Opgeklopt mediaschandaal rondom Marine Le Pen: Frankrijk´s medeschuld aan de Joden-deportatie staat ter discussie

Screenshot_27

(Vertaling: E.J. Bron)

Anderhalve week voor de eerste ronde van de Franse presidentschap-verkiezingen klampen de media zich vast aan een vermeende ontsporing van de kandidate van het Front National, Marine Le Pen (foto). Deze had afgelopen weekend vraagtekens gezet bij de medeverantwoordelijkheid van Frankrijk voor de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog.

Duits - Zuerst

Marine Le Pen had gezegd dat het Vichy-regime, dat in 1942 in Parijs betrokken was bij de deportatie van duizenden Joden, Frankrijk niet vertegenwoordigd zou hebben. Daartegenover had de voormalige conservatieve Franse president Jacques Chirac zich in 1995 voor de politie-razzia verontschuldigd en gezegd dat Frankrijk destijds “zijn protegés aan hun beulen” zou hebben uitgeleverd.

De mainstream media denken nu, anderhalve week voor de eerste ronde van de presidentschap-verkiezingen, een onderwerp te hebben gevonden waarmee ze Marine Le Pen´s kansen kunnen verkleinen. Zo becommentarieert de krant “La Croix” dat de beoordeling van de politie-razzia in 1942 door Marine Le Pen een “weigering van een historisch gewetensonderzoek” zou vormen. De kandidate van het Front National worden voor de eerste verkiezingsronde op 23 april uitstekende kansen toegedicht.

Ondertussen houdt ook de brand in een “vluchtelingen”kamp in Noord-Frankrijk de gemoederen bezig. Marine Le Pen verklaarde dat de brand een teken zou zijn “van de grote vluchtelingenchaos die ons land al jarenlang teistert”. Ze kondigde aan dat in geval van haar verkiezingsoverwinning alle vluchtelingenkampen ontruimd en illegale immigranten het land uitgezet zouden worden.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", demoniseren, Frankrijk, Front National, Holocaust, Illegalen, Immigratie, Joden, Linkse media, mainstream-media, Marine Le Pen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Opgeklopt mediaschandaal rondom Marine Le Pen: Frankrijk´s medeschuld aan de Joden-deportatie staat ter discussie

 1. Tom Hendrix zegt:

  De roden, en de politiek-correcte partijen, wrijven in hun handen. De volkomen verlinkste pers in Frankrijk, zal er alles aan doen, om madame le Pen, “neer te halen”. Letterlijk en figuurlijk.

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Nog 1-1/2 week te gaan, dus de verschillende Partijen laten van zich horen.
  De “Le Pen adepten” vonden dat de Media F.N te laag inschatten.
  Dat zou weleens waar kunnen zijn.
  Zelf vinden ze 51% meer waarheidsgetrouw.


  ***********
  Ook de spotprenten over de vermeende “eigenbelangers” zie je verschijnen.
  De nieuweling Macron, die volgens de kranten gaat winnen, wordt afgeschilderd als een INHALIG persoon.
  Nu is deze vroegere Bankier al multi-miljonair, dus waarom zou hij nog meer willen hebben.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Frankrijk had het Vichy regime dat vergaande collaboreerde met de Duitse bezetter en Frankrijk had een regering in ballingschap (Engeland) onder leiding van generaal de Charles de Gaulle. Het Vichy regime was wel degelijk niet representatief voor heel Frankrijk. Noord – Westelijk Frankrijk was bezet door de Duitse nationaal socialisten en Zuid – Oostelijk Frankrijk had een zogenaamde onbezette zone die onder bestuur stond van Maarschalk Pétain. Maar de collaboratie van het Vichy regime onder Pétain was zo groot dat je eigenlijk ook van dit gebied kon spreken als bezet. Als Marine Le Pen zegt dat niet alle Fransen unaniem achter de deportaties van Joden stonden heeft ze gewoon gelijk. Dat zelfde was ook het geval in Nederland. Er is maar een land in Europa geweest dat bijna 100% haar Joodse gemeenschap heeft weten te beschermen tegen de Duitse gaskamers. Dat land was hoe vreemd het ook moge klinken Italië onder leiding van Benito Mussolini. Mussolini had wel een pact met Hitler gesloten maar dat hield hem er niet vanaf zijn Joodse onderdanen uit de gaskamers weg te houden. Mussolini had ook interneringskampen voor Joden. In de Italiaanse kampen bleven de Joodse echtparen bij elkaar samen met hun kinderen en de kinderen bezochten elke dag in het kamp de school. Mussolini gaf zijn legers opdracht Joden in door hun ingenomen gebied weg te transporteren naar Italië met het oog op hun bescherming. Alleen op het einde van de oorlog toen Mussolini door de Nazi’s op een zijspoor was gezet en alleen nog een marionet was wisten de Nazi’s vooral in Noord Italië nog een aanzienlijk deel van de Italiaanse Joden daar naar de vernietigingskampen over te brengen. Het Italiaanse volk heeft bijna unaniem meegeholpen aan het beschermen van haar Joden. Dit gedrag van Mussolini (ondanks dat hij een dictator was) is algemeen bekend onder de Italiaanse bevolking en dat is ook de oorzaak dat na de oorlog een kleindochter van de Duce probleemloos zitting kon nemen in het Italiaanse parlement. Dit was Alessandra Mussolini. De zoon van Benito Mussolini, Romano was gehuwd met een zus van Sophia Loren de fameuze Italiaanse filmster. Allessandra was hun kind.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Charles_de_Gaulle

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Vichy-Frankrijk

  http://www.yadvashem.org/yv/en/education/languages/dutch/encyclopedia/37.asp

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Alessandra_Mussolini

  Geliked door 1 persoon

 4. de zoveelste truc van links om de aandacht van de Koran en exhorbitante immigratiekosten af te leiden

  Like

 5. Ronald zegt:

  De linkse media…..landverraders!!!

  Hopen dat Marine le Pen de eerste vrouwelijke president van Frankrijk wordt!!!

  Alle illegale zgn. migranten het land uit!!! Zero tolerance en Frankrijk weer voor de Fransen!!! Ik denk dat menigeen die WO2 heeft meegemaakt graag ziet dat Frankrijk weer voor de Fransen wordt!!! Er zijn teveel moslims die het land letterlijk en figuurlijk kapot maken!!!

  Doe als de Britten……de meeste Brexitstemmers waren de ouderen!!! De ECHTE Britten!!!

  Like

 6. Marc zegt:

  Kop in de VK twee dagen terug: “Zware kritiek op Le Pen na ontkennen van Franse rol in beruchte razzia”. Dan halen ze Chirac uit 1996 aan, die gezegd zou hebben dat de Franse staat ‘medeverantwoordelijk’ zou zijn. De VK voegt toe dat deze verklaring van Chirac “algemeen als moedig en baanbrekend werd beschouwd.”

  VK haalt dan de bewering van Marine le Pen aan dat “het ‘echte’ Frankrijk werd niet gevormd door het Vichybewind, maar door het verzet en de regering in ballingschap van generaal De Gaulle in Londen.” en verder “‘Als er verantwoordelijken zijn, dan zijn het degenen die destijds aan de macht waren. Dat was niet Frankrijk’, aldus Le Pen.”

  Met ‘degenen die destijds aan de macht waren’ kan niets anders begrepen worden dan het Duitse bezettingsregime van de nazi’s. Per saldo draait een bezetting om het ongeldig verklaren van tot dan toe geldende wetten in zo’n land. Indien er een marionettenregering is geïnstalleerd, zoals dat van Vichy, dan zullen hun wetten de geest van de bezetter weerspiegelen. Iedereen weet dit!

  Ik kan daarom geen andere conclusie trekken dat Marines stelling in eerste en laatste instantie volkomen waar is!

  Natuurlijk kan aanvullend historisch onderzoek het zicht nog verder verhelderen. Maar logisch redenerend is Marines stelling stukken steekhoudender dan die van Chirac, welke niet meer lijkt te zijn dan al die andere uitspraken die tekenen vertonen van de overbekende ziektesymptomen van een klassieke politiek-correcte elite.

  Like

 7. Philippine zegt:

  guusvelraeds
  bedankt voor de informatie.

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Verkiezingstijd.
  En dan nog is in Frankrijk het nieuws objectiever dan bij ons, hier dienen alle media de PvdA, zonder uitzondering.

  Like

 9. H J zegt:

  Le Pen wordt net als onze Geert met geweld in de wielen gereden. De elite staat geen zgn populisme toe. Het lukt nog niet in 2017, maar over 4 jaren, helaas duurt dat lang, zal het plaatje drastisch anders zijn. Let wel…of volledig op de kaart of volledig van de kaart. Aan u en mij om er iets aan te doen om het OP de kaart te zetten. Inderdaad, zoals reeds geschreven, Geert zou geen enkele kans maken om de formatie te ‘mogen’ leiden. Dat wist hij ook en heeft daarom voor de verkiezingen niet erg hoog van de toren geblazen. De tijd is nog niet rijp en ook Marine zal het deze keer niet waarmaken. Maar hey hey…dit soort processen heeft gewoon enorm veel tijd nodig. Ook de elites hebben na zoveel jaren druk op de ketel nog steeds hun NWO niet bereikt.
  En die Islam is wel vaker over de Mediteranee geweest en heeft het steeds moeten bezuren.
  We komen er wel uit, maar we moeten onze tanden laten zien. Als de Islamieten mogen wat ze nu doen, waarom mogen wij dat dan niet? Actie graag allemaal.

  Like

 10. Roeland zegt:

  Tijd hebben we helemaal niet meer. Het is nu of nooit. De demografie werkt tegen ons,
  Israel zou ons actief kunnen helpen. Ze doen het bij mijn weten niet.Wilders is heel goed in het benoemen van de problemen. Met zijn 9 nieuwe films gaat hij Nederland zeker redden. Niet dus.
  Dadelijk zit Wilders met een hoop geld in de USA en wij paupers in Nederland opgezadeld met de sharia. Sorry voor deze negatieve reaktie, maar ik zie geen enkele vooruitgang.

  Like

 11. Republikein zegt:

  Zou er daar in die tijd ook een type als Seyss-Inquart zijn geweest die het transport regelde van ongenode gasten onder het mom van “anders komt de bevolking in opstand”!
  http://historiek.net/arthur-seyss-inquart-1892-1946/66184/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s