Afghaanse moslima: “Ik wil de Taliban terug”

Screenshot_107

(Door: Dr. Michael Grandt – Vertaling: E.J. Bron)

Begrijp het nu toch eindelijk eens: Je kunt democratie en westerse cultuur niet “in bombarderen” in een vreemd land als de mensen dat niet willen! Syrië, Irak, Afghanistan, Vietnam: de westerse bezetters hebben nooit de cultuur begrepen van diegenen die ze hun democratie wilden “in bombarderen”. Daarom verliezen ze deze oorlogen. Lees daarom onderstaande goed door. Dit voorbeeld illustreert zeer goed waarom vreemde machten niets te zoeken hebben in dit land en de cultuur nooit kunnen begrijpen.

“Regering” geldt als scheldwoord

 2007: Provincie Helmand (Afghanistan), Britse bevoegdheid

Hier hebben stammen en warlords het voor het zeggen. “Regering” geldt als scheldwoord. Maar de quasi bezetters, de Britten, willen de autochtonen desondanks de voordelen van een functionerende regering laten zien. Ze beginnen met de bouw van een voorbeeldpark aan de rand van Lashkar Gah dat bijna € 500.000,- kost. Een reuzenrad, lanen met bomen, speeltuinen, eettentjes en nog veel meer.

“Deze cultuur bestaat hier niet”

Het “Park voor vrouwen” moet voor meer levenskwaliteit zorgen en dient een oase van de vrouwen na het “juk” van de Taliban te zijn. Maar de realiteit ziet er anders uit: het park is compleet leeg.

Ghulam Ghafari, een inwoner: “Dat was geen geschikte plaats om een park voor vrouwen te bouwen, destijds niet en nu ook niet. Want de mensen van Helmand zijn nog niet zover wat betreft onderwijs, cultuur en sociale hervormingen. Vrouwen zouden nooit zo ver van huis weggaan. Ze zouden niet naar picknickplaatsen of parken gaan om plezier te hebben. Deze cultuur bestaat hier niet.”

Ghafari vat het in enkele woorden samen: deze cultuur bestaat hier niet en kan ook niet “in gebombardeerd” worden. Maar de Britten begrijpen de cultuur in de provincie niet.

Je kunt democratie niet “in bombarderen”

In werkelijkheid hebben de officials uit Engeland slechts een vaag plan: namelijk een systeem opbouwen dat er uitziet zoals bij ons in Europa om een regering op te bouwen. Zo sponsoren ze een corrupt systeem en maken het daardoor nog corrupter.

Zij, en ook de Amerikanen, begrijpen niet: je kunt democratie en westerse cultuur niet bij een land “in bombarderen” als de mensen het niet willen! Voor ons mag de “democratie” dan “zaligmakend” zijn, maar in een land, waarin al duizenden jaren lang clan- en stamleiders het voor het zeggen hebben, niet.

“Wij willen geen democratie”

Ikzelf heb in verschillende Arabische landen steeds opnieuw gehoord dat de mensen GEEN democratie willen. Voor hen is democratie corrupt, leugenachtig en kapitalistisch gevormd. Hun stam- en clanleiders zijn voor hen de beslissers. Dat is altijd al zo geweest. Basta!

Taliban-gerecht

Zo is het ook met justitieprocessen. In Afghanistan geldt in grote delen van het land de Taliban-justitie: na het vrijdagsgebed wordt er rechtgesproken in de dorpen.

Een commandant van de Taliban: “Wanneer de ene partij de andere beschuldigt, luisteren we naar beide partijen. We wachten tot ze beide uitgesproken zijn. Dan nodigen we ze uit voor een afspraak en verkondigen het vonnis. We lossen de problemen van de mensen voorgoed op. Niemand hoeft nog een keer terug te komen. Onze rechtvaardigheid is definitief.”

Frank Ledwidge, Provincial Reconstruction Team (Brits team van wederopbouw), bevestigt dit: “Het verschil tussen de Taliban en ons werd me heel duidelijk toen ik heb gediscussieerd met een relatief westelijk georiënteerde Helamdi-vrouw. Ze zei: ´Ik denk terug aan de heerschappij van de Taliban, toen die ´s zaterdags nog mensen terechtgesteld hebben. Vaak wens ik deze dagen terug.´ Zij had vooral verlangd naar veiligheid. Haar kinderen zouden naar buiten moeten kunnen gaan zonder de angst om ontvoerd te worden. En de heerschappij van de Taliban heeft dat gegarandeerd.”

De geïmproviseerde rechtspraak is er slechts één bewijs van dat de Taliban onder de neus van de Britten steeds meer nieuwe ondersteuners vonden die hun brute regime terug wilden.

De Britten faalden in Afghanistan over de hele linie

Frank Ledwidge: “Niemand van ons had ook maar het geringste idee wat er buiten aan de hand was. Niemand sprak een van de talen. Niemand had ook maar enig idee hoe het leven buiten het prikkeldraad functioneerde.”

De Britse regering vergat bij de complexe missie om personeel met de nodige achtergrondkennis naar de regio te sturen. Noch het ministerie van Buitenlandse Zaken noch de afdeling voor buitenlandse ontwikkeling stuurde ook maar één man die de provincie-taal begreep.

Jabbar, inwoner van Helmand: “Hebben de Britten, toen ze gevochten hebben, zich nooit afgevraagd waarom wij zo´n leed verdiend hadden?”

Ze hadden vergeten de harten en hoofden van de mensen te veroveren. Met bommen, dood en vernietiging werkt dat niet.

Logischerwijze trokken de Britten zich dan ook uit Helmand terug en lieten de taken over aan de Amerikanen en het Afghaanse leger, die tot op de dag van vandaag tegen de Taliban vechten.

Bron:
www.michaelgrandt.de
Auteur: Dr. Michael Grandt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, democratie, Islam, Taliban, Westen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Afghaanse moslima: “Ik wil de Taliban terug”

 1. Beschouwer zegt:

  Heel goed artikel dit. Alleen het militair industriele complex heeft belang bij zinloze oorlogen. Deze dure oorlogen zorgen er ook voor dat uw pensioenen verminderen en dat u meer en meer belasting moet betalen en u langer en harder moet werken om de oorlog te betalen. Hoewel geld uit niks wordt gemaakt door centrale banken zullen die niet verzuimen het bij de steeds groter wordende schuldenberg op te tellen waarvoor u meer en meer moet ploeteren. Dus heel cru gezegd “vrijheid” brengen in Afghanistan geeft u minder vrijheid. U gaat later met pensioen met een minder pensioen. Zo zie je maar de duivel draait alles om. Heel vals.

  Geliked door 1 persoon

 2. Johan zegt:

  Het omgekeerde geldt natuurlijk ook : Moslims hebben in onze cultuur niets te zoeken. Zie het bericht in de Telegraaf : “Moslimkinderen zaal uit vanwege muziek”. Dat zegt toch weer genoeg over hoe de verhoudingen liggen. Een achterlijke cultuur, zoals in Afghanistan, omvormen lukt blijkbaar niet, getuige bovenstaand artikel. Dezelfde achterlijke cultuur hier in het Westen importeren lukt echter ook niet. Daar is Nederland al sinds 1960 mee bezig en het resultaat wordt met het jaar schrikbarender.

  Geliked door 3 people

  • Beschouwer zegt:

   Nee de moslimcultuur past hier niet. Alleen in de gehersenspoelde hoofden van linkserige joepielanders van de multicultisamenleving. Moslims en dan vooral de strenge zullen er nooit bijhoren en altijd proberen meer macht te krijgen over de oorspronkelijk bevolking. Voor cultureel marxisten zijn ze een soort strijders die de oorspronkelijke cultuur hier kapot willen maken en dus bondgenoten. Ook zijn ze bondgenoten van de linkse elitaire satanische pedonetwerken omdat moslims niet vies zijn van kindhuwelijken en er door moslimmigranten nogal wat kinderen verkracht worden zowel jongens als meisjes.

   Geliked door 1 persoon

  • scheermes zegt:

   Moslimkinderen zaal uit vanwege de muziek ??!! Bij sommige muziek kan ik mij dit HEEL goed voorstellen !! Al de linkse muziek is niet om aan te horen !! Kijk maar eens wat deze muziek aangericht heeft bij snotneusje klavertje ,en kereltje pechthold !! TOTAAL VERZIEKT !!

   Like

 3. hendrikush zegt:

  Om diep over na te denken.
  Schoenmaker blijf bij je leest en ga niet andersdenkenden bekeren.

  Geliked door 2 people

 4. Golden Girl zegt:

  ze zijn niet anders gewend dan dat ze onderdrukt zijn
  toen de muur in Duitsland weg was ben ik Berlijn geweest en mensen uit het voormailge DDR wisten niet wat ze met hun verworven vrijheden aan moesten, sommigen die ik sprak wilden terug naar hoe het voor de val van de muur was.
  het zat ingebakken , ze wisten niet beter

  Like

 5. scheermes zegt:

  Als je op zoek gaat naar de taliban ,zoek ze dan ALLEMAAL even op !! Hoeven wij het ook niet meer te doen !! Wel de straat en huisnummer even doorgeven A.U.B !!!!

  Like

 6. De westerlingen moeten zich niet altijd meteen bemoeien met de cultuur van de oosterse landen.

  Geliked door 1 persoon

 7. ildiko zegt:

  Wanneer Wilders heeft onze regering afgeraden over de nieuwe missie naar Afghanistan ze hebben hem uitgelachen vooral de Pvda ers. En Wilders zei nog toen dat in hele Afganistan misschien maar enkele 10 m -ers veilige plaatsen zijn en ook dat zullen verdwijnen. Nou hij had groot gelijk en die grap heeft enkele miljoenen gekost.

  Like

  • Drs.P. zegt:

   Die hele Afganistan en verweggiestan ramp heeft de NL belasting betaler miljarden gekost en geen miljoenen, scheelt ff 3 nullen. En nu willen al die niet integreerbare afgaanse ongeletterden hier naar toe komen om hun taliban te promoten en voor gratizzzzzzzz geld natuurlijk. Wij moeten weg blijven uit die achterlijke culturen en gebieden!!!

   Geliked door 1 persoon

 8. Tom Hendrix zegt:

  Blijf weg uit de islamitische landen! Hoeveel voorbeelden moeten we nog noemen: Irak, Lybië, Afghanistan, en nu Syrië. Er komt een grote rotzooi van! En alleen het militair-industrieel complex, de neo cons van de USA, Bilderberg en de NWO, hebben baat bij oorlog!

  Geliked door 1 persoon

 9. jantjeuitnl zegt:

  Het is een verzinsel dat moslims een cultuur hebben. Liegen, bedriegen en moorden doen ze. Als ze geen Joden en Christenen meer hebben dan elkaar. Trouwens, atheïsten gaan er als eerste aan. Verder zijn ze te lui en te dom om een cultuur op te bouwen en te onderhouden

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Neem me niet kwalijk. Liegen en bedriegen en ook geweld kunnen wel degelijk onderdeel zijn van een cultuur. Binnen moslim gemeenschappen is liegen aanvaard om gezichtsverlies te voorkomen. Dit is algemeen cultureel verankerd. Ooit eens een functioneringsgesprek gehad met een moslim? Alles is cultuur. Eet gewoonten, kleed gewoonten en de manier hoe mensen met elkaar omgaan. De islam is de grootste cultuurdrager in Noord Afrika, Midden Oosten en grote delen van Azië. Moslims hebben wel degelijk een cultuur maar dat is niet de onze.

   Geliked door 1 persoon

 10. guusvelraeds zegt:

  Als patriot voel ik de wens van de gemiddelde Afghaan goed aan. De stam traditie is vergelijkbaar met onze nationale traditie. De Limburger beleeft zijn gevoel Limburger te kunnen en mogen zijn en heeft vrijwillig gekozen zich ook verbonden te voelen met Nederland als geheel met de overige provincies. Het gevoel voor democratie is met vallen en opstaan organisch gegroeid en is gebaseerd op het vertrouwen dat de Limburger heeft ontwikkeld voor de Fries enzovoorts. Vertrouwen is essentieel. De afkeer voor democratie van de gemiddelde afghaan is hetzelfde als de afkeer en het wantrouwen dat wij hebben voor de schijn democratie die wij patriotten beleven aan Brussel. Brussel werd van bovenaf verordonneerd en met misleiding onder het mom van economische samenwerking gepresenteerd toen men zogenaamd niet meer terug kon. De referenda hebben uitgewezen dat het volk vernacheld werd. Dat zelfde gevoel heeft de Afghaan hierbij geruggensteund door de Taliban. Wij patriotten staan achter mensen als Geert Wilders, Marine le Pen, Victor Orbán en Nigel Farage zoals de Afghaan staat achter zijn stamhoofd of warlord. Beide zijn legitieme gevoelens. Onze nationale identiteit hebben we verkozen zonder onze streek identiteit te verloochenen. Dat was een geleidelijk vrijwillig proces. Dat proces werd de Afghaan door westerse domheid en verwaande hoogmoed misgunt. Het is dezelfde domheid en verwaande hoogmoed die ons de EU in de maag splitst.

  Geliked door 1 persoon

  • oeps48 zegt:

   Hier komt het in principe helemaal op neer.
   Ieder volk heeft in de loop van vele eeuwen een eigen cultuur ontwikkeld, met eigen waarden, normen, wetten , regels, voorschriften, gewoonten en gebruiken. Het overleven in een gebied met specifieke geologische en klimatologische mogelijkheden en beperkingen hebben in belangrijke mate de cultuur van een volk bepaald. Laat ieder volk thuis in eigen land gelukkig zijn met de eigen cultuur. De geschiedenisboekjes leren ons, dat het opdringen van de cultuur van het ene volk aan een ander volk nog nooit heeft gewerkt. Dat werkt averechts. Cultuur kun je niet opleggen van bovenaf. Dat moet van onderuit komen. Als een volk ziet, dat bepaalde elementen uit de cultuur van een ander volk aantrekkelijk zijn, nemen ze dat vanzelf wel over. Zo namen bijv. de Romeinen een deel van de Griekse cultuur over. Laat de Afghanen, de Turken, de Marokkanen en alle andere volkeren, thuis in hun eigen land gelukkig zijn met hun eigen cultuur. En laten zij vooral niet proberen hun cultuur aan ons op te dringen. Dat veroorzaakt weerstand en geeft ellende. Laat eenieder gelukkig zijn in eigen land.

   Like

 11. exmarineman zegt:

  Tja de hoogmoed van de westerlingen. Hetzelfde geldt voor Afrika. Al die zgn ontwikkeling die men daar denkt te brengen is geld wegsmijterij. Heeft iemand ooit die mensen in de diepe oerwouden gevraagd of ze zo willen leven zoals wij dat kennen enz enz. Nee, maar door al die zgn hulpverleners en betweters zijn ze wel op de hoogte gebracht dat ze nu naar de grote suikerpotten komen…… Die 2000 Miljard Euro van de afgelopen 50 jaar heeft zoals we dagelijks kunnen horen zien en lezen niets veranderd……en we zien het aan de bootjes en wie hebben die mensen verteld om naar die bootjes te gaan?????? Ja ook die “ontwikkelingshelpers” wie pikken ze nu op: dezelfde clubjes……

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s