PALM PASEN OPTOCHT

Screenshot_64

(Door: Bert Weber)

Zo net na de oorlog, toen we nog geen Valentijnsdag, Halloween of meer van die onzin kenden, toen we nog géén last hadden van Zwarte Piet-verkrachters en opgefokte Suikerfeesten… kortom, toen we het nog goed hadden! Toen hadden we Palm Pasen feest-optochten voor de kinderen! De kinderen liepen dan door de straten met zelfgemaakte houten kruisen, waaraan vooral zgn. Paasbroodjes, appeltjes en sinaasappeltjes hingen, en zongen dan uit volle borst:

Palm Palm Pasen,  ei koek ei……(verder weet ik het niet meer…) Eigenlijk was dit een oud katholiek gebeuren… maar WTF, onderscheid was er toen nog niet en alle kinderen liepen mee. Ik stel voor dat we deze optochten herintroduceren en al onze moslimkindertjes er deel van uit laten maken… dit dan in plaats van onze Paasviering op de scholen voor diezelfde kinderen aan te gaan passen. Want dat zou toch samen met alle andere ingeleverde  gebruiken wel het begin van het einde zijn!!

Maar zal ik maar meteen zelf reageren op dit eigen geschreven voorstel?

Laat het maar gaan ook, dit kan niet gewoon, daar zijn we te ver voor door het stof gegaan, want ziet u het al gebeuren? Moslim-kindertjes op straat met houten kruisen? Nee toch, dat kan niet! Dat is ‘Allah-onmogelijk’.  Andersom wel, schoolbezoeken aan moskeeën bijv., maar dit? Nee, ze zouden nog het risico lopen door hun eigen ‘broeders’ van straat geschoten te worden!  SO FORGET IT….!!

Door:
Bert Weber
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Dhimmitude, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Nederland. Bookmark de permalink .

29 reacties op PALM PASEN OPTOCHT

 1. tippelaar zegt:

  Inderdaad Bert Weber, nederland is al volledig verloren. Niets meer om te verdedigen want we hebben onze hele cultuur al vrijwillig weggegeven aan de moslims. Ook hebben wij onze welvaart weggegeven aan de moslims die alles gratis krijgen. De nl.belastingbetaler is de klos met dank aan Rutte, de grootste leugenaar van nederland, daarin gesteund door de linkse kliek en niet te vergeten het cda met lulhannes buma aan het roer. Ik hoop op een gewapende opstand in nederland, waarbij dit soort getijsem volledig wordt weggevaagd, want men is niet voor rede vatbaar. Het wegzetten van Geert Wilders met zijn kiezers, als niet terzake, beschouw ik als een oorlogsverklaring aan ALLE KIEZERS. Als het nepparlement zelf de democratische spelregels niet meer respecteert, voel ik mij door niemand meer vertegenwoordigd en is het daadwerkelijk een NEPPARLEMENT> . Wat mij betreft, te wapen.

  Geliked door 3 people

 2. Claudia M. zegt:

  Ik vond enige tijd geleden een oude foto van mezelf, met paasstok; ik kan me er niets meer van herinneren… Ik kan me overigens ook niet voorstellen toentertijd geweten te hebben wat dit nu precies betekende. Pa en ma waren niet gelovig en ik ben dus ook niet zodanig opgevoed, maar je deed gewoon met de rest mee.

  Tja, dat hoeven we van deze “nieuwe” Nederlanders niet te verwachten… Nee, wij moeten ons aanpassen. Hopelijk gaan die klanten die dit allemaal faciliteren gauw begrijpen, dat je een hond maar zolang kunt slaan tot ie echt vals wordt!

  Like

  • daiyu-ninja zegt:

   Als het om christelijke feesten gaat dan hoeven moslims daar niet aan mee te doen, maar WEL moeten onze kinderen naar de moskee. BAH!!!

   Like

   • Claudia M. zegt:

    De mijne bleven echt thuis! Daags ervoor had ik ze al ziek gemeld, zo jammer dat die zware griep en precies als het bezoek gepland stond… Dan had ik ze zelf wel even een lesje over deze doodcultus geleerd en dat ze er verstandig aan doen zover mogelijk weg te blijven van deze waanzin.

    Like

 3. BertG. zegt:

  Kan me niet herinneren ooit met zo iets gelopen te hebben.
  Het was meer een feestelijke kerkdienst voor kinderen met palm takjes in de kerk zelf.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Misschien gebeurde dat meer in dorpjes, maar niet in Amsterdam Oost in de jaren 70.

   Like

   • Het was bij de katholieken Bert. Ik woonde in een katholieke buurt, waarin katholieken kinderen niet met niet katholieke mochten spelen. Met St. Maarten, zat St Maarten als bisschop gekleed te paard en alle kinderen met lampionnetjes er achteraan, Daarna gingen de kinderen langs de deuren voor snoep.

    Like

   • Annette/Gerald zegt:

    Ik ben geboren in Amsterdam in 1949. In mijn lagere schooltijd (vijftiger jaren op een gewone openbare school) liepen wij wel met een palmpaasstok. Je vond het gewoon hartstikke leuk om mee te doen. Trouwens, mijn ouders lieten ons ook op school Bijbel-lessen volgen. Dat vonden zijn goed voor onze algemene ontwikkeling. Ben er nooit slechter van geworden. Dat jonge kinderen nu verplicht naar de moskee te gaan en daadwerkelijk op hun knietjes te gaan… daar heb ik geen woorden voor. Dat is pure indoctrinatie zoals ten tijde van de dertiger jaren in nazi Duitsland. Mijn kleinkinderen zijn nog jong, maar ik houd mijn hart vast.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik heb toch echt op een rooms katholieken gezeten.
    En toen woonde er nog nauwelijks allochtonen in Amsterdam, een verdwaalde Surinamer, Indonesische en hier en daar een Turk, meer niet dus dat zal de reden niet geweest zijn om het enkel in de kerk te vieren.
    Misschien was het al behoorlijk afgezwakt in de jaren 70 wegens geen interesse meer.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Palmpasen? Jawel! Eind jaren ’50, begin jaren ’60 maakten wij Palmpasen-stokken op de kleuterschool èn in de eerste twee klassen van de lagere school in Alkmaar!
    Die werden dan op Palmzondag de kerk rondgedragen. Ieder zijn eigen stok!
    Het had zoiets feestelijks, dat ik op Palmzondag voor één keer gráág naar de kerk ging en de dag bijna net zo leuk vond als het eigenlijke pasen, een week later.
    Tegenwoordig ben ik blij, dat ik die dagen stilzwijgend voorbij kan laten gaan; weer een boel rompslomp minder! LOL!

    Like

  • delamontagne zegt:

   Zover ik me herinner waren het “buxus-takjes” en die doopte de priester in wijwater en dan kreeg je als gelovige dat toegewuifd.
   Palmen groeien niet in NL. Maar het is weer iets uit de Bijbel ( Matteüs 21 -25 ), de volgers van Jesus zwaaiden met “Palmtakken” toen hij op ,n ezeltje Jerusalem binnentrok, zo enthousiast waren ze.
   Later werd hij verloochend en verraden.
   Maar of het palmtakken waren ?
   Misschien zijn de palmtakken in Israel anders, maar deze hier zitten vol doorns, of het moeten Bananen-palmen zijn geweest, die zijn weer heel groot.

   Like

   • BertG. zegt:

    Zou ook kunnen, dat het buxus takjes waren. Kleine blaadjes in ieder geval.
    Kinderen kan je alles wijs maken.

    Like

   • elisah zegt:

    Toen mijn kinderen palmtakken mee naar de kerk moesten nemen, heb ik takken afgesneden van een grote palm plant, dat zag er tenminste overtuigend uit toen ze ermee stonden te wuiven.

    Like

  • Bert Weber zegt:

   Als jij het je niet kan herinneren is jammer………het gebeurde gewoon midden in de stad van Schiedam en iedereen deed eraan mee. Na afloop brachten we Palmpasen kruizen en takken naar bejaardentehuizen en/of ziekenhuizen.

   Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Maar beste reageerders, dat wil de Nederlandse bevolking toch: door de leugenpipo van de VVD, nog 33 zetels te geven, door daar op te stemmen, door te blijven stemmen op de hypocriete partijen; als het CDA en D66, alsook op GL, PvdD,CU. Onze bevolking is nog te stom om voor “de duvel”, te dansen wat dat betreft! Neen, ik ben hier echt niet blij mee; onze zogenaamde democratie= morsdood! Jammer, maar helaas…

  Geliked door 2 people

  • Annette/Gerald zegt:

   Helemaal juist Tom. Ben er wel vrij zeker van dat lezers van E.J. Bron, Elsevier en nog vele andere alternatieve sites wel degelijk “goed”gestemd hebben. Helaas zijn dat er, gezien de uitslag, nog steeds te weinig. Allemaal slaapkoppen met hun stomme telefoontjes. Zelfs op straat lopende moeders met soms zeer kleine kinderen kunnen hun kop niet van die telefoon afhouden. Pathetisch en zombie-achtig gedrag.

   Like

   • BertG. zegt:

    Annette, daar ben ik niet meer zo zeker van.
    Ik denk dat hooguit 2/3 hier op de PVV gestemd hebben.
    De rest op christelijke partijen en op de FvD.
    Let maar eens op als er weer iets van de FvD langs komt, hoeveel fans er daar voor zijn hier.

    Like

 5. Tistochwat zegt:

  We zijn allang op het punt beland waarop geen terugkeer meer mogelijk is, vooral niet als je ‘eigen’ ‘overheid’ de grootste landverrader, je grootste vijand is. Gekozen door je ALLERgrootste vijand: het ‘socialistische’ stemvee.
  Demonstraties, petities, referenda en andere vreedzame acties zijn een lachertje, een leeuw met een slecht passend kunstgebit.
  Wij zijn monddood en ontwapend, Geert Wilders zal altijd worden tegengewerkt, dus wat rest ons nu nog?

  Geliked door 1 persoon

 6. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 7. Republikein zegt:

  Ook voor mij nostalgie,die tijd is voltooid verleden en komt nooit weerom.
  Opgaan in de vaart der volken is het motto.
  Ziet iemand nog licht aan het eind van de tunnel?

  Geliked door 1 persoon

 8. scheermes zegt:

  Waarmee zal ik dit geslacht vergelijken ??Wij hebben voor u op de fluit gespeeld !! Maar gij hebt NIET GEDANST!!

  Like

 9. scheermes zegt:

  Of het nou kerstfeest is, of pasen ,dit wordt overal in de linkse kerken massaal gevierdt!! Want dan kunnen deze linkse duivels zich lekker volvreten en bezatten !! Maar waar pasen ECHT om draait ,dat jezus is gestorven voor alle mensen ,en dat het bloed van het lam reinigt van ALLE zonden ,daar hoor je de linkse kerk niet over praten !!Over het GROOTSTE geschenk ,dat GOD ZELF de mens heeft verlost IN en DOOR het lam GODS!! De zoon van GOD!!Daar worden de moslims ECHT woest over!! Alleen op grondt van dergelijke uitspraken ,MOETEN zij ons van allah allemaal uitmoorden,zoals de koran ALLE moslims voorschrijft !! De moslims zullen niet eerder stoppen totdat dit ook daadwerkelijk gebeurd !!Met leugens list en bedrog nestelen deze moslimbarbaren zich in onze samenleving !! Gratis vliegles !!Kunnen ze later bommen op ons gooien ,aangezien allah de stuurknuppel overneemt !!Leuke vrijbrief ,niet waar!! Gratis op onze kosten in het leger voor een opleiding tot soldaat enz !! DOK … TOR !! Je zal later als niet moslim zijnde maar door zo”n knakker geopereerd worden !!KOK !!! EET smakelijk zou ik zeggen !! Of machinist van een trein !! Gaat u ook mee ??Zo kun je nog uren doorgaan !!Openlijk worden de ogen van de mensen geopend ,voordat de islam ze voorgoed sluit !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s