Egypte: Minstens 25 doden (christelijke Kopten) bij aanslag op kerk

Screenshot_24

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: E.J. Bron)

Bij een bomaanslag in de buurt van een kerk in Egypte werden volgens informatie van de staatsmedia 25 christenen gedood. Bij de aanslag in Tanta (in de Nijl-delta ten noorden van de hoofdstad Caïro) zouden vandaag tijdens een mis n.a.v. Palmzondag bovendien meer dan 50 mensen gewond zijn geraakt.

Michael Mannheimer Blog

Egypte laat opnieuw zien wat christenen en andere religies te wachten staat wanneer ze de islam hun landen binnenlaten

De Kopten, van wier naam overigens het woord “Egypte” is afgeleid, zijn een van de oudste christelijke kerken überhaupt. Met de inval van de islam in Egypte begon ook voor deze geloofsgemeenschap een niet eindigende lijdensweg.

Al 1400 jaar lang worden Kopten door moslims gedood, hun kerken in brand gestoken, hun vrouwen en kinderen ontvoerd, massaal verkracht en gedwongen geïslamiseerd. Kopten die aangifte doen bij de politie worden vaak gearresteerd. Want Egypte is een islamitisch land. Aangifte doen door christenen tegen moslims geldt op veel plaatsen als heiligschennis.

Ongeveer 10% van de meer dan 90 miljoen inwoners van Egypte is christen. Hoewel er van de kant van de Kopten zo goed als nooit aanvallen tegen de islamitische bevolkingsmeerderheid uitgaan, staat de christelijke minderheid van Egypte steeds opnieuw bloot aan gewelddadige overvallen.

Onder de fundamentalistische regering van de Moslimbroeder Morsi zijn de aanslagen in Egypte enorm toegenomen. Er ging bijna geen dag voorbij waarop niet een kerk in brand werd gestoken of christenen openlijk op straat vermoord werden.

Natuurlijk hebben al deze aanslagen met de islam te maken. Het Egyptische leger, dat Morsi door middel van een putsch had afgezet en vooreerst een einde maakte aan het schrikbewind van de Moslimbroeders, liet na de putsch meer dan 30.000 (!) moskeeën in het land sluiten. Deze werden ervan verdacht centra van de uitbreiding van de fundamentele islam in Egypte te zijn.

Onder de korte heerschappij van de Moslimbroeders in Egypte begon een ongekende golf van geweld tegen de christenen. Fathi Guirguis, een Koptische priester, somde een lange lijst van 96 gewelddaden op: 96 keer geweld, verwoesting, leed, pijn, dood. 96 gewelddaden in slechts vijf dagen in Egypte, 96 maal geweld tegen christelijke Egyptenaren. Tot op de dag van vandaag wordt dit door de media verzwegen.

Alleen al de afgelopen maanden waren voor de Koptische christenen van Egypte vreselijk:

 • Bij een zware bomaanslag op een kerk in december werden bijna 30 mensen gedood. Destijds eiste de terreurmilitie ISIS de verantwoordelijkheid voor de daad op.
 • In februari vluchtten honderden Egyptische christenen uit het noorden van het onrustige Sinaï-schiereiland. Daar was een serie moorden op leden van de religieuze minderheid aan voorafgegaan, waarachter de terreurmilitie ISIS vermoed wordt.
 • Er is aangekondigd dat paus Franciscus eind april een bezoek zal brengen aan Caïro.

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, Egypte, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Kopten, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslimbroederschap, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

18 reacties op Egypte: Minstens 25 doden (christelijke Kopten) bij aanslag op kerk

 1. HOE VREDIG IS DE ISLAM ???? dit past beter; HOE WREED IS DE ISLAM !!!!!!!!!!!!!

  Liked by 1 persoon

 2. elisah zegt:

  Nou, nou, dat gaat spannend worden als de paus naar egypte gaat, zou hij het overleven?

  Like

 3. Steven zegt:

  (verwijderd door webmaster)
  Deze mensen staan de hele wereld iedereen die anders is naar het leven, en verzieken de hele wereld met hun DEBIELE geloof.

  Like

 4. Sabeltant zegt:

  Het enige waar de islam ontzag voor heeft is keiharde vergelding.
  Volgende keer wat bommen in de moskeeën.
  En niet een paar meer, neen gewoon 10 x zoveel.
  Je ziet het in Israël. De aanpak werkt.
  Geen arrestaties van daders, de huizen van de daders worden met de grond gelijk gemaakt en de familie het land uit.
  De enige manier om van het tuig af te komen.

  Liked by 3 people

 5. Drs.P. zegt:

  Mijn hart gaat uit naar de christenen in het midden oosten en het maakt mij enorm verdrietig, zij hebben het enorm zwaar in die omgeving.
  En wij, de weekdieren in Europa halen dezelfde terroristen binnen met bloemen, muziek en “gezang” van ik wil je leren kennen. De linksdraaiende volledig geschiofte kerkmenschen in NL hebben geen enkel besef van wie ze nu echt naar binnen halen.
  Dus Hoelang nog voor dit soort bom-taferelen zich ook in NL-kerken gaan afspelen??
  Ach ja, “zielige vluchtelingen”, daar moet je voor zorgen toch??

  Liked by 1 persoon

 6. BertG. zegt:

  En net zo als met alle dodelijke aanslagen keek jullie denkbeeldige vriendje toe van boven af, en zag blijkbaar dat het goed was.
  Hij zag wederom geen enkele reden om in te grijpen.
  Dus gooi er maar een paar extra gebedjes tegenaan vanavond.
  Wie weet, kan altijd goed zijn voor de volgende keer als er iets gebeurt.
  Maar ik ben bang dat hij of zij jullie allemaal wederom laat zitten de volgende keer.
  En toch maar blijven geloven dat het ooit wel eens gaat gebeuren, heb je dan een bord voor je kop of niet. En dat al 2000 jaar.

  Like

 7. marcelvl1976 zegt:

  Jezus Christus zei ooit Keer de andere wang toe, als iemand je slaat. Mijn brein zegt: Sla de hele boel in die desbetreffende Egyptische moskee kort en klein. Een vergelding zou ergens op zijn plaats zijn.

  W.b. Trump die zet inmiddels enkele marineschepen richting Noord Korea. Syrië was effe een test of die kruisraketten nog naar behoren werkten. Ik hoop dat Noord Korea ook de volle lading mag ontvangen. Die lafbek Kim Yong Un is geen haar beter dan Assad. Heerlijk Republikeinen aan de macht!

  Like

 8. Jade zegt:

  Tijd dat er eens een moskee de lucht in gaat met 1000 man erin.
  En dan niet van dat prutswerk in Enschede…

  Liked by 1 persoon

  • Beschouwer zegt:

   Met een schietpen lijdt het beest niet meer. Als je een kip slacht of kalkoen dan gaat die kop er helemaal af en dan lijdt het beest niet meer. Nu bloedt het schaap pijnlijk dood. bah bah. Kap dan helemaal de kop van het schaap eraf !

   Like

 9. Beschouwer zegt:

  Er zijn vele Christenen gevlucht uit Egypte. Ik ken er een paar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s