Sverigedemokraterna behaalt na terreuraanslag nieuw record

Screenshot_56

(Door: Chris Tomlinson – Vertaling: E.J. Bron)

De gedecideerd tegen massa-immigratie agerende partij Sverigedemokraterna heeft in de eerste peiling na de terreuraanslag in Stockholm, waarbij vier mensen om het leven kwamen, haar tot nu toe hoogste score behaald.

Inselpresse Breitbart

De Sverigedemokraterna (Zweden Democraten = SD) is nu officieel de grootste politieke partij in Zweden en staat in een peiling van Sentio op 27,2%. Het resultaat is een nieuw record voor de migratie-kritische partij, die sinds het begin van de migratiecrisis veel aan instemming won, zoals “Nyheteridag” bericht.

De politieke wetenschapper Stig-Björn Ljunggren zei dat hij betwijfelde of de terreuraanslag van afgelopen vrijdag een belangrijke invloed op de peiling had en vond dat het onwaarschijnlijk zou zijn dat er zo snel een verandering zou plaatsvinden. De grootste verliezer in de peiling was de Centrumpartij, die 2,3% verloor en nu minder dan 10% van de stemmen heeft.

De grootste rivaal van de Sverigedemokraterna zijn de regerende sociaaldemocraten, die bijna 1% verloren hebben en nu op 23,3% staan. Minister-president Stefan Löfven, die ook partijchef is, zei kort na de terreuraanslag een einde te maken aan de huidige politiek van de open grenzen voor migranten, een maatregel die al langer wordt geëist door de Sverigedemokraterna.

De ruwe cijfers van de peiling laten zien dat de partij eventueel zelfs meer ondersteuning krijgt dan de cijfers laten zien. Volgens Sentio, dat tussen 7 en 10 april 1.001 mensen ondervroeg, heeft 29,6% van de geënquêteerden gezegd op de Sverigedemokraterna te stemmen als er vandaag verkiezingen zouden worden gehouden.

Jimmie Åkesson (foto), de leider van de Sverigedemokraterna, sprak dinsdag over de aanslag en becommentarieerde het feit dat de aanvaller een afgewezen “asielzoeker” was. Hij zei:

“Als dat zo is, dan is dat een enorm schandaal. We hebben gezien hoe de cijfers van de interne grenscontroles heel sterk daalden sinds enkele jaren geleden het debat over grenscontroles plaatsvond.”

Åkesson schreef daarna een opinieartikel voor de krant “Expressen”, waarin hij politieke consequenties voor de aanslag eiste. Åkesson is sinds 2005 de leider van de Sverigedemokraterna en werd destijds in de leeftijd van 25 jaar de jongste chef van de partij überhaupt.

De heer Åkesson was ook een sterk voorstander van zowel de Brexit als de Amerikaanse president Donald Trump. In een opinieartikel voor de “Wall Street Journal” schreef Åkesson dat Trump gelijk had wat betreft de problemen met de massa-immigratie in Zweden. Hij schreef:

“De heer Trump heeft Zweden´s actuele problemen niet overdreven. Hij heeft ze veeleer geminimaliseerd.”

De Sverigedemokraterna wordt heftig bestreden door zowel de Zweedse als de internationale media. De BBC bijvoorbeeld noemde de partij in november 2015 foutief een “neonazi”-partij. De partij wees de beschuldigingen van de BBC van de hand en deelde via “Breitbart London” mee:

“De media proberen wanhopig om ons voor de brandstichtingen verantwoordelijk te maken, zodat ze het deksel op het immigratiedebat kunnen blijven houden.”

Screenshot_57

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
www.breitbart.com
Auteur: Chris Tomlinson

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Zweden. Bookmark de permalink .

16 reacties op Sverigedemokraterna behaalt na terreuraanslag nieuw record

 1. BertG. zegt:

  of topic.
  De gemeente Rotterdam zegt de veiligheid niet te kunnen garanderen, dus de stille tocht mag niet plaatsvinden.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/04/bizar-stille-tocht-voor-israel-in-rotterdam-niet-toegestaan-hamas-conferentie-gaat-wel-door/

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tja…..Typerend. Als jeje realiseert, hoe de burgemeester daar heet en hoeveel paspoorten hij heeft……
   Oh, ja, dat zou ik bijna nog vergeten: Hij dróómt van een islamitische premier voor Nederland…..Ook Hamas is islamitisch, tenslotte.

   Like

 2. Marlies zegt:

  Ook zij zullen verhinderd worden deel te nemen aan een nieuwe regering. Weer een cordon sanitaire. Je wordt er toch moedeloos van.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Deze gedachte kwam ook direct bij mij op.
   Maar wellicht zijn de Zweden het echt zat omdat ze hun einde zien naderen.
   Per slot van rekening kun je de situatie in Nederland niet echt vergelijken met Zweden.
   In ieder geval, Ik hoop het voor de Zweden.

   Geliked door 1 persoon

 3. joga zegt:

  Ja, wat wil je met een islam-burgemeester. Wanneer hij het andersom gedaan had was dat voor hem levensgevaarlijk, want moslims zijn nu eenmaal fel tegen christenen en willen heersen in Europa. Aboutaleb is een van hun aangewezen wegbereiders, die met ondersteuning van de meeste Nederlandse stemmers geen haarbreed in de weg wordt gelegd. Het enige is, dat we nog niet weten hoe snel of dit gaat. Ik schat nog 25 jaar en gelukkig zal ik er dan waarschijnlijk niet meer zijn. Succes jong en lui, want een groot deel van jullie is zo achterlijk om er nog om te vragen ook. (zie onze landelijke verkiezingen voor de 2e kamer) en dat geldt vooral voor links, zg. liberaal en zg. rechts. Hulde voor de PVV en FvD.

  Like

  • Edjan zegt:

   Volgens mijn berekeningen:
   – Tussen 2075 en 2080 is de meerderheid van de bevolking in Nederland mohammedaans.
   – Rond 2060 is 1/3 van de Nederlanders mohammedaans, en gezien de vrijwillige zelf-islamisering van de meeste blanken, is Nederland dan feitelijk al overgenomen.
   – Maar al veel eerder, zo tussen 2025 en 2035 zullen de mohammedanen grote politieke macht krijgen. Hun partij(en) hebben dan rond de 16 tot 20 zetels en de linksen, christenen en liberalen zullen er graag mee samenwerken om de identitairen (dan rond de 30 – 35 zetels) buiten de deur te houden. De mohammedanen zullen de post “onderwijs” krijgen en ons land is de facto ergens tussen 2040 – 2050 mohammedaans.

   Dus zeg maar dat het over 10 jaar echt uit de klauw begint te lopen en dat over 20 jaar het einde in zicht komt.

   Verder denk ik hetzelfde als jij: het Nederlandse volk heeft er in overgrote meerderheid zelf om gevraagd en gelukkig hoef ik het niet mee te maken.

   Ik ga overigens er van uit dat er nu 7,5% mohammedanen zijn en dat ze elk jaar 4% groeien door geboortes en import. En dat de blanke bevolking elk jaar 0,5% krimpt.
   Regering en media liegen vroilijk verder dat er nu nog geen 6% mohammedanen zijn en dat het tot 2040 zal duren voordat er 10% zijn. Ook Elsevier liegt mee en ook Gerrie van de List.
   Ik vraag al die meepraters die een paar weken geleden toch maar even op de VVD hebben gestemd wél altijd even of ze kinderen hebben voordat ik ze dit rekensommetje geef: om het er even goed in te wrijven.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    We kunnen ’n weddenschap afsluiten.
    Ik ben tegen, en ik weet zeker dat ik gelijk heb.
    Wie doet er mee…?

    Kom, kom mensen. Zo gauw ga je niet dood.
    Het is maar 2075, dat halen we gemakkelijk.

    Geliked door 2 people

 4. Steven zegt:

  Sverigedemokraterna zijn dan vast allemaal racisten…haha

  Like

 5. 4sjun zegt:

  Is te verwachten onveiligheid bij een tocht voor Israël in Rotterdam te adresseren zoals dat bijvoorbeeld in Duitsland steeds duidelijker wordt?
  https://is.gd/LQh1DI

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  De Zweden-Democraten, zijn de enige hoop voor Zweden!

  Like

 7. Schandalig, alles mag altijd doorgaan. Maar als het om Israël gaat kunnen ze geen garantie geven. Zijn ze bang dat de moslims zich te buiten gaan.

  Like

 8. Claudia M. zegt:

  Ach de media… Gelukkig hebben wij Bron!

  Het is toch een ware gotspe voor nazi uitgemaakt te worden als je voor je land en eigen veiligheid opkomt. Een stelletje landverraders zijn het, die Zweedse en internationale media en helaas hebben wij ook zo’n stel beunhazen, die de waarheid uitstekend weten om te buigen naar het politiek correct denken.

  Wij hadden de kans afgelopen 15 maart, maar blijkbaar zijn er velen nog steeds niet wakker en denken allemaal nog dat het wel los zal lopen… Stommelingen!

  Like

 9. scheermes zegt:

  Waarschijnlijk kunnen de meeste zweden niet lezen ,en moeten ze eerst zien ,alvorens wakker te worden !!Het overgrote gedeelte zal gezien hun stemgedrag ,wakker GEBOMBARDEERD moeten worden met enkele FIKSE aanslagen !! Maar ik kan de zweden die rechts gestemd hebben ,gerust stellen !!Die aanslagen GAAN er KOMEN !! Als de zweden allemaal op een dergelijke partij gaan stemmen zoals de pvv en het samen eens worden ,is er nog een kans om het tij te doen keren !! Hopelijk hebben de moslims nog geen meerderheid in zweden ,want die stemmen allemaal op een moslim partij die de sharia gaat in voeren !! Als de moslims al in de meerderheid zijn ,is het te laat !! NOOIT aan jullie EIGEN kinderen gedacht ,wat jullie hun nalaten ,door jullie linkse stemgedrag ??SUKKELS!!Jullie EIGEN kinderen zullen als ze groot zijn jullie TERECHT VERVLOEKEN!!

  Like

 10. Taljaard zegt:

  Niet alle Zweden zijn dus volkomen suf geindoctrineerde sheeple en masochistische zelfvernietigers uit een deprimerende film noir van Ingmar Bergmann. Wij kunnen de Zweden wel bekritiseren, zoals hier ook vrij wordt gedaan, maar ben ervan overtuigd dat het in Nederland minstens zo erg zou zijn geweest als daar wanneer wij hier geen Pim Fortuyn hadden gehad.

  Like

  • scheermes zegt:

   Inderdaad taljaard!! Maar WILDERS IS de juiste man ,juiste tijd, en op de juiste plaats!! Evenals pim in zijn tijd !! Alleen al de wijze woorden van pim ,daar hebben wij meer aangehad dan al de loze woorden en beloftes van die linkse kerk !! Helaas heeft pim de meerderheid niet kunnen bereiken !! Aan hem heeft het in ieder geval niet gelegen !!

   Like

 11. Ronald zegt:

  Deze partij gaat in Zweden winnen!!! De Zweden zijn al die moslims en gelukszoeker/ oplichters zat!!! Allemaal opnieuw checken en oplichters, gelukszoekers, criminele moslims DEPORTEREN!!! Ben je een migrant en heb je geen werk? Geen uitkering meer geven!!! Ze zijn toch zo hoog opgeleid???…..NOT…….GEEN WERK, GEEN GELD!!!

  Laat Zweden weer een land worden zonder moslims!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s