Zweedse politiechef wordt door minister van Justitie teruggefloten wanneer hij oproept tot de uitzetting van terreurverdachten

Screenshot_8

De socialistische Zweedse minister van Justitie Morgan Johansson.

(Door: Virginia Hale – Vertaling: E.J. Bron)

Onder verwijzing naar de “vrijheid van meningsuiting” en de mogelijkheid dat afgewezen migranten “vervolging” riskeren als ze naar hun landen van herkomst teruggestuurd worden, keurde de minister van Justitie de oproep van Erik Nord af om met ISIS sympathiserende migranten uit te zetten en eiste “een verklaring” van de politiechef.

InselpresseBreitbart

De politiechef van het stedelijk gebied Göteborg schreef zondag, twee dagen na de terreuraanslag in Stockholm, waarbij vier mensen gedood en vijftien gewond raakten:

“Het zou de aanslag van vrijdag weliswaar niet hebben verhinderd, maar we zouden definitief in staat moeten zijn om van personen die gewelddadig extremisme ondersteunen hun verblijfsvergunning voor Zweden af te nemen.”

Minister Morgan Johansson wees Nord´s “problematische” voorstel daarop bruusk af en eiste “een verklaring” van de politiechef. Johansson zei:

“In Zweden heerst vrijheid van meningsuiting. Dat betekent dat mensen ook het recht hebben op weerzinwekkende meningen. Er bestaan echter grenzen, bijvoorbeeld als het om ´hatespeech´ gaat.”

Hij wees erop dat migranten met een verblijfsvergunning alleen maar in Zweden zijn, omdat ze bescherming nodig hebben, waarbij de sociaaldemocraat waarschuwde dat “er een risico [voor migranten die gewelddadig extremisme ondersteunen] bestaat dat zij na de terugkeer naar hun land van herkomst vervolgd zouden kunnen worden.”

Nord zei zondag tegen de “Gothenburg Post”:

“Wanneer bij ons levende buitenlanders willen dat ons land een totalitaire staat wordt, hetzij politiek of religieus, dan zouden we de mogelijkheid moeten hebben om tegen hen te zeggen dat ze weer terug moeten gaan naar hun land van herkomst waar ze thuishoren.”

Hij merkte op dat Zweden op dit moment alleen personen kan uitzetten die voor het delict van het financieren van terreur veroordeeld werden en vond dat het ook mogelijk zou moeten zijn in het land om personen uit te zetten die groepen ondersteunen die het gewelddadig extremisme ondersteunen.

“Er zijn mensen die zeggen dat ISIS geweldig en religieus extremisme fantastisch is. Ik vind niet dat het deze personen toegestaan zou moeten zijn om in Zweden te blijven, waar hun levensstijl volledig door de staat gefinancierd wordt. De islam zelf is niet extreem, maar er bestaan vormen van het islamisme en de jihad die problemen veroorzaken. We weten dat er op dit moment veel personen de ronde doen en voordrachten geven, waarin ze werven voor dit soort extremisme. Ik vind gewoon dat dit niet eerlijk is.”

Nord voegde er aan toe dat de politie “constant” informatie over radicaalislamitische predikers krijgt. Hij zei:

“Het is weerzinwekkend dat we het deze slechte mensen toestaan hier bij ons een reclameveldtocht te bedrijven en daarbij met ISIS-vlaggen zwaaien. Het is een belediging voor al diegenen die voor de ´Islamitische Staat´ gevlucht zijn. Ik weet dat de dingen die ik hier zeg als politieke uitlatingen geïnterpreteerd zouden kunnen worden. We leven echter in een nieuwe realiteit, waarin het vaak belangrijk is dat het ons is toegestaan over de dingen te spreken die wij observeren”, zei hij tegen “Expressen”.

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
www.breitbart.com
Auteur: Virginia Hale

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, Dhimmitude, establishment, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

19 reacties op Zweedse politiechef wordt door minister van Justitie teruggefloten wanneer hij oproept tot de uitzetting van terreurverdachten

 1. E.J. Bron zegt:

  Ook deze politiechef durft niet met de volledige waarheid naar buiten te komen. Citaat: “De islam zelf is niet extreem, maar er bestaan vormen van het islamisme en de jihad die problemen veroorzaken.”

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Vrij naar “Animal Farm” van George Orwell:
   “Alle West-Europese volkeren zijn verloren, maar sommige West-Europese volkeren zijn nog wat meer verloren, dan andere.”
   Dat wéten we hier intussen nu immers.
   Doodgewoon hópeloos, die Zweden.

   Like

 2. Thoth zegt:

  Ach, de linkse ‘elite’ politici. Wij in West- en Noord-Europa wordt door iedereen keihard in onze smoel uitgelachen. Behalve waar de asielzoekers vandaan zijn gekomen. Zij vinden het okay. Islamisering is op de juiste weg…

  Like

 3. Ron zegt:

  En die minister van justitie Johansson laat zien dat dit ministerie binnen Zweden het kwaad vertegenwoordigt.
  Justitie is de oorzaak dat iedere autochtone zweed bang is om zijn of haar mening te uiten, en justitie is de oorzaak dat terroristen en ondersteuners van terroristen in Zweden mogen blijven.
  Er is zeer weinig verschil tussen terrorisme financieel steunen of terrorisme steunen door werving van terroristen, het is in beide gevallen ondersteuning van terrorisme.
  Nog kwaadaardiger is dat Justitie vindt dat het uitvoeren van terroristische daden waardoor doden vallen minder erg is dan het financieel steunen van terrorisme.

  Like

 4. Elena zegt:

  Neuhje…de islam is niet extreem.- kuch-
  Hopelijk kan die schijnheilige Minister van Justitie wel lezen.

  Soera 5: 54
  O, gij die gelooft, neemt de Joden en de Christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad één hunner. Voorwaar, Allah leidt het overtredende volk niet.

  Soera 8: 12-1
  Toen uw Heer aan de engelen openbaarde: “Ik ben met u; versterkt de gelovigen. Ik boezem ontzag in de harten der ongelovigen. Slaat daarom hun hoofd af en slaat alle toppen van hun vingers af.”
  Dit is, omdat zij zich tegen Allah en Zijn boodschapper hebben verzet. En wie tegen Allah en Zijn boodschapper strijdt, ( wete) Allah is voorzeker streng in vergelding…

  Soera 8: 59-60
  En laat de ongelovigen niet denken dat zij een voorsprong hebben. Voorzeker, zij kunnen Ons niet ontkomen. En maakt aan de grens alle mogelijke strijdkrachten en vastgehouden paarden voor hen gereed, waarmede gij de vijand van Allah en uw vijand en anderen buiten hen, die gij niet kent, doch die Allah kent, moogt afschrikken. En wat gij ook voor de zaak van Allah besteedt, het zal u ten volle worden terugbetaald en u zal geen onrecht worden aangedaan.

  Soera 8: 65
  O profeet, spoor de gelovigen aan om te vechten. Als er twintig onder u zijn die stand houden, zullen zij tweehonderd overwinnen en als er honderd uwer zijn zullen zij duizend der ongelovigen verslaan, omdat zij een volk zijn dat niet wil begrijpen.

  Soera 9: 5
  Wanneer de heilige maanden voorbij zijn, doodt dan de afgodendienaren waar gij hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag. Maar als zij berouw hebben en het gebed houden en de Zakaat betalen, laat hun weg dan vrij. Voorzeker, Allah is Vergevensgezind, Genadevol.

  Soera 9:5
  doodt dan de afgodendienaren waar gij hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag.

  Soera 9: 14
  Bestrijdt hen, Allah zal hen door uw handen straffen en vernederen…

  Soera 9: 29
  Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek(de bijbel), die in Allah noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat Allah en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn

  Lekker de tyfus met dat smerige haatboek.!!!

  Geliked door 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @Elena: 19.27. uur, op 11/4. En dat is waarlijk uit het “gruwelboek” de Koran. Maar dat mogen wij NIET zeggen; van de “linkse kerk”, en huichelpartijen als de VVD,CDA,D66,CU.

   Geliked door 1 persoon

 5. paulzwueste zegt:

  Zo lang als het Zweedse volk niet de straat op zal gaan om door middel van geweld de heersende klasse van landverraders, vernietigers van het Zweedse volk, te stoppen, zal dit dramatische toneelspel door blijven gaan.
  Totdat de laatste Zweedse minister naar het buitenland is gevlucht en zijn land aan terreur, dood en verderf is overgelaten.

  Like

 6. ruben zegt:

  Het is gewoon schandalig om extremisten en I.S. strijders uit te zetten! Misschien worden ze wel vervolgd bij thuiskomst. Dat is niet de bedoeling! !!! Nee, zo onbarmhartig mogen wij niet zijn. Dat was niet de bedoeling. De bedoeling is juist dat de zweden worden vervolgd in eigen huis en de vrouwen verkracht. De wereld lijkt wel een film. Een verschrikkelijke film, maar helaas de realiteit. Wij kunnen niet meer ontsnappen. Ik ben eerlijk: ik weet dat er een God bestaat en dat we geen zelfmoord mogen plegen. Anders, 100% zeker, was ik al jaren geleden begraven. We moeten rustig afwachten totdat we afgeslacht worden, hetzij door moslims, hetzij de communisten. Is niet anders. Het leven is een nachtmerrie.

  Like

 7. Pietersen zegt:

  Over een x aantal jaren als wij dan nog bestaan als naties, vraagt men zich af hoe idioot men kon doen als het op zelfbescherming aankwam.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Die smerige socialisten jagen liever hun eigen volk de dood in !!

  Like

 9. daiyu-ninja zegt:

  Vreemd. Het meest afschuwelijke en gewelddadige moslim tuig mag niet naar hun thuisland terug gestuurd worden omdat er een risico [voor migranten die gewelddadig extremisme ondersteunen] bestaat dat zij na de terugkeer naar hun land van herkomst vervolgd zouden kunnen worden.

  Dat de Zweden hun leven niet meer zeker zijn door moslim terroristen en door hen vervolgd worden, dat is geen issue. Zij ‘de Zweden’ mogen blijkbaar WEL in gevaar gebracht worden.

  Like

 10. carthago zegt:

  De vikingen worden volledig overgenomen door dobbernegers en kalifaatratten op rubberen bootjes. Was ondenkbaar in lang vervlogen tijden.Ecco,het resultaat van voortsluipend socialisme.

  Like

 11. guusvelraeds zegt:

  De islam zelf is niet extreem, maar er bestaan vormen van het islamisme en de jihad die problemen veroorzaken.

  Soms denk ik dat ik gek word. De vent zegt ook nog: bepaalde vormen van islamisme en jihad zijn “problematisch”.

  Dat terwijl een meisje van 11 jaar volledig uit elkaar gescheurd werd.

  Hoe vaak heeft het politiek correcte tuig de optisch gearrangeerde foto van dat jongetje op het strand laten zien? Ik kan je vertellen dat de foto van dat uit elkaar gereten meisje nooit meer getoond zal worden. Nooit meer getoond uit angst dat het verkeerde meningen gaat vormen over het geloof van de vrede en het verraad van veertig jaar pervers sociaal democratisch politiek beleid naar boven komt drijven.

  Like

 12. oud-marinier zegt:

  **** Dus …als ik het goed begrijp , zegt die Zweedse minister van Justitie het volgende tegen de politie chef en ook tegen het Zweedse volk , nl : ” Die “vluchtelingen” , ook al hebben ze radicale / extremistische idee-en , hebben het “RECHT” om zulke idee-en te hebben cq te propaganderen. Verder , daar deze (arme) “vluchtelingen” in hun land van origine , vervolgd zullen worden cq naar de eeuwige jachtvelden gestuurd worden , bij eventuele terugkeer , naar aanleiding van reeds UITGEDRAGEN terroristische acties in hun land van origine ? ” En DAAROM mogen die zgn “vluchtelingen” dus in Zweden blijven ….en ook hun wijze van denken TEN UITVOER brengen JEGENS de mensen die hen met open armen ontvangen !! ***

  Euhh…..Heb ik iets gemist ??? Is die vent niet helemaal in orde in zijn bovenkamer ???
  M.a.w. zegt de Zweedse minister van Justitie dus : ” Omdat je in je eigen land geen terroristje mag spelen , en moet vluchten omdat je anders wordt opgepakt en .vul zelf maar in ……..,
  Kom maar lekker naar Zweden en …Ga je gang maar !! ” Toch …???

  En , zo te zien , hebben we in NL en de rest van Europa OOK van zulk soort politici , die dit allemaal maar goedkeuren cq wegkijken en gewoonweg ..KEIHARD …NIETS DOEN.

  Europa en NL ….Ik leef met jullie mee…..Triest wat er van is geworden.

  Like

 13. GEWOON LEKKER INSTANT HOUDEN, PAPPEN EN NATHOUDEN.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s