Frankrijk raakt na onlusten honderden “vluchtelingen” kwijt

Screenshot_72

Na rellen tussen Koerden en Afghanen nu mensensmokkelaars aan zet

Honderden “vluchtelingen” uit het maandag afgebrande kamp in het Noord-Franse Grande-Synthe (foto) zijn spoorloos. De gouverneur van Nord-Pas de Calais heeft de drie sporthallen waar de getroffen mensen werden opgevangen donderdag gesloten, meldt de Belgische hulporganisatie Humain vrijdagmorgen.

Post online

“Dit leidde tot complete chaos”, aldus een woordvoerder van Humain, die ter plaatse was op het moment dat de ontruiming van de sporthallen bekend werd gemaakt. “Veel keuze hadden de mensen niet. Of je stapte op de bus naar een andere opvanglocatie of je verdween. De humanitaire puinhoop in de regio wordt er alsmaar groter op.”

Volgens Humain is een groot aantal mensen verdwenen, onder wie tweehonderd Afghaanse “vluchtelingen”. Intussen dreigt een nieuw provisorisch tentenkamp te worden opgezet in Calais. “Iemand liep rond en noteerde namen en het aantal familieleden. We zagen hoe gezinnen geld betaalden voor een plek.” De vorige ‘jungle’ bij Calais werd eind vorig jaar ontruimd.

De organisatie stelt dat het overduidelijk is hoe hard de grip van mensensmokkelaars is op de “vluchtelingen” die ervan dromen ooit naar Engeland te kunnen oversteken. “Het is de hoogste tijd dat de Franse overheid met structurele en menswaardige oplossingen komt.”

De brand in het kamp in Grande-Synthe brak maandagavond uit na rellen tussen Koerden en Afghanen. Tien mensen raakten daarbij gewond. Het kamp met houten huisjes werd door hulporganisatie Artsen zonder Grenzen opgezet om de “migranten” een fatsoenlijk onderkomen te geven. Eerder woonden ze in tentenkampen.

Bron:
http://nieuws.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Eurabië, Frankrijk, Illegalen, Immigratie, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Naïviteit, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op Frankrijk raakt na onlusten honderden “vluchtelingen” kwijt

 1. Steven zegt:

  Misschien dat Artsen zonder Grenzen eens in Nederland onder de bruggen en parken kunnen kijken om de daklozen een fatsoenlijk onderkomen te geven.

  Geliked door 3 people

  • Tom Hendrix zegt:

   @Steven: 12.22. uur. Spits opgemerkt van U. Maar eigen volk; mag barsten van de “linkse kerk”, en Pinokkio Rutte (VVD).

   Like

   • Steven zegt:

    Ik irriteer me er dood aan dat als het om buitenstaanders gaat dat men er alles aan wil doen om te helpen. Maar als het eigen volk de straat op wordt gegooid, dan hoor je die verrotte instanties nergens over klagen, laat staan druk om maken!
    Hetzelfde geldt voor mensen die het land uitgezet worden…het zijn bijna altijd mensen die echt hulp nodig hebben en ook geen gevaar vormen voor anderen. Maar degene die alleen maar hierheen komen om geld op te halen..de boel komen verzieken en u dochters komen lastig vallen..die worden aan all kanten geholpen om uitzetting tegen te gaan….en dan mogen ze nog EISEN stellen ook.

    Like

  • En kinderen die zonder ontbijt naar school gaan, een broodje, melk en een stukje fruit geven.

   Like

   • BertG. zegt:

    Dat ligt aan de ouders zelf, je weet zelf wat een brood kost en een pak melk.
    Dat soort mensen moeten helemaal geen kinderen krijgen.
    Maar voorlopig mag iedereen, verstand of niet, kinderen maken.
    Die zijn meer met hun eigen bezig en laat de rest alles maar opknappen.
    Schulden maken is geen kunst, een krat bier opzuipen ook niet.
    En vaak is dat net even belangrijker dan hun eigen kinderen.
    Zielig voor die kinderen, dat wel, maar met de ouders heb ik geen medelijden.

    Like

 2. Golden Girl zegt:

  een echte vluchteling zou blij zijn met een houten huisje, zij niet hoor, het moet en zal weer in de fik worden gestoken, en als ze verdwenen zijn wordt het beroven en stelen, hoe moeten ze in een ander land samen leven de Koerden en Afghanen als ze elkaar naar het leven staan? een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, bij deze mensen is het een dag niet lopen rellen is een dag niet geleefd

  Like

 3. Claudia M. zegt:

  Waar haalt, Humain de brutaliteit vandaan om te stellen dat de Franse overheid met structurele en menswaardige oplossingen moet komen? Heeft Humain de geldelijke middelen ook al even beschikbaar gesteld?

  De enige structurele en menswaardige oplossing is, dat deze mensen terug gaan naar de eigen regio. Opvang dient nu per omgaande geregeld te worden door de Europese Unie. Daar mag Humain dan voor ze gaan zorgen. Geef ze daar opvang en een opleiding waar ze in eigen land iets aan hebben.

  De achterstand van velen is veel te groot om hier een echt menswaardig bestaan op te bouwen. Het zal vaak bijstand en armoe troef zijn, wat vervolgens criminaliteit in de hand werkt, want ook zij willen het nieuwste van het nieuwste. De bling-bling factor ligt erg hoog bij deze klanten…

  Daarnaast stel ik voor dat alle goede doelen clubjes zich gaan inzetten op geboortebeperking. Wat je niet kunt voeden en verzorgen, zou je niet op de wereld moeten willen zetten! Ik zie dat als je reinste kindermishandeling!

  De tijd moet nu echt rijp worden om in te gaan zien dat deze ongebreidelde uitbreiding van de wereldbevolking de ondergang van onze mooie blauwe planeet – “moeder Aarde” – zal zijn.

  Als ze haar niet voor die tijd al nucleair vernield hebben…

  Geliked door 1 persoon

 4. Tom Hendrix zegt:

  O en dat in de fik steken; ies koeltoer; van deze “verrijkers”.

  Like

 5. Ronald zegt:

  Dit waren ook geen vluchtelingen, maar afgewezen asieleisers, illegalen zonder paspoort of criminelen!!!!! Als je een echte vluchteling zou zijn, dan zou je toch niet weer hoeven te vluchten???

  Al deze illegalen oppakken en zonder overleg naar Noord-Afrika!!!

  Like

 6. Guardiacivil zegt:

  Dit is helemaal de bedoeling, chaos scheppen, de pleuris breekt uit en je kunt onderduiken.

  Like

 7. scheermes zegt:

  Tja vindt je dit gek !! Die zijn allemaal afgefikt !!Die zien we nooit meer terug !!

  Like

 8. Fred zegt:

  Als morgen de pleuris uitbreekt bij Noord-Korea en de economie stort in mekaar zal het ons hier ook raken.
  Dan ook nog meer ellende in Syrië en we staan ook nog eens op de rand van een wereldoorlog.
  Dan hèbben we niet eens geld meer om al die gelukzoekers te helpen.
  Dan zullen ze zichzelf moeten helpen en we weten allemaal hoe ze dat zullen doen.
  Ten koste van u en ik en onze nabestaanden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s