Russische reacties op Amerikaanse raketaanval: Memorandum voor geëindigd verklaard, oorlogsschepen onderweg naar de Middellandse Zee

Screenshot_49

(Vertaling: E.J. Bron)

Als eerste reactie op de Amerikaanse raketaanval op een Syrische luchtmachtbasis heeft de Russische regering het Russisch-Amerikaanse memorandum over het vermijden van incidenten boven Syrië voor geëindigd verklaard. Dit moet het voor Rusland met onmiddellijke ingang mogelijk maken om tijdig op bedreigingen te reageren. Dit verklaarde de vicevoorzitter van de defensiecommissie van het Russische parlement, Joeri Schwytkin.

Duits - Zuerst

Schwytkin verwees nadrukkelijk naar de Amerikaanse aanval en verklaarde: “Deze beslissing is absoluut logisch. Op dit moment vragen veel mensen zich af waarom er geen raketten ingezet werden die de lucht moeten beschermen. Het antwoord op deze vraag luidt: omdat Rusland handelt in het kader van het memorandum. Het opzeggen van het memorandum zal het ons toestaan om op tijd op verschillende bedreigingen te reageren, o.a. wat betreft onze luchtmacht-steunpunten en eenheden daar”, aldus de parlementariër verder.

Daarentegen werd niet bevestigd dat de Russische strijdkrachten in het kader van de maatregel ook hun met het luchtafweersysteem S-400 uitgeruste batterijen in Syrië hebben geactiveerd. Het systeem is ultramodern, gevreesd in westerse militaire kringen en in staat om behalve vliegtuigen ook binnenkomende raketten neer te halen.

Volgens Russische media hebben inmiddels meerdere oorlogsschepen koers gezet naar de oostelijke Middellandse Zee, waaronder het fregat “Admiraal Grigorewitsj”. De schepen zouden met moderne kruisraketten en luchtafweerraketten zijn uitgerust en volledig gevechtsklaar zijn.

Rusland zal bovendien nieuwe gevechtsvliegtuigen en luchtdoelraketten aan het Syrische leger leveren. Het leger van president Bashar al-Assad dient binnen korte tijd in staat gesteld te worden om het hele Syrische luchtruim te kunnen domineren.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Rusland, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

37 reacties op Russische reacties op Amerikaanse raketaanval: Memorandum voor geëindigd verklaard, oorlogsschepen onderweg naar de Middellandse Zee

 1. Hendrik zegt:

  Laat Assad lekker zijn land weer veroveren, zonder hem vervalt Syrie in een tweede Libie en we weten wat daar van komt. Viva Putin!

  Liked by 1 persoon

 2. Aegolius cs zegt:

  Kennelijk zijn er 2 partijen die nadrukkelijk belang hechten aan Syrië en wellicht ook Turkije.
  Het zal niet mijn (NAVO) belang zijn.

  Like

 3. aquarius4422 zegt:

  De Russen hebben gelijk.
  De Amerikaanse actie was een daad van agressie tegen een soeverein land.
  Dit legitimeren met de onbewezen beschuldiging dat Syrië gifgas inzet tegen burgers is onzinnig.
  De feiten wijzen steeds meer op een fals flag operatie van de tegenstanders van Assad.
  Daarom is die kennelijk niet goed doordachte actie van de Amerikanen goed stom.

  Liked by 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @Aquarius: 16.26. uur. Ik neig ertoe om uw mening te delen. Als we de geschiedenis van de laatste 15 jaar bekijken; was het de USA, die ingreep in Irak; zogenaamd omdat Saddam Hoessein chemische wapens zou hebben. Achteraf bleek dat een leugen. Toen greep de USA, samen met Engeland en Frankrijk in, in de situatie in Lybië, om Ghadaffy ten val re brengen. En ook dat bleek onterecht te zijn. Omdat Ghadaffi de olieleveranties in goud betaald wilde hebben in plaats van de petro-dollar! Dus de USA hebben er een grote zooi van gemaakt in het Midden-Oosten. Mede hierdoor wordt Europa overspoeld met zogenaamde vluchtelingen. In dit geval vind ik, dat Assad en Poetin het voordeel van de twijfel hebben. Ik vrees dat Trump door de knieën is gegaan voor de roden der Democraten, en de ” Deep State”. Blij kunnen we er niet mee zijn.

   Like

   • ReaGluurder zegt:

    Saddam Hussein, Muammar Khadaffi etc etc waren BUTCHERS!! Slachten zgn collaborateurs zonder een eerlijk proces af. (net als nu in Gaza) 1000en onschuldigen zijn de kop afgehakt door die schurken. De fam Assad zijn ook al geen lieverdjes, is bewijs te over van. Ben in ’93 in Syria geweest, genoeg gehoord / gezien. De chaos na al deze Schurken heeft oa. ook te maken met de kunstmatige grenzen die dwars door bevolkingsgroepen getrokken waren, met alle gevolgen. Mooi dat die schurken uiteindelijk hun verdiende loon kregen / krijgen!!

    Like

   • Luchtpint zegt:

    @ Reagluurder

    democratie zoals wij die kennen = onmogelijk in het M.O.
    dictatuur in het M.O. = stabiliteit in het M.O.
    geen dictatuur in het M.O. = instabiele chaos in het M.O.
    chaos in het M.O. = gevaar voor het Westen, zeker West-Europa

    Vooral Libië en Syrië bewijzen ten overvloede dat een Arabische wereld zonder dictatuur heel gevaarlijk is voor ons.

    En verder moet je je dus geen utopieën voorstellen waar zoiets totaal onmogelijk is. Het Midden-Oosten kan alleen maar stabiel zijn door dictatuur. Dus kan democratie de vuilbak in. al-Sissi heeft dat alvast begrepen. Nu de publieke opinie hier nog.

    Like

 4. Japio zegt:

  Het wordt er niet gezelliger op.

  Like

 5. ronals en marjan zegt:

  Hup alle edelmetalen weer stijgen in waarde , aandelen naar beneden en maar hopen dat het daar bij blijft

  Like

 6. Jan zegt:

  MSNBC malloten: Putin was het meesterbrein achter de de aanvallen op Syrië uitgevoerd door Trump

  De vraag is, hoe werken de hersenen van linksvolk eigenlijk?

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   De linkse mensen denken niet realistisch en hebben op zijn minst een denkstoornis en dat kan behandeld worden door een psychiater. 🙂

   Like

  • troubadour zegt:

   Dit iS de meest leugenachtige pro Obama zender,die zulke lage kijkcijfers heeft dat bijna niemand ze meer serieus neemt.

   Like

 7. D. G. Neree zegt:

  als dat memorandum is opgezegd, dan zal bij een volgende Amerikaanse aanval een Rusisch/Syrische reactie komen. Daarna mag iedereen een schuilkelder opzoeken

  Liked by 4 people

  • Petra DeBoer zegt:

   Nou nee geen schuilkelder maar zo’n vliegtuig word nu de lucht uit geschoten door afweergeschut. Daarom heeft de coalitie (o.a. België, Duitsland) gisteren en vandaag besloten hun vliegtuigen aan de grond te houden. Het afweergeschut werd tijdens het memorandum niet ingezet om vliegtuigen van de coalitie niet uit de lucht te schieten. Iedereen gaf aan het meldpunt in Qatar aan wanneer, wie en waar vloog.

   Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Ondanks alles blijft het punt nog steeds, wie heeft de gifgas aanval gepleegd? De bewijzen die de dader van deze laffe aanval onomstotelijk aanwijzen moeten aan de wereld getoond worden. Is de gifgas aanval met opzet gedaan om een groter conflict uit te lokken? Door wie? In hoeverre speelt Iran ook mee in dit pokerspel? In het kader van de directe oorlog voering was een aanval met gifgas niet logisch. Niemand was hiermee gediend. Mensen schakel je ook uit met conventionele wapens daar heb je geen sarin voor nodig. Tenzij je een ander doel voor ogen hebt gehad.

  Like

  • Guardiacivil zegt:

   De IS zelf omdat ze Raqqa dreigen te verliezen (?), Al Qaida, of de Hesbolla.
   Alle drie rivaliserende rebellen. De eerste gesteund door Turkije.

   Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Guusvelraeds, het zijn de terroristen van al Qaida/al Nusra in Idlib die deze aanslag met gifgas hebben gedaan. Ik volg al maanden verschillende twitteraccounts van seculiere Syriërs en zij weten als geen ander hoe één en ander in elkaar steekt.

   Deze “gifgas” aanval, voor zover het echt om sarin ging, is vooral gedaan uit propaganda overwegingen want de “White Helmets” spelen hierin een rol en zijn al Qaida Jihadisten. Door vreselijke beelden de wereld in te sturen willen ze bewerkstelligen dat mensen geld geven aan deze organisatie.
   Veel mensen weten niet dat het terroristen zijn en geven gul geld waarvan al Qaida wapens kan kopen. Ging het echt om sarin dat waren de hulpverleners ook dood gegaan want bij aanraking van iemand die besmet is met sarin ga jezelf ook dood. In Japan is een sarin aanslag geweest en daar zag je de hulpverleners in beschermde pakken. Dat zag je niet in Idlib en dus zal het geen sarin zijn geweest. Het is allemaal een vooropgezet spel met als inzet onschuldige kinderen. Dit is al eerder gebeurd en ook toen bleek later dat Assad er niet achter zat.

   Like

 9. oeps48 zegt:

  En zo wordt de wereld met de dag alsmaar onveiliger. Is WO3 nog wel te voorkomen ??? Wanneer breekt de oorlog uit, morgen overmorgen, volgende week, of ….. ????

  Like

 10. Steven zegt:

  op naar de ONDERGANG….

  Like

 11. Jade zegt:

  Noe he’j ’t schaop an ’t drieten…

  Like

 12. Joannes den Hollander zegt:

  Dit hadden de V.S. nooit moeten doen. Vrij ondoordacht gehandeld zonder de feiten te kennen. De Russen hadden Syrië vrijwel geheel onder controle. Had dat zo gelaten. Alle kansen op een goede samenwerking op allerlei gebied zijn voorlopig totaal van de kaart geveegd. Zeer beangstigend, met een beetje pech zitten we binnen no time in een wereldoorlog. En geen enkel islamitisch land is dat waard. Gezamenlijk Europa moslimvrij maken was beter geweest.

  Like

 13. Fred zegt:

  Naar mijn idee was die Amerikaanse aanval in eerste instantie bedoeld om de media aandacht af te leiden van wat Amerika in Mosul uithaalt.
  Daar werden 200 onschuldige burgers door een aanval gedood.
  Verder kwam die zogenaamde gasaanval goed uit.
  Een jaar geleden vielen er 100 doden en 200 gewonden bij een Amerikaanse aanval bij Deir al zor.
  De dag erop vielen de terroristen Deir al Zor aan.
  Nu, nadat zo`n 20 vliegtuigen zijn vernietigd en de terroristen stonden te juichen, hebben ze de aanval geopend op Homs.
  Twee gecoördineerde aanvallen van ISIS met hun Amerikaanse luchtmacht.
  En diegenen die hun traantjes nog in de oogjes hebben bij het aanzien van die dode kinderen moeten goed beseffen dat hierdoor die oorlog nòg langer zal duren waardoor er nog veel meer doden zullen vallen waaronder talloze kinderen.
  En het aantal dode kinderen bij die gasaanval valt in het niet bij wat S.A. in Jemen uitspookt met Amerikaanse wapens.
  Daar hoor je niemand over.
  Want Amerikaanse wapens, dus goed.
  Walgelijk.

  Like

 14. Roeland zegt:

  De Russen een “beetje” kennende, denk ik dat het heel anders ligt. De Russen hadden die USA raketten , makkelijk uit de lucht kunnen schieten, maar hebben dat niet gedaan.
  Er stomen nu russische oorlogsbodems naar het gebied. Het is net een schaakspel. Het enige vervelende van dit “spel” is, dat wij in west Europa de grootste klappen (zullen) krijgen.
  Hopelijk wordt Marine Le Pen gekozen. Dan krijgt Europa ineens weer een stem , die zowel door Trump als Putin gehoord zal worden. Blijft alles bij het “oude” in Europa, zie ik de toekomst voor ons zeer somber in.

  Like

  • Asgard zegt:

   Alles blijft bij het oude Roeland,..je ziet hoe hier de verkiezingen zijn gefraudeerd om de PVV niet de grootste partij te laten worden, daar ze het wel zijn de grootste, de mens zelf zal dit nooit kunnen oplossen oorlog en verderf,…alleen een hogere intelligentie zie ik dit kunnen oplossen,..de mens niet die zijn daar te dom voor.

   Like

 15. Guardiacivil zegt:

  Strategische zet Putin, verhoogt zijn aanwezigheid bij de Sirische basis met meer middelen en schepen, elke volgende aanval zal beantwoord worden als terechte zelfverdediging en en hulp aan bondgenoot.
  Amerika zal nog wel tien keer nadenken, de generaals zullen denk ik niet verder bevorderd worden.

  Like

 16. Geronimo zegt:

  Beste Jan, ik heb altijd horen zeggen dat ‘linksen’ zo frequent idioot zijn, omdat ze maar beschikken over één enkele hersencel. Geestelijk gehandicapten dus. Ze horen dus eerder thuis in de een of andere zorginstelling, zodat hun handicap de wereld geen kwaad meer kan doen.

  Like

 17. Petra DeBoer zegt:

  Er word overal gedemonstreerd tegen Trump in o.a. Amerika maar ook in landen in het M-O.
  Hands of Syria
  https://twitter.com/hashtag/handsoffsyria?f=tweets&vertical=default&src=hash

  Like

 18. Geronimo zegt:

  Ook Nigel Farage begrijpt TRUMP niet zo goed met zijn aanval op Syrië.

  Like

 19. Qvic zegt:

  Mij lijkt deze vals vlag aanslag van Trump een doordachte zet, want hierdoor wordt Trump niet meer verdacht in de linkse media dat hij met de Russen samen werkt. Rusland kan weer meer moderne wapens leveren aan Syrië. Nu het samenwerkingsovereenkomst van de Russen en de coalitie opgezegd is, hebben de Russen nu hun lucht afweersysteem geactiveerd. Daarmee sluiten zij de NAVO compleet buiten. Zo ook de Amerikanen, Israël en Turkije, want elk vliegend voorwerp boven Syrië wat er niet thuis hoort, zal voortaan neer gehaald worden. ISIS en andere terroristische bewegingen kunnen nu niet meer steun krijgen van de coalitie, die nog steeds een dubieuze rol speelde in Syrië. Assad kan nu met zijn bondgenoten zijn land Syrië heroveren en alle terroristische bewegingen opruimen.

  Like

  • D. G. Neree zegt:

   Bommen gooien om je populariteit te verhogen? Dat lijkt me 1 vd smerigste dingen die een politius kan doen en ik hoop dat dit niet het doel van Trump was.

   Like

   • Asgard zegt:

    D.G Neree,…ik zou het niet uitsluiten dat het wel zo zou kunnen zijn,…bommen om je populariteit te verhogen,…deze jongens hebben alles al wat ze willen hebben en kunnen krijgen,..het enigste wat deze psychopaten willen is absolute macht uitoefenen,..dit zij de grootst gestoorde debielen die er rond lopen, en we hebben er wat van rond lopen van zulke gestoorden, en die bezitten ook allemaal genoeg cash om hun plannen uit te voeren,…dit zijn geestenzieken, die zijn niet te genezen!!

    Like

 20. Het begint daar knap lastig te worden.

  Like

 21. Johan zegt:

  Je zou toch denken dat Amerika tegen ISIS zou vechten in Syrië ? Maar nee hoor, nu komt de aap uit de mouw ! President Trump blijkt net zo’n grote en onbetrouwbare oplichter als zijn voorgangers. Het is om moedeloos van te worden. Amerika lijkt alleen maar geregeerd te worden door impulsieve bommengooiers en fanatieke oorlogs-ophitsers.

  Like

 22. 4sjun zegt:

  Feit dat er nog steeds gifgas in Syrië aanwezig is geeft toch ook aan dat de Russen saboteren of hun zaakje niet helemaal onder controle hebben… Immers zij garandeerden dat de zaak volledig was ingeleverd en onder Russische controle stond. Of nu Assad (ook hen) een streek leverde of dat er rebellenvoorraden zijn geraakt zou kunnen duiden op een omissie in het Russische verhaal. Tenzij er een geregisseerde valse vlag operatie plaatsvond waarbij of geen gifgas gebruikt is en er Pallywoodprestaties zijn geleverd of waarbij er wel wat Syrische burgerslachtoffers mochten vallen.

  Aangezien we het niet van de Nederlandse MSM moeten hebben nog maar wat meer achtergrondinfo:

  Ik ben benieuwd of de wereld hierin nog wat wijzer zal worden of dat we een prijzig vuurwerkshowtje met doofpot kregen voorgeschoteld. Voor sommige pro Trumpers valt in elk geval te concluderen dat buitenlandse politiek in de Levant nog iets anders is dan analyseren en belichten van politiekcorrectismen.

  Wat is eigenlijk de rol van Erdogan? Van de Turkse geheime Dienst en van Obama’s vrienden van Al Nusra met betrekking tot gebruik van Sarin in Syrië?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s