Michael KLonovsky (AfD) waarschuwt zijn partij dringend voor de herverkiezing van Petry

Screenshot_140

Ruïneren Petry & Pretzell de AfD?

Het statement van de journalist en publicist Michael Klonovsky over Frauke Petry valt zeer serieus te nemen. Bijna niemand kent Petry beter dan hij. Klonovsky was jarenlang haar media-adviseur en één van haar intiemste vertrouwelingen. Thans heeft hij gebroken met Petry. “Mevrouw Petry mag dan misschien de meest getalenteerde politica van de AfD zijn, maar wie het lot van de partij na aan het hart ligt, mag deze vrouw niet steunen. Frauke Petry zou voor de AfD noch top-kandidaat voor de parlementsverkiezingen moeten zijn noch tot een college van kandidaten moeten behoren, want ook dat zou slechts leiden tot verdeeldheid.”

Michael Mannheimer Blog

De oorzaak is niettemin minder gelegen in Petry zelf dan in haar echtgenoot Marcus Pretzell. Over hem velt Klonovsky een welhaast vernietigend oordeel: “Pretzell is een oplichterstype, een lichtzinnig mens met een ziekelijke neiging tot intrige en het aanscherpen van conflicten, een politicus, die verdragen voor niet-bindend houdt en beloftes voor rekbare frasen.”

Maar al te vaak hebben de echtgenoten van politici de eigenlijke macht

De verregaande beïnvloeding, tot aan totale krombuiging toe, van politici door hun echtgenoten is in de politiek een welbekend verschijnsel.

Erich Honecker bijvoorbeeld stond volgens de inlichtingen van intieme kenners van zijn privéleven  zijn leven lang onder commando van zijn vrouw Margot, tegen wie hij intellectueel noch emotioneel was opgewassen. In werkelijkheid werd de DDR door haar, in plaats van door haar man geregeerd.

Bij Nicolae Ceaucescu was dat niet anders. Hij, zoon uit een eenvoudige boerenfamilie, stond niet bekend als bijzonder intelligent. Noch redde hij het op de basisschool noch bracht hij het schoenmakersexamen tot een goed einde. Alleen zijn loyaliteit en zijn kadaverdiscipline tegenover de Communistische Partij Roemenië en veel geluk brachten deze man aan de top. Maar de eigenlijke macht in Roemenië lag bij zijn vrouw Elena. Deze oefende beslissende invloed uit op zijn politiek. En net zoals bij Honecker het geval was, was ook Ceaucescu intellectueel en emotioneel niet tegen zijn vrouw opgewassen.

Interessant nevenaspect: Een reis van Ceaucescu naar China en Noord-Korea in 1971 bracht hem in aanraking met de aldaar gepraktiseerde persoonscultuur. Daardoor aangestoken begon hij deze consequent op Roemenië over te dragen.

Zelfs de hoog-intelligente en buitengewoon eloquente president van de republiek Servië (1991 – 1997), Slobodan Milosevic, scheen, volgens interne berichten, onder het bewind te staan van zijn vrouw Mirjana Markovic. Slobodan Milosevic gold tijdens zijn actieve periode in de politiek als de pragmatische technocraat van de macht, zijn echtgenote Mira daarentegen als de chef-ideologe, die meer op de achtergrond ageerde.

(Michael Mannheimer)

In: FOCUS, donderdag 13-04-2017, door Alexander Wendt:

Ex-Spindoctor* van Frauke Petry rekent af met de top-politica en haar man

De journalist en auteur Michael Klonovsky, tot dusverre medewerker van de Saksische parlementaire fractie van de AfD en voormalige intieme vertrouweling van partijleider Frauke Petry, breekt volgens informatie van FOCUS niet alleen met de partijleider – hij roept tevens de AfD-leden op om de steun aan hun topvrouw in te trekken.

“Mevrouw Petry mag dan misschien de meest getalenteerde politica van de AfD zijn, maar wie het lot van de partij na aan het hart ligt, mag deze vrouw niet ondersteunen. Frauke Petry zou noch top-kandidate van de AfD voor de parlementsverkiezingen moeten worden noch tot een college van kandidaten moeten behoren, want ook dat zou slechts leiden tot verdeeldheid.”

De reden voor zijn oordeel, aldus Klonovsky, is niet Petry zelf.

“De reden is Marcus Pretzell, haar echtgenoot.” En verderop: “Pretzell is een oplichterstype, een lichtzinnig mens met ziekelijke neiging tot intrige en tot het aanscherpen van conflicten, een politicus, die verdragen als niet-bindend- en beloften als rekbare frasen beschouwt.”

Het probleem is dat Pretzell ondertussen op de partijleidster een zeer sterke invloed uitoefent.

Petry en Pretzell binnen de partij nog nooit eerder zo geïsoleerd

Feitelijk staan beiden kort voor de beslissende partijdag in Keulen zo geïsoleerd als nooit tevoren. Tegen Pretzell, AfD-chef in Noordrijn-Westfalen en topkandidaat voor de parlementaire verkiezingen in mei, loopt bij Justitie Bochum een aangifte wegens de verdenking dat de politicus sociale lasten ontdoken zou hebben. Concreet gaat het erom dat Pretzell weliswaar met Michael Klonovsky een arbeidsovereenkomst had ondertekend, maar de publicist nooit uitbetaalde zoals overeengekomen en ook geen sociale premie voor hem betaalde. Hiertoe is een werkgever ook dan verplicht als hij het salaris voor een werknemer schuldig blijft.

Lees hier het volledige artikel in “FOCUS”.

*Het begrip spin-doctor is een uit het Engels overgenomen aanduiding voor een media- imago- of politieke adviseur en verantwoordelijke voor werkzaamheden in het openbaar. De aanduiding wordt door de massamedia in het bijzonder gebruikt met betrekking tot de politiek en heeft een negatieve connotatie, daar ze er op wijst, dat de als “spin-doctor” gekarakteriseerde persoon belangrijke gebeurtenissen krom trekt “met de juiste draai (in het Engels spin)”, zodat ze voor een onbewust gemanipuleerde presentatie in de media zorgt.

Door: Alexander Wendt, redacteur FOCUS.

Naschrift vertaler: De beschuldigingen van Klonovsky lijken metterdaad voor een belangrijk deel voort te komen uit een zakelijk conflict tussen hem en Marcus Pretzell, die er op zijn beurt het zijne tegenin brengt, zodat vooralsnog niet geheel duidelijk is vastgesteld welke partij er in deze ongelijk heeft. Dat valt ook te lezen in dit artikel in ‘WELT‘ van 10 april j.l. Niettemin bewijst dat aan de andere kant niet onomstotelijk, dat de mening van Klonovsky aangaande het functioneren van Petry zelf daarom geheel ongegrond kan worden genoemd en is ook de vraag in hoeverre zij onder invloed van haar echtgenoot staat gerechtvaardigd, zoals dat nu eenmaal altijd het geval is in situaties waarin levenspartners nauw samenwerken. Duidelijk is hoe dan ook dat onder de beschreven omstandigheden al te gemakkelijk belangenverstrengeling ontstaat, waarvan rustig kan worden gesteld dat dit altijd een ongunstige zaak is; het ware het beste dat levensgezellen hun zakelijke en vooral hun politieke ambities zoveel mogelijk los van elkaar zouden volgen. Hoe dit alles voor de AfD gaat uitpakken, is nog de vraag, maar de voortekenen zijn op het oog niet onverdeeld gunstig te noemen -nog los van mogelijke verkiezingsuitslagen.

Bronnen:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

www.focus.de
Door: Alexander Wendt

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland). Bookmark de permalink .

15 reacties op Michael KLonovsky (AfD) waarschuwt zijn partij dringend voor de herverkiezing van Petry

 1. BertG. zegt:

  Wie is er dan bij rutte de baas, ze moeder misschien.

  Geliked door 1 persoon

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  He that troubleth his own house shall inherit the wind.

  Klonovsky is goed bezig, zullen we maar zeggen.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 3. Japio zegt:

  Hoppa weer verdeeldheid gezaaid in een rechtse partij. Zo gaat het overal, recht wint aan populariteit en dan zoveel mogelijk demoniseren die handel. Je hoort weinig shit over die linkse lapzwansen (behalve hier dan).

  Like

  • paulzwueste zegt:

   De enige mogelijkheid voor een rechts partij is een partij zonder leden waarbij de baas de absolute macht heeft.,
   Graag of niet maar dan kun je ook ’n vuist maken.
   Je krijgt geen subsidie, dus je moet heel stevig in je schoenen staan.
   Dat wel natuurlijk.

   Maar als je dat zooitje bij AFD nu al maandenlang bezig ziet, is het geen wonder dat Duitsland naar de sodemieter gaat!…

   Like

 4. Gert Jan Reitsma zegt:

  Goed artikel om in ons achterhoofd te houden. Zoals het na de dood van Pim Fortuyn ook niet lekker liep in de leiding van de beweging, zo zou de AFD niet naar de knoppen moeten gaan.
  Dan lachen ze zich bij het CDU/CSU slap.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Links Duitsland wrijft zich in de handen. Kolen op het vuur voor Martin Schulz en aanhang. Maar ook Kanzlerin Merkel zal hopen op meer tumult binnen de Afd. Het is niet voor niets dat nu extreem rechts binnen geloodst wordt in de wereld van de aanslagen. Geloven we echt dat extreem rechts aandeel heeft in de aanslag op de bus met voetballers? Dat het in de media genoemd wordt is al voldoende voor een zeker electoraal effect. Of het waar is maakt niet veel uit.

  Geliked door 1 persoon

 6. scheermes zegt:

  Als partij leden elkaar bevechten ,daar worden ze echt niet beter van !! Allemaal haantjes gedrag !!Iedereen die instapt bij de pvv ,kan het partijprogamma lezen ,en het onderschrijven of hij of zij het er mee eens is of niet !! Maar sommigen willen zich zelf graag in de schijnwerpers zien ,vanwege !! IJDELHEID !! HOOGMOET !!Aan GEERT WILDERS kan niemand tippen !!Ook niet in zijn eigen partij !!Wij MOETEN in DEZE tijd iemand zoals WILDERS hebben ,die spreekt met betoon van geest en kracht ,omdat de boodschap anders niet overkomt !!De mannen met een handtasje vinden hem te hard !! ECHT NIET !!Als jou kind voor de afgrond staat ga je toch ook niet fluisteren ??Ik sta voor 100% achter de werkwijze van geert wilders !! Het is briljant zoals hij iedereen in de tweede kamer te woordt staat !!Diegene die niet op geert stemt ,IS STEKEBLIND !! En al HELEMAAL als zo iemand ook nog beweerdt gelovig te zijn !! Lekkere gelovigen die de vijand toelaten in ons land ,die ons uiteindelijk allemaal willen VERMOORDEN zoals de koran het voorschrijft !!

  Geliked door 1 persoon

 7. H J zegt:

  Je kunt ook duidelijk zien dat hij uit zijn pak is gegroeid. Armoe troef?!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s