Armoede onder Duitse kinderen stijgt, onder meer door toevloed asielzoekers

Screenshot_104

Mensen schuiven aan in een voedselbank in Dortmund.

Ondanks de bloeiende economie, leven steeds meer kinderen en jongeren in Duitsland in armoede. Uit cijfers van het landelijk agentschap voor arbeid blijkt dat eind vorig jaar meer dan twee miljoen minderjarigen afhankelijk waren van staatssteun. Zij leefden in gezinnen die een uitkering hadden. Dat was 3,3% meer dan het jaar daarvoor.

HLN Be.

Gemiddeld leefden eind vorig jaar 14,1% van de minderjarigen in armoede tegen 13,6% het jaar daarvoor. Volgens Duitse media was de armoede vooral in Gelsenkirchen groot want daar hadden bijna vier op de tien jeugdigen steun van de staat.

Volgens het agentschap heeft de groei van de armoede onder andere te maken met de komst van asielzoekers.

Bron:
www.hln.be
(h/t A.H.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, discriminatie, Duitsland, Eurabië, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Merkel, Multiculti, Overheid, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Armoede onder Duitse kinderen stijgt, onder meer door toevloed asielzoekers

 1. tippelaar zegt:

  Pas als alle duitsers voor hun voedsel afhankelijk zijn van staatshulp, is Frau Merkel pas tevreden. Nou alleen de rest van Europa nog.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Nee, dat is ze niet. Op dat ogenblik schaft ze de “Tafel” zoals de voedselhulp heet, gewoon af. Doel bereikt, Duitsers aan de geeuwhonger en gaan dood.

   Like

 2. Peacepipe zegt:

  Eigen volk eerst!!!??? Dat mag in Duitsland natuurlijk ook niet!

  Like

  • louis-portugal zegt:

   En vooral geen duitse vlag laten zien of het volkslied zingen.
   Wat heeft die Merkel de mensen aangedaan.
   De wraak van Honecker zullen we maar denken

   Like

 3. elisah zegt:

  Zojuist gelezen dat er een nieuwe opeisbrief is voor de aanslag op de spelersbus van Dortmund.
  Het zou gaan om een dreigbrief van extreem rechts, ze dreigen dat er op 22 april bloed zal gaan vloeien in Keulen…

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ elisah 15 april 2017 om 10:34

   Dat moeten ze maar goed doen, wordt de mohammedaan nóg meer afgeschilderd als ‘het zielige, onschuldige slachtoffer’. Ik hoor het nu al: “Zie je nou wel dat het niets met de islam te maken heeft?”

   Like

   • elisah zegt:

    Er zijn nu dus al 3 verschillende groepen die de aanslag claimen, islamitische extremisten, antifa en nu weer extreem rechts. Het is uiterst dubieus, zeker ook omdat er gedreigd wordt om op een bepaalde datum bloed te laten vloeien…

    Like

 4. Even een vraag, zijn er nog meer mensen die moeite hebben sommige artikelen van deze site te plaatsen op facebook? Ik krijg nu weer een ‘weigering’ ( na verschillende pogingen op verschillende tijden) dit artikel te plaatsen omdat:
  copi/paste op facebook: Er waren problemen met het gebruik van de opgegeven URL. Probeer het later opnieuw.
  via deze site naar facebook: URL niet gevonden: Er waren problemen met het gebruik van de opgegeven URL. Probeer het later opnieuw.

  Like

  • Marlies zegt:

   Ik werk niet met Facebook, maar op Twitter hetzelfde probleem. Er blijft dan niets anders over dan het gehele artikel in delen zelf op Twitter te zetten zonder de bron. Dan lukt het soms om de Stasi-Censuur-Politie te omzeilen.

   Like

  • BigLJohn zegt:

   Jowitteroosblog 15 April 2017 om 10:55. Sinds kort is algemeen bekend dat sites als Facebook berichten van reageerders censureren. Alles wat politiek correct is word ongemoeid gelaten, maar alles wat ingaat tegen het linkse gedachtegoed word geweigerd, cq verwijderd. Het feit dat Europese regeringen hiertegen geen stelling nemen betekent simpelweg dat we in een communistische heilstaat beland zijn gelijk als in de voormalige DDR.

   Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Eigen volk laatst! Dat is toch verdorie het gevolg, van het verraad van de linkse stasimadam Merkel. Die “kakmadam”, heeft toch heel de moslimwereld, en de bevolking van Afrika uitgenodigd naar Duitsland te komen. En waarom deed ze dat? Nou puur om de agenda uit te voeren van de EUSSR, de NWO, Bilderberg en de Illuminati! Zo staat het ook in het verradersverdrag: ” Resolutie van Straatsburg”, en in: ” het Coudenhove-Kalerghiplan”. Dit is gepland!

  Geliked door 1 persoon

 6. Edjan zegt:

  De “bloeiende” Duitse economie is grotendeels veroorzaakt door spijkerharde bezuinigingen, uitgevaardigd door de voorganger van Merkel, op: uitkeringstrekkers, gepensioneerden en chronisch zieken. Sindsdien is er in Duitsland een hoop verborgen armoede.

  Des te gekker natuurlijk dat ze dan miljoenen vijanden binnen halen. Maar niet getreurd: binnenkort mogen de Duitsers gaan stemmen. Zoals het er nu uitziet, zal nog geen 10% op de AfD gaan stemmen.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   De AFD moet de eer aan zichzelf houden en er mee ophouden.
   De manier waarop ze bezig zijn geweest heeft alléén nog wéér een overbodige partij in het Duitse politieke landschap opgeleverd.
   Opheffen dus die zooi en wachten totdat de rotzooi zodanig verschrikkelijk is geworden dat de Duitsers eindelijk echte leider willen kiezen die die hele corrupte linkse troep op en uit zal ruimen…!

   Like

 7. Ja Tom, hetzelfde als hier. De bom moet gewoon een keer gaan barsten. We willen niet meer met ons laten sollen.

  Like

 8. scheermes zegt:

  In de bijbel staat iets over de kaalvreter die ALLES opvreet !!ONVERZADIGBAAR !! MOSLIMS?? ISLAM ??

  Like

  • scheermes zegt:

   Als wij op de vlucht zouden zijn vanwege de oorlog ,en wij zouden op dezelfde wijze opgevangen worden ,dan vragen wij niet van alles !!Maar wij huldigen het spreekwoordt ;Vraag niet wat het land voor JOU kan doen?? !! Maar vraag het land ,wat jij voor het LAND kunt doen !!

   Like

 9. Beschouwer zegt:

  Als alle Duitsers aan de bedelstaf zijn dan hebben de neocommunisten hun zin. De partijkaders zitten aan hun uitgebreide banketten terwijl de Duitse middenklasse is verarmd en geplukt om te delen met de nieuwkomers. Communisme op en top. Een zee van armen en een door een politiestaat beschermde steenrijke elite. De politie beschermd de burgers niet of nauwelijks tegen criminaliteit want dat is iets om de burger er onder te houden in hun weerloosheid tegen criminaliteit. De politie beschermd de elite tegen het gewone volk.

  Geliked door 1 persoon

  • Thomasson zegt:

   @Beschouwer Als de armoede in Duitsland blijft groeien EN HET ZAL VERDER STIJGEN dan zal Europa weer oude taferelen zien …Taferelen die wij kennen uit geschiedenisboeken en documentaire films op de TV …Van marcherende laarzen en zingende stemmen :
   Und liegt vom Kampfe in Trümmern
   Die ganze Welt zuhauf,
   Das soll uns den Teufel kümmern,
   Wir bauen sie wieder auf.

   Und mögen die Alten auch schelten,
   So laßt sie nur toben und schrei’n,
   Und stemmen sich gegen uns Welten,
   Wir werden doch Sieger sein.

   Refrain
   Wir werden weiter marschieren
   Wenn alles in Scherben fällt,
   Denn heute da hört uns Deutschland
   Und morgen die ganze Welt.

   Like

 10. Golden Girl zegt:

  de groei van armoede heeft o.a te maken met de komst van azielzoekers…tuurlijk joh, die dragen hun steentje bij , haha, door te slapen, te eten, rondje maken en zakken rollen, aanranden enz
  en de Duitser moet naar de voedselbank omdat de staat alles over heeft voor de mensen die tzt
  hun land overnemen

  Like

 11. Steven zegt:

  Dat maakt ze allemaal geen REET uit..zolang er maar asielparasieten binnen blijven stromen.
  Want ze vinden het een RAMP als de asielindustrie geen doorgang en voorrang meer heeft.
  Het hele land ZAL en MOET overspoeld worden met keeldoorsnijders.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Theresa Geissler: 12.30. uur. Inderdaad Theresa. Ze zullen keihard eraan moeten werken; hun meningsverschillen uit de weg te ruimen. Een zwalkende vaderlandslievende partij, die de AfD is, kan niet op de kiezer rekenen, als men niet unaniem achter hun programma gaat staan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s