Poetin: “Idlib was een ´false flag´en we zijn erachter gekomen dat er nog meer komen”

Screenshot_12

(Door: Tyler Durden – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson onderweg is naar Rusland, heeft de Russische president Vladimir poetin zojuist journalisten gechoqueerd toen hij zei dat Rusland informatie kreeg van “geloofwaardige bronnen” dat er in de regio rondom Damascus nog meer aanvallen met chemische wapens worden voorbereid om de schuld daarvan bij de Assad-regering in de schoenen te schuiven. Poetin zei tijdens een bespreking:

“We hebben van verschillende bronnen informatie ontvangen dat zulke provocaties – ik kan niet nader op de details ingaan – ook in andere regio´s in Syrië voorbereid worden, waaronder in de zuidelijke voorsteden van Damascus, waar een substantie vrijgemaakt moet worden om daarna het gebruik daarvan in de schoenen van de Syrische autoriteiten te schuiven.”

De Russische president Poetin kondigde aan dat Rusland zich officieel tot de VN in Den Haag zal wenden om onderzoek te laten doen naar het gebruik van chemische wapens in Idlib. Poetin zei:

“Alle incidenten die aan de ´aanvallen met chemische wapens´ in Idlib herinneren, moeten onderzocht worden.”

Poetin wees er eveneens op dat de jongste Amerikaanse raketaanval in Syrië herinnert aan het optreden van de VS in de VN-veiligheidsraad, als gevolg waarvan het tot het binnenvallen van Irak kwam, en waaruit inmiddels bleek dat er volledig valse informatie werd gepresenteerd om de wereldwijde ondersteuning voor een invasie te krijgen. Poetin zei tijdens de bespreking met het oog op het verloop van de Amerikaanse intocht in Irak:

“We bespraken de situatie met de president [de Italiaan Sergio Mattarella] en ik zei tegen hem dat de actuele gebeurtenissen sterk doen herinneren aan die van 2003.”

De Russische president bekritiseerde daarna ook de aanval op Idlib en noemde deze officieel een aanval “onder valse vlag”.

Poetin zei ook dat in zijn agenda niet in een ontmoeting met Tillerson is voorzien.

Na Poetin´s uitlatingen publiceerde de Russische generale staf een standpuntbepaling dat zij over informatie beschikt volgens welke militanten giftige substanties naar het gebied van Khan Shaykhun, in het westen van Aleppo, en naar Ostguta in Syrië zouden brengen.

De leider van het hoofd-directoraat operaties in de Russische generale staf, generaal-overste Sergej Roedskoi, zei dat de militanten zouden proberen nieuwe beschuldigingen tegen de Syrische regering wegens het inzetten van chemische wapens te provoceren. Het zou het doel van de militanten zijn om de VS tot nieuwe luchtaanvallen te brengen, aldus Roedskoi, die er aan toevoegde dat dit niet zou worden toegestaan. Hij zei dat de Russische generale staf geen nieuwe Amerikaanse luchtaanvallen in Syrië meer zou dulden en dat de Syrische regering niet over chemische wapens beschikt.

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
www.zerohedge.com
Auteur: Tyler Durden

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Poetin, Rusland, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

21 reacties op Poetin: “Idlib was een ´false flag´en we zijn erachter gekomen dat er nog meer komen”

 1. Japio zegt:

  Die oorlog moet en zal er komen, bereid je er maar alvast op voor. Die opper-duivels hebben dat allang besloten.

  Like

 2. Steven zegt:

  Dat ruikt er naar dat ze een oorlog met Rusland aan het forceren zijn…vandaar dan ook het EU leger alvast voor de Russische grens.
  Hoe sociaal kan je wezen om de hele wereld om zeep te helpen…dom volk..

  Like

  • Bas zegt:

   Putin en Trump zullen het niet op een (kern)oorlog aan laten komen. Uiteindelijk zal er gepraat moeten worden. Bovendien heeft de VS Nord-Korea in het vizier. Inmiddels heeft China een troepenmacht van 150 duizend man langs de grens met Nord-Korea gestationeerd. China zegt dit te doen om de vluchtelingen tegen te houden na de aanval van de VS. De VS zal zijn handen hier vol aan krijgen als ze Nord-Korea aanvallen.

   Like

   • Jade zegt:

    Gevalletje Centrale Bank…
    Rothschild`s laatste land/hindernis.

    Like

   • Bas zegt:

    @Jade, de VS bedrijft als vanouds een handelsstrategie van via geopolitieke oorlogsvoering . Zonder dat er gekeken wordt naar de eventuele menselijk gevolgen, bijv. als een regeringssysteem instort.. In het geval van Nord-Korea draait het niet alleen om wat de VS in Nord-Korea niet bevalt, maar draait het vermoedelijk om de uranium mijnen van Nord-Korea veilig te kunnen stellen voor de handel. In Irak was het Olie, Libië hoogwaardige olie (zonder zwavel). etc. etc. De VS houdt zichzelf en zijn mede kompanen door roof en plundering economisch in stand. ”Het is een oorlog van de dieven.”
    De mijnen van Noord-Korea bevatten 4 miljoen ton uraniumerts van hoge kwaliteit. Aardige oorlogsbuit, dus.

    Geliked door 1 persoon

 3. Bas zegt:

  De bemoeizucht en domesticatie politiek van de VS is nooit weg geweest.. De hangoren in het Europese Parlement zijn daar het grootste voorbeeld van.

  Like

 4. Eric zegt:

  Waarom geloof ik nou Poetin eerder dan Trump & zijn Amerikanen? Zou het zijn omdat in 1979 de VS de Sovjetinvasie in Afghanistan hebben uitgelokt (werd nadien door Brzezinski zelf toegegeven)? Zou het zijn vanwege de leugens m.b.t. Saddams massavernietigingswapens? Zou het zijn omdat de Amerikanen de terroristen tegen Khadaffi en nadien deze tegen Assad hebben bewapend en anderzins gesteund? De Amerikanen hebben gezworen dat ze de verhoudingen in het Midden-Oosten zouden wijzigen. Om dat te bereiken zijn ze zelfs tot een oorlog tegen Rusland bereid. De walgelijkste gangsterstaat, Saoedi-Arabië, blijft ondertussen buiten schot. Amerikanen en Arabieren: vuiligheid vermengd met rotzooi !

  Geliked door 1 persoon

  • boorzalf zegt:

   Eric, “Waarom geloof ik nou Poetin eerder dan Trump & zijn Amerikanen?” daar zat ik ook aan te denken.

   Like

  • ieznogoedh zegt:

   Klopt, maar er is voorspeld dat juist SA door een kernbom zal worden vernietigd.
   Wellicht komt er toch gerechtigheid voor die aanzwengelaars van terrorisme.
   Is die maansteen ook meteen mooi weg.
   Dat alles zal allah dan wel willen, althans zo begrijp ik het fatalisme van de mislim.-

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Eric: 22.06. uur, op 11/4. Laat ik nou ook het idee hebben; momenteel eerder Poetin te geloven dan de “Deep State”, in de USA. Niet dat ik Poetin een koorknaap vind, verre van dat. Ik vind het ook ongelooflijk; dat de POTUS Trump, helaas gezwicht lijkt te zijn voor de linksen; en “the Deep State”, maffia.

   Like

  • Harry zegt:

   Vond ook meteen al dat de schade van die “gasgranaten” of “gasbommen” , wel heel erg beperkt was .
   Daarom geloofde ik er niks van !
   Het scenario dat er een opslagtankje geraakt zou zijn lijkt me daarentegen wél heel acceptabel . Of dat ze dat zelf hebben laten ploffen .
   Ergo , het is dan niet de schuld van Assad , maar van die kutmoslims .

   Maar dat een Trump , die zoals ik hier op deze site las een IQ van 156 , naar ik meen , zou bezitten en zich dan toch zo voor de gek laat houden door dat gas gedoe en met een zielig verhaal over “prachtige baby’s” , dan maar voor 60 miljoen aan vuurwerk de lucht in schiet , met enorm veel schade , dat getuigt niet van de gewenste stabiliteit en realiteitsbesef van een president van zo’n land .
   Deze actie is me buitengewoon tegengevallen van Trump en de motivatie nog meer .
   Islamitische baby’s worden ook volwassenen en daarna terrorist .
   Een rattenvanger doodt toch ook zoveel mogelijk ratten en laat de jonkies niet lopen om ze later als volwassenen alsnog te kunnen verzuipen ?

   Gaat ie zijn verrotte voorgangers gewoon achterna , Clinton en Obonobo ?
   Toch gewoon alles en iedereen naar je hand zetten ?
   Vaak met enorm veel geweld ?
   Zijn die Amerikanen nou echt zo simpel ?

   Daar tegenover staat Putin , het gekke is dat ik veel gemakkelijker kan begrijpen wat Putin doet en zegt , dan van alle andere politici die hierbij betrokken zijn .
   Alles wat ie doet klopt voor mijn gevoel . Het lijkt mij heel logisch allemaal .

   En dan nu de arrogantie van de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Tillerson , die stelt dat Rusland zich achter Amerika moet scharen om de terroristen te verslaan , dat is toch de wereld op z’n kop ?
   Rusland is continu bezig Isis uit te roeien , terwijl de Yankees Isis bewapend hebben en dan nu zouden ze alles naar zich toe trekken in Syrië en mag Rusland aansluiten ?
   Hoogmoedswaanzin ten top !
   Putin zou wel gek wezen !

   Assad moet weg , “omdat ie z’n eigen mensen bombardeert” , aldus de Amerikanen .
   Zijn ze nou echt zo simpel om niet te snappen dat je terroristen uit moet roeien , ongeacht wat voor paspoort ze hebben ,
   of zijn ze zo stom dat ze denken dat wij dit soort onzin geloven ?

   Nee Trump zal nog een heleboel goed moeten doen om deze ( in mijn ogen ) enorme stommiteiten goed te maken !

   Like

 5. Thom zegt:

  Poetin is niet in zijn eerste leugen gestorven. toch denk ik, dat hij nu de waarheid vertelt. Het is niet in het belang van Assad om het zenuwgas sarin te gebruiken op dit ogenblik. Het zenuwgas sarin dat eerder gebruikt werd was van Turkse oorsprong. Het nu gebruikte sarin zal volgens mij daar ok vandaan komen. Ik denk dat Turkije achter die aanval zit.
  Ze kunnen Poetin niks maken en Erdogan kan beter zijn hand wat betreft Poetin niet overspelen.

  Like

 6. modilanto zegt:

  Dit is op Mijn Blog magilando herblogden reageerde:
  men gelooft steeds weer in de oprechtheid van Amerika, hoe zou dat nou toch komen? #BIAS

  Like

 7. modilanto zegt:

  Men gelooft steeds weer in de oprechtheid van Amerika, hou zou dat nou toch komen ? #BIAS #VOOROORDEEL #ONZEMEDIA

  Like

 8. Guardiacivil zegt:

  De dag direct na de chemische aanval heb ik hier gezegd dat Trump een fout maakt en zich laat beïnvloeden door generaals van Deep State zonder eerst zelf een gedegen onderzoek te doen.
  Ik zei ook dat de rebellen hiervoor een reden hadden en ervoor in aanmerking kwamen als aanslagplegers, daar Assad er geen enkel belang bij heeft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s