Bisschop: Wens van gesloten grenzen bannen

Screenshot_101

(Vertaling: E.J. Bron)

Bisdom Essen: dat kerkvertegenwoordigers tegen het welzijn van hun eigen gelovigen ageren en argumenteren, is de tragische dagelijkse gang van zaken. Menigeen maakt daarbij ook nog gebruik van een nogal merkwaardige taal. De bisschop van Essen, Franz-Josef Overbeck (foto), riep op Goede Vrijdag in zijn paasboodschap op tot een “open samenleving en kerk” en een “opstand voor de vrede”.

PI News

Daartoe zouden we echter “ons denkpatroon moeten vernieuwen, nostalgie en vals verlangen naar een gesloten vaderland met grenzen uit onszelf moeten bannen”, gebood hij. Bovendien keerde hij zich tegen “digitale media”, die de publieke opinie negatief zouden beïnvloeden.

Afgelopen zondag nog werden ongeveer 60 christenen in Egypte door bommen uiteen gereten. Tegen deze achtergrond van het wereldwijd christenen afslachten eist deze katholieke “herder” open grenzen voor de moordenaars en hekelt diegenen die hierover berichten. Nee, niet de “digitale media” zijn het probleem.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

52 reacties op Bisschop: Wens van gesloten grenzen bannen

 1. Tom Hendrix zegt:

  De RKK is verworden tot onderdeel van ” LINKS”, Bilderberg en de NWO. Ik voel slechts diepe minachting voor dit corrupte instituut!

  Geliked door 4 people

  • Marlies zegt:

   Vanaf het ontstaan is RKK een stelende, moreel-verwerpelijke bende. Het commentaar op dit artikel bij Pi-News liegt er bepaald niet om. Hoe kunnen wij toch alle Europeanen, die deze aanval op de bevolking doorzien, in contact brengen met elkaar? Het zijn er velen. Welke weg moeten wij bewandelen, welke acties?

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Die verkalkte kerk-idioten die totaal los gestort zijn van onze samenleving moeten zich maar eens met hun leeg gelopen eigen kerk bemoeien.

    Ik stel voor alle kerken in NL op te ruimen.
    En er dranklokalen en bordelen van te maken…

    Paardenstallen mag ook.

    Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Tom Hendrix, mee eens en ik heb ook een gruwelijke hekel gekregen aan de globalisten zoals van “no borders network” in vele landen. Ondertussen zijn het imperialisten die overal oorlogen brengen omdat er zo nodig “hun” linkse democratie moet komen.

   Like

 2. edwin vissers zegt:

  ik ben katholiek ,laat die satanische ketters maar aan mij over ,er zijn plannen van wraak in de maak ,dat vieze addergebroed gaar echt de prijs betalen .

  Like

 3. elisah zegt:

  Dat smoelwerk zegt al genoeg…..zweverige boekenwurm zonder enig realiteitsbesef.

  Like

 4. fleckie zegt:

  Men mag wel NIET VERGETEN, wie de ontwerper van de NIEUWE WERELD ORDE is, dus…uit welke hoek de wind( altijd) waait(en medebroeders eventueel’tot de orde geroepen.( gedwongen) worden……( eventueel met degradatie ..in rang?)

  Geliked door 1 persoon

  • scheermes zegt:

   Zouden zij ook zien dat ook zij met het binnenhalen van de islam ,hun EIGEN GRAF graven ??

   Like

   • oeps48 zegt:

    @ Scheermes
    Nee, de satanische robotten hebben hun naprakkedenkiseerverstand niet aan staan. Het doel heiligt de middelen. Maar het middel schiet in eigen voeten.

    Like

 5. Japio zegt:

  De paus en zijn brothers in crime zijn voor een heel groot deel verantwoordelijk voor de misère die Europa treft. Het zijn pedofiele illuminatie figuren met een duivelse agenda. Laat het Vaticaan bestempeld worden als een criminele organisatie en met zijn vazallen heel gauw van deze aardkloot verwijderd worden. Ze zitten zo achter de motorclub hellsangels aan maar de ware hellsangels zitten in het Vaticaan.

  Geliked door 2 people

  • scheermes zegt:

   AMEN !!

   Like

  • oeps48 zegt:

   @ Japio
   Even een korte gedachtenkronkel over “Hellsangels”.
   In 1566 werd met een beeldenstorm door een bende flinke stevige stoere knapen de reformatie bevestigd. Tijdens de 80-jarige oorlog bediende Willem van Oranje zich van de Geuzen. Geuzen waren een bende flinke stevige stoere knapen die met hun platbodemschuitjes in ondiepe wateren konden varen. Zij effenden keer op keer de weg voor Willem. Tijdens de tweede wereldoorlog probeerden een bende flinke stevig stoere knapen met ondergrondse activiteiten de moffen het leven zuur te maken. Menige geweldloze demonstratie wordt door een bende flinke stevige stoere knapen met meppen verstoord. Bij de inhuldiging van koningin Beatrix kon de politie niet op tegen de ordeverstorende overmacht van de krakersbeweging. Zogenaamd vanuit het niets, veegde een bende flinke stevige stoere knapen op motorfietsen, de “Hellsangels”, de Dam schoon. Die “engelen” kwamen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Dat was uiteraard helemaal georkestreerd. Kennelijk houden instanties als regering, politie, monarchie, politieke partijen, illuminati en wat dies meer zij, graag een bende flinke stevige stoere knapen achter de hand, om het vuile werk op te knappen. Maar voor wat hoort wat. Hoe wordt er betaald ??? Ik vermoed, dat de juiste mensen op de juiste plaatsen de strapatsen van de bende flinke stevige stoere knapen wel onder de pet houden.

   Geliked door 2 people

  • oeps48 zegt:

   @ Japio
   De huidige paus is een jezuïet. De jezuïeten, de orde van Jezus, neemt een bijzondere plaats in binnen de RK-kerk. De jezuïeten orde wordt vaak een maçonnieke orde genoemd. De leider van deze orde wordt de generaal of ook wel de “zwarte paus” genoemd. Daar de paus natuurlijk geen verantwoording kan afleggen aan een ondergeschikte, zouden we kunnen stellen, dat de huidige paus de zwarte paus is, die een witte jurk draagt.

   Geliked door 1 persoon

 6. louis-portugal zegt:

  Ooit lang geleden stuurde een paus een “strenge” bischop (Gijsen) naar Limburg om de katholieken wat meer op het goede pad te brengen.
  Behoudens wat gelach heeft het niets ten voordele van de RK kjerk opgebracht.
  LKater bleek ook nog dat het al eerder aan jongetjes had gezeten.
  Wat een verziekte zooi is dat toch.
  En uiteraard niet alleen bij de katholieken.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Heb de bisschop gelukkig op enige afstand in levende lijve meegemaakt. Werd een beetje onpasselijk van de persoon ondanks dat ik belijdend katholiek ben. Dat is hetzelfde gevoel dat ik ook altijd had en heb bij Dries van Acht. Brrrr.

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Of-all-Places !, hebben ze hem naar ijsland verbannen.
    Nooit geweten dat daar ook Katholieken woonden.

    Geliked door 1 persoon

   • oeps48 zegt:

    @ guusvelraeds
    God’s wegen zijn ondoorgrondelijk.
    De mens is zondig vaan aard.
    Luister naar de woorden, maar kijk niet naar de daden.
    De mantel der liefde bedekt heel veel.
    Biechtgeheimen zijn geheim.
    Na de absolutie ben je weer in het reine met de kerk.
    Zalig zijn de zalige kindertjes.

    Like

 7. De rol van het Vaticaan tijdens de Tweede Wereldoorlog

  Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: april 1997) (Laatste bewerking: 25 februari 2016)

  Er zijn na de Tweede Wereldoorlog veel vragen gerezen onder historici, ethici en theologen, over de rol van de Rooms-katholieke kerk gedurende de oorlogsperiode en in het bijzonder die van ‘oorlogspaus’ Pius XII. Men wil de Vaticaanse archieven inzien om te kunnen onderzoeken welke rol deze paus speelde tijdens de oorlog. Maar dit archief zal net zolang gesloten blijven totdat het uit 16 miljoen documenten bestaande Pius-archief volledig zal zijn gecatalogiseerd. Dat heeft het Vaticaan laten weten bij monde van de pauselijke woordvoerder, Frederico Lombardi. Voor sommigen is paus Pius XII een van de meest verdorven pausen aller tijden geweest en zou hij niet vies zijn geweest van samenwerking met Hitlers moordmachine. Hij zou openlijk met het nazi-bewind hebben gesympathiseerd. Uit de beschikbare documenten blijkt dat Pius XII en andere hooggeplaatste persoonlijkheden van het Vaticaan, gedetailleerd op de hoogte waren van de, door de Nazi’s bedreven vernietiging van het Joodse volk- en wel veel eerder dan het Vaticaan toegeeft.

  Pius XII. geboren als Eugenio Maria Giuseppe Giovanni Pacelli, was pauselijk nuntius in Duitsland van 1928-1939, onder Paus Pius XI. Pacelli was ná W.O.1 een fervente bestrijder van het communisme. Leidde de kerk in Spanje, Italië en Duitsland tot enorme steun aan het fascisme. In Duitsland leidde hij de Duitse Katholieke Partij tot volledige steun aan Hitler. Tijdens het conclaaf van 1939 verklaarde Pacelli dat Pius X die in 1900 was overleden, aan hem was verschenen en had verklaard, dat hij Pacelli de nieuwe paus zou worden. Ook zou de Maagd Maria een persoonlijk wonder voor hem gedaan hebben. Hij beweerde met grote stelligheid dat de Here Jezus hem had bezocht en met hem had gesproken. Hij wist alles van de plannen van Hitler en stond daar voor de volle 100% achter.Hij zou persoonlijk de uitroeiing van 1.2 miljoen orthodoxe Serviërs hebben bevolen, omdat zijn kerk nog een appeltje te schillen had met de Oosterse orthodoxe kerk. In Kroatië werd het vuile werk uitgevoerd door de aartsbisschop van Zagreb: Ante Pavelic, en Kardinaal Stepinac (ambassadeur van het Vaticaan).

  Lees verder:

  http://www.franklinterhorst.nl/De%20rol%20van%20het%20Vaticaan%20tijdens%20de%20Tweede%20Wereldoorlog.htm

  Geliked door 2 people

 8. Theresa Geissler zegt:

  Ach, ach, wéér eenR. K. geestelijk die besmet is met het gedachtengoed van de Frankfurter Schule!
  Zeg hem dat in zijn gezicht en hij ontkent het waarschijnlijk heftig, gesteld althans, dat hij weet, wat het überhaupt inhoudt, maar vraag hem vervolgens het verschil uit te leggen en hij blijft je het antwoord schuldig.
  De traditie van de R.K. kerk gaat ervan uit, dat de leek reageert met “ik geloof” op alles wat de geestelijkheid zegt. Die figuren zijn niet gewend aan discussies.

  Geliked door 1 persoon

 9. M.A.L. Sion zegt:

  Er is maar één effectieve manier om EN de islam EN de Rooms Katholieke Kerk te bestrijden. Dat is het nuchtere verstand gebruiken en alle leugens over welke paranormale ontmoetingen dan ook van de hand wijzen.
  In de (wetenschappelijk vastgestelde) geschiedenis van de aarde is geen plaats voor welke godheid dan ook. De geestvergiftigende religie heb ik jaren geleden afgezworen en noem me zelf met overtuiging ATHEïST. Als we de mensheid nog willen behoeden voor ZELFVERNIETIGING dan is het zaak dat atheïsten zich verenigen en alle religie uit de wereld bannen. Liever vandaag dan morgen.
  malsion@orange.fr

  Geliked door 1 persoon

 10. Tistochwat zegt:

  Die papen lopen ook altijd in het paars-zwart.
  Niet zo verwonderlijk: meneer de paus is ook een duivelsknecht, die de andere satansknechten – de moahammedanen – verdedigt en beschermt.

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Die kapoen heb niet allemaal op een rijtje !!

  Like

 12. scheermes zegt:

  Laat men er eerst maar eens voor zorgen dat deze VOLBLOED idioten in het vaticaan BLIJFEN !!Voor zij de samenleving nog MEER schade berokkenen !! Deze idioten zijn een GROOT GEVAAR voor onze samenleving !!

  Like

 13. Hij ranselde de Farizeeërs de Tempel uit maar het heeft niet geholpen. De bedoeling was dat de mens zijn God in zichzelf zocht maar het mocht niet baten. Ze jankten om verse slavendrijvers die het leven mooi konden duiden en het denken op zich namen. Hij is voor de katzekut gestorven. Onder alle mogelijke namen kwamen ze terug en menden de schapen wederom als nooit tevoren.

  De Tempel, dat zijn de instituties, de geestelijkheid en het politburo. Eerst dan zal de mens vrij zijn als ie de hele tiefusboel heeft uitgeroeid.

  Like

 14. IkBenHet zegt:

  Misschien een goed idee dat de RK kerk ál haar schatten en rijkdommen ter beschikking stelt t.b.v. de opportunistische “vluchtelingen”. Het liefst in het land van herkomst; zodat ze niet “genoodzaakt” zijn hier naartoe te komen. Maaarrr zóveel “naastenliefde” is voor het vaticaan natuurlijk ook weer niet de bedoeling! Stelletje nazi faciliterende roofmoordenaars!!
  Snap sowieso niet waarom dat pedofielen netwerk serieus genomen wordt!? Lopen ongevraagd allerlei meningen te ventileren en worden door álle politieke leiders (van links tot rechts) met alle egards behandelt. Afgelopen maart ging de hele EU top nog bij die kwal op audiëntie. Wáárom?? Waarom wordt er zoveel respect en waarde aan die kliek toegekend!??

  Geliked door 1 persoon

 15. N.E. Derlander zegt:

  Ik ben niet praktiserend Rooms-Katholiek. Het is niet aan mij om over deze dwalenden een oordeel te hebben. De God van Israël zal dit soort “kerkleiders” naar hun daden en woorden “belonen”.

  Als GOD = ALLAH en GOD is dood (Hegel en Nietsche) wat is ALLAH dan?

  Ik ben overtuigd van het zijn van GOD (van Israël), maar ben er ook van overtuigd dat GOD zeker ALLAH niet is. De islamitische en christelijke kerkleiders proberen het die kant op te sturen, maar trap er niet in………..

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   N.E. Derlander 15 april 2017 om 13:51

   Geliked door 3 people

   • scheermes zegt:

    Dit is hum !! Duidelijk gewondt tijdens een aanslag !!Allah is niet op tijd uit de truck gesprongen en is in de brand gevlogen !! Haal dan ook eerst je rijbewijs allah !! Dit krijg je er nu van !! Je bent een echte brokkenpiloot allah !! Hopelijk brand je HELEMAAL op !! Met koran en al !!

    Like

  • Petra DeBoer zegt:

   Allah is een afgod en niks meer…maar inderdaad willen de RK kerk en ook sommige andere kerken ons aanpraten om één kerk te vormen met moslims, hindoes, boeddhisten e.a. maar dat gaat ten koste van de drie heilige eenheid want ze vergeten Jezus voor het gemak. Ze zijn dus echt van het pad af want alleen wie Jezus erkent komt bij God.

   ‘Ik ben de weg en de waarheid en het leven’, antwoordt Jezus. Alleen degenen die Jezus en zijn leringen aanvaarden en die zijn voorbeeld navolgen, kunnen het huis van zijn Vader, de hemel, binnengaan. Jezus zegt: ‘Alleen via mij kun je bij de Vader komen’ (Johannes 14:6).

   Geliked door 1 persoon

   • scheermes zegt:

    De duivel heeft vele gedaanten ,waaronder allah de pauws en de E.U leiders mohammed enz !! DE wakkere bronlezers pikken ze er zo uit !!

    Geliked door 1 persoon

   • oeps48 zegt:

    Ook Jezus was geen God. Hij werd door het klootjesvolk, vanwege vermeende wonderen een Godheid genoemd. Hij was daar zeker niet blij mee. Jezus heeft nooit van zichzelf beweerd, dat hij een God was. Jezus werd, na zijn echte dood in het jaar 44, door Essense priester en Paulus tot God verheven. Zie verder mijn reactie @ Scheermes.

    Like

   • oeps48 zegt:

    Sorry foutje. Moet zijn zie @ N.E.Derlander

    Like

  • oeps48 zegt:

   @ N.E.Derlander
   Het is nooit de bedoeling geweest van Jezus, om een kerk te stichten. Hij was geen God, doch slechts een troonpretendent van de troon van David. Hij kon zijn rechten echter niet uitvoeren, omdat de troon bezet (gestolen) was door de Herodes-familie. Die door de Romeinse bezetter weer waren gedegradeerd tot viervorst.
   Jezus heette Imanuël en moest heel voorzichtig zijn in zijn uitspraken. Daarom verpakte hij zijn boodschap in religieuze termen. Hij is tot het kruis veroordeeld, omdat hij tijdens het proces een fout antwoord gaf op een vraag van Pilatus. Deze vroeg Hem of hij koning was. Waarop Jezus vervolgens antwoordde: “u zegt het”. Dit was een politiek beladen uitspraak. En daar hadden de Romeinen geen enkele compassie mee. Jezus heeft overigens die kruisiging overleefd. Zo´n 36 uur nadat de pneuma (ademhaling) stopte, liep hij al weer, als tuinman verkleed, in de Hof van Olijven rond. Hij werd telkens weer gezien en herkend. Dat veroorzaakte nogal wat rumoer. Daarom is Hij ondergedoken bij de Essenen in Qumran (werd destijds ook wel Damascus genoemd) en is Hij later vertrokken naar India. Daar is hij op 47-jarige leeftijd in het jaar 44 echt overleden. Zijn graf bevindt zich in Srinagar/Kashmir. Jezus was, na de executie van Johannes de Doper, getrouwd met Magdalena en had 2 kinderen bij haar. Magdalena was eerder gehuwd met Johannes de Doper en was zwanger van hem, toen hij werd geëxecuteerd. Dat kind werd Johannes genoemd naar zijn vader. Deze Johannes is de auteur van het Johannes-evangelie. Hij heeft 3 mogelijk zelfs 4 versies geschreven. Magdalena is in het jaar 44 met haar kinderen en met behulp van Salome, de stiefdochter van Herodes en Jozef van Arimathea, naar Zuid-Frankrijk uitgeweken. De Herodesfamilie had bij Avignon grote landgoederen. (Chateau neuf du Pape ???) Jezus en Johannes de Doper waren zowel halfbroers (via Gabriël) als achterneven (langs moederszijde). Dus was ook de Doper een troonpretendent. (Zie het bekende Johannesgebaar “ik ben no 1” bij o.a. Leonardo DaVinci). Een kleinzoon van Jezus, ook Jezus genaamd, is later met Jozef van Arimathea nog in Engeland, Glastonbury terecht gekomen. Een nakomeling is King Arthur. De dochter van Jezus, Sara Tamar, is later gemigreerd naar Marokko en heeft aldaar de dynastie Benaisa gesticht. Benaisa betekent dochter van Jesus. Een eenvoudig rekensommetje leert ons, dat er momenteel wereldwijd een miljoen of meer nakomelingen van Jezus zouden moeten zijn. De meeste Europese vorstenhuizen hebben een bloedlijn naar Jezus.
   Het Christendom is tussen de jaren 40 en 60 in Palestina ontstaan. Dat was een hele rumoerige tijd met allerlei Joodse opstanden. De Romeinen reageerden hierop nogal hardhandig. Steden werden vernietigd. Zo ook de tempel in Jeruzalem. Veel Joden werden gedeporteerd en verspreid over het hele Romeinse rijk. De strijd werd uiteindelijk beslecht met de val van Massada, massale zelfmoord van Zeloten en Esseense priesters aldaar. Er waren slechts 7 overlevenden, 2 vrouwen en 5 kinderen. Het is vooral Paulus geweest, die met zijn verlossingstheorie en geloofsdwang het Christendom enigszins vorm gaf. Maar de diverse geemeenschappen begrepen het niet helemaal en deden maar wat. Keizer Constantijn zag zich, door de interne problemen binnen het Romeinse rijk, gedwongen het Christendom te erkennen, maar bemerkte al ras, dat hij met een stel ruziënde bisschoppen van doen had. Hij riep daarom het concilie van Necea in 325 bijeen waar het Christendom echt vorm werd gegeven. De canon van de bijbel werd vastgesteld. En er werden nogal wat rituelen overgenomen uit allerlei oude mythologieën. Merk op dat de vrouw van Constantijn de broek aan had en heel wat eisen stelde aan de bisschoppen.
   Tot zover deze lezing. Er zijn meer details bekend, maar dat voert te ver voor deze site. Ik ben bezig een boek hierover voor te bereiden.

   Like

   • elisah zegt:

    Interessant, succes met uw boek.

    Geliked door 1 persoon

   • scheermes zegt:

    Oeps 48 zegt ; Het eerste grote gebod luidt HEEL duidelijk :Hoor israel de HERE is onze GOD ,de HERE is 1 !!De huidige linkse kerken geloven allemaal in de drieeenheidsleer ,wat van de duivel is !! Ook toen men JEHOSHUA hier naar vroeg ,haalde hij OOK het eerste grote gebod aan !! JEHOSHUA citeerde ALTIJD het woordt van zijn vader !!De GOD van abraham isaac en jacob is de enige GOD, zoals JEHOSHUA dit zelf ook zei toen zij hem hiernaar vroegen !!In de gehele bijbel wordt er over 1 GOD gesproken !!Al het andere is vals !!In het jaar driehonderd na christus ,toen heeft de drieenheidsleer z/n intrede gedaan met de leer van athanasius !!Degene die twee of drie goden verkondigen ,zijn allemaal vals !! Zij zondigen hiermee tegen het eerste grote gebod !! GR

    Like

   • oeps48 zegt:

    @ Scheermes.
    Ik ben Rooms Katholiek opgevoed. Maar al zo’n 50 jaar niet meer praktiserend. Ik kom nog slechts uit beleefdheid bij rouw en trouw in de kerk. Ik laat een ieder graag in zijn/haar waarde. Ik zal nooit iemand aanraden het een of het ander te geloven. Geloof is een zeer persoonlijke zaak. Ja, ik was vroeger gelovig, maar niet goedgelovig. Ik neem nooit klakkeloos aan, wat mij wordt voorgekauwd. Ik kan inmiddels bogen op een diepgaande studie in het Godsbewustzijn, al zeg ik het zelf. Ik geloof niet in een religie, of een kerk, of wat dies meer zij. Ik geloof wel in het Al, de Almacht, de Schepper van alles dat is. Deze kom ik dagelijks tegen. Sinds de tijd van “Adam en Eva” (ca. 6000 jaar geleden) heeft de mens alle fenomenen en mysteries, die hij niet begreep of niet kon verklaren, als het werk van God bestempeld. Heden ten dage heeft de wetenschap het wezen van veel zaken begrepen en kunnen uitleggen. Maar op heel veel mysteries komt de wetenschap niet verder dan hypotheses en theorieën. Bijv. de “big bang” en de “evolutie”. Beiden rammelen aan alle kanten.Zo zou de mens afstammen van de aap. De mens zou zijn geëvolueerd, maar de aap niet. Hier ontgaat me de logica. Er was niets. Dat is ontploft. En toen was er opeens het hele universum, dat bovendien ook nog expandeert. Waar niets is, kan niets ontploffen. Als het universum expandeert, dat is het beperkt. Dan zit er een schil om. En dan wil ik graag weten, wat er aan de andere kant van die schil zit. Als ik even doordenk, kom ik tot de conclusie, dat heelal oneindig moet zijn. En dat alles, dat bestaat, altijd is geweest, of op enig moment geschapen moet zijn door een Godheid. Hier ontmoet ik mijn God. Deze Godheid noem ik het “AL”. Deze AL is niet de God uit de bijbel, maar staat er ver boven. De God uit de bijbel vertoont heel veel gelijkenis met de Goden uit bijv. de oude Egyptische en Soemerische mythologieën, alswel met de Goden uit het Bouddhisme en het Hindouïsme, evenals de Goden van de diverse natuurgodsdiensten uit Africa en de Amerikaanse Indianen. Al deze Goden zijn terug te voeren op o.a. de Annunaki en anderen uit de verre oudheid, 12.000 jaar en nog verder terug. De discussie over één God of meerdere Goden gaat terug tot diezelfde tijd. De Annunaki waren beslist geen al te prettige Goden. Je mag ze ook wel duivels noemen. Zij waren buitenaardse wezens, Aliëns, die de aarde als wingewest beschouwden en de mensheid hebben onderworpen. Zij beschikten over ruimtevoertuigen en waarden hier op aarde rond tot de grote ramp (atoombom ???) van 12000 jaar geleden (Atlantis, Mu, Lemuria, Antacrtica). Mogelijk bezoeken zij de aarde nog steeds (UFO’s). Niet meteen afwimpelen. Er zijn teveel waarnemingen. En wat niet mag zijn, is niet. Een relatie tussen de Annunaki en de illuminati is gemakkelijk te leggen.
    Tot slot nog even de bijbel. De canon van de bijbel is in 325 vastgesteld tijdens het concilie van Nicea. Allerlei politieke motieven speelden daarbij een belangrijke rol. De bijbel is een vrij willekeurige verzameling van Oud- en Nieuw-testamentische boeken en geschriften. Er was veel meer beschikbaar, maar dat haalde de bijbel niet. Dat werd als apocrief bestempeld en verboden. Toch staan ook daar hele interessante zaken in, die zeker kunnen bijdragen aan een beter inzicht in de bijbelse verhalen. Sedert de vaststelling van de canon, is er met de bijbel nog tot ver in de middeleeuwen geklungeld. Er werden stukken aan toegevoegd en uit weggelaten en gewijzigd. Kortom de bijbel is behoorlijk gecensureerd. Daardoor zijn veel levendige verhalen verworden tot dode woorden. De bijbel zou het woord van God moeten zijn, maar priesters en bisschoppen wisten het kennelijk beter dan God, wat er wel en niet in mocht staan. Helaas zijn de oorspronkelijke teksten niet meer beschikbaar. De zgn. grondteksten zijn een ratjetoe aan incomplete en vertaalde boeken, het meeste daterend uit de vierde eeuw of later, die niet altijd met elkaar overeenstemmen. In de vertaling worden nogal eens onjuiste synoniemen en termen gebruikt, waardoor de tekst een andere betekenis krijgt, dan de schrijver oorspronkelijk bedoelde. Alleen al in het Nederlands zijn er meer dan 300 verschillende vertalingen in omloop, waar wezenlijke verschillen in zitten. In principe zal de bijbel geen pertinente leugen bevatten. Maar de bijbel is beslist niet de waarheid, de hele waarheid en niets dan de waarheid. Dus slechts een halve waarheid. En wat is de waarheid van een halve waarheid ??? Het is ook algemeen bekend en aanvaard, dat de bijbel geen grondig wetenschappelijk onderzoek kan doorstaan. Vele archeologische vondsten, zoals Nag Hamadi, Dode zee rollen en andere, als mede de ontcijfering van Egyptische hiërogliefen, Soemerische spijkerschrift e.d. vergroten ons inzicht aanzienlijk.

    Geliked door 1 persoon

   • oeps48 zegt:

    @ Scheermes (vervolg)
    De bijbel heeft vele niveau’s. Je kunt de bijbelteksten helaas niet letterlijk nemen. De teksten waren tijdgebonden en zijn teveel gecensureerd. De bijbel kun je alleen begrijpen als je tussen de regels door kunt lezen en het een en ander in de juiste context kunt plaatsen.
    U verwijst naar het eerste van tien geboden. Ik zou deze even willen plaatsen in de context van destijds. Moses zat met zijn volk in een oase in de Sinaï woestijn en kon geen kant meer op . Hij kon niet vooruit naar Kanaän en ook niet meer terug naar Egypte. Kanaän, het land van melk en honing, was slechts een kleine 200 km weg. Als je een beetje door loopt ben je er in een week tijds. Zijn volk was een ongeletterd slavenvolk en groeide gestaag. Er werden blijkbaar veel kindjes gemaakt. De oase werd te klein en het volk werd ongedurig. Moses wist zich geen raad meer en raakte in de stress. Hij trok zich terug op de berg Sinaï. Hij was een flinke vent van een jaar of 30. Na enige tijd komt hij weer tevoorschijn. Hij heeft nu een grote baard. Hij is dus vrij lang weggebleven. Als hij terugkomt heeft hij 2 stenen tafelen (cartouches) bij zich. Moses was als kleinzoon van de farao opgegroeid aan het hof en had een gedegen opleiding genoten. (Toen de dochter van de farao in het riet langs de rivier was gaan spelen en met een levende pop thuiskwam, begreep papa farao best wel, wat er aan de hand was en dat hij opeens opa farao was geworden.) Hij had een paar wetten gemaakt om de orde te kunnen handhaven. Door deze wetten de wet van God te noemen werd elke discussie uitgesloten. Hij voerde meteen het monotheïsme in. De discussie over het monotheïsme versus het pluriforme theïsme was destijds zowel in Egypte als elders een hot item. Dit had alles te maken met volkeren, die zich probeerden los te weken uit de wurgende greep en slavernij van de Anunaki’s en andere Aliëns. Deze Aliëns waren rotzakken, die hier op aarde rondwaarden en de mensen tot slaaf hadden gemaakt. Zij waren ook voortdurend met elkaar in strijd. Er waren diverse soorten Aliëns. Naast de humanuïden, de grijze Aliëns, waren er ook reuzen van 2 à 3 meter lang, gnomen, reptielen, demonen en andere entiteiten. Dit waren valse goden, oftewel duivels. Er wordt hier en daar ook wel gesproken over clooooooonen en kruissen van het menselijk DNA. Zij zaaiden angst en verderf en eisten onderdanigheid, aanbidding en (bloed)offers. Het Al, de AL-macht, de Schepper vraagt niet om offers. Het AL heeft zijn schepping lief en vraag niet om een deel van zijn schepping te vernietigen, om Hem te plezieren. Het AL hoef je niet te vrezen. Het AL vraagt niet om Hem te dienen te aanbidden en te eren en zeker niet om Zijn slaaf te zijn. Het AL is liefde, begrip, warmte en genade.
    De tien geboden, de wet van Moses, is daadwerkelijk een uitstekende basis om de orde te handhaven. Het zou mij niet verbazen, als ooit zou blijken, dat deze gebaseerd zijn op oud Egyptische wetten. Maar daarover heb ik geen zekerheid.
    Deze materie is nogal complex en moeilijk te bevatten. Ik heb heel wat boeken door moeten worstelen, eer ik begon te begrijpen, hoe het een en het ander in elkaar paste. Het was allemaal zo anders, dan wat mij vroeger op school en in de kerk was voorgekauwd. Maar toen ik het eenmaal door had, ging er een hele nieuwe wereld voor mij open.
    Net als over de illuminati, is er over de Annunaki behoorlijk wat informatie op internet beschikbaar. Even googelen.

    Geliked door 1 persoon

   • scheermes zegt:

    Oeps48 zegt;Ik lees in de bijbel dat JEHOSHUA gekruisigd is ,gedood is ,en ten derde dage door GOD is opgewekt ,en enkele dagen erna heeft de uitstorting van de heilige geest plaats gevonden ,zoals in het bijbelboek handelingen in de eerste 4 hfdst duidelijk te lezen is !! In de eerste brief aan de romeinen hfdst 1 daar staat ;JEHOSHUA verklaard na opgestaan te zijn uit de dood ,GOD”S zoon te zijn in KRACHT!!Onderzoek de schriften die u wijs kunnen maken tot zaligheid !!Het levende en BLIJVENDE woordt VAN GOD !!In de evangelieen van mattheus en marcus en lucas ,kun je in de laatste hfdst de kruisiging de dood en de opstanding lezen !! Enige weken erna ,na de opstanding ,van JEHOSHUA lezen wij in het begin van handelingen over de hemelvaart en de uitstorting van de heilige geest !! In het oude testament is hierover door vele profeten gesproken namens GOD !! In het nieuwe testament zijn al de beloften uit het oude testament in vervulling gegaan !! GR

    Like

   • oeps48 zegt:

    @ Scheermes
    In de grondteksten staat, nadat Jezus de spons met (onverdunde) edic was gegeven, hij de woorden sprak “het is volbracht” en dat de ademhaling stopte. Er staat niet dat hij dood was. Er wordt wel eens beweerd, dat voor de Joden het stoppen van de ademhaling gelijk stond met dood. Wij weten tegenwoordig maar al te goed, dat je dan nog niet dood bent. Vergeet niet dat het een warme (broeierige) dag was, dat het tegen 3 uur donker werd en dat er noodweer losbarste. Bovendien werd het om 5 uur sabath. Het toeschouwende publiek wilde zo snel mogelijk naar huis. Zo ook de hogepriester Annas. De kruisdood duurt normaliter 5 à 6 dagen en geen 3 uur. Walgelijke testen door de nazi’s in WO2 in de concentratiekampen hebben dat bevestigd. Pilatus was dan ook zeer verbaasd, dat Jezus al zo snel dood was. Omdat de sabath naderde, mochten er geen lijken buiten hangen. Bij de 2 moordenaars (zeloten), die tegelijkertijd werden gekruisigd, werden daarom de benen gebroken, zodat de dood snel in zou treden. Jezus kreeg een spons met edic in zijn mond geduwd. Daarop volgde een soort coma. De speer, die de romeinse officier Longinius in de zijde van Jezus stak, ging niet door het hart. Er kwam wel water en bloed. Dit is een sterke aanwijzing, dat hij niet dood was, want een dode bloedt niet meer. Er was dus nog wel hartfunktie. (E.e.a. wordt door de lijkwade van Turijn bevstigd. Die is helemaal echt) Daarna is Hij van het kruis gehaald en in de zgn. grafkelder gelegd. Daar werd Hij verzorgd met veel kruiden o.a. aloe vera die een snelle genezing bevorderen. (Vergeet niet dat de Essenen hele kundige heelmeesters waren. Joseph van Arimathea was ook een Esseen.) Op zondagochtend, 36 uur na de kruisiging, treft Magdalena Jezus levend in de hof aan, verkleed als tuinman. Bij het graf zat een boodschapper (engel) die zei: waarom zoekt gij bij de doden, die gij bij de levenden kunt vinden”.
    Ook de hemelvaart en het pinkstergebeuren zijn verklaarbaar. Maar daar heb ik nu helaas geen tijd voor.
    De overige teksten, die u hier citeert, zijn duidelijk latere theologische toevoegingen (censuur dus) om de kerkelijke dogma’s te onderstrepen, maar hebben in het verhaal op zich enkel nut.
    GR.

    Like

   • scheermes zegt:

    oeps48 zegt;De Bijbel halve Waarheid enz !! GOD zelf zegt; Dat Hij Waakt over Zijn woord !! Gezien De Joden waken over Het Oude testament, UITERST nauw keurig ,en als het vanwege ouderdom vervangen moet worden, worden er zorgvuldig mensen voor uitgekozen om het keer op keer precies zo als het is weer op te schrijven, tot op de LETTER nauwkeurig !! JEHOSHUA heeft de bijbel bekrachtigdt vanaf de schepping ,waar hij ook adam en eva citeerde in het begin bijbelboek genesis,met de woorden ,hebt gij niet gelezen dat GOD hen schiep in den beginne als man en vrouw ??Via al de profeten, heeft GOD ALLE beloften in vervulling doen gaan, van het oude testament ,zoals in het nieuwe testament is te zien !! GOD heeft zelf getuigenis van zijn woord afgelegd door zijn Geest in JEHOSHUA !!Het begin in het paradijs, met de val van adam en eva ,in genesis !! Verder met de oudvaders Abraham Isaac en Jacob,en het volk Israel ,al de profeten ,en de verdere geschiedenis van het volk Israel met de uittocht uit egypte ,de verlossing door de zoon JEHOSHUA in het nieuwe testament ,plus het bijbelboek openbaringen waar alles al in beschreven stond ook over de drieeenheidsleer ,de valse profeet enz wat al beschreven stond ver VOOR dat de openbaringen begonnen zijn en noch steeds in vervulling gaan zoals nu dagelijks is te zien !! Wiens namen NIET in het boek des levens staan ,lopen achter het beest aan en hebben het merkteken van het beest op hun rechterhand en op hun voorhoofd staan, met de aanbidding van de drieeenheidsleer enz !!,Dat is ook de reden dat de linkse kerk het onderscheidingsvermogen niet heeft en zichzelf ten gronde richt met de paus en de islam en al de linkse kerken !! In openbaring hfdst 16 vers 13 tien staat!!En ik zag uit de bek van de draak en uit de bek van het beest en uit de mond van de valse profeet drie onreine geesten komen !!Al deze mensen en duivelen zijn in oorlog met de almachtige GOD!! Vers veertien ,en zijn ook met ons in oorlog !!Het is de eeuwenoude strijdt tussen licht en duisternis !!Voor mij is de bijbel COMPLEET !!Hier ben ik 100 % van overtuigdt!!

    Like

   • oeps48 zegt:

    @ Scheermes
    Ik respecteer uw mening en uw bijbelvastheid volkomen.
    De discussie begint nu echter een andere wending te krijgen in de richting van een specifieke theologische overtuiging. Ik geloof, dat deze site niet echt geschikt is, om die discussie hier verder te voeren. Daarom wil ik het hier graag bij laten.
    Nogmaals al mijn respect voor uw overtuiging.

    Geliked door 1 persoon

 16. Pietersen zegt:

  Enge griezel.

  Geliked door 1 persoon

 17. Gert Jan Reitsma zegt:

  Weer een herder die zijn schaapjes liever laat oprvreten, dan dat hij de verslinder(lees islafieten) wegjaagt. Je zult maar zo’n herder hebben. Daar ben je mooi klaar mee.

  Like

  • scheermes zegt:

   De rkk heeft zo”n herder !! OOk haar dochters die uit haar ,de moederkerk gekomen zijn !! Allemaal dezelfde zieke geest !! Moeder der hoeren !!

   Like

 18. Jules Vismale zegt:

  De bisschop van Essen, Franz-Josef Overbeck, is in elk geval nog net niet te vergelijken met de nonnen die vroeger in Nederland les gaven aan kinderen! Uit de verhalen van mijn moeder en vrouwelijke leden van haar generatie bleek dat deze nonnen soms ware feeksen konden zijn waar zelfs de vrouwen- verachtende allochtonen en moslims nog bang van werden! Ze tiranniseerden veel meisjes, sloegen deze met stokken op hun vingers, deelden strafwerk aan hen uit, stopten hen in koud water en gaven hen een Spartaanse opvoeding die er zo oor zorgden dat veel meiden er trauma’s door opliepen of zelfs halsoverkop de nonnenscholen uitvluchten!
  Mijn moeder had vroeger op een soortgelijke nonnenschool gezien, gelijk naar haar zus, schoonzus en een kennis, en zij was echter iemand met wie niet viel te spotten! Toen mijn moeder 18 jaar oud was brak zij ooit een been in de nonnenklooster waarna de hoofdnon haar beval om gewoon naar de lessen te volgen en deze non was ongevoelig voor haar fysieke pijn. alleen gaf mijn moeder als antwoord dat die non haar anders maar naar het lokaal moest gaan dragen en ze vertikte het om met haar gewonde been weer op te staan en daar kon die non niet tegen op!
  Alleen vraag ik me af of Overbeck als klein jongetje zelf niet op een nonnenschool heeft gezeten en daar de terreur van dergelijke nonnen op zijn dak heeft gekregen! Het zou dus kunnen dat hij nonnen zo was gaan haten dat hij met het grootste genoegen vrouwenhatende moslims op hen af had gestuurd! Maar als meneer zelf die lui op zijn dak kreeg dan wenste Overbeck meteen dat hij alle grenzen onmiddellijk weer voor hen had gesloten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s