Poetin wil kleurenrevoluties in Rusland en bij Eurazische bondgenoten voorkomen

Screenshot_94

(Door: RT Deutsch)

Rusland zal niet toestaan dat externe krachten haar binnenlandse politiek door protesten en geweld destabiliseren en het zal haar bondgenoten tegen deze bedreiging beschermen, zei de Russische president Vladimir Poetin (foto) in een tv-interview.

“Wij zijn op de hoogte van verschillende theorieën, die in verschillende delen van de wereld worden ingevoerd en tot zware instabiliteit in deze regio´s leiden. Natuurlijk mogen we niets daarvan toestaan en we zullen er in Rusland met alle middelen gepaste stappen tegen ondernemen, maar daarbij ook onze partners bij de de Organisatie van het Verdrag over Collectieve Veiligheid ondersteunen”, zei Poetin tegen de tv-zender “Mir”.

De OVCS is een militair blok dat bestaat vanaf het jaar 2002. Op dit moment zijn zes voormalige Sovjet-republieken lid van de organisatie: Armenië, Wit-Rusland, Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan en Rusland.  

Het proces van het ten val brengen van een politiek regime door georganiseerde straatprotesten, in plaats van de weg te bewandelen van het legale democratische proces, is bekend onder de naam kleurenrevolutie. Reden daarvoor is het feit dat de organisatoren van zulke gebeurtenissen gemakkelijk te onthouden en geweldvrije namen gebruikten. Als voorbeelden kunnen de in Georgië in 2003 uitgevoerde “rozenrevolutie” en de “oranje revolutie” in de Oekraïne in het jaar 2004 genoemd worden.

Hoge Russische ambtenaren noemden de kleurenrevoluties steeds opnieuw de grootste bedreiging voor de internationale veiligheid en de machtsverhoudingen in de wereld. Poetin noemde de kleurenrevoluties daarvoor al het belangrijkste instrument dat door verwoestende krachten in de geopolitieke strijd gebruikt wordt.

“In de moderne wereld wordt extremisme als geopolitiek instrument voor de herverdeling van belangensferen gebruikt. We kunnen de tragische gevolgen van een golf van zogenaamde kleurenrevoluties zien. We zien de shock van de mensen in de landen die deze onverantwoordelijke experimenten van de verborgen of vaak brutale en directe ingreep in hun leven moesten meemaken”, zei hij eind 2015.

In het midden van het jaar 2015 gaf het Russische ministerie van Defensie opdracht tot een onderzoek naar de kleurenrevoluties, met als doel het voorkomen van situaties waarmee Rusland in 1991 en 1993 werd geconfronteerd.

Bovendien beloofde Nikolai Patrusjev, het hoofd van de Russische Veiligheidsraad, datzelfde jaar om een gedetailleerd actieplan ter voorkoming van kleurenrevoluties of andere pogingen van het gewelddadig ten val brengen van de legaal gekozen regering door massaprotesten op straat te ontwikkelen. Hij deelde mee dat de Veiligheidsraad een lijst met voorgestelde maatregelen zou hebben voorbereid, die een mogelijke bedreiging, inclusief enkele stappen tegen “netwerkactiviteiten van het protest” en het propagandawerk tegen het “romantisch-revolutionaire stereotype” zou afwijzen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: RT Deutsch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, Poetin, Rusland. Bookmark de permalink .

11 reacties op Poetin wil kleurenrevoluties in Rusland en bij Eurazische bondgenoten voorkomen

 1. Sabeltant zegt:

  Heel het Midden Oosten is door dit soort “kleuren” revoluties gedestabiliseerd.
  Lastig te bekijken wie er achter zitten maar gezien het feit dat deze “revoluties” de globalisten in de kaart spelen zullen die er ongetwijfeld wat mee te maken hebben.

  Like

 2. Taljaard zegt:

  George Soros c.s.
  Eat your heart out!

  Like

 3. ieznogoedh zegt:

  Een stap in de goede richting zou zijn om dat ouwe lijk soros buiten spel te zetten. hetzij … of …

  Like

 4. rony stokart zegt:

  Toch wel griezelige literatuur en gedachten. In Noord-Korea bv. hébben ze geen kleurenrevoluties. Daar hebben ze helemaal niks. Buiten “komische” Leider.

  Like

 5. Bas zegt:

  Kleurenrevoluties gesteund en/of opgepoetst door de Europese Unie dus. Zoals vermomde ophitsers als Verhofstadt en Van Baalen op het Maidan-plein recentelijk in Oekraïne.
  De EU wil ook niet dat zoiets door parlementsleden uit Rusland of Turkije in Nederland en/of België gebeurd. Putin maakt een punt..

  Like

 6. Soros is een slimme vogel die zijn organisaties als huurlingen aan zijn vriendjes of in ieder geval de hoogst biedende ondersteunt. Beetje zoals de koppelbazen van de politici en andere bestuurlijke elitairen dat doen met hun partijen, hun absoluut onpartijdfige NGO’s onder welke naam dan ook en de bekendfe baantjescarrousel. Leuk altijd is, dat als ze de zakken hebben gevuld, de verklaring altijd luidt dat ze ’t uit idealisme en voor demense hebben gedaan.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Duidelijke boodschap aan de VS en de EU, beide trappen ze graag rotzooi in andere landen !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s