Rood-rood-Groen raakt meerderheid in Thüringen kwijt: AfD stijgt van 10,6% naar 19%

Screenshot_131

(Vertaling: E.J. Bron)

Twee en een half jaar na de deelstaatverkiezingen is de rood-rood-Groene regering van de Duitse deelstaat Thüringen onder minister-president Bodo Ramelow (Die Linke) haar meerderheid kwijtgeraakt en komt nog maar uit op net 42%. De AfD daarentegen stijgt van 10,6% naar 19%.

epoch times

De eerste rood-rood-Groene deelstaatregering in Duitsland

De deelstaatverkiezingen in Thüringen in september 2014 hadden het nodige opzien gebaard in Duitsland en tot een noviteit geleid. Voor het eerst kwam het in Duitsland tot een regering onder een minister-president van “Die Linke” (PDS/SED). Deze was duidelijk als de op één na grootste partij uit de verkiezingen tevoorschijn gekomen, stond ver boven de SPD als derde, die niet eens half zoveel stemmen had gekregen als “Die Linke”.

Zodoende was het de vraag voor de SPD wie ze nieuwe minister-president van Thüringen zou moeten maken. In een ledenbeslissing besloten de kameraden met 70% van de stemmen niet voor een grote coalitie met de CDU, maar voor de eerste rood-rood-Groene deelstaatregering onder de nieuwe minister-president Bodo Ramelow (“Die Linke”).

Maar hoe ziet het er na twee en een half jaar van de regeerperiode uit? Dat onderzocht INSA in een representatieve peiling voor de “Bild-Zeitung” (meer dan 1000 geënquêteerden in de periode van 5 tot 11 april).

De balans na twee en een half jaar rood-rood-Groen

“Die Linke” verliest bijna één op de vier van haar kiezers, stort in van 28,2% naar 22%. De SPD staat op 15% en de Groenen staan op 5%. Zodoende komt rood-rood-Groen in totaal nog net op 42% en is duidelijk verwijderd van een meerderheid. De Groenen zouden momenteel zelfs moeten vrezen helemaal niet meer in het deelstaatparlement te komen. 4,99% zouden daarvoor immers al volstaan. Dan zou rood-donkerrood samen nog maar net op 37% uitkomen.

De beide oppositiepartijen CDU en AfD zouden daarentegen op dit moment samen op 52% van de stemmen komen. De CDU verliest weliswaar minimaal, maar daartegenover stijgt de AfD van 10,6% naar 19% en laat de SPD duidelijk achter zich. Net zoals al langere tijd op landelijk niveau is daarmee de AfD ook in het links geregeerde Thüringen duidelijk de derde kracht in de deelstaat.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland. Bookmark de permalink .

11 reacties op Rood-rood-Groen raakt meerderheid in Thüringen kwijt: AfD stijgt van 10,6% naar 19%

 1. Edjan zegt:

  Thüringen!!!

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Nederland,…..ook jammer.
  Baudet snoept kiezers af van Wilders
  Forum wint aan populariteit

  Like

  • Steven zegt:

   Als ik die staafjes zo bestudeer, dan kom ik eigenlijk tot de conclusie dat de meeste Nederlanders het er eigenlijk wel mee EENS zijn hoe de zaken nu gaan.
   Met andere woorden, ze vinden de AFBRAAK van Nederland die nu gaande is eigenlijk wel Oké.
   Tja, je legt dan eigenlijk een ERG zware last op de toekomstige generatie..(als die uberhaupt nog de kans krijgen om te leven)

   Like

   • Beschouwer zegt:

    Ja heel veel Nederlanders zijn politiek correcte neurotische draaikonten. Men probeert zijn eigen hachje te redden door naar boven te likken en naar beneden te trappen. De elite weet dat en lacht zich een deuk. De elite gaat straks heel satanisch de middenklasse kapot maken met torenhoge energieheffingen en kilometerheffing om het klimaat(sprookje) te redden. Ook zal er meer en meer massa-immigratie komen. De makkelijk te manipuleren neurotische Nederlander zal door de media gestuurd de blanke man van de onderklasse blijven bashen die in het Middenland woont. Men blijft naar beneden trappen en likt als kruiper naar boven. En daar lachen ze zich een deuk omdat ze de stomme kruiper weer flink hebben laten dokken en vrijheden hebben laten inleveren. Ondertussen neemt het aantal Nederlanders dat antidepressiva slikt toe. Hoe komt dart nou waarom wringt het zo. Zal ik het je eens vertellen nepper /!. Omdat je een huichelachtige nepper bent. Een hypocriete lafaard die zelfs te laf is om voor Nederland en ook jezelf te kiezen. Je laat je continu bij de neus nemen en lult met iedereen huichelachtig mee. En dat gaat wringen jij nepperd ! Jij bent zelf zo nep dat je op eeen oldtimerbeurs over het klimaatsprookje gaat zitten mauwen en als ik je dan vertel dat het een sprookje is dan draai je je om en negeer je me. Je kan niet tegen mensen die de waarheid spreken en niet laf zitten te draaien. Je kan er niet tegen want je weet dat je zelf een meeloper bent die zijn mening aan de hoogste bieder geeft. Je bent een schijnheilige neurotypische valse kwetteraar. Een nepper ….

    Like

 3. Beschouwer zegt:

  Nog veel te weinig die AfD. Die linke en dat zijn van die rotcommunisten zijn daar veel te groot. Die willen werkelijk de deur nog meer open zetten voor massa-immigratie om daarmee de Duitse cultuur kapot te maken en een nieuw soort DDR van Duitsland te maken. En samen met de CSU, de SPD, de Groenen hebben deze neocommunisten een enorme meerderheid. Zeker het is goed dat de AfD stijgen maar nog meer stijging is nog veel beter. Heel veel Duitsers zitten nog vast in het “politiek correcte” denken en keurslijf.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Het probleem met de AfD is, dat er zoiets als LPF achtige toestanden heersen.Er wordt, zeker op het ogenblik en zo oerstom ook, gevechten om de macht gevoerd. Daarbij speelt het verschil tussen oost en west een grote rol. Het naar en in het westen getendeerde staan zoiets van een partij voor ogen die eventueel een koalitie moet kunnen vormen met de CDU, en daar P&P de baas en onderbaas zijn proberen ze op alle mogelijke niet al te fijne manieren het oosten daartoe te dwingen. Het ossi gedeelte wil dit absoluut niet en n.m.m. hebben ze gelijk. De ossi’s hebben tenslotte iets van 40 jaar kunnen genieten van dat soort dictatuur. Nu probeert P&P dus de belangrijkste en beste ossi spelers er uit te werken. Ze gaan zelfs zover dit op het partij congres officieel ter afstemming te brengen.
   Ben benieuwd of ze dat lukt. Zo ja, kun je de AfD denk ik wel vergeten. Bovendien willen de P&P’s het migrantenprobleem absoluut niet meenemen in de verkiezingscampagne. Nou, dan hadden ze Lücke er ook niet uit hoeven te wippen lijkt me. Maar ja, het ego van de gnädige Frau P. was te groot geworden. Sorry, maar ik moet dat mens niet. Zeker nadat ik via het forum hier in D. las, dat ze tegen haar gezegd hadden betreffende het migrantenprobleem ze wel eens een voorbeeld kon nemen aan Wilders en Petry dan heel minachtend gezegd heeft, dat die Wilders ook niks meer kon betekenen in NL en hij bovendien niet eens een echte partij had, want dat was die zelf.
   Dat laatste klopt dan wel heb ik geantwoord, maar hij heeft in ieder gevaal niet dat enorme gezeik waar jullie nu mee bezig zijn. Petry moet maar babysokjes gaan breien. Verder ben ik het met de vele AfD’ers eens, dat je nu net niet tijdens de verkiezingscampagnes zwanger zou moeten zijn en dat tegen de verkiezingen nr. 9 er dan aan zit te komen.
   Kan men zeggen dat mij dat niks aangaat, doet het ook niet. Ik ventileer alleen mijn mening. Ik heb al ettelijke carrieres zien sneuvelen omdat de dames wel nu en per direct zwanger willen worden. In het geval van de AfD staat er te veel op het spel. Nu zullen er genoeg vrouwen zijn die en kinderen hebben/gehad en een voltijds baan. Dat is niet eenvoudig, maar wel te regelen. Maar niet als je verkiezingscampagnes moet gaan doen en je continu van huis bent en je hormonen ook een spelletje met je spelen.
   Eeen vrouw is wat dat betreft de pineut als ze een carriere wil en ook nog eens eenelftal kinderen. Je zult ergens toch moeten kiezen.

   Geliked door 1 persoon

 4. Sjaak zegt:

  En hier het paasei van de Turkije !
  JA/NEE REFERENDUM PER VINGERABDRUK !
  http://img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/BBzTy45.img?h=468&w=624&m=6&q=60&o=f&l=f

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s