Groningen, Pegida flyeren en demo, het was me het weekendje wel!

Screenshot_13

(Door: José en Ellen Kuipers)

Voor sommigen iets te ver weg om te komen en voor sommigen een weekendje weg. Wij hadden besloten om er maar een weekendje weg van te maken en werden uitgenodigd om zaterdag te helpen flyeren in Groningen-centrum. Rond 14.00 uur zaterdagmiddag kwamen we met moeite het Groningse centrum binnen en konden wij nog een plekje vinden in een parkeergarage.

Wij, de dames Kuipers, stonden nog op de rest te wachten in de parkeergarage toen er een Mercedes aan kwam rijden. Deze moest een krappe bocht maken om naar boven te komen. Grote Mercedes, kleine bocht, dat ging dus niet en na een paar keer steken en wat “gekraak” van de auto stond alles stil. Intussen waren er wat auto’s achter aangesloten. Uit een van deze auto’s stapte een (licht getinte “islamitische”) man en ging de Mercedes helpen. Op datzelfde moment stapten de inzittenden van de Mercedes uit, man van achter het stuur en blonde sexy vrouw bij de passagierskant. Ze wisselden van plaats. Als vrouw zijnde kon ik het niet laten om te applaudisseren voor deze dame, maar daar was de (licht getinte “islamitische”) man niet blij om. Hoe ik durfde te applaudisseren voor zo iets. Beschadigde auto en een man die vernederd was, als vent was hij zelf beledigd door onze positieve support voor een vrouw. ‘Hij voelde zich hier in Nederland niet thuis’, zo zei hij tegen ons! Waarop wij antwoordden dat als het hem hier niet beviel, hij heel snel zijn koffers moest pakken en teruggaan naar waar hij vandaan kwam. Maar vertrekken, ho maar.

Een groep van 9 personen van PEGIDA, waarvan drie dames gekleed in boerka en onder escorte van politie (dank hiervoor), ging op de Vismarkt en Grote Markt flyeren. We waren de straat nog niet uit of de ‘dorpsgek’ van Groningen had ons al gespot. Deze man, ook al had hij het zelf niet door, was de stadsomroeper door zijn gedrag en wij kregen hierdoor meer aandacht dan dat wanneer hij zijn mond had gehouden. Veel mensen schrokken toch wel toen ze drie van die wandelende tenten zagen, dat zagen ze hier nog niet vaak. Waar het in de Randstad al bijna een “normaal straatbeeld” is, is het in Groningen nog een “bezienswaardigheid”. Nederland is klein, maar de verschillen tussen de  Randstad en de rest van Nederland is een verschil van dag en nacht.  De punten waar PEGIDA-Nederland voor staat, komen deels voort uit de negatieve ervaringen met “multiculti” / “gelukzoekers” in de Randstad, maar deze ervaringen heeft men nog niet of nog te weinig buiten de Randstad. En daarom hebben ook veel van deze mensen nog een andere kijk op dingen en blijft het zo, zolang deze “multiculti”/ “gelukzoekers” niet massaal in hun buurt komen wonen.

De opkomst was goed. Uiteraard toch, ondanks de afstand, veel mensen van de vaste ‘club’, maar ook veel mensen uit Groningen die met het mooie weer eropuit getrokken waren en met belangstelling bleven staan luisteren! De MSM heeft deze mensen voor het ‘gemak’ maar niet meegeteld en bleven op circa 50 man steken!

Edwin opende de demonstratie met een tekst van Donald Trump van afgelopen 18 februari, waar de hele wereld hem om uitlachte:

“You look at what’s happening in Germany, you look at what’s happening last night in Sweden. Sweden, who would believe this. Sweden. They took in large numbers [of refugees from Muslim-majority countries]. They’re having problems like they never thought possible.”

Nu, 7 weken later, lacht niemand meer en zeker niet in Zweden. Het toont aan dat het onverwachte overal kan gebeuren, zeker in Europa waar geen grenzen meer zijn, wij zijn tegenwoordig nergens meer veilig.

Ook gaf Edwin nog een aantal voorbeelden wat 40 jaar geleden heel normaal was hier in Nederland, zoals alleen op de fiets naar school of voor vakantie onbekommerd in het vliegtuig stappen, wat helaas allemaal niet meer kan. Kinderen worden tegenwoordig het liefst met de auto naar school gebracht en op luchthavens en stations zijn we heel voorzichtig geworden, zeker als het om alleen gelaten bagage of Arabisch uitziende personen gaat. De volledige speech die bijna een half uur duurde, is in deze video in zijn geheel te bekijken!

De volgende spreker was Paul Meijer, voorzitter van Forza! Haarlemmermeer. In zijn speech legde hij uit dat hij in de ogen van anderen een racist is, omdat hij vindt dat een hoofddoek niet in het openbaar hoort, dat Zwarte Piet bij de Nederlandse cultuur hoort, dat er géén plaats is voor haatpredikers en dat minder ook een optie is. Dhr. Meijer vindt ook dat de vrijheid van meningsuiting zwaar onder druk staat en ook kritiek op de islam niet geaccepteerd wordt. De onderwerpen die Pegida benoemt, zijn er ook in Groningen, want ook hier zijn mensen ontevreden over asielzoekers en hun gedrag!

Als laatste spreker voor de mars mocht Piet zijn speech houden.

In het kort nog even terugkomend op de uitslag van de verkiezingen en de partijen die nu een regering proberen te vormen met uitsluiting van de PVV, die 2e partij is geworden. Ook aandacht voor de aardbevingen en de schade in Groningen:

Veel mensen laten de schade door aardbevingen uitbetalen. Men vertrouwt zeker de beloftes van onze volksverraders niet meer, maar men blijft desondanks wel met eventuele restschade en/of emotionele schade zitten. Alleen jammer dat men bij de verkiezingen niet nagedacht heeft, waardoor men nu met de brokken zit. De volgende fase is helemaal stoppen met gaswinning en het mooie Groningse land volplempen met subsidie windmolens, dankzij Groen Slinks, en door U als belastingbetaler op te brengen. Tel uit je winst. Waarom GEEN import van goedkoop Russisch gas?? Of een deal met Noorwegen. Opslag kan in dezelfde Groningse bodem.

Tot slot werd ook de viering van de 60e verjaardag van de oprichting van de EU nog even aangestipt. De EU, die er zo prat op gaat dat er al 75 jaar geen oorlog is geweest in Europa, maar een bord voor haar kop heeft dat ze zelf, samen met de nog steeds bestaande Obama-kliek, voor een Derde Wereldoorlog gaat, te beginnen tegen Rusland. Ook het bewust vervangen van de Europese bevolking door massale import uit islamitische landen, waar de leiders van de EU het hardst aan meewerken, zodat wij straks allen slaaf onder de NWO zijn. Draghi met zijn geldpers is het sluitstuk om Europa op financieel gebied in de ellende te storten.

Tijd voor de mars. Mijn dochter en ik blijven bij het podium, mede voor de veiligheid van de achterblijvers. Er waren bij terugkomst wel enthousiaste verhalen over de charges die de politie te paard heeft moeten uitvoeren, zie deze video!

Na de mars was het de beurt aan Asje voor de volgende speech!:

Hier staan we dan in het walhalla waar vluchtelingen als eerste worden opgevangen als zij in Nederland arriveren, maar wel nadat ze eerst door die 7 veilige landen zijn getrokken. We staan in een stad waar bestuurders weigeren zich aan de wet te houden en uitgeprocedeerde asielzoekers zelfs bed bad en brood geven. En daar schort het in Nederland en Europa aan, daadkrachtig optreden tegen illegalen en zeker tegen criminele asielzoekers. Die zijn hier maar om één reden, om het domme naïeve Nederland financieel uit te kleden.

Ik kan het niet begrijpen dat de overheid de Nederlandse bevolking zo in de kou laat staan. Dit geldt letterlijk en figuurlijk voor veel Groningers. Het is uit onderzoek gebleken dat de kosten betreffende deze hele asielstroom door gaswinning uit Groningen wordt gefinancierd. Zonder aardgas kan Nederland die immigranten nooit onderhouden! Dus ja, beste Groningers, dan weet u ook waarom uw huizen nu in de grond zakken.

Ik vraag mij eigenlijk af of al die (linkse) gekkies nou werkelijk zo naïef zijn of dat ze het werkelijk niet begrijpen wat de elite wil bereiken met Europa? De omvolking verloopt namelijk geheel volgens plan. De VN doet er niet eens geheimzinnig over en noemt het ‘Replacement Migration’.

Wij zijn geen racisten, maar realisten. Wij sluiten onze ogen niet voor wat zich werkelijk afspeelt in Europa. U wel? Of slaapt u net als onze regering gewoon rustig door!

Hugo had de eer na Asje te mogen spreken. Hugo kwam meteen to the point en sprak over de problematiek in de gemeente Groningen  met de “gelukzoekers” die in Ter Apel verblijven.  Vanuit hun uitvalbasis Ter Apel, waar ze buschauffeurs bedreigen met o.a. messen, gaan ze “gratis” op rooftocht door heel Nederland.

Wil je hier blijven, moet je integreren. Ook in het onderwijs moeten ze over integratie, discussie over Zwarte Piet, de islam, seksuele voorlichting en homoseksualiteit kunnen praten, maar dat wordt door schoolbesturen leerkrachten uit de weg gegaan. Uit een onderzoek onder 2.200 mensen in het onderwijs zegt meer dan 40% dat de integratie is mislukt.

Wat zie jij van de mislukte integratie om je heen? In het openbaar vervoer hoor ik alleen nog maar vreemde talen om mij heen. Onze christelijke achtergrond wordt gecensureerd in de media, zoals NPO u fijne winterdagen wenst in plaats van prettige Kerstdagen. Dat ik mijn mening niet mag uitdragen zonder uitgescholden te worden. Met 13 Jaar beroepschauffeur onder mijn riem heb ik allerlei mensen vervoerd en verhalen gehoord. Kinderen die al zo geïndoctrineerd waren, dat, ook al waren ze in Nederland geboren, ze nog steeds Marokkanen en geen Nederlanders waren. Alles wat met katholieken te maken had, was niet goed, maar waarom katholieken niet goed waren, kon hij niet uitleggen. Gastarbeiders van de eerste generatie spreken nog geen of gebrekkig Nederlands en de generaties daarna zijn en worden nog steeds in hun cultuur opgevoed. Dit is geen integreren.  Niet kunnen accepteren dat mensen een andere levenswijze hebben dan zij en ze dan maar in elkaar slaan met een betonschaar.

In Afrika hebben ze zolang als ik leef een geldprobleem en is er geld gevraagd van de Nederlanders voor dit. Wordt het niet eens tijd dat het probleem aangepakt wordt bij de wortel in deze landen. Een van de problemen is een veel te hoog geboortecijfer, dat nu zorgt voor een tsunami naar Europa. Hierdoor krijgen wij hier in Europa en in Nederland een nog veel groter probleem met het vraagstuk integratie.

Deze stuurman zegt: integratie hoeft geen geld te kosten, het is een kwestie van WILLEN!

Na een kort slotwoord van Edwin moest alles zeer snel opgeruimd worden en was de aftocht in vliegende vaart om toch maar géén confrontatie te krijgen met linkse demonstranten die op steenworp afstand van Pegida een tegendemonstratie hielden. Complimenten aan de politie dat zij het zo keurig gescheiden heeft weten te houden!

Diegenen die niet zo ver hoefden te reizen, hebben nog een paar gezellige uurtjes met elkaar doorgebracht en onder het genot van een hapje en een drankje alles van wat beleefd was in Groningen de revue laten passeren.

Iedereen bedankt en tot de volgende demonstratie!

Door:
José en Ellen Kuipers
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", burgermoed, Groningen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Groningen, Pegida flyeren en demo, het was me het weekendje wel!

 1. tippelaar zegt:

  Zolang als het haagse linkse gespuis in de 2e kamer niet wordt geruimd, zal de islamisering van nederland doorgaan tot alle autochtonen het onderspit hebben gedolven. Onthoudt hun namen en gezichten van deze linkse gutmenschen

  Geliked door 1 persoon

 2. Helena zegt:

  Dank jullie wel Jose en Ellen, het is weer een fantastisch verslag geworden. We kijken terug op een mooie geslaagde demo, mede dankzij de inzet van de politie die ons goed beschermde tegen en korte metten maakte met de Antifa’s. Tot de volgende keer, we kijken ernaar uit.

  Like

 3. Mirjam zegt:

  WNL Opiniemakers is nu op NPO 2: kijken!! Het gaat over de integratie van Turken in Nederland. Zeer goed!

  Like

 4. Roeland zegt:

  Ik ben blij, dat het goed afgelopen is in Groningen, Pegida! Als er 1 stad in Nederland is, die in alle opzichten buitenlanders voortrekt , positief “discrimineert” een drugsnest is en ik kan nog even doorgaan is het de “maffia” stad Groningen wel. Overdag, zondag met zon ziet het er wel aardig uit. Kom maar eens terug op een (donderdag) avond. Ze lieten zich natuurlijk weer niet zien zo vroeg op zondag. De gebruikelijke antifa (beroeps) demonstranten wel. De plaatselijke marxistische media deed weer “objektief” verslag.
  En de Randstedelingen maar denken , dat ze in Groningen nog “weinig” merken van de problematiek. Laat me niet lachen! Groningen stad is een marxistisch eiland. Verderop in het oosten van de gelijknamige provincie stemt 40% PVV! In de de stad 7 %. Dat is al jaren zo. Pegida had beter in Winschoten kunnen demonstreren of in Veendam.

  Geliked door 1 persoon

 5. ReaGluurder zegt:

  Vergis je niet! Een kennis van mij woont in een noordelijke buitenwijk van Groningen en heeft het gevoel alsof hij in een BANLIEUE woont. In het winkelcentrum ziet hij meer gekleurd dan wit! Van een student in Groningen hoorde ik ook dit soort verhalen. Groningen is 1 van de armste steden in Holland en de moeltikoelti rukt daar ook keihard op!

  Like

 6. fransdewit zegt:

  Toen jullie pas begonnen met Pegida, nu moeten jullie eerlijk zijn, hadden jullie de Nederlanders toch wel een stuk hoger ingeschat zeker? Bedoel jullie zijn er toch wel van terug gekomen zeker, zo intellectueel zijn de grootste gros Nederlanders niet meer hoor. Eerder hele domme mensen, die jullie tegenwerken. Met hun domme gezwets. Ik zie dat wel eens aan en dan denk ik jongens en meiden daar doen jullie nu zo je best voor, evenals Geert Wilders, continue op de bres staat, voor dit schijt volk. Met een koning waar je dus helemaal niets meer aan heb, geef mij de Koninginnen van daarvoor maar hoor. Neem Juliana die trok haar klep nog wel eens open. Als hij toch een beetje vent had geweest had die dit hele kabinet toch tot de order geroepen of niet dan ? Hij had moeten zeggen mensen in deze moderne tijd wat moet ik nog met een gouden koets, ik schenk het ding aan een museum. En de groene draak die mijn Moeder ooit heeft gehad, daarvan betaald ik zelf de onkosten van. Maar niets van dit alles. Ben blij dat mijn ouders deze ellende bespaard zijn gebleven. Maar ik wil jullie complimenteren, dat jullie het nog steeds voor ons opnemen.

  Geliked door 2 people

  • Tom Hendrix zegt:

   @fransdewit: 23.10. uur, op 11/4. Eens met uw reactie. Wij realisten, pogen al jarenlang medemensen op de gevaren van de islam, links en de massa-immigratie te wijzen; en wat gebeurt er uiteindelijk als men gaat stemmen; het hele domme kiesvolk, stemt toch weer voor een groot deel op de links en de politiek-correcte elite/maffia. Wat kunnen wij nog doen, vraag ik mezelf af! Knettergek is Nederland geworden, helaas!

   Like

 7. Lee zegt:

  In dit land is het al zover dat als je gezien wordt bij zo’n demo, je baan daardoor op de tocht kan komen te staan. Zo verrot is dit land al, misselijkmakend gewoon! We moeten en zullen verdwijnen, samen met onze tradities, ten koste van alles!

  Geliked door 2 people

 8. Zelfs in WO II, ondernam het verzet harde acties die toen levensgevaarlijk.waren en in deze tijd laat men zich gewoon naar de slachtbank brengen. Doen ze hier nou zo onnozel of zijn ze zo dom?

  Like

  • Helena zegt:

   Allebei Marian, maar dat horen ze liever niet want zij vinden zichzelf politiek ‘correct’. We zijn weer heel wat van dat slinkse tuig-van-de-richel tegen gekomen onderweg maar de politie wist daar wel raad mee er heeft er gelukkig zeer politiek incorrect op gereageerd hihihi..

   Like

 9. Beschouwer zegt:

  Groningen is een ontzettende rooie stad. Er wonen heel veel vette elitaire babyboomers ofwel salosocialisten voormalige pvda-ers met nu groen linkserige ideeen. Ook zijn er nogal wat autonomen die wat armere linkserikken zijn wonend op aftandse woonboten en een stadsnomadenterrein. Overdag zitten de coffeeshops vol met dit linkse werkschuwe tuig tezamen met veel Antilianen, Surinamers, Marrokanen en dergelijke te blowen. Dat is Groningen. Een bolwerk vol met voddenbalenlinkserikken. De armen dragen voddenbalen omdat ze het geld aan blowen en drugs besteden en de rijke linksen voor het imago en het rookgordijn om maar typisch Gronings niet te laten zien dat de rijke linkserik (salonsocialist) geld heeft en het huis al lang heeft afbetaald wonend aan de singels in een miljoenenpand.

  Like

 10. Beschouwer zegt:

  Groningen is een ontzettend schijnheilig en vals links bolwerk. Aan de ene kant heb je de vette rijke salonsocialisten die linkserig gedrag vertonen als rookgordijn om hun rijkdom te verbergen. Deze linkse salonsocialisten wonen in dikke vette herenhuizen aan de singels en kleden zich als voddenbalen om typisch Gronings hun weelde en welvaart te verbergen. Dit zijn de links lullen rechts zakken vullen types. Aan de andere kant is er de armere linkserik die woont in een aftandse woonboot in de singels met aan boord vele kratten bier en veel geblow en drugsgebruik. Ook wonen er autonomen in stadsnomadenterreinen her en der en in kraakpanden. Deze linksen hebben nog nooit gewerkt en spenderen de uitkering in de koffieshop waar ze al blowend de dag doorbrengen tezamen met Surinamers, Marokkanen en dergelijke. Deze linkse herken je direct aan de eeuwige plo-sjaal en het viezige rastakapsel of de kapuchon. Zo af en toe komen de salonsocialisten deze arme linkserikken van wat extra zakgeld voorzien om rechte realisten zoals Pegida te ondermijnen en eventueel met geweld te intimideren zoals de beroepsdemoonstranten van links weer hebben getoond in bovenstaand geval. Ook staan deze linksen vooraan om alles wat economische ontwikkeling betreft kapot te maken (Waddenvereniging, tegen gasboringen, tegen visserij tegen tegen tegen). Het zijn de agentenprovocateurs die alles kapot willen maken en ook de rode vlaggen zijn vaak aanwezig want het blijven wel een stelletje gore rotcommunisten die een gore rotcommunistische dictatuur willen. De meest valse linkse zijn echter die saloncommunisten/socialisten want die spannen de arme linksen voor hun karretje terwijl men in de loges de sluwe plannen smeedt. En deze valse rijke salonlinksen willen niet als een ware communist in hun rijkdommen laten delen. Nee die willen de middenklasse kapot maken. dus trappen naar beneden naar de hardwerkende hypotheekslaaf.

  Like

 11. Dat klopt helemaal wat je schrijft Beschouwer! Ik zag het stelletje blanke Linksen ook in Groningen met capucions, rastakapsels en plo-sjaals achter spandoeken; “Weg met fascisten (Pegida)!!!” en “Refugees welcome!!!”, krijsend en dreigend… ik was er ook met een schilderij van dictator Erdogan (The Snake); https://plus.google.com/105792476709984401449/posts/XuEkSth5CjZ

  Like

  • Beschouwer zegt:

   Ik sta achter jullie maar ben heel eerlijk. Ik heb het lef niet om voor Pegida te komen demonstreren. Als dat linkse gespuis er lucht van krijgt waar je woont gooien ze bijvoorbeeld je ramen kapot en bedreigen mijn familie. Zo laag en goor is links wel. Ik heb geen zin in problemen.

   Like

   • Beschouwer zegt:

    In navolging op de vorige reactie. Ik prijs jullie moed om te demonstreren. We weten hoe vies, intimiderend, achterbaks en gewelddadig dat linkse tuig kan wezen. De kogel die Fortuin doodde kwam van links. Ook veel boeren, benzinepomphouders, netsenhouders, en zo weten hoe links met rara (groen links Duivendak ) en dergelijke uit de hoek kan komen. En nu zitten de terroristen te onderhandelen voor een nieuw kabinet.
    Een kabinet wat zou kunnen leiden tot een CO2-dictatuur gebaseerd op het klimaatsprookje. De natte droom van de neocommunisten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s