Wat een desillusie

Screenshot_45

(Door: “D.G. Neree”)

Door een Syrische luchtmachtbasis te bombarderen zonder bewijs van A: dat er Sarin was gebruikt en B: wie dat dan zou hebben verspreid, is de wereld weer terug in de laatste dagen van de Obama-regering en de dreigende verkiezing van Hillary Clinton. Of eerder nog terug naar 2013, toen Poetin een dreigende oorlog wist af te wenden door te garanderen dat Assad alle chemische wapens zou verwijderen. De verhouding tussen de VS en Rusland is nu tot op het vriespunt gezakt en de idiote omslag van Trump heeft al zijn supporters in verwarring dan wel in afschuw achtergelaten. Wanhopig worden er verklaringen gezocht voor deze ontkenning van al zijn voorgaande standpunten met betrekking tot Syrië en Amerikaanse militaire inmenging in buitenlandse aangelegenheden.

Deed hij het om zijn zogenaamd tanende populariteit op te schroeven? Dat zou wel een erg cynisch motief zijn. Deed hij het om degenen die hem beschuldigden van samenwerking met Poetin tot zwijgen te brengen? Dat is hem dan wel goed gelukt. Plotseling werd Trump van alle kanten lof toegezwaaid. Een absurd iets om te zien. Mijn vraag is dan wel: als hij om deze beschuldigen te ontzenuwen bereid is om een waanzinnige oorlog tegen Rusland te riskeren, doet hij dan niet precies dat waar hij niet voor is gekozen en precies dat waardoor Hillary NIET werd gekozen?

Een derde verklaring zou zijn dat Trump een signaal af wilde geven aan Noord-Korea, China en wat andere landen. Ook in dat geval is de actie beneden alle peil. Niets onrechtvaardiger dan het slachtoffer straffen om de autoriteit te bevestigen en op de lange duur een funeste strategie.

Maar wat is er nu echt aan de hand? Niemand schijnt het te weten. Vanuit Washington komen er tegenstrijdige berichten en de tweets van Donald Trump, waarin hij aankondigt dat er meer acties zullen komen, zijn zorgelijk te noemen en geven geen hoop voor verbetering van de situatie. Wil hij nu plotseling dat Assad aftreedt? Maar Assad is met Rusland de enige die ISIS en Al Qaida/Al Nusra bestrijdt. WTF is happening? Is Trump ingepalmd door de “deep state”? Door degenen die achter Obama en Clinton stonden?

Met zijn onbezonnen (?) daad heeft Trump mensen van hem vervreemd die hem vanaf het begin tegen de stroom in hebben gesteund. Milo Y., Joseph Watson en vele anderen vragen zich wat er aan de hand is, net als neem ik aan de lezers van “E.J. Bron”.

Ik zie eigenlijk maar twee uitwegen uit deze puinhoop:

 1. Trump handelde volgens informatie van zijn inlichtingendienst(en). Hij kan de CIA hier de schuld van geven en het gebruiken als extra bezem om de diensten schoon te vegen (als dat mogelijk is).
 2. Dit was een opzetje tussen Trump en Poetin om Trump´s binnenlandse problemen op te lossen.

Optie 2 zou moeten betekenen dat het huidige bezoek van Secretary of State Rex Tillerson aan Moskou zou moeten leiden tot een begin van herstel van de verhoudingen. Maar gezien de kille, zoniet vijandige, ontvangst in Moskou tegenovergestelde standpunten, waarbij Amerika de schuld van de gifgasaanval (?) bij Assad legt en van Poetin eist dat hij de steun aan Assad intrekt en Poetin dat laatste absurd vindt en spreekt van een false flag, zijn de perspectieven niet hoopgevend.

Een kwalijke en verwarrende zaak. Hoe zal Trump zich verder ontpoppen? Wat hij nu doet, is spelen met vuur en een onvoorspelbare leider met zoveel macht is bijzonder gevaarlijk in het kruitvat dat de halve wereld is geworden. Of is hij, zoals de somberste commentatoren uitspreken, gewoon ingepakt door de deep state en danst hij nu naar zijn pijpen?

P.S. Op het moment van schrijven vindt er een ontmoeting plaats tussen Vladimir Poetin en Rex Tillerson.

Door:
“D.G. Neree”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Poetin, Rusland, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

24 reacties op Wat een desillusie

 1. D. G. Neree zegt:

  Nu is er volgens de syrische regering een ISIS-opslagplaats van chemische wapens getroffen door bommen van de westerse coalitie. Als dit bewezen wordt, is het duidelijk dat ISIS/Al Nusra de beschikking hebben over chemische wapens.

  http://www.zerohedge.com/news/2017-04-13/syria-claims-us-led-coalition-strike-isis-chemical-weapons-depot-has-killed-hundreds

  Like

 2. aquarius4422 zegt:

  De echte machtshebbers in deze wereld hebben Trump zeker een voorstel gedaan dat hij niet kon weigeren.

  Like

 3. BertG. zegt:

  Volgens de Syrische president Assad is de gifgasaanval in Idlib waarvoor zijn regering verant-
  woordelijk zou zijn „100 procent verzonnen.” Dat zei de president in een interview.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27992684/___Gifgasaanval_100__verzonnen___.html

  Donald Trump deinst niet terug voor een nieuwe aanval op het regime van Bashar al-Assad, mocht de Syrische dictator opnieuw in de fout gaan. Maar met Amerikaanse troepen Syrië in? Dat gaat niet gebeuren.
  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2017/04/trump-doet-boekje-open-over-syrie-en-wraak-op-assad-489837/

  Rex Tillerson is duidelijk: Bashar al-Assad kan en mag niet aan de macht blijven.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/04/amerika-het-is-onze-mening-dat-er-een-einde-moet-komen-aan-de-heerschappij-van-de-assad-familie/

  Like

 4. D. G. Neree zegt:

  Het lijkt er ook op alsof Steve Bannon uit de gratie is bij Trump, wat de toekomst nog zorgwekkender maakt.
  De Washington Post (pas op voor eenzijdig gekleurde formuleringen en woordkeus)
  https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/2017/04/13/trump-risks-turning-breitbart-into-an-enemy-by-sidelining-bannon/?tid=sm_tw_pp&utm_term=.ed46680e8053&wprss=rss_the-fix

  Like

 5. Erik zegt:

  Ik heb ook het idee dat Trump niet handeld vanuit zijn eerdere uitspraken en overtuigingen maar dat er iets heel vreemds aan de hand is, dit is niet de Trump van de verkiezingen.
  Nou ja er is eigenlijk niks vreemds aan zo handeld de USA reeds lange tijd en de tactiek van false flag hebben we in de geschiedenis van USA vaker gezien.
  Weer handeld Amerika zonder bewijs met geweld, er lijkt wel niks veranderd!?
  Trump gegijzeld in het witte huis door the deep state?
  Amerika verliest alle respect in de wereld van het gewone volk en Trump ook.
  De hoop op echte verandering lijkt ijdel en de oorlogstaal verscherpt.
  Het volgende agenda punt van de elite begint vorm te krijgen in een strijd die moet gaan leiden tot de New World Order waarin wij allen slechts slaven zijn.
  Het derde rijk was niets anders dan een opmaat naar de mogelijkheid de mensheid tot de hoogste angst te voeren om hen te laten smeken haar te redden uit de nood.
  Die redding zal onze ondergang zijn.
  We gaan nog een hoop elende tegemoet helaas.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Erik: 18.05. uur. Dat scenario heb ook ik voor ogen. Heel vreemd van ” The Donald”, dat hij op deze manier juist doet; waar hij absoluut tegen was bij de verkiezingen. Ik denk net als U, dat machten en krachten, achter de president hem gedwongen hebben om over te gaan op het bombarderen van de betreffende Syrische luchtmachtbasis. En de krachten waar ik aan denk, net als U, uiteraard de NWO, de rode ploert en plutocraat Soros, de CIA, en de Illuminati. Tenminste dat denk ik. Maar blij kunnen we niet zijn met deze ontwikkeling. Ik zie weer horden zogenaamd vluchtelingen op weg naar Europa, als de zaak in Syrië escaleert.

  Like

 7. Benieuwd of ie al een lijfarts heeft die voor z’n pilletjes en spuitjes zorgt zoals alle lijfartsen van ingepalmde handpopjes dat in de geschiedenis eerder deden. Gaat ie al wat meer voorover gebogen staan met een trillend handje op de rug? Dan kun je er zeker van zijn dat er heel binnenkort huurlingen van BlackWater in Russische uniformen in Syrië of daar ergens op Amerikaanse soldaten gaan schieten zodat Trump vervolgens naar Moskou marcheert zoals al een paar keer eerder gebeurde. Arme Trump, helemaal overgenomen door de Deep State.

  Like

 8. Dat WordPress.com is werkelijk een kutsysteem om te reageren. Mijn reacties zijn meer spoorloos dan dat ze te zien zijn. Saluut.

  Geliked door 1 persoon

  • Ron zegt:

   Dat spamfilter heb ik ook weleens ontdekt bij mijn eigen posts. Daar is moeilijk doorheen te komen, echter niet onmogelijk, maar tot nu toe zaten mijn reacties dan altijd wel in de spambox zodat ze later alsnog verschenen.
   Misschien is het laatste ook bij uw reactie gebeurd en kan de webmaster de post terugvinden.

   Geliked door 1 persoon

  • D. G. Neree zegt:

   Het duurt even. Bron vist ze wel uit de spambak. Gebeurt bij mij ook af en toe.

   Geliked door 1 persoon

 9. D. G. Neree zegt:

  Misschien is Trump de duimschroeven aangedraaid en is er gedreigd zijn hele familie te vernietigen als hij niet in zou binden en de koers van Obama niet zou voortzetten. Ik denk dat zijn familie zijn zwakke plek is. Die heeft hij veel te veel hierin betrokken naar mijn mening. Het maakt hem afpersbaar/chantabel.

  Geliked door 1 persoon

 10. D. G. Neree zegt:

  De paleisstrijd gaat nu ook tussen de ploeg van Steve Bannon en die van Trumps schoonzoon en daarmee Ivanka Trump. Ik had al meteen mijn bedenkingen bij het aanstellen van familieleden.

  Like

 11. D. G. Neree zegt:

  Amerika gooit net de zwaarste non-nucleaire bom die ze hebben (voor het eerst) in Afghanistan neer. http://www.zerohedge.com/news/2017-04-13/us-drops-largest-non-nuclear-bomb-first-time-afghanistan

  Dat brengt me op een andere verklaring voor het bombardement op het Syrische vliegveld. Misschien was het om Assad duidelijk te maken dat de veiligheid van Israël in dat gebied voorop staat. Er is immers een sterke dreiging bij de Golan-hoogte en deze aanval op het leger heeft Israël de gelegenheid gegeven om zijn posities daar te verstevigen. Als dit zo is, dan zal dat met Putin zijn besproken en was dit bombardement een signaal naar Assad. Ik hoop dat dit het geval is en het bij deze maatregel blijft.

  Like

 12. koos zegt:

  Als het geen truuk is van Trump, is in elk geval duidelijk dat er een deep state bestaat. Wat vinden de linksmensen daar eigenlijk van?

  Like

 13. louis-portugal zegt:

  D.G.N. Ook ik begin verward te raken terwijl ik toch een hele tijd een Trump-fan ben.
  Laten we de komende weken maar eens afwachten hoe het verder gaat.

  Like

 14. Fred zegt:

  Zou dochterlief een paardenhoofd in haar bed hebben gevonden met de boodschap dat pappielief nu heel gauw moet gaan luisteren?
  Of iets dergelijks lijkt mij de beste verklaring.

  Like

 15. Guardiacivil zegt:

  Ga er maar van uit dat de schaduwregering Deep State alles onder controle hebben, zij staan direct onder bevel van de NWO-Bilderberggroep.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Guardia Civil: 21.41. uur, op 13/4. Dat zou inderdaad mogelijk kunnen zijn. De meeste politici en regeringsleiders, dansen inmiddels al voor de NWO, Bilderbergbende; en de Illuminati!

   Like

 16. J. C. Th. Köhler zegt:

  Het is allemaal niet te geloven.

  D.G. Neree schrijft: “Maar wat is er nu echt aan de hand? Niemand schijnt het te weten.” En vervolgt zijn artikel alsof hij het allemaal wél weet.

  Dan schrijft Breinbrouwsels: “Arme Trump, helemaal overgenomen door de Deep State.” Met een overtuiging of hij erbij was.

  Voor de goede orde: Ik was en ben nog steeds fan van Trump. Maar ik ben maar een eenvoudige boerenlul en weet absoluut niet hoe ik alles moet duiden. Dus doe ik dat ook niet. Volgens het gezegde: Als je niet weet waarover je praat, kan je het beste je mond dicht houden en je oren en ogen open. Dat doe ik dus maar wel. Totdat het allemaal wat duidelijker wordt.
  Veroordelen is gemakkelijk, oordelen is een stuk lastiger.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • D. G. Neree zegt:

   @Köhler, ik pretendeer niet het wel te weten, maar schreef het bovenstaande juist om helderheid te krijgen in mijn gedachten en misschien dat de lezers helderheid kunnen scheppen.
   Ik veroordeel verder niemand en oordeel niet eens. Ik sloot mijn artikel dan ook af met een vraagteken. Ook ik heb Trump vanaf het begin dat hij zich in de race wierp gesteund en had grote hoop op hem gevestigd. Als Trump de zaak echter verraden heeft is dat desastreus. Het betekent dat democratie dood is en dat de mensheid geleid wordt door een gewetenloze bende die over lijken gaat om de absolute macht te verkrijgen. Oncontroleerbaar en onzichtbaar.

   Like

 17. D. G. Neree zegt:

  figuurlijk hangen dan wel. Nog.

  Like

 18. D. G. Neree zegt:

  Het ziet er dus met de dag meer uit dat Trump volkomen ingepakt is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s