Baas van Red Bull plant eigen nieuwssite: “Het beledigt mijn intelligentie wanneer men zegt dat we manipuleerbaar en dom zijn”

Screenshot_86

(Door: Nancy McDonnell – Vertaling: E.J. Bron)

“Niemand heeft het over de Groene, die zich met een vouwfiets achterin de limousine achter het parlementsgebouw laat rijden, daar uitstapt en de laatste meters naar het parlement op de fiets aflegt.” Dit is slechts een van de vele argumenten die de baas van Red Bull, Dietrich Mateschitz (foto), tegen de gevestigde orde naar voren brengt. Nu wil hij zelf de journalistiek in.

epoch times

De baas van de onderneming Red Bull, Dietrich Mateschitz, plant een eigen nieuwssite. De selfmade miljardair, die zich in het verleden al met vele projecten bezighield, wil na de oprichting van zijn tv-zender “Servus TV” nu ook de journalistiek in.

Het medium dient de naam “Quo Vadis Veritas” (“Waar gaat gij naartoe, waarheid?”) te krijgen en een “vollediger beeld van de werkelijkheid te scheppen”. Het huidige medialandschap vindt de Oostenrijker te “eenzijdig en onvolledig”.

Hij kondigde zijn plan aan in een interview met de “Kleine Zeitung”, waarbij hij liet doorschemeren waarop het wat hem betreft aankomt. Mateschitz wil “feiten” en geen “schijnheiligheid”. In het interview klaagt hij aan dat “men onmondige, kritiekloze en bange staatsburgers wil”en heeft hij het over de eigen verantwoordelijkheid die “het oer eigenste van alle mensenrechten is” en dat ze die van de burger zouden afpakken.

In één adem gaat de chef van Red Bull tekeer tegen de afschaffing van het contante geld. “Wie gaat het aan wat en waar ik gedineerd heb of wat ik mijn familie en vrienden met kerstmis als cadeau geef?”

Dietrich Mateschitz is een van de rijkste mannen van Oostenrijk. Eigenlijk zou hij van zijn rijkdom kunnen genieten en zich uitsluitend bezighouden met voetbal en de Formule 1. Maar zo iemand is hij niet. Hij betaalt zijn belasting in Oostenrijk en doet dat graag. “Des te kritischer zou men moeten kijken hoe er met de belastingen wordt omgegaan”, is zijn instelling hierover.

Of hij graag in Oostenrijk zou wonen? “Hoezo zou het voor mij moeilijk moeten zijn in Oostenrijk te wonen?” Ik heb mezelf alleen beloofd dat ik stop met dit gemopper en de dingen bij de naam noem. Dat heeft niets met woedende burgers te maken, maar met de verantwoordelijkheid van een mondige en kritische burger. En deze verantwoordelijkheid heeft iedereen.”

Hij stelt vooral de hypocrisie aan de kaak: “Ik heb het er over dat niemand van diegenen die ´Welkom´ of ´Wir schaffen das´ hebben geroepen zijn logeerkamer heeft vrijgemaakt of in zijn tuin een tent heeft staan, waarin vijf emigranten kunnen wonen. Of over de Groene, die zich met de limousine met een vouwfiets achter het parlementsgebouw laat rijden, daar uitstapt en de laatst meters naar het parlement op de fiets aflegt.”

Maar het is niet alleen de welkomstcultuur waar hij kritische vragen bij stelt, maar de massa-immigratie naar Europa in het algemeen. Men zou moeten begrijpen dat natuurregio´s eindig zouden zijn, net zoals alle andere bronnen zoals energie, water, levensmiddelen, lucht, geneeskundige verzorging en ook de aarde zelf. Daarbij zou hij het niet hebben over vluchtelingen volgens de Conventie van Genève, maar over “de enorm grote emigratiestromen en volksverhuizingen op de hele aarde”, die al lange tijd zichtbaar en te verwachten zijn.

“Oostenrijkse kleine mogol” exploiteert “Bullbart”

En het is deze man, die nu met een “multimediaal, openbaar toegankelijk onderzoeksplatform een publicistisch antwoord op de woekerende cultuur van wantrouwen in de samenleving” wil geven, zoals de “Kleine Zeitung” het omschrijft.

De spot en de ironie uit andere journalistieke kringen laat dan ook niet lang op zich wachten. Hier vergelijkt men het idee van Mateschitz met de rechtsgerichte Amerikaanse nieuwssite “Breitbart” en stelt voor om het “Bullbart” te noemen, aldus de journalist van de “Kronen-Zeitung” Claus Pándi. Het “Handelsblatt” bespot Mateschitz als “kleine Oostenrijkse mogol”.

Huffington Post” denkt dat er in het Duitstalige gebied een rechtse nieuwssite zou ontbreken, die op de hoogte zou zijn van de tijd, en dat de 72-jarige dus wel degelijk een gat in de markt heeft gevonden. “Mateschitz zal vleugels geven aan de woedende burgers”, aldus het blad.

Bron:
www.epochtimes.de
Auteur: Nancy McDonnell

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", betutteling, burgermoed, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Elite, establishment, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Oostenrijk, Persvrijheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op Baas van Red Bull plant eigen nieuwssite: “Het beledigt mijn intelligentie wanneer men zegt dat we manipuleerbaar en dom zijn”

 1. Tom Hendrix zegt:

  Mijn respect heeft U nu al, meneer Mateschitz. Heel veel succes, met de nieuwe zender.

  Like

 2. john zegt:

  Hij heeft dat geleerd van een groen vlaams spook Mieke Vogels, die met haar Volvo tot op 100 m van het stadhuis reed . De rest reeds ze met de GROENE(?) fiets .Ze kreeg de bijnaam van Mieke VOLVOGELS .

  Like

 3. Harry zegt:

  Lijkt me een prima initiatief !
  De beuk er in en liefst met de snelheid van de Formule 1 .

  Inderdaad , ook de afschaffing van contant geld moet gestopt worden , al was het alleen al om de ellende door storingen met elektronisch betaalverkeer . En de digitale fraude .
  Een paar weken geleden was er zo’n storing bij mijn slager , groenteboer en viswinkel op vrijdagavond , winkels vól klanten , niemand kon er pinnen . En wat dán ? Dan sta je daar .
  Mensen die daar al jaren komen zou de winkelier nog kunnen vertrouwen , de boodschappen meegeven en hopen dat ze de volgende keer komen afrekenen .
  Tja , wat doe je dan ?
  Maar blijven wachten tot de storing voorbij is ? En zo niet , dan maar zonder boodschappen naar huis ?
  Ik heb geen eens een pin , gewoon geld in mijn zak .
  Nooit problemen , het werkt altijd .
  Ik was haast de enige die kon betalen !
  Er stond een vent naast me , hij was twee meter vier lang , zei ie .
  VIJFTIEN CENT IN ZIJN PORTEMONNEE !
  Wat een dwaze wereld !
  Doe er niet aan mee !

  Geliked door 2 people

 4. tinekevanschagen zegt:

  Van dit soort mensen moeten er veel meer komen,veel meer!

  Geliked door 1 persoon

 5. cefas zegt:

  Bravo!

  Like

 6. cefas zegt:

  Man naar mijn hart.

  Like

 7. Ron zegt:

  ****Hij stelt vooral de hypocrisie aan de kaak: “Ik heb het er over dat niemand van diegenen die ´Welkom´ of ´Wir schaffen das´ hebben geroepen zijn logeerkamer heeft vrijgemaakt of in zijn tuin een tent heeft staan, waarin vijf emigranten kunnen wonen.****

  Dat is precies wat er in de rest van west-europa ook aan de hand is. Niemand van die hypocriete Welkomroepers neemt een of meer van die islamoparasieten in huis.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Ron: 23.39. uur, op 14/4. Juist gezien. Van de lafaards van met name: VVD,CDA,CU, en de linksen: PvdA,GL,CU, zal er niemand zijn die er bijvoorbeeld 5 of 6 in huis halen! Huichelaars zijn het, allemaal!

   Like

 8. Hendrik M. zegt:

  Hulde voor deze Mateschitz! (Ga extra juichen voor Max!)

  Like

 9. BertG. zegt:

  Ik snap dat nooit zo goed.
  Ben je iemand met een flink pak geld en een mening, dan ben je hier ineens een bijzonder mens.
  Ik hoor iedereen hier al jaren exact hetzelfde beweren.
  Maar nergens lees ik dan, daar moeten we er meer van hebben, mensen naar mijn hart, respect en hulde voor alle Bron lezers.
  Ik zie het verschil niet in de ene mening en de andere.

  Like

  • Ron zegt:

   BertG, je hebt gelijk.
   Het voordeel echter als iemand met zeer veel geld dit doet is dat zijn invloed veel groter is, en dat hij zich minder snel door saoedi-arabische sheiks of Soros-achtige types zal laten omkopen.

   Als iemand als de gewone ejbronlezer van een vertegenwoordiger van Soros een bedrag van 20 miljoen geboden krijgt om je mening niet meer online te posten en lekker met het hele gezin te vehuizen naar de Bahama’s, van alle gemakken voorzien. Hoe groot percentage zal dit aanbod dan afslaan?
   Iemand die al meerdere miljarden heeft zal zo’n financieel aanbod veel makkelijker afwimpelen.

   Like

 10. Flem zegt:

  Dit type mensen hebben wiij HARD nodig!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s