Hoe de “linksen” hun hart voor de “arbeidersklasse” hebben verloren

Screenshot_148

(Vertaling: E.J. Bron)

Trump werd vooral door de Amerikaanse “arbeidersklasse” gekozen

Vroeger hebben de “linksen” in Europa en Amerika voor de belangen van de “arbeidersklasse” gestreden. Tegenwoordig vinden ze de “blue-collar-workers” te “rechts-populistisch”. Hoe kwam deze verandering tot stand?

Die Freie Welt

Karl Marx en Friedrich Engels argumenteerden voor het proletariaat, voor de “arbeidersklasse”. Het ging erom de “arbeiders” van de uitbuiting door het kapitaal te bevrijden. Daarop beriepen de socialistische en communistische partijen zich, daarna ook de sociaaldemocratie.

Nu heerst er een andere tijdgeest. Geschoolde arbeiders verdienen vaak meer dan sociologen en pedagogen, leraren en journalisten. Bij de laatste presidentschap-verkiezingen in de VS hebben de “blua-collar-workers” (Engelse verzamelnaam voor “handwerkers en industriearbeiders”) grotendeels op Trump gestemd. Met de ideeën van de “linksen” kunnen ze niets.

Onder de “linksen” is de ontsteltenis groot dat de arbeiders veeleer zogenaamde “populistische” ideeën volgen. Waar ligt dat aan? Waarom is de communicatie tussen beide groepen zo ontwricht?”

De grote verandering vond plaats in de jaren-60. Ten tijde van de Koude oorlog was de retoriek van het Oostblok in Amerika en West-Europa verboden. Maar de “linksen” hadden allang een paradigmaverschuiving voltrokken. Aangespoord door de “Frankfurter Schule” en zijn “Kritische Theorie” verplaatsten ze hun focus van “arbeider versus kapitaal” naar “onderdrukker en onderdrukten”. Er was geen sprake meer van arbeiders, maar van het “patriarchaat”, dat vrouwen onderdrukt, van “traditionele hiërarchieën” in de maatschappij, die de basis van de onderdrukking zouden zijn, en tenslotte van de onderdrukking van alle volkeren door “de blanke man”. Dit leidde tot het radicaal-feminisme en tot de multiculti waan, tot “political correctness” en tot “gender studies”.

De (grotendeels blanke mannelijke) “arbeiders” in het handwerk en de industrie konden niets aanvangen met deze wisseling. Ze konden ook al niets aanvangen met de 68´er beweging. Tussen de “links-progessieve student(e)” en de “arbeider” zitten werelden van verschil. De studenten aan de Colleges en universiteiten komen meestal uit beter gestelde gezinnen, zijn op zich al geprivilegieerd. Maar juist deze geprivilegieerde studenten beschuldigen de arbeiders ervan “geprivilegieerd” te zijn, omdat het immers om blanke mannen zou gaan. Deze logica kunnen en willen de meeste arbeiders niet navoelen.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", cultuurrelativisme, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Hoe de “linksen” hun hart voor de “arbeidersklasse” hebben verloren

 1. Japio zegt:

  Links is geschift, totaal gehersenspoeld en ziek tot op het bot. En als je dan nagaat dat zowat elke docent links en liberaal is weet je wel wat ons te wachten staat in de toekomst.

  Like

 2. abouneenee zegt:

  De “linksen” hebben nooit een hart gehad voor de arbeidersklasse, dat is duidelijk vanaf het moment dat links overbodig is geworden, dus sinds de klassieke thema’s als uitbuiting van werknemers aan links gebleken is niet meer te bestaan. Natuurlijk poogt men nog altijd om te hameren op ongelijkheid binnen de samenleving om kiezers aan zich te binden, dus om haar verkooppraatje te veranderen van echt iets doen voor jouw situatie naar ideologisch goed bezig zijn. Dat ideologisch superieur (aan rechts) bezig zijn, kan niet meer onderbouwd worden door binnenlandse problematiek aan te pakken, dus spreekt men over buitenlandse problematiek en importeert mensen die het volgens wat men te melden heeft over die buitenlandse problematiek slecht hebben om zo nog de daad bij het woord te voegen.

  Links kan zichzelf alleen nog voorhouden daadkrachtig te zijn door vreemdelingen te importeren en die vrijwel ongecontroleerd een verblijfsstatus toe te wijzen, waarna gemiddeld drie nareizigers het land legaal mogen betreden.

  Links doet dus niets voor Nederland of voor Nederlanders, mensen die op een linkse partij stemmen moeten dus gelijkgesteld worden met mensen die zichzelf verminken. Dat is een psychiatrische aandoening. Ze mogen van mij zichzelf verminken, probleem is echter dat anderen door linkse politici ook worden geschaad, want anders discriminatie en men geilt erop het gelijkheidsbeginsel ad absurdum door te trekken.

  Geliked door 1 persoon

  • hendrik1730 zegt:

   “Linksen” zijn er alleen voor zichzelf. In de oude USSR : de apparatchiks-met-datcha. In de EUSSR en de USSA : de Eurokraten/congressmen op kop, de overbetaalde EU ambtenarij/administration, de politiek-correcte corruptici, de “progressieven” ( vooral voor de eigen zak dan ), de NGO’s. Natuurlijk stemmen mensen met een echte job ( zo één die toegevoegde waarde creëert, weet U wel, waar ge echt moet werken en bekwaam zijn ) niet voor dat “democratisch verkozen” profitariaat meer.

   Like

 3. De arbeider was voor de linksen net zoiets als de Lego poppetjes waarmee onze militairen in Afghanistan de lokale politie voordeden hoe je de beveiliging bij het voetballen regelt. Of een #dobberneger voor de Artsen Zonden Grenzen. Hulpmiddelen dus om voor jezelf een luxe leventje in elkaar te zetten, samen met je vrindjes en flink te scoren bij de Welkomstmeisjes en andere zure dozen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Pietersen zegt:

  Nu de arbeidersklasse links heeft laten vallen, moet de linkse klasse nieuw volk vinden om van te houden. Dat nieuwe volk is de islam.

  Geliked door 1 persoon

 5. koddebeier zegt:

  Links is net als de maffia, overal hun tentakels !

  Like

 6. scheermes zegt:

  Nooit geweten dat links een hart heeft !!

  Like

 7. Beschouwer zegt:

  Sja de arbeider kan niks met zo’n hoog in de bol doorgestudeerde wijsneus die wel even zal vertellen wat men moet vinden.

  Like

 8. Asgard zegt:

  Lekker belangrijk hoe dat linkse volk over mij denkt, het gaat erom hoe jij daar in meegaat met het denken van de linksen,..ik behoor tot de arbeidersklasse, en vind ik het erg, nee ik vind het totaal niet erg dat ik bij de arbeidersklasse behoor,..ik kan mijn eigen huis bouwen met alles erop en eraan,…iemand uit de linkse hoek zal altijd een arbeider er voor moeten inhuren omdat ie het zelf niet kan,….ik ben een geschoolde arbeider, ik had met gemak het HAVO/VWO kunnen doen maar ik was altijd al bezig met mn handen en daarbij was ik ook fanatiek sportman,..ik ben een trotse arbeider en trots wat ik met mn handen kan maken,.. misschien ken je de film `Good Will Hunting`met Matt Damon,…zoiets dus! Ik zal hoe dan ook altijd mn kost kunnen verdienen heb ik niemand voor nodig, helemaal niemand,….hoe mooi is het als je in steden nog prachtige gebouwen ziet staan uit de middeleeuwen wat echte vakmanschap is,…de gedachtengang van een regent uit dezelfde middeleeuwen vind je nergens meer terug in datzelfde gebouw, de gedachtengang is lucht en allang vervlogen, wat je ziet zijn de handen van een arbeider en geen linkse politieke gedachtekronkel,…de arbeider is zoooooooveel meer dan een linkse politieke kneus!

  Geliked door 2 people

  • Beschouwer zegt:

   Mensen die een vak hebben zijn nodig. Die linkse sociostudies zijn overbodig. Die kunnen niks. Het enige wat die linkse babbelaars wel kunnen is hun overbodigheid maskeren en vele mensen misleiden.

   Geliked door 1 persoon

   • Asgard zegt:

    Bechouwer,….leuk voorbeeld, vorig jaar in Alkmaar een bekend gemeentelid van de D66 wilde een uitbouw bij zn woning, ik had kostenplaatje opgegeven omdat ie mij gevonden had op internet,….ik samen met mn maatje schijten op die meute van D66, dus wilden die klus al helemaal niet klaren (daar wij genoeg werk voor handen hebben en niet op een uitbouwtje aan het wachten zijn),..dus hebben we een prijs neergelegd, normaal is het 1 plus 1 is 2,..nu deden we er 2 bovenop, waarop we natuurlijk veel te duur waren bij de overigen die hij ook had benaderd,.. zijn vraag was waarom wij 2 x duurder waren als de anderen, waarop gebasseerd was,…dat gemeenteraadslid had totaal niet mijn antwoord verwacht,..mijn antwoord was jullie naaien ons als zelfstandigen dus ik naai jou 2x harder,… hij vond het schandalig wat ie hoorde dat ik bewust de prijs bij hem 2x verhoogde,…toen ik zei dat het politiek correct was wat ik deed droop ie af,….lekker links laten liggen dus die eikels!!

    Geliked door 1 persoon

 9. BertG. zegt:

  Gewelddadige overval: 50 uur taakstraf.
  Opruiing tegen Sylvana Simons: vanaf 60 uur taakstraf geëist.
  http://nieuws.tpo.nl/2017/04/16/bewijs-om-vindt-opruiing-sylvana-simons-ongeveer-net-zo-erg-als-gewelddadige-straatroof/

  Like

 10. Edjan zegt:

  Het volk is wel vaker in opstand gekomen, ook in de middeleeuwen. Die (boeren)opstanden werden altijd genadeloos neergeslagen. De eerste opstand met echt groot succes was de Franse Revolutie rond 1800. Maar dat was dan ook feitelijk een opstand van de hogere burgerij en het volk diende slechts om de kastanjes uit het vuur te halen en zich kapot te laten schieten. Het volk profiteerde uiteindelijk niet of nauwelijks van deze revolutie.

  Niet veel later vond in Engeland de industriële revolutie plaats door de uitvinding van de stoommachine. Vooral de textielindustrie werd gemechaniseerd en dat leverde bergen geld op. Legers paupers trokken van het platteland naar de stad om een soort slavenarbeid in de fabrieken te verrichten: die fabrieken waren van … de hogere burgers die even daarvoor de Franse Revolutie hadden gewonnen. Zij werden stinkende rijk en spuwden op het volk vanuit de rijtuigen waarmee ze zich naar hun deftige clubs lieten rijden. Het volk trok alweer aan het kortste einde. Een aantal idealisten wilden het volk uit deze slavernij bevrijden: de eerste socialisten. De baas en de pastoor maakten er korte metten mee. Leest u maar eens het toneelstuk van Heijermans: “Op Hoop van Zegen”, dan weet u hoe de verhoudingen toen lagen.

  In Rusland vond rond 1915 de Russische Revolutie plaats. Tot ongeveer 1890 was de Russische economie een achterlijke landbouw economie, en waren de landarbeiders lijfeigenen. Toen de tsaar dit lijfeigenschap afschafte, zorgde hij er wél voor dat de lijfeigenen alleen in naam eigen grond konden kopen. Deze was echter veel te duur zodat het lompenproletariaat naar de stad trok om in de (nu pas) opgerichte fabrieken slavenwerk te gaan verrichten. Het volk ging demonstreren maar daar werd hardhandig een einde aan gemaakt: de tsaar liet er een heel stel kapot schieten. Een van de zonen van zo’n kapot geschotene was … Lenin. En hij begon zijn eigen revolutie. Zogenaamd om het onderdrukte proletariaat te bevrijden.

  Ook hier profiteerde het volk niet van, integendeel zelfs misschien. Maar de socialisten hier profiteerden er wel degelijk van. De bazen waren nl bang dat de machtige communisten hun socialistische broeders zouden komen helpen en ze werden wat toeschietelijker. De socialisten kregen heel vaak hun zin. Zo kwam het dat de socialisten rond 1965 hun idealen grotendeels verwezenlijkt hadden. De arbeiders hadden een fatsoenlijk loon, fatsoenlijke werktijden, vakanties, ziektegeld en oudedags-geld, ze hadden allemaal een TV, een auto en gingen op vakantie. Het Walhalla(?) was bereikt …

  Dus bij de arbeiders viel voor het socialisme niets meer te halen. Dus gingen ze op zoek naar andere onderdrukte groepen. En die vonden ze in de arme onderdrukte vrouwen, negers en mohammedanen. Daartoe werd de geschiedenis zwaar vervalst want met die onderdrukking viel het eigenlijk reuze mee.

  Ook had het socialisme veroorzaakt dat arme mensen hun kinderen naar de universiteiten konden sturen. Dat was een mooi ideaal, hoewel het tot een grote inflatie van de universitaire opleiding heeft geleid. Veel van die doctorandussen waren natuurlijk socialistisch en zo werden de socialistische partijen in hun bovenlaag een speelveld van linksige doctorandussen en in hun onderkant een verzameling heksige feministes, verongelijkte negers en bazige mohammedanen.

  Exit socialisme. Het is mooi geweest.

  Geliked door 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @Edjan: 12.08. uur. Dat heeft U heel goed uit de “doeken”, gedaan. Mee eens dus.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Edjan.
   Ik sluit mij van harte aan bij de reactie van Tom Hendrix.
   Vooral die laatste regel van je artikel spreekt tot de verbeelding en biedt de aandachtige lezer een zuivere doorsnede van de huidige samenleving, die geleefd wordt door een maniakale verzameling groteske “linkse” idioten, welke elk gevoel en of begrip van een menselijk leefbare samenleving kwijt zijn.
   Nimmer bezeten hebben en ook niks missen dus.
   “Heksige Feministes, verongelijkte negers en bazige mohammedanen…”

   Waar kwamen die gore pissebedden vandaan…?
   Wie heeft dit soort misgeboortes in onze zuivere Christelijk-ideologisch gebaseerde samenleving toegelaten?
   Met de opdracht zich hier te vestigen en tot volle wasdom te komen…?
   Tijd om daar achter te komen…
   Maar in de eerste plaats zullen wij ons moeten bevrijden van die misleidende grauwsluier welke met haar kwalijke dampen het vrije Nederland tot een groteske geheel heeft vervormd !

   En daarom zeg ik, WEG met het valse vervloekte socialisme waardoor figuren
   als ’n grijnzende Rutte, Pauw met de kappershandjes en ’n kwijlende Paul de Leeuw het uithangbord zijn geworden van onze eens zo trotse weerbaarheid !

   Like

 11. oeps48 zegt:

  Hoe de linksen hun hart voor de arbeidersklasse hebben verloren ?1?1?!
  Na de tweede wereldoorlog kon de industrie de enorm toegenomen vraag naar goederen maar nauwelijks bijbenen. Dit leidde tot een grote economische groei. De vakbonden en de socialistische politieke partijen wisten deze economische groei in de 50-er en 60-er jaren slim uit te buiten, om de positie van hun achterban, de arbeider, toch wel danig te verbeteren. Stakingen, demonstraties, heftige discussies etc., etc. droegen bij aan loonrondes, sociale wetgeving, verzorgingsstaat, armoedebestrijding, toenemende levensstandaard en noem maar op. Al doende werden vakbonden en socialistische partijen groot en alsmaar machtiger.
  Daar ging voor de kapitalisten een grote dreiging van uit. Het linkse gedoe werd wel fel, maar niet erg succesvol bestreden. Het grote oproer van 1968 in Parijs kon maar ternauwernood worden bestreden. Het werd echter wel een keerpunt. De kapitalisten begrepen opeens, dat de arbeider niet langer een onmondige proletariër was, maar burgers waren, die hun deel van de koek opeisten. Het werd de kapitalisten opeens duidelijk, dat ze een andere koers moesten gaan varen. De arbeider moest worden losgeweekt van zijn vakbond en zijn politieke partij. Niet langer het socialisme bestrijden, maar de arbeider inpalmen. Dan wordt de bedreiging van vakbonden en socialistische partijen vanzelf minder. Het ei van Columbus, haal bij de vakbonden en de socialistische partijen de wind uit de zeilen. Geef de arbeider wat te verliezen en hij is niet langer meer een socialist, maar een kapitalist. Zo gezegd, zo gedaan. De arbeider werd langzaamaan aan bezit geholpen, dat hij moest financieren met veel te dure schulden, zoals afbetalingsregelingen, studieschulden, doorlopende kredieten, leningen, hypotheken, credit cards en wat dies meer zij. De arbeider was blij, maar kon zich geen fratsen meer veroorloven. Hij had teveel te verliezen en moest er vooral voor zorgen, dat de deurwaarder niet langs kwam.
  Vakbonden en socialistische partijen hadden dit proces niet goed in de smiezen en beseften te laat dat de wereld was veranderd. Ze bleven te lang doorgaan op de oude voet, terwijl de achterban begon af te haken. De socialisten probeerden wel zichzelf in stand te houden, door andere doelen te gaan nastreven. Ze verschoven hun aandacht van het welzijn van de arbeider naar een (vermeende) maatschappelijke problematiek, zoals vrouwen-emancipatie, milieu-problematiek, natuurbeheer, klimaatverandering, homo-emancipatie, duurzame energie, politieke correctheid, het multiculturele gedoe en wat ze verder nog allemaal konden verzinnen. De arbeider zag het nut er wel van in, maar werd toch niet echt laaiend enthousiast. Hij had teveel te verliezen.
  En zo is het gekomen, dat het socialisme aan macht en invloed ging tanen. Hoe het spel zich verder gaat ontwikkelen is nog echt niet duidelijk. De problematiek van nieuwe wereld orde, globalisering, economische crisis, migratie, en een dreigende WO3 zorgen voor onzekerheid en instabiliteit.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Ook dit maal weer mijn welverdiend felicitaties voor je reactie Oeps48.

   Zèlf heb ik deze tijd beleefd en kan dus beamen wat je weergaf.
   Helemaal juist, en laten we blij zijn met het uiteindelijk resultaat.
   Stel je voor dat we nu nog eens zoveel decennia moeten verliezen voor dat het gezonde verstand door brak.
   Daar hadden we onze corrupte politici voor nodig.

   Laten we dus blij zijn dat ze allemaal nog leven.
   Zodat we ze alsnog kunnen lauweren met enkele maten te krappe lauwerkransen die er voor zorgen dat de drager een gruwelijke verstikkende dood zal wachten….

   Like

 12. Williaan zegt:

  De “linksen” hebben nooit een hart gehad voor de arbeidersklasse.”
  Nooit geweten dat links een hart heeft !!
  Rechts dan wel??
  Jullie weten dus zeer weinig of niets van de geschiedenis en de strijd die de linksen hebben moeten voeren voor jullie huidige Luxe leventje zij vochten zelfs voor een ½ cent opslag!
  Vlak na de 2de wereld oorlog kreeg een fabrieksarbeiders bij 40 jarig dienstverband voor het eerst van zijn leven 1 (één) dag vrij dus nooit vakantie dagen, die bestonden toen nog niet.

  De Rechtsen én Christenen waren vroeger Tegen de AOW, Tegen pensioen gerechtigde leeftijd, Tegen de 5 daagse werkweek, Tegen vrije dagen, Tegen dat getrouwde leraressen enz. mochten werken, Tegen dat vrouwen mochten stemmen, moet ik nog even doorgaan?
  Dat hebben jullie te danken aan de oude geminachte linkse garde. Dus eens hadden ze een hart.

  Zou het niet kunnen zijn dat zij die de macht hebben in de linkse partijen, ten slotte slechts uit zijn op macht en eigen belang. De goed gebekte “hoogopgeleiden zien altijd overal wel een kans” links of rechts maakt niet uit. Want zo de wind waait waait hun jasje, dat hebben ze al vaak laten zien, zij verraden de burgers, links of rechts even gemakkelijk als het hun beter uit komt.
  De gewone burgers worden altijd gebeten door de hond of de kat.

  Links en Rechts zegt niets meer en is een dom gebruik van verouderde termen die nergens meer opslaat. “Links” is niet per se fascistisch, communistisch of nationaal-socialistisch dat zijn uitwassen van het kwade dat zich meester heeft gemaakt van de sociale bewegingen. Die echter helaas nu ook weer door schieten en blind zijn voor de keiharde wekelijkheid en lijden aan een Utopisch “virus”.

  Like

 13. Ik hunker alle dagen naar een gewone ouwerwetse tiran, een dictator, een keizer, koning of desnoods een baron die onze baas is, die we toejuichen als ie jarig is of als ie weer een heleboel #dobberfiguren van onze stranden en roofpolitici en graaibestuurders plus alle rooje rotzakken uit ons/Zijn vaderlandje heeft geranseld. En die genoeg heeft aan de 10e penning waar die ook nog eens de huurlingen voor onze beveiliging van betaald. Eentje die hard gaat lachen en vervolgens zijn ranselende troepen uitstuurt als er eens iemand weer over rascisme of onze/Zijn Zwarte Piet ligt te zeiken of met z’n poten aan onze vrouwen en kinderen, onze homo’s en potjes of onze lammetjes en schapen zit. Zo een Koning wens ik mij. Willem waar ben je?

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Er is niks mooiers dan onder een dictator “gebukt” te moeten gaan.
   Je weet namelijk precies waar je aan toe bent.
   Heb je zin om er uit te stappen… doe een stap zijwaarts en je hebt een kogel in je nek of je hangt aan ’n kraan.
   Maar als je braaf bent kun je rustig in je eigen land blijven.
   Je weet dat je voortaan van de 100% maar liefst 90 % zult overhouden en niet meer bestolen wordt met diefstal van 60%.
   Je hoeft niet meer op Arabische les en je hoeft ook geen vier vrouwen te onderhouden.

   Niets dan voordelen. ’n Rustig leven en je wordt nog rijk bovendien…!

   Geliked door 1 persoon

   • Zie je wel, dictators worden nog eens heul populair. Zijn ze trouwens al. Ik zie in bijvoorbeeld Noord-Korea en Turkije alleen maar blije gezichten. Toen de ouwe dictators nog niet met een stalen pijp in hun reet gestorven waren zag je in hun voormalige landen ook alleen maar lachende mensen. En niet eentje met een vlieg op de neus en als er eens eentje met een hoofddoekje op interessant liep te doen was het een novice van zo’n katholiek nonnenklooster. Voor mijn part mag Rutte het zelfs zijn en ik zal hem met verschuldigde eerbied met Majesteit aanspreken, als ie maar de beuk d’r in pleurt en ons onder het juk van een ouwerwetse dictator brengt, met die 10e penning dan. En dan mag ie desnoods jullie eerstgeboren dochters tijdens hun huwelijksnacht voorboren, zoals gebruikelijk was in die kringen. Die van mij blijft ie af.

    Geliked door 2 people

 14. paulzwueste zegt:

  Vooral dat voorboren van dochters zal hem met walging vervullen…
  Hij is meer geïnteresseerd in het perforeren van schandknaapjes waarbij rijkelijk de vaseline
  kwast wordt gehanteerd.
  Verder dan dat heb ik er ook geen verstand van natuurlijk, maar het zal zeker zoiets moeten wezen. Zeker als het hele gebeuren met of onder juk moet gebeuren.

  Die van mij blijfttie vanzelfsprekend ook af… Ha !

  Geliked door 1 persoon

  • We weten het niet en hij blijft er maar omheen lachen, als we ‘m vragen of ie nog geneukt heeft. En dat schept ruimte voor speculaties. Ik stel dus voor om de hele politiek en bestuurderij te herkeuren net zoals ze dat met onze arbeidsongeschikte rugpijnlijders hebben gedaan. Op tafel met die gegevens: of ze nog geneukt hebben, met wie en wat was ’t en niet te vergeten de frequentie waar we dan aan kunnen zien of ze inderdaad nog wel tijd over hebben om de zaak te regeren of besturen of wat ze daar dan ook niet allemaal zeggen te doen. Openheid van zakern. Als wij het recht hebben om te zien waar Patries haar Gouden Does vandaan komt hebben we dat recht ook bij onze volksvertegenwoordigers. Benieuwd of die Mei Li vertelt dat ze het ’t liefste met witte ouwe mannen doet.

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Als vrouw kun je onmogelijk je geval op tafel leggen.
    Je kunt het proberen tot het pijn gaat doen maar als vrouw kom je gewoon niet ver genoeg over de rand van de tafel.
    Vrouwelijke Volksvertegenwoordigsters daarom zomaar en publiek om openheid van zaken vragen is dan ook tamelijk gênant.
    Therry Baudet zou het in het latijn kunnen doen, dat staat altijd heel erg chiek maar dat mag dan weer niet van de voorzitter.
    Mei Li zag de bui al hangen en is daarom vorige week ’n Chinese shoarmazaak begonnen.
    Je weet dat die Chinezen uitsluitend kattenvlees gebruiken.
    De Keuringsdienst van Waren is dus al langs geweest om te controleren of ze haar poes niet over de rand van de tafel had geschoven maar het hele geval had geen naam dus ze kon ‘m ook niet roepen.

    Het is wel verdacht dat ik er uitsluitend ouwe witte mannen in zag zitten.

    Like

   • Dat kan zo maar dat je er bij Mei Li nog een hoop witte mannen in zag zitten. Die zijn er vaak niet meer uit te branden omdat witte mannen en dan vooral die ouwe altijd wachten tot de rest eruit is. Ze hoeven van mij trouwens hun geval niet uitgestrekt op tafel te leggen. Dat is meer iets voor de pikkenparade die wij als zeebonk boij elk afscheid van een haven mochten ondergaan. Daarbij werd je voor de 1e Stuurman opgesteld die met een kennersoog en een barbecuetang het zaakje optilde om te zien of er al gele etter uit kwam, er een rood randje omheen zat met uitgelopen li[ppenstift of kruimels gedroogde poep. De drager van dat laatste wewrd voor homo uitgescholden en moest z’n handen wassen, die van de lippenstift kreeg applaus van de hele bemanning en die met die etter kreeg een gigantische spuit penisciline in z’n bil. De spuit leek op dat ding waar ze ook oren mee uitspuiten en werd ter plekke en onder het toeziend oog van de hele bemanning als waarnemer, door de Leerling-Stuurman d’r in gegooid. Van Barneveld heette die en hij is later door dat spuitengooien iets met darten gaan doen. Dus je kunt aan die volksvertegenwoordigers rustig vragen of ze vroeger gedart zijn geweest.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s