Inburgeraars bijna allemaal te laat

Screenshot_34

DEN HAAG – Ongeveer acht op de tien inburgeraars die in 2013 en 2014 had moeten beginnen met het leren van de Nederlandse taal, is er niet in geslaagd om binnen drie jaar examen te doen.

Vooral asielmigranten krijgen massaal uitstel van de Dienst Uitvoering Onderwijs, die toeziet op de inburgering. Dat blijkt uit cijfers die minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) vandaag heeft vrijgegeven.

Ontheffing voor studeren

Van de ruim 4600 mensen uit de jaargang 2013 kreeg 84% een ontheffing om langer te mogen studeren. Redenen daarvoor kunnen verschillend zijn. Analfabeten krijgen twee jaar extra om eerst te leren lezen en schrijven, anderen begonnen later omdat er nog niet meteen een huurwoning voor ze gevonden was. Ook wegens ziekte of andere bijzondere omstandigheden wordt uitstel verleend.

Lees verder>>>
(h/t “Thoth”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Eurabië, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Nederland, onwetendheid, Overheid, political correctness, PvdA, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, VVD. Bookmark de permalink .

17 reacties op Inburgeraars bijna allemaal te laat

 1. Jean zegt:

  Dat vreemd ‘gewelddadig’ volkje komende van uit die zandbak én Afrika werkt behoorlijk op ons systeem én zenuwen.
  Nu stoppen met er nog één eurocent aan te verknoeien en ze duidelijk maken dat ze beter kunnen vertrekken want het geweld komende van dat islamitisch gespuis is terminaal voor onze seculiere samenleving.
  De linkse rode én groene knuffelaars moeten eveneens aangepakt worden.
  In onze westerse gemeenschap gelden enkel ONZE normen & waarden en seculiere wetten en alle vreemdelingen hebben zich aan te passen ‘op alle vlakken’ aan onze normen & waarden en hebben onze seculiere wetten te respecteren.

  Geliked door 1 persoon

 2. Steven zegt:

  Moet je kijken als hun uitkering er vanaf hangt hoe snel ze Nederlands leren

  Like

 3. Thoth zegt:

  Uhh, 84% die langer mogen studeren? Uhh, analfabeten? Ik dacht dat het allemaal apothekers, elektronici, ingenieurs, etc. waren. Dat valt tegen… Ook degene die nog geen huurwoning hebben gekregen. Uiteraard is dit iets van de staat en vervolgens de gemeente. Schaam je, beleidsmakers. Ook die mensen die ineens Hollands voedsel moeten eten, die worden ziek. Schaam je, ze willen juist een islamitische maaltijd, zonder varken. Ik zou zeggen, stel je meer op voor de asielzoekers i.p.v. de autochtone bevolking. Zo komen ze er nooit….

  [einde sarcasme]

  Geliked door 1 persoon

 4. Harry zegt:

  Een vorige vriendin van mij was een Chinese , die moest hier ook verplicht inburgeren .
  Die heeft werkelijk heel hard gestudeerd en alle examens op drie opeenvolgende niveau’s als ik me niet vergis , met heel hoge cijfers gehaald , 9 , 9.2 en 9.5 heb ik langs zien komen !
  Ze was dan ook arts en had een prima verstand , uiteraard .

  Begrijpelijk dat een docent met een dergelijke leerling een betere verstandhouding krijgt dan met een moddervette negerin die nooit wat leert , maar overal continu doorheen zit te bléren .
  Toen een Thaise vrouw eens een compliment kreeg , werd die negerin woest , gooide die Thaipop met stoel en al omver en begon met andere stoelen te gooien .

  Leve de verrijking !

  Mijn vriendin vertelde mij regelmatig dat de inburgeraars totaal NIKS aan hun huiswerk deden en dat hun spullen iedere keer weer precies zo uit hun tas kwamen zoals ze er de vorige keer ingestopt waren , ze maakten NOOIT huiswerk , maar hadden altijd hordes met excuses .
  Maar het lag nooit aan hén !

  Wanneer wordt men wakker ?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Harry: 19.57. uur, op 12/4. Ik denk NIET dat de grote massa in Nederland wakker wordt, Harry. Kijk maar naar de uitslag van de laatste verkiezingen. Zijn we verdorie hier op dit blog, en daarbuiten al jaren aan het waarschuwen voor de islam, en wat hebben we ermee bereikt? Neen, onze ZOMBIEBEVOLKING is totaal gehersenspoeld door de linkse omroepen en de pers, kijken naar onnozele programma’s als – “Heel Holland bakt”- of naar foetballe; en daar moeten wij de oorlog mee winnen? Helaas, die illusie heb ik althans niet meer.

   Like

 5. Elisabeth zegt:

  Dus die hoog opgeleiden zijn analfabeten. Zieke mensen die hier een uitkering krijgen omdat ze niet kunnen werken. En dat volk moet de hardwerkende Nederlandse volk vervangen? Zodra er hier niets meer te halen valt en het land kapot, heft dit zooitje debielen zich zelf op, tenzij van honger of anders moorden ze elkaar uit. Mooie vooruitzicht.

  Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

  • …Zieke mensen die hier een uitkering krijgen omdat ze niet kunnen werken…
   Voor zover de dageraad bij mij nog niet was doorgebroken begint het nu te dagen. De ziekste mensen worden in de ziekste continenten ter wereld door de zieligheidsindustrie opgespoord en vervolgens op de trein, sorrie, de boot gezet om in Europa de zorgindustrie een opstekertje te geven. De zorgindustrie waarvan in de afgelopen 3 jaar de omzet met 12578% steeg en de winst toenam van 12.364 euro in 1946 tot 28.121.436.097.448,- Euro in 2016. Voor de rollators is er nu een wachtlijst van 16 jaar behalve als je een Verklaring van Exotische Oorsprong kunt laten zien.

   Like

   • BertG. zegt:

    Bedoel je zo iets.

    Geliked door 1 persoon

   • Republikein zegt:

    Uh brein, dan vergeet je een belangrijke stroming van de economie.
    De mensen die sterven en een rollator hadden.
    Ze worden dan niet gerycled of geryceled, excuzes le mor, de rollaterindustrie draait gewoon door.
    Inmiddels zijn er miljoenen van rollaters, de luitjes die daar miljoenen aan verdienen zijn wat minder hoor, ze zijn er wel.
    Gewoon van het eigen risico, snappez?

    Geliked door 1 persoon

 6. paulzwueste zegt:

  Ja, vindt je het gek!
  En die moslims maar lachen…
  Zo lang als je zie moslima’s niet kreupel slaat… maken ze de kachel met je aan…
  Zo lang als je die moslims hun uitkering en andere gratis faciliteiten niet afneemt, maken ze de kachel met je aan.
  Dat is de taal van de woestijn.
  ’n Andere taal verstaan ze niet.
  De taal van de primitieve totaal onderontwikkelde herder, die men hier met honderdduizenden heeft binnengelaten…

  “De analfabeet moet eerst leren lezen en schrijven…!”
  Hoe heb je het ooit!
  En dat primitief tuig halen we hier met honderdduizenden binnen.
  Dit geheel onder het mom van “HOOGOPGELEID”.
  Hoogopgeleid…? Misschien EEN PROCENT!!!
  Hoe ontzettend vals zijn wij bedrogen door de “bovenonsgestelden” die overigens nog steeds rustig doorgaan met liegen en bedriegen…!

  Like

 7. Ivan Chapka zegt:

  Of ze nu wel of niet Nederlands leren, zelfs de hier geboren 2e en 3e generatie is ondanks een Nederlandse schoolopleiding voor mij nog steeds onverstaanbaar.

  Like

 8. Sjaak zegt:

  Eruit t dit kopvoddenvolk !
  Dit word nooit en te nimmer wat met deze analfabeten !
  Godverd. !

  Like

 9. Sjaak zegt:

  Eruit met dit kopvoddenvolk !
  Dit word nooit en te nimmer wat met deze analfabeten !
  Godverd. !

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  En dan krijgen ze ook nog uitstel, om aan hun verplichtingen te voldoen. Natuurlijk, want deze bevolkingsgroep is boven ONS geplaatst; door en met medeweten van de verraders der politiek; met voorop: de VVD, het CDA, de PvdA, en uiteraard D66! En dan die zogenaamde boete die ze zouden krijgen…laat me niet lachen. Die boete betalen ze never nooit, die komen WIJ Nederlanders van geboorte te betalen. Maar ja; de Nederlandse kiezer, vindt dat schijnbaar prima, gezien de uitslag van de laatste verkiezingen.

  Like

 11. Republikein zegt:

  Het examen is te moeilijk, en zo draait de goedmenselijke carousel als een vicieuze cirkel rond want zeg nou zelf, alle schoorstenen moeten blijven roken.
  En niet vergeten, sigaren uit eigen doos smaken het lekkerst.

  Like

 12. Wachteres zegt:

  Ik heb eind zeventiger jaren begin jaren ’80 les gegven aan buitenlanders.

  Vrouwen mochten toen al niet van hun mannen naar zo’n cursus, met smoesjes – naailes; goed voor het gezin, verdien je geld mee – moesten ze worden binnengehaald. Eerst toestemming van de man krijgen; BELACHELIJK!

  In plaats dat er meteen werd gezegd dat dit een verplichting was, werd er om de hete brij heen gerdraaid.

  Inderdaad, hoog opgeleiden les geven was een plezier.

  Like

 13. Jammer van het geld en energie wat hierin gestoken is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s