Jordaanse onderzoeker vergelijkt op ironische wijze 10 westerse wetenschappelijke doorbraken in 2016 met 10 Arabische “doorbraken” op het gebied van moord en vernietiging

Screenshot_4

Muhammad Abu Rumman

(Door: Muhammad Abu Rumman – Vertaling: E.J. Bron)

De BBC publiceerde op haar internetsite de 10 grootste wetenschappelijke verworvenheden van het jaar 2016:

1. De ontdekking van gravitatiegolven, waarover Einstein 100 jaar geleden discussieerde. 2. De aankomst van de [Juno] sonde op Jupiter. 3. De ontdekking van een negende planeet in het zonnestelsel, genaamd “Nine”. 4. De ontdekking van een 99 miljoen jaar oude staart van een dinosaurus, die behouden is gebleven in barnsteen. 5. Het vinden van het [tot nu toe] grootste priemgetal met 22 miljoen cijfers. 6. De ontwikkeling van een uiterst kleine database, waarop 360 terabyte opgeslagen kunnen worden, die 14 miljard jaar bewaard blijven. 7. Stamcelinjecties voor patiënten, die op grond van een bloedprop een beroerte kregen en waarmee hun motorische functie hersteld kan worden. 8. De ontdekking van een blinde holen-vis die tegen muren kan opklimmen. 9. De eerste landing van een raket op water, nadat ze haar missie heeft volbracht. 10. De transplantatie van een chip in de hersenen van een verlamde patiënt, met behulp waarvan hij zijn vingers weer kan bewegen.

Laten we er nu eens over nadenken welke Arabische successen er in het jaar 2016 zowel op wetenschappelijk als niet-wetenschappelijk gebied belangrijk zijn geworden:

 1. De autobom-tactiek, die vooral door ISIS en Jabhat Al-Nusra op buitengewone wijze wordt toegepast en waarbij het erom gaat gewoon materiaal te veranderen in dodelijke mechanismes, zonder dat daarvoor eigen uitvindingen nodig zijn of aan complex wetenschappelijk onderzoek moet worden gedaan, zoals in het Westen het geval is.
 2. Het veranderen van een populair voorwerp of instrument in een tank of een dodelijk wapen, zoals het geval was bij ISIS-aanhangers in Europa, die in de regel een Arabische achtergrond hebben, en die in het Franse Nice en elders voorbijgangers doodgereden hebben. Daarbij komen messen, die geschikte werktuigen gebleken zijn om steekwonden mee te veroorzaken, evenals bijlen en machetes, die ook ingezet worden als succesvolle dodelijke instrumenten.
 3. Het idee van de “eenzame wolf”. In tegenstelling tot goed doordachte geplande operaties, zoals op 11 september 2001 en andere [complexe] operaties, waarvoor veel geld, een langere voorbereiding en intensieve coördinatie nodig zijn, werd de terreur nu gewoon eenvoudiger. Het volstaat al om mee te doen aan “hersenspoeling” – of dat nu in de virtuele wereld of zelfs via familie en vrienden is – om een man te veranderen in een “eenzame wolf”, die het niet afwachten kan om een aanslag te plegen om hierbij zoveel mogelijk mensen te vermoorden. Omdat de “eenzame wolf” normaal gesproken niet in staat is om militaire of veiligheidsrelevante instellingen te treffen, gaf ISIS hem de religieuze volmacht om alles wat beweegt aan te vallen en vaak ook dingen die niet bewegen – of dat nu een sjiiet is, die in zijn moskee bidt, of een groep personen die voetbalt, een kerk, een club of een markt.
 4. “Vaatbommen” – een verbazingwekkende ontdekking door het Syrische regime. Wie een gewapende opstand de kop wil indrukken, dit echter niet met militair optreden, exacte planning en gevechten in bebouwde omgeving wil bereiken en de rebellen niet direct wil confronteren, en ook geen dure raketten wil inzetten die hun doel eventueel missen, die kan nu “vaatbommen” inzetten die vanuit vliegtuigen worden afgegooid en in staat zijn honderden mensen te doden en de rest te intimideren “vrijwillig te emigreren”.
 5. Successen op het gebied van etnische zuivering.
 6. Vluchtelingen.
 7. Het verwoesten en oplazen van antiquiteiten.
 8. Onze capaciteiten op het gebied van de vernietiging van het eigen volk en de eigen structuren. Vorig jaar waren er op dit gebied enorme successen en volgens een actueel Arabisch mensheidsontwikkeling rapport [UNDP] bedroeg het Arabische aandeel aan de oorlogsdoden van de wereld 68,5%, het aandeel van de globale vluchtelingen 57,5%, en het aandeel binnenlandse vluchtelingen 47%.
 9. Het besef dat tirannieke regimes belangrijk zijn om de stabiliteit [in de Arabische wereld] te handhaven.
 10. De herontdekking van het conflict tussen sjiieten en soennieten.

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
www.memri.org
Auteur: Muhammad Abu Rumman

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Academici, achterlijkheid, Arabische wereld, Barbarisme, Islam, Moslims, Satire, Westen. Bookmark de permalink .

25 reacties op Jordaanse onderzoeker vergelijkt op ironische wijze 10 westerse wetenschappelijke doorbraken in 2016 met 10 Arabische “doorbraken” op het gebied van moord en vernietiging

 1. jantjeuitnl zegt:

  Jezus zei het al: “De boom herkent men aan zijn vrucht.”.

  Geliked door 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @jantjeuitnl: 16.24. uur. Spits van U verwoord. Het klopt helemaal.

   Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Heb jij het ‘m horen zeggen dan?
   Of denk je dat iemand onthouden heeft dat hij wel eens gezegd zou kunnen hebben.
   Want zelf schijnt hij geen letter opgeschreven te hebben, dat is pas vele 10tallen jaren later gebeurt met wat iemand zich nog meende te herinneren uit door vertelde verhalen.
   Lekker betrouwbaar ook dan.

   Like

   • Jantje zegt:

    Als er nou 1 ding tot in den treuren is onderzocht dan is het wel de bijbel. Dus in die zin zal je je leven toch zin moeten geven met dat de meeste dingen (zoals dit stukje ;)) minder betrouwbaar zijn dan de bijbel.
    Stel, dat Jezus het nou niet zou hebben gezegd. Dat neemt dan niet weg dat Mat 7:15 – 20, vol staat met waarheden als koeien. Deze waarheden stonden er al in voordat er sprake was van islam maar zijn perfect van toepassing op de islam. Er is duidelijk sprake van een profetie, volgens mij.

    Like

 2. Stef zegt:

  De allerbelangrijkste is het liegen van de moslim.
  Daarnaast lijkt het er op dat jaloezie een uitvinding van hun is.
  En uiteraard het dragen van een baart is een geweldige uitvinding. Je bespaart er tijd en geld mee en huisvest er legers insecten.

  Geliked door 1 persoon

 3. delamontagne zegt:

  In Bahrein wordt nu ook tijdens de F1 een “Concours”, een wedstrijd gehouden, waarbij men een Ethioipische slavin kan winnen.

  BRON:
  Elnahar-News

  https://elnahar-news.com/world/349164.html

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Gezien deze 10 Arabische “doorbraken” op het gebied van moord en vernietiging moeten we er maar eens een streep onderzetten …………..Let’s nuke trhem !!
  Dan maken we tenminste een einde aan 1400 jaar ellende !

  Like

  • Asgard zegt:

   Koddebeier,…de teringlijers zitten allemaal in Europa, hier in Europa zal een zware slag geleverd worden zoals de wereld nog nooit gekend heeft,..hier zal het probleem aangepakt moeten worden, er zal veel bloed gaan vloeien, laat dat duidelijk zijn. Daarna nuken.

   Geliked door 1 persoon

   • guusvelraeds zegt:

    Dat worden gevechten van straat tot straat, want elke islamitische no go zone zal heroverd moeten worden. No go zones die door de collaboratie van fascistisch links groene maatschappij sleutelaars met de eveneens fascistische islam ongehinderd hebben kunnen doorwoekeren in onze ooit vredige samenlevingen.

    Like

   • koddebeier zegt:

    Ik vrees dat de autochtone bewoners an Europa daar te laf oor zijn !

    Like

 5. Sabeltant zegt:

  Ik voel veel voor een harde reset van de islam.
  Totaal vernietigen en daarna eens kijken of we die landen weer vreedzaam op kunnen voeden.

  Like

 6. Jan Wandelaar zegt:

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Opvallend is dat al die landen waar de islam bijna 1005 is allemaal arabische apenlanden zijn.
   De westerse wereld zal nooit zwichten voor de islam.
   Als die strijd gestreden is zal de islam niet meer bestaan…

   Like

 7. Anna zegt:

  Zijn deze tien ” Arabische wapenfeiten” een grap!!!!!
  Het is nu 17 april !!!!

  Wat een geweldige technologie hebben ze daar toch!!!!!

  Like

 8. Jan zegt:

  Linkse acteur Mandy Patinkin in werkelijkheid even stupide als in de serie ‘Homeland’

  In gesprek met Chuck Todd, Patinkin’s geestelijk evenbeeld

  Far left actor Mandy Patinkin told MSNBC that white men in military “are the bad guys” and “not the Muslim government.”

  Patinkin also said Muslims are a community who have made contributions to the world of a monumental nature.

  http://www.newsbusters.org/blogs/nb/brad-wilmouth/2017/04/14/mandy-patinkin-suggests-white-men-govt-are-bad-guys-vs-muslims

  Like

 9. Jan zegt:

  Het islamitische geloof is niet de drijfveer van jihadisten

  Het geloof in de islam is eerder een gevolg dan een oorzaak van extremistische gedragingen
  ….
  Het duidelijkst blijkt dit uit wat jihadisten zelf zeggen over waarom ze hun aanslagen plegen. Velen van hen leggen hun acties uit als verzet tegen westerse militaire interventies waar moslims het slachtoffer van worden. Ze halen de onderdrukking van de Palestijnen en de burgerdoden die vallen bij westerse bombardementen in het Midden-Oosten aan als redenen om zich met geweld tegen het Westen te keren. Ze zien hun geloofsgenoten in de verdrukking raken en willen daar, los van wat het gedeelde geloof precies inhoudt, een einde aan maken
  ….
  Natuurlijk zitten er religieuze fanatici tussen, maar je kunt de motivatie van een terrorist niet zonder meer aflezen uit de doelstellingen van de beweging waar hij of zij toe behoort. Als we het terrorisme willen begrijpen, moeten we niet ophouden met nadenken zodra we iemand ‘Allahu akbar’ horen roepen.
  http://www.joop.nl/opinies/islamitische-geloof-is-drijfveer-jihadisten

  Linksvolk is kankzinnig

  Like

 10. Republikein zegt:

  Zeker zien we gelijkenissen, het verschil is niet met het blote oog te zien.
  Ikzelf zou dan wel schrikken als toch die olifant in een boom zit.
  Enfin, de Sint op een zebra werd al gezien, in het kader van iedereen is gelijk aan een ander.
  (Mat 13:10,11)

  Like

  • BertG. zegt:

   Zo, dat is weer helemaal nieuw voor mij, nog niet eerder gezien.
   Zelfs Republikein begint er al bijbel verhalen bij te halen.
   Jij bent wel 1 van de laatste van wie ik dat verwacht had.
   http://www.statenvertaling.net/bijbel/matt/13.html

   Like

   • Republikein zegt:

    Wie heeft geen bijbel in huis Bert, daar hoef je niet gelovig voor te zijn, er staan spannende verhalen in.
    Om kort te gaan, wars van Astro-TV en ander flauwekul, gewoon eens proberen, kan geen kwaad, het boek openen in een willekeurige bladzijde en lezen waar je vinger zich bevindt.
    Heb je er niks aan? Jammer dan.
    Heeft het een betekenis? Hallelujah.

    Like

   • BertG. zegt:

    Wie heeft er geen bijbel in zijn huis.
    Ik dus. En die komt er ook niet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s