Christelijke scholen zwakken paasviering af

Screenshot_21

(Door: Zoë Toet en Julia Broos)

Protestantse en rooms-katholieke basisscholen in Den Haag zwakken het christelijk karakter van hun paasvieringen af om ouders van islamitische leerlingen te behagen. Soms wordt de bovenkant van Paas-stokken afgebroken als leerlingen niet mogen rondlopen met een kruis.

,,De leerlingenpopulatie kan leidend zijn voor de mate waarin het paasfeest wordt gevierd’’, aldus Ewald van Vliet, bestuursvoorzitter van Lucas Onderwijs, de katholieke onderwijskoepel in Den Haag. ,,Scholen pakken de viering heel uiteenlopend aan. Sommigen doen het nog wel heel traditioneel.’’

Eind vorig jaar ontstond al rumoer, omdat scholen in Amsterdam hun kerstvieringen minder christelijk zouden hebben gemaakt onder druk van islamitische ouders. Het kerstdiner veranderde op een aantal openbare scholen in een “eindejaarsdiner”.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Christendom, christenhaat, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

25 reacties op Christelijke scholen zwakken paasviering af

 1. Pingback: PVV hekelt zelf-islamisering christelijke scholen Den Haag | E.J. Bron

 2. Ronald zegt:

  Als je je kinderen naar een Christelijke school stuurt, dien je de Christelijke grondslag van de school te respecteren!!! Dit staat ook in de schoolgids vermeld! Ouders en kinderen passen zich dus aan aan de school. NOOIT ANDERSOM!!! Slechte zaak dat deze scholen zich de druk van de moslimbevolking laat opleggen!!! Daar had toch een wat steviger schoolbestuur / directie tegen op moeten treden!!!!!!!!!!!!!!!!

  Geliked door 2 people

 3. Cathja zegt:

  Het stoort mij mateloos dat moslims ALTIJD de oorzaak zijn van veranderingen in christelijke vieringen! Als wij niet oppassen hebben we over een aantal jaren helemáál geen christelijke feesten meer, maar is alles ingeruild voor islamitische feesten!
  Schandalig vind ik de redeneringen van sommige schoolleidingen!

  Als moslims hun kinderen persé op een christelijke school plaatsen in plaats van op een openbare (waar deze vieringen niets voorstellen, want: niet christelijk), dan vermoed ik dat zij dit met opzet zo regelen, om mee te helpen het christendom in de ban te doen.
  In openbare ruimten mogen we al geen kruisjes en keppeltjes meer dragen (om de moslims niet voor het hoofd te stoten), maar nu begint de ellende ook al op scholen met een christelijke signatuur.

  Ik zou zeggen: moslims, haal je kinderen van christelijke scholen af, want jullie beledigen christenen door het bovenste stuk van het houten kruis eraf te breken. Op christelijke scholen mogen christelijke symbolen niet ontbreken, en bovendien horen moslims zich aan te passen.
  Ze hadden bij inschrijving van hun kind(eren) op een christelijke school kunnen weten dat daar dan ook christelijke feesten gevierd zouden worden. Dan moet je toch wel hondsbrutaal zijn om te protesteren als moslim als er feesten gevierd worden waaraan jij je stoort?
  Moslims zouden ook tijdens die vieringen hun kinderen thuis kunnen houden. Maar nee, ze leggen ons hun wil op. Dat is wel duidelijk.
  Ook hier zien we weer de slappe Nederlandse houding tegenover de dwingende en eisende islam.

  Voor moslims is het gewoon een fluitje van een cent om Europa te helpen islamiseren, want die weke Europeanen buigen voor hen nog voor dat er een (geloofs-)strijd gestreden moet worden.

  KOTS!!

  Geliked door 2 people

  • Ronald zegt:

   Tijdens Christelijke vieringen horen moslims ook gewoon op school te zijn!!!! Houd je je kinderen thuis, dan heb je de onderwijsinspectie!!!! Maar deze mensen zullen vast en zeker zeggen:’Meneer, mijn kind is ziek’ ‘Kan niet naar school, meneer..’

   Geliked door 1 persoon

   • elisah zegt:

    De kinderen die geen Pasen willen vieren kunnen dan toch samen iets anders doen zoals iets knutselen of school-tv kijken. Waarom wordt er door die scholen zo spastisch over gedaan?

    Geliked door 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @Cathja: 13.56. uur. Mee eens, Cathja. En in Den Haag, zetelen partijen als het: CDA,CU,VVD,PvdA,D66, die de islamisering ook nog op weg helpen. Kotsmisselijk word ik ervan!

   Geliked door 1 persoon

  • scheermes zegt:

   Een ECHTE christen DONDERT ALLE VALSE religies het land uit ,en zal NOOIT water bij de wijn doen !! Steeds maar weer een beetje water bij de wijn, totdat de wijn TOTAAL verdwenen is ,en je alleen de moslims overhoudt !!Hier zijn AL de linkse stemmers verantwoordelijk voor !!Het is heel simpel !! Hoe MEER waarheid !! hoe minder moslims !!GR

   Like

 4. Ronald zegt:

  Nogmaals…..waarom gaan moslimkinderen naar een Christelijke school????Is er geen openbare school in de buurt of is dat te ver lopen???

  Christelijke scholen mogen deze kinderen weigeren!!!!!!!!!! Maaarrrrr……dat doen ze niet omdat elk kind geld oplevert!!!! Krijg je meer rugzakkinderen, dan krijg je nog meer geld……..

  Slap schoolbestuur???? Mijns inziens…jazeker!!! Niet aanpassen en al helemaal niet onder druk laten zetten!!!!!! Deze mensen duidelijk maken dat ze voor Christelijk onderwijs hebben gekozen!!!!!!

  Geliked door 2 people

 5. Elisabeth zegt:

  Dit is al jaren aan de gang en niet iets van de laatste tijd. Mijn zoon zat eerst op een openbare school omdat het in de buurt lag. Daar heb ik hem van school af gehaald omdat er steeds vreemdere zaken speelde m.n. Turkse kinderen, die kregen voorrang met lessen omdat ze een achterstand hadden. Er moest gekozen worden tussen extra rekenles voor de klas of taallessen voor de turken. Het werd dus taalles. Ook met gym gebeurde er rare dingen, zo werd er een horloge gestolen van een Nederlandse kind door een Turkse kind, dat werd afgedaan als incident en zielig voor het Turkse kind. Toen er dus een sok kwijt was van een turks kind moesten alle kinderen blijven tot dat die sok terecht was. Toen ik naar die school ging om mijn zoon op te halen mocht ik niet naar binnen en moest ik wachten tot de tas van mijn zoon was na gekeken. Tja, toen stormde ik naar binnen en heb mijn zoon direct mee genomen onder vermelding dat dit zijn laatste schooldag was. Dit speelde 30 jaar geleden. Ik was de eerste ouder die mijn zoon van school haalde maar niet de laatste er volgden steeds meer en een paar jaar later was er geen Nederlandse kind meer op die school. Dit is een voorbeeld maar er zijn er meer. Heb het mee gemaakt dat de school later ging sluiten omdat er geen Nederlands kind meer op zat. Toen eisten die Turkse ouders dat ze naar een school ging waar ook Nederlandse kinderen opzaten. De gemeente heeft dat ingewilligd en die kinderen zouden dan verspreid worden over andere scholen. Nog geen paar maanden later gingen al die Turkse kinderen naar een school met Nederlandse kinderen en wilden zich niet verspreiden over verschillende scholen. Toen eisten die ouders dat de kinderen werden opgehaald en terug gebracht van huis omdat die school veel verder weg lag. Ook dat werd ingewilligd, dit is jaren terug. Later speelden hier ook dat alle christelijke symbolen van de scholen werden verwijderd om die kinderen en hun ouders niet voor het hoofd te stoten. Zo gaat het steeds stap voor stap. het houdt pas op als heel Nederland islamitisch is geworden.

  Elisabeth

  Geliked door 5 people

  • scheermes zegt:

   Ondanks deze OVERDUIDELIJKE signalen blijven rutte en co stug volhouden dat de moslims een verrijking voor onze samenleving zijn !! NEE rutte !!Onze samenleving wordt door jouw beleid TOTAAL verziekt ,zoals ook maar eens weer in deze BRANDBRIEF DUIDELIJK verwoord is !! Ga eens een keer voor ons iets doen !!Maar jij bent een schijtleidster die DOODSBANG is voor de islam ,en jij hebt TOTAAL geen ruggegraat om het tij te doen keren !!TREED AF MAN !! Daarmee bewijs je de samenleving een ECHTE een dienst !!

   Like

 6. tippelaar zegt:

  christenen zijn lafaards die zich, vanuit hun religie, liever laten slaan en vernederen, dan zich verweren en voor hun rechten op te komen, desnoods met het wapen in de hand. Zolang christenen zich, wentelen in de zelf gekozen slachtofferrol, dan zal de agressieve, niets ontziende Islam, de christenen vernietigen. Zo hoort dat. De sterkste overwint.

  Like

  • Harry zegt:

   Helemaal mee eens tippelaar , goed verwoord !

   Al moet je niet raar opkijken als er straks weer een hele emmer evangelisatiedrift-mest over je uitgestort gaat worden .
   Ze hebben nog een beetje moeite om het allemaal te bevatten .

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Inderdaad. Zoals ik meer dan eens op dit blog heb laten vallen, omdat ik steeds weer witheet word als ik er aan denk: Een of andere borderline-achtige figuur, die hier zo’n 2 jaar terug een blauwe maandag reageerde, en zichzelf “christen” noemde, vond het nodig, mij ooit toe te voegen, dät “moslims juichten als je geen christen was, want dat was een voordeel voor ze.”
   Maar gelet op de praktijk, denk ik eerder, dat moslims juist om diezelfde reden juichen, als je wèl christen bent. -Pragmatische uitzonderingen daargelaten, natuurlijk. Daar hebben we er hier in ieder geval twee van: Tom Hendrix en Taljaard.

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 12 april 2017 om 21:51

    Ik weet niet onder welke categorie ik val.
    Ik durf niet te ZEGGEN dat God bestaat, maar ik durf wél te HOPEN dat Hij bestaat.
    En dat durf ik hier gerust te schrijven.

    Overigens: ECHTE christenen kruipen niet voor mohammedanen, dat doen alleen de verraderlijke en verachtelijke namaak-christenen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Dat pragmatische, is alleen van toepassing indien zij zich op deze site bevinden.
    Waarschijnlijk om niet in oeverloze discussies te vervallen.
    Je kan wel schrijven dat dat zo is, maar het klopt niet.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG., 6.45u.: Oké, maar dan gaat het er hier uiteindelijk even om, dat ze het vermogen bezítten om dat op te brengen.
    Daar kun je je schouders over ophalen, maar we hebben intussen ervaren, dat er legio christenen bestaan, die dat vermogen niet opbrengen – Denk nog maar eens terug aan een paar dagen geleden.
    Heb je dat vermogen wel, in het bijzijn van anderen, dat heb je volgens mij dus een pragmatische inslag, anders kon he dat niet. Zo simpel ligt het.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    he=je, uiteraard.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Tistochwat 12 april 2017 om 22:58

    Ik bedoelde eigenlijk:

    Ik durf niet te GELOVEN (is heel moeilijk) dat God bestaat, maar ik durf wél te HOPEN dat Hij bestaat.

    Gelukkig durf ik dat te hopen, anders zou ik het in dit leven geen dag meer volhouden.
    Als ik het nuchter bekijk, móét er wel sprake zijn van een intelligente ontwerper, want wat voor zin heeft toeval bij bijvoorbeeld deze kunstwerken? (Er zit irritante muziek onder, die kun je beter uitzetten.)

    Wat ik totaal niet begrijp, is waarom God onderstaande wreedheid kan aanzien. Dat hij mensen laat lijden, tja, daar kan ik me dan nog wel iets bij voorstellen, dat hoort nu eenmaal bij Zijn plan, maar waarom onschuldige dieren? Waarom moeten die elkaar nu op zo’n vreselijke wijze afmaken? Ik heb onderstaande video trouwens niet helemaal kunnen aanzien, het was té erg:

    Like

 7. tippelaar zegt:

  Heel Europa lijdt aan hyet “Stockholmsyndroom”. Voor degenen die niet weten wat dat is, google even op het woord ‘stockholmsyndroom.

  Geliked door 1 persoon

 8. guusvelraeds zegt:

  Paas-stokken afgebroken als leerlingen niet mogen rondlopen met een kruis.

  Maar Allah hu Akbar roepen is natuurlijk geen probleem. Is zelf een verrijking volgens veel Nederlanders.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik snap nog steeds niet waarom iedereen dit maar pikt.

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Omdat vanaf de jaren zestig vorige eeuw inmiddels drie generaties zijn opgevoed (lees geïndoctrineerd) met het valse idee dat tolerantie een deugd is. Waarbij honderdduizenden niet in de gaten hebben dat bij het failliete en absoluut holle woord tolerantie ook iets hoort dat je eigenlijk niet prettig acht maar omwille van de maatschappelijk afgedwongen tolerantie maar laat lopen. Ik denk vaak bij mezelf dit volk verdient niet anders dan geïslamiseerd te worden. Kijk maar eens naar de genoegzame koppen als ze hoog te paard de woorden tolerantie, diversiteit, open samenleving en inclusief in de mond nemen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s