Een vijfde deel van de Franse kiezers wil het land verlaten als zijn eigen presidentschap-kandidaat niet wint

Screenshot_78

(Door: Romina McGuinness – Vertaling: E.J. Bron)

Een vijfde deel van alle Fransen zou zijn koffers pakken en naar een ander land gaan als zijn favoriete presidentschap-kandidaat de verkiezingen volgende week verliest, aldus een schokkend peiling-resultaat van “YouGov”.

Inselpresse

20% van de geënquêteerden zei dat ze naar het buitenland zouden vertrekken mocht een kandidaat, die ze niet mogen, de presidentschap-verkiezingen winnen en in mei de macht van François Hollande overnemen.

Onder hen bevinden zich 8% die zeiden dat ze “zonder te aarzelen” Frankrijk zouden verlaten om in het buitenland een nieuw leven te beginnen, terwijl 12% van mening was dat ze “zou overwegen” het land te verlaten.

De Franse verkiezingsstrijd ging tot nu toe gepaard met schandalen en veel Franse kiezers weten nog niet op wie ze gaan stemmen.

Koploper Marine Le Pen, de voorzitster van het nationalistische Front National, ligt echter nog steeds op koers om eerste te worden bij de eerste verkiezingsronde op 23 april, zoals bleek uit een Ifop-Fiducial peiling voor Paris Match, Cnews en Sud Radio, die woensdag werd gepubliceerd.

Men verwacht dat de rechtse partijcheffin 23,5% van de stemmen in de eerste ronde krijgt en dat de onafhankelijke kandidaat Emmanuel Macron net achter haar zal eindigen met ongeveer 22,5% van de stemmen.

De conservatieve kandidaat François Fillon en de links-extreme rebel Jean-Luc Melenchon zitten de beide op de hielen: de eerste staat op 19% en de tweede op 18,5%.

Uit de peiling bleek eveneens dat de officiële kandidaat van de Socialistische Partij, Benoit Hamon, met slechts 8,5% van de stemmen ver achter staat.

Mevrouw Le Pen bezit van de kandidaten met 84% het grootste aandeel kiezers dat zeker op haar zal stemmen. Gevolgd door de kiezers van Fillon met 80%, daarna die van Melenchon met 66%, van Macron met 65% en Hamon met 55%.

Van de heer Macron wordt echter nog altijd verwacht dat hij in de tweede ronde met 58,5% van de stemmen aan de macht zal komen, terwijl Marine Le Pen slechts 41,5% zou halen.

In totaal werden op 22 en 23 maart 1000 geregistreerde kiezers voor de YouGov-peiling geënquêteerd en tussen 9 en 12 april 2000 kiezers voor de peiling van Ifop-Fiducial.

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
www.express.co.uk
Door: Romina McGuinness

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk. Bookmark de permalink .

10 reacties op Een vijfde deel van de Franse kiezers wil het land verlaten als zijn eigen presidentschap-kandidaat niet wint

  1. ronals en marjan zegt:

    Marine Le pen moet winnen , frankrijk uit de EU , en alles inwoners die er niet horen opzouten, Frankrijk moet weer Frankrijk worden zonder NO GO Area’s hele stadswijken waar een politiewagen amper in durft te gaan omdat ze door gelukszoekers met stenen bekogeld worden.

    Like

    • semper fi zegt:

      de pest is dan dat zij naar holland komen,hartelijk welkom geheten door de verraders d66 en GL
      Wat te denken van de linkse zooi laten afreizen naar africa,daar houden zij toch zo van?
      ziek land is nederland geworden door genoemde linkse verraders!

      Geliked door 1 persoon

  2. Aegolius cs zegt:

    Statistisch onderzoek: waarom zouden mensen, zo’n 20% het land willen en kunnen verlaten?
    Als u het weet mag u het mij vertellen.

    De statisticus zei dat de te doorwaarde gemiddeld 50 cm diep was en verdronk.

    Like

  3. J. C. Th. Köhler zegt:

    Heer Bron,
    223,5 % van de stemmen voor de heer Macron lijkt me wat veel… 🙂

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

  4. Aegolius cs zegt:

    Oeps48: wat heb ik met te snel lezen gemist?

    Like

  5. scheermes zegt:

    Dit zullen ongetwijfeld de linkse kiezers zijn !! Het zijn net kleine kinderen, die als zij hun zin niet kunnen krijgen gaan lopen dreigen met weglopen !! VOORAL DOEN !! Daar zal frankrijk ZOVEEL beter van worden !!

    Like

  6. Nemesis zegt:

    Aan het land zouden verlaten als niet de favoriet wint, daar hecht ik weinig waarde aan. Brulde ze in de USA ook, gegaan is er echter nieman, buiten een paar illegalen, die aan de grens werden opgevangen, verzorgd, ontdooit (want ze kwamen te voet door een geweldige blizzard) en toen mochten ze weer terug naar waar ze vandaan kwamen, de USA.

    Like

  7. Stef zegt:

    Nooit meer op vakantie in Frankrijk als le pen niet wint . Laat Nederland op deze manier meestemmen!,

    Like

  8. Pietersen zegt:

    Begrijp ik het goed dat als le Pen en Kokosmacron overblijven, kokosmacron in de tweede rond gaat winnen ? Zorgwekkend.
    Zal wel zijn omdat dan links, liberaal en de moslims worden gemobiliseerd om tegen haar te stemmen.
    Zo komen we er nooit helaas.

    Like

Plaats een reactie