien aan dat het wettelijk en ethisch niet is toegestaan om een “wetenschappelijk” werk te publiceren dat nog in de studiefase verkeert.

Bron:
www.ouest-france.fr

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Academici, achterlijkheid, Islam, Krankzinnigheid, Tunesië. Bookmark de permalink .

99 reacties op TUNESIË: Een universitaire scriptie die moet aantonen dat de aarde plat is

 1. elisah zegt:

  Het sluit mooi aan bij de rest van de waanzin waarin ze geloven en het sprookjesboek wat erbij hoort.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Ach ja, die islam.
   Ben benieuwd wat die minkukels van DENK hiervan vinden.
   Zeer waarschijnlijk zullen ze e.e.a. toejuichen en zeggen dat de grote islamitische geleerden eeuwen geleden al ontdekt hevbben dat de aarde plat was maar totaal werden gediscrimineerd door de westerse geleerden.
   Och arme. Gelukkig dat de islam nu de kans krijgt om zich te rehabiliteren.
   Je kunt er ook de kermis mee op natuurlijk…!

   Geliked door 2 people

 2. BertG. zegt:

  Zal je dan ook aan de onderkant kunnen wonen, of is er maar 1 kant bewoond.
  En hoe kom je daar dan, een diep gat graven om daar te komen.

  Geliked door 1 persoon

  • elisah zegt:

   Met een deurtje kan je aan de andere kant komen of anders met een vliegend tapijt.

   Geliked door 2 people

  • hslot4 zegt:

   Nou als ie erg dun is scheelt dat weer graven en kunnen we gewoon met de lift op vakantie hoeven we niet meer 17/20 uur te vliegen naar Australie wel handig leve de islam

   Like

  • Japio zegt:

   BertG het zou wel een oplossing kunnen zijn. De islam verbannen naar de onderkant van de platte aarde.

   Like

  • Edjan zegt:

   Aan de onderkant wonen de duivels en na hun dood gaan de ongelovigen er heen. En je kunt er geen gat doorheen graven want dat mag niet en daarom kan het niet. Als je tóch gaat graven, ben je een ongehoorzame ongelovige en dan wordt je geslagen met de waanvoorstelling dat de aarde heel dik is en rond en je zult het steeds heter krijgen omdat je zonde steeds groter wordt en als je deze waarschuwing in de wind slaat, zul je verbranden in de hel.

   Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Kijk, zie je, ik zou meteen al de mist in gaan als “gelovige”.
    Ik trek alles in twijfel en ga er nog over nadenken ook.
    Helemaal fout is dat.

    Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Het kan gewoon niet dat de aarde plat is, want de mensen aan de andere kant zouden dan van de aarde af vallen.
    Maar misschien is het wèl zo… want als je aan die andere kant gaat kijken zul je ontdekken dat er geen mensen wonen omdat ze er af gevallen zijn.
    Het is maar hoe je het als moslim kunt verdraaien natuurlijk…

    Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Ja zeker. Tussen de wortels van de bomen die door de aarde heen gegroeid zijn kun je lekker een boshut bouwen en heerlijk in de schaduw rusten als het te heet wordt aan de andere kant.
   Dat we daar toch niet al eerder op gekomen zijn.
   Ja, daar moet je echt islam-geleerden voor hebben.
   Die zijn zo razend knap.
   Niet te geloven…!

   Like

 3. hendrikush zegt:

  In ons land worden ook allerlei lariekoek-onderzoeken gedaan die een door de geldverstrekker gewenste mening verkondigen.
  Vermenging van geloof, geld en wetenschap leidt tot een duivelse hutspot.

  Geliked door 1 persoon

  • Edjan zegt:

   Ja, kijk maar naar ene NEDERLANDSE professor Crul, die met de hulp van 2,5 miljoen subsidie “onderzoek” heeft gedaan en heeft beweerd dat veel autochtonen weigeren te integreren in multicultiwijken met een allochtone meerderheid.
   http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/03/knettergek-hoogleraar-gaat-onderzoeken-waarom-autochtonen-niet-goed-integreren-in-hun-eigen-wijk/

   Of anders naar ene NEDERLANDSE mevrouw Rutten, pas aangesteld als professor te Maastricht die vindt dat wij hier delen van de sharia moeten invoeren..
   http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/04/knettergekke-zelf-islamiserende-hoogleraar-nederland-moet-onderdelen-van-de-sharia-in-het-wetboek-zetten/

   U mag mij raar vinden, of negatief, of pessimistisch maar volgens mij is onze westerse samenleving reddeloos verloren en is het einde alleen nog maar een kwestie van tijd.

   Geliked door 3 people

   • hendrikush zegt:

    Ons onderwijs is verziekt door te eenzijdige gerichtheid op “het kind / de student”.
    Alle zwakken uit de samenleving moeten “hooggeschoold” worden. Diploma’s zonder inhoud worden bij de vleet verstrekt. Op de universiteiten is een wildgroei aan studies in nietszeggende vakgebieden.
    En dit alles wordt gestimuleerd door een financieringssysteem dat het beloont om in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk diploma’s en titels te verstrekken.
    Dat “de maatschappij” daar niets mee opschiet en dat “de docent” gedwongen wordt om eraan mee te doen zal “de politiek” een zorg zijn.

    Geliked door 1 persoon

   • Edjan zegt:

    Beste Hendrikush. Er zijn meerdere factoren.

    Al in de late 70er jaren kreeg het bedrijfsleven meer zeggenschap in de universiteiten omdat zij ook meer geld gingen betalen. Daarvóór betaalde de overheid = belastingbetaler alles. Maar het bedrijfsleven wilde toen natuurlijk ook zeggenschap bij de verdeling van de leerstoelen. Vaak koos men voor een hoogleraar die het bedrijf goedgezind was en niet voor de beste in het vakgebied. Tegenwoordig, als ik naar bovenstaande “professoren” kijk, denk ik wel eens dat je professor kunt worden als je genoeg zegeltjes bij de thee van Douwe Egberts hebt gespaard.

    Doordat al in de zestiger jaren heel veel mensen een beurs konden krijgen, togen zeer velen naar de universiteiten. Nu zie je dat dit een grote inflatie heeft veroorzaakt. Veel doctorandussen doen het werk van iemand met HBO, veel HBO’ers doen het werk van een MBO’er etc. Je moet dan, na 30 jaar, niet vreemd opkijken als er “professoren” opduiken die onderzoeken uit hun duim gaan zuigen of niet goed weten waar ze het over hebben.

    Al decennia geleden is er een soort pseudo-wetenschap ontstaan die bijna heilig is verklaard: de politieke correctheid. Waar een onderzoek over gaat is niet zo belangrijk, als het maar PC is. Je krijgt dan onderzoeken waarvan de resultaten net zo idioot zijn als van de Tunesische scriptie over dat de aarde plat zou zijn. Het ene is in overeenstemming met de Koran, het andere met de PC-bijbel.

    Misschien/ waarschijnlijk gaat aan de beta kant alles nog wel zijn gangetje, maar de hele alpha kant begint onderhand ridicuul te worden.

    Geliked door 1 persoon

 4. Frans Brassens zegt:

  De totale krankzinnigheid. ‘Echt islam’ ?

  Like

  • Anna zegt:

   Mohammed zegt het dus is het ” waarheid” en dat gaat ze nu bewijzen…..
   . Het toont duidelijk aan welk een idiote religie de islam is….
   Hele volksstammen zijn hiermee volkomen gehersenspoeld……

   Like

 5. Cathja zegt:

  Dat mokkel heeft woestijnzand in haar hoofd, in plaats van hersens. Geen wonder dat de boel daar dan vastloopt. Ach, misschien is er ergens nog wel een plekje over in een krankzinnigengesticht. Wat zij beweert grenst toch aan waanzin?
  Sfax ligt in het uiterste zuiden van Tunesië. Het kan daar enorm heet worden. Misschien speelt dat ook nog mee. Maar was er in Saoedi-Arabië ook niet eens een imam die dit beweerde? Hij zei daarover: “als de aarde werkelijk rond zou zijn en zou draaien, dan zou je met een vliegtuig alleen maar recht omhoog hoeven te stijgen en wachten tot je bestemming onder je voorbij komt”.
  Nooit eerder heb ik soortgelijke waanzin gehoord! Het laat zien dat deze mensen allemaal een zeer laag IQ hebben.

  Like

 6. h.oldeboom zegt:

  Hoorde onlangs van de professor bij een HOVO cursus natuurkunde op de RUG dat ook ons sommige studenten geloven dat de aarde plat is.

  Like

  • Anna zegt:

   Te begrijpen er zijn ook Moslim studenten, en wat Mohammed zegt is altijd ” de echte ” waarheid, dan wat de wetenschap zegt…..
   We gaan met deze religie in ons midden terug naar de middel eeuwen…..

   ( maar dat wisten we al )

   Like

  • hendrikush zegt:

   Laat die professor maar oppassen want straks krijgt hij een fatwa aan zijn broek.

   Like

 7. Fred zegt:

  Het is uiteraard in overeenstemming met die gekke woestijnideologie.
  En die “geleerden” halen we met de duizenden deze kant op.
  We degenereren en dat ligt niet aan ons.

  Like

 8. Lee zegt:

  Ik wist dat het IQ in die gebieden niet heel hoog was, maar zo laag? Verrassend.

  Like

  • Alex Delarge zegt:

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Inderdaad… al die apen in die apenlanden hebben het IQ van een aap.
    En dat halen we nu massaal hierheen omdat ze hoog opgeleid zijn.
    Apen die hoog in de bomen leven worden geleerd dat je een kokosnoot moet plukken en kapot slaan om op te eten.
    Na dit examen zijn ze geslaagd om naar het westen te komen.
    Allemaal in ’n lekke rubberboot en dobberen maar.
    Ver hoeven ze niet… want 100 meter weg liggen de schepen van de mensenhalers op ze te wachten…
    En hier kunnen ze verkrachten en stelen wat ze willen.
    Daarbij gratis nieuwe woningen, inboedel kleding eten drinken, gratis vervoer, medische verzorging, je hele apenleven ’n uitkering en alle ruimte om je gediscrimineerd te voelen.

    Geliked door 1 persoon

  • Thom zegt:

   Het universitair niveau is hier in Nederland absoluut even laag dan in Tunesië. Een student van de K.U.T. (Katholieke Universiteit Tilburg) kreeg een 10 voor een scriptie waarin hij beweerde, dat de PVV een fascistische partij is.

   http://www.volkskrant.nl/politiek/student-krijgt-10-voor-scriptie-over-fascistische-pvv~a3108821/

   Je kunt wel hard lachen om het niveau op de universiteiten van Tunesië, maar hier hebben we hetzelfde debiele niveau.

   Geliked door 2 people

   • paul zwueste zegt:

    Ja en…?
    Wat is er mis met een goeie fascist.
    Beter een fascist in de kist dan een levende in de kast van de slaapkamer van je vrouw, zeg ik altijd maar.
    Daar is geen speld tussen te krijgen.

    Like

 9. daiyu-ninja zegt:

  Als je foto’s vanuit de ruimte ziet,dan is de aarde toch echt rond hoor.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Jij begrijpt het niet. Die foto’s zijn gefotoshopt door islam-haters. Mensen zijn ook nooit op de maan geweest.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 3 people

   • Thom zegt:

    Dat beweert U, maar hoe komt het dan dat Anneke Maan een leren broekje aan heeft? Wie heeft dat broekje daar dan gebracht?

    Anneke Maan die heeft een leren broekje aan
    Die heeft zijn eten opgegeten maar zijn drinken laten staan.
    En zijn pap ook opgegeten
    En zijn broek toen volgescheten.

    Like

 10. Tistochwat zegt:

  En de reet van ‘pedopro’ Mohammed rook naar rozen. Daarom lagen al zijn volgelingen er graag aan te ruiken.

  Like

 11. scheermes zegt:

  Deze mensen leven nog in het stenen tijdperk !!Iemand die in deze tijd in de koran en in allah geloofd,daar kun je ALLES van verwachten ,behalve iets GOEDS!!

  Like

 12. Pietersen zegt:

  Wow, misschien dat ze ook even kan bewijzen dat allah bestaat.

  Like

 13. Antivenin zegt:

  In plaats van 5 jaar aan een dergelijke studie te besteden had ze beter een reis rond de wereld kunnen boeken…

  Kom op, dit is gewoon een project om de islam en de koran “wetenschappelijk te onderleggen”. Niet de eerste keer. Als ik me goed herinner heeft ook Gülen ooit een prachtig geproduceerd koffietafelboek uitgegeven dat dezelfde onzin verkondigde als het Creationisme.

  Geen wonder dat moslim wetenschappers weinig tot geen Nobelprijzen winnen…

  Like

 14. Alex Delarge zegt:

  De iSSlamitische krankzinnigheid kent geen grenzen. Het is zelfs de dampkring voorbij.

  Geliked door 1 persoon

 15. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 16. baksteen zegt:

  Als het uitkomt ga ik het zeker lezen als ik er aan kan komen. Dwarsdenkers houden je wakker nietwaar?
  Heb het boekje “pleidooi voor een platte aarde” uit de 60-er jaren van een Nederlandse autodidact in de kast staan. het was heerlijk om te lezen en best wel moeilijk in die tijd voor een leek om te weerleggen wat hij stelde.

  Like

 17. Goed uitkijken dat je er niet afvalt. Wat een onzin, wie verzint nu zo iets.

  Like

 18. Flo zegt:

  De hoofden in tunesie en in de rest van deze ontwikkelings ellende landen zijn ook plat net als ooit bij de neanderthalers….

  Like

 19. Charles Martel zegt:

  Van deze steentijd ideologie kan men blijkbaar alles verwachten. Mohammed Heikal, ooit hoofdredacteur van de gezaghebbende Egyptische kwaliteitskrant Al-Ahram, schreef in zijn mohammed biografie dat hij er geen enkel probleem in zag dat mohammed op de rug van een kameel van mekka naar jeruzalem werd vervoerd, dan door een engel naar de zevende hemel werd geleid, om vervolgens ’s morgens in de kaaba van Mekka te ontwaken. Waarom zou allah dat niet kunnen bewerkstellingen, als Edison er in slaagt zijn stem in enkele minuten vanuit Amerika in Australie te laten weerklinken.

  Like

 20. Guardiacivil zegt:

  Ha ha ik ontdekte Nederlandse forums waar Nederlanders, ja je gelooft het niet, Nederlanders waaronder zelfs ingieurs dit als aannemelijk gaan vinden.
  Er waart toch wel een heel schadelijk virus rond in Nederland, en waarschijnlijk toch meegekomen met woestijnrassen.

  Like

  • Thom zegt:

   Ik geloof U direct. PvdA leider Samsom was ook Delfts ingenieur en wel in de kernfysica.
   Het zou me niet verwonderen als Samsom gelooft dat de aarde plat is, immers hij gel;ooft ook dat uit Syrië waar het gemiddelde IQ zo’n 60 is vergeven is van de tandtechnici (met betonschaar?).

   Like

 21. Thoth zegt:

  ‘Doctoraal studente geologie’ betekent dat het nog minder is dan primair onderwijs…

  Like

 22. Edjan zegt:

  Nu is dit wel heel extreem, maar we moeten hier ook oppassen. Het is al bekend dat ook op onze universiteiten je niet meer alles kunt zeggen of denken als het niet 100% politiek correct is. Langzaam sluipt de islamisering verder, gefinancieerd door Saoedi-Arabië enz.

  Geliked door 2 people

 23. Williaan zegt:

  Ha ha ha ha, een middeleeuwse onderontwikkelde nep universiteit. Leuk voor die westerse platte aarde aanhangers ook al zulke idioten.

  Like

 24. win zegt:

  draagt de onderzoekster een hoofddoek?

  Like

 25. 4sjun zegt:

  Ik ben nu al benieuwd naar het wetenschappelijke bewijs voor het verkondigde geloof dat de zon dagelijks in een modderpoel onder gaat.

  Geliked door 2 people

  • Thom zegt:

   Dat is ook zo. Wist U niet dat er in Ierland het verhaal de ronde doet dat op het eind van de regenboog een kabouter zit met een pot met goud. Als je hem vindt mag je al het goud houden.

   Like

 26. Charles Martel zegt:

  Een hersenpan, zo plat als de aarde.

  Geliked door 1 persoon

 27. Republikein zegt:

  Ik gleuf er niks van, platspraak.
  Wel van de holle Aarde.
  Wel de juiste bril opzetten.
  http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/het-verhaal-van-de-binnen-aarde/

  Like

  • Edjan zegt:

   Juist. Bewijs maar eens dat het NIET zo is!!! Aha. Dus een OPEN-MIND-BRIL opzetten!

   Like

   • Republikein zegt:

    Nee hoor, over gaan naar andere dimensie.
    Die berichten over een bril met gratis zonnebril gleuf ik altijd.
    Zonnenbril was het toch?

    Like

 28. Qvic zegt:

  De aarde is wel degelijk plat, maar dat we hier in het westen allemaal geïndoctrineerd zijn op de scholen dat de aarde bolvormig is. Dan gaan we ook zo denken, dat het zo is en niet anders. Alles wat NASA ons wil laten geloven is fake. Ruimte reizen zijn niet mogelijk, zelfs satellieten niet. Alles buiten onze dampkring vervalt in molecuul vorm uit elkaar, gewoonweg door de extreme hoge stralingen daar. Er wordt nu verondersteld dat in de ruimte vacuüm heerst. Dat betekent dat er dan geen magnetisme aanwezig is tussen de samengestelde moleculen van verschillende elementen om deze bij elkaar kunnen houden. Dus alles valt letterlijk uit elkaar. Daarbij kunnen radiogolven niet door de dampkring heen, deze worden weerkaatst. Zo werkt G.P.S. en mobiele telefonie met radio golven, niet voor niets staan er om de 10 Km een zendmast hiervan. Als ze echt vanuit de satellieten het signaal zouden ontvangen, waren al die zendmasten niet nodig zijn geweest.
  Als je in een vliegtuig zit en naar buiten kijkt, zul je altijd een vlakke horizon zien en nooit een kromming van de aarde. Net als zwaarte kracht bestaat ook niet, alles wat zwaarder is als de lucht valt weer naar beneden. Want anders zou je met behulp van magneten boven de grond kunnen zweven. Kijk eens naar het VN symbool, daar wordt ook de platte aarde weergegeven. We weten dat Kepler in begin 1600 de planeet Mars heeft geobserveerd, maar toentertijd ging iedereen ervan uit dat de aarde nog plat was en alles om de aarde heen draaide.
  Als de aarde zou draaien en ook rond de zon draaien, zou hij nooit kunnen beschrijven dat de planeet Mars een elipsebaan af legt in 2 jaar tijd. Want dan was de planeet voor het merendeel van die tijd niet zichtbaar geweest vanaf de aarde. Later is Galileo gekomen dat de aarde een bolvormige planeet is en om de zon draait. Zo ook de maan om de aarde draait, die verlicht zou worden door de zon. Maar meetkundig is dat niet mogelijk dat de maan belicht wordt door de zon en de maan om de aarde draait, want dan zou het niet mogelijk zijn dat we een volle maan kunnen waarnemen van af de aarde, zo ook dat de hele cyclus van de maan kan dan niet kloppen. Alleen als de maan zelf licht uitstraalt is het wel mogelijk. Iedereen die de kennis heeft van het elektromagnetisme, natuurkunde, meetkunde en de ware geschiedenis zal de bolvormige aarde naar het rijk der fabelen sturen. Zo ook de vele zogenaamde geleerde als Einstein, Edison, Galileo, Newton, Pythagoras. De meeste roemen zich met andermans ontdekkingen.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   De maan is trouwens gemaakt van Zwitserse kaas, door Wilhelm Tell, de grote Zwitserse geleerde.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

  • observer zegt:

   bij Qvic zijn een paar verbindingen in zijn hersenen verwisseld

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Quvic.
   Inderdaad als je maar lang genoeg naar de borsten van een vrouw kijkt worden ze vanzelf plat.
   Je moet dan wel enkel decennia achtereen kijken natuurlijk, maar dan zie je ook wat.
   Dit noemen wij ’n verouderingsverschijnsel.
   Waarschijnlijk hangt er aan de onderzijde van de aarde óók een reusachtige tepel…
   Niet te verwarren met de klepel van het gezegde “De klok horen luiden… maar niet weten waar de klepel hangt…”

   (Wat ’n rare mensen heb je toch…)

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Maar laten we vooral niet vergeten dat de Wiskunde is begonnen met de uitvinding van het TELRAAM, ook al door de arabs.
    De tegenwoordige moslims-arabs en dan die uit ,t “heilige land” Saudi zelve, dragen ook zo hun steentjes bij…………..

    Geliked door 2 people

  • kopjethee zegt:

   He he eindelijk, tussen al deze domme reacties bent U een lichtpunt, Qvic ! ( een ster wellicht ? ) De aarde was altijd al plat en zal altijd plat blijven ( ptolemeus ). Dat er plotseling rond 15-honderd-zoveel die vrijmetselaar ( in opdracht ) gaat rondbazuinen dat de aarde rond zou zijn ( hoe heet die ook alweer ? ) ach jaaaa daar is iedereen ingetrapt tot op de dag van vandaag. En dat ie plat zou zijn, heeft overigens ( dus logisch ) NIETS met de islam, moslims of koran te maken, daar ook in de bijbel maar liefst 6 5 x de platte aarde genoemd wordt, en de bijbel is veel ouder. Einstein was vrijmetselaar, evenals Newton en de `verachterlijke ` rest.
   Dus : gewoon p l a t ….en trouwens ? Maakt het verder iets uit ? We hebben daar toch verder geen last van ? Of zouden jullie liever met je vliegtuig een paar kilometer verder te pletter vallen ??? …..Kortom : w e n er maar aan ! Plat dus………..

   Like

   • elisah zegt:

    Moet ik mijn globe nu plat slaan?
    Waar is het randje dan?
    Welke kant is voor en welke de achterkant?
    Als we alles letterlijk zouden nemen uit de tijd van de bijbel, dan zouden we in de ontwikkeling niet veel verder gekomen zijn sinds die tijd.
    Vandaar ook de achterlijkheid bij een bepaalde religie die een oud sprookjesboek aanbidden en alles 100% letterlijk nemen.
    Dat niet alles 100% te verklaren is met menselijke wiskunde en sommetjes, betekent niet dat het niet zo is dat de aarde rond is.
    Er zijn nog vele dingen die we totaal niet kunnen verklaren of bewijzen en dat is misschien wel goed zo.

    Like

   • scheermes zegt:

    Als jij echt denkt dat de aarde plat is ,pas dan maar op dat je er niet afsodemietert!! Ernstige waarschuwing !!Loop niet te ver van huis !!

    Like

  • tinekevanschagen zegt:

   Nou dan verklaren ze mij ook maar voor gek, ik geloof dit namelijk ook.

   Geliked door 1 persoon

 29. Bas zegt:

  Dit zegt meer over de Universiteit van Sfax dan over de student. Maar vooral over het Ministerie van Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek van Tunesië, dat dit thema als serieus ervaart. Kennelijk zuigen ze daar te veel aan de waterpijp en uit hun duim.

  http://www.uss.rnu.tn

  Like

 30. Qvic zegt:

  Het valt gewoon op dat toch iedereen hier binnen het voorgeschreven hokje blijven denken, dat de aarde bolvormig zou zijn. Dit geeft aan dat geen van jullie nog zelf logisch wil en durft na te denken, hoe de wereld echt in zijn werking gaat en er uit ziet. Daarom geven vele maar domme opmerkingen over dit onderwerp, omdat zij er zelf niets van begrijpen c.q. niet kunnen inzien wat de waarheid is en wat fake is. Maar ook dat de meeste bevooroordeeld zijn dat moslims per definitie dommer zijn, dan de Europeanen.

  Like

  • hendrikush zegt:

   Ga eens aan het strand bij goed weer naar een in de verte naderend schip kijken.
   Eerst zie je het topje van de mast, dan de bovenzeilen, dan het dek, dan de waterlijn.
   Dit bewijst dat de zee een bult vormt op de platte aarde.

   Like

   • BertG. zegt:

    Dat komt door de hoge golven dat je het schip niet compleet ziet, vraag het maar na bij Qvic.
    Wij leven op een pannenkoek, en als we niet oppassen, dan vallen we er af.
    Daarom hoor je ook nooit meer iets van mensen die verdwenen zijn op zee, die zijn over de rand gegaan en er af geflikkerd.
    Die zweven nu ergens door de ruimte.

    Geliked door 2 people

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    “Wij leven op een pannenkoek…”
    Gezien dat het feit dat de aarde plat is, is aangetoond door islamitische geleerden, rijst de vraag of het hier een spekpannenkoek betreft of een gewone. Zelf geef ik de voorkeur aan spekpannenkoeken. Oeps, het is er maar één natuurlijk. Maar dan wel een grote.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • BertG. zegt:

    Maar dan wel een spek pannenkoek van kamelen of geiten spek.
    Anders is het helemaal niet meer te verwerken voor al die onwetende mossels.
    Daar zouden ze alleen nog maar meer van in de war van raken.

    Like

   • Qvic zegt:

    Dit je dit ervaart komt doordat het gezichtsveld van de mens zich horizontaal centreert.
    Als je aan het begin van een rechte lange weg staat, lijkt het ook net als of de weg steeds smaller wordt na mate je verder kijkt.
    Maar als je het zelfde object met een telelens zou bekijken, dan zal je wel het object in volle glorie waarnemen. Net als je het van dichtbij het bekijkt.

    Like

   • hendrikush zegt:

    Maar als je met een telelens naar dat schip kijkt zie je nog steeds hetzelfde proces. En als je op het schip staat zie je hetzelfde verschijnsel bij de kust.
    De zee is dus echt gekromd.

    Like

   • elisah zegt:

    Dat verschijnsel heet eenvoudigweg diepte…

    Like

   • paul zwueste zegt:

    Qvic.
    Nee, je bent helemaal in de war met die mop van die twee Belgen die op een spoorlijn lopen.
    Zegt die ene Belg waar is het eigenlijk.
    Zegt die andere Belg daar waar die twee rails in de verte bij elkaar komen.
    Oké zegt die ene Belg en ze lopoen zwijgend verder.
    Na een uur zegt die ene Belg tegen die andere Belg hallo, we zijn al te ver…
    Kijk maar achter jem, daar ligt het punt waar we naar toe moesten.
    in de verte waar de spoorrails bij elkaar komen.

    Dat wisten die Belgen natuurlijk niet.
    Maar dat kwam doordat de aarde een platte pannenkoek is met spoorrails.
    Erg lekker, maar slecht voor je gebit.

    Like

  • BertG. zegt:

   Ik krijg steeds meer het idee dat Qvic ook een mossel is.
   Want zo dom vind hij al die mossels niet, eerder behoorlijk slim zelfs.

   Geliked door 1 persoon

   • elisah zegt:

    Met een mossel verkeren kan ook al dit effect hebben

    Like

   • BertG. zegt:

    O ja, anders kan hij/ zij op de bank slapen als je daar tegen in gaat.
    Of je krijgt klappen.

    Like

   • elisah zegt:

    Liefde maakt blind, een hersenspoeling ook…..

    Like

   • Qvic zegt:

    Jou reactie geeft meer aan hoe jij zelf aan het tunnel denken doet en alles wat daar buiten bevindt af doet als iets belachelijks en dom. Nee ik ben geen moslim, maar een echte autochtonen Nederlander. Die alle religies en ideologieën verafschuwen omdat er te veel onzin en bagger er bij verzonnen is.

    Like

   • BertG. zegt:

    Qvic, kijk maar uit als je het water op gaat bij de Noordzee.
    Die horizon die jij ziet, dat is de afgrond, dus wel in de buurt blijven.

    Like

   • elisah zegt:

    We zijn alleen een beetje aan het plagen. 😉

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik zit helemaal niemand te plagen.
    ik vind het werkelijk onbegrijpelijk dat ik anno 2017 een Nederlander hoor vertellen dat hij/zij er van overtuigd is dat de aarde plat is.
    Gelijk aan de onzin waar dit artikel over gaat.
    Zelfs nog het verschijnsel diepte ontkent.

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Qvic zegt:
    8 april 2017 om 00:14
    ……….Maar ook dat de meeste bevooroordeeld zijn dat moslims per definitie dommer zijn, dan de Europeanen……..
    ////
    Dat moest ik ook denken dat hij als een musulmann reageert.
    Ik zag dit artikel in een Fr krant en moest gelijk denken aan die arabs vroeger toen ik jong was.
    Op zee en in afgelegen gebieden zoals de woestijn, is het s,nacht pikkedonker.
    Iets wat je je in NL haast niet voor kunt stellen want overal steden en licht.
    Je ziet dan werkelijk de hele sterrehemel…………
    2 van die arabs van de catering vertelden toen dat achter al die [sterre]-lichtjes luikjes zaten die door allah werden bediend.
    ( Daar achter was dan weer de hemel……..! )
    s,nachts gingen ze open, die luikjes etc,……. nog meer van die onzin.
    EN DENK NU NIET dat je met zulke mensen in discussie kunt gaan, want dan worden ze pis[lammig] nijdig/woest……………..
    ACHTERLIJK VOLK.

    Geliked door 3 people

 31. Ivan Chapka zegt:

  Wat inteelt wel niet teweegbrengt, of moet het zijn voortbrengt. Tezamen met de islam, een dodelijke combinatie.

  Like

 32. Aegolius cs zegt:

  Ik ga even af 🙂

  Like

 33. Jade zegt:

  Heel recent een aflevering gezien op National Geographic
  waarin Stephen Hawking een aantal mensen diverse proefjes
  liet doen om te bewijzen dat de aarde rond is.
  Het kolder-verhaal dat de aarde plat is kan dus in de vuilnisbak.

  Like

  • BertG. zegt:

   Had ik ook gezien.
   Met een bootje op het water waarvan de afstand wisselende ten opzichte van het strand.
   Op een soort peilstok op het bootje, werd aangekruist hoeveel ze zagen op het strand van dat bootje.
   Duidelijker konden ze niet aantonen dat de aarde rond zou zijn.

   Maar ja, wie is Stephen Hawking nou, die zal het dan ook wel fout aangeleerd hebben, of juist bewust, om ons te besodemieteren en dom te houden.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s