In het laatste land dat we van een “slechte” dictator “bevrijd” hebben, vindt nu openlijke slavenhandel plaats

Screenshot_15

(Door: Carey Wedler – Vertaling: E.J. Bron)

Het is alom bekend dat de door de VS aangevoerde NAVO-interventie om Muammar Gaddafi ten val te brengen in het jaar 2011 een machtsvacuüm achterliet, waarin de terreurgroepen zoals ISIS zich in het land konden nestelen.

Inselpresse

Ondanks de verwoestende gevolgen van de intocht van 2011 bevindt het Westen zich op dit moment op dezelfde weg in het geval van Syrië. Net zoals al in 2011, toen de regering-Obama onder verwijzing naar mensenrechtenschendingen Gaddafi afzette en erop stond dat hij moest vertrekken ter bescherming van de Libische bevolking, verwijst de regering-Trump nu naar de repressieve politiek van Bashar al-Assad in Syrië en waarschuwt dat er spoedig een einde zal komen aan zijn regime – en allemaal in naam van de bescherming van de Syrische burgerbevolking.

Omdat de VS en hun bondgenoten het echter niet lukt een juridische motivering voor de onlangs uitgevoerde luchtaanval te produceren – om maar helemaal te zwijgen van een bewijs dat Assad verantwoordelijk was voor de inzet van chemische wapens – duiken nieuwe valstrikken op, die ertoe uitnodigen om vreemde landen binnen te marcheren en daar de staatschefs op te ruimen.

Deze echter kwam er nog een aspect van onbedoelde gevolgen van deze “humanitaire interventie” in Libië aan het licht: de opkomst van de slavenhandel.

“The Guardian” bericht dat weliswaar “geweld, uitbuiting en slavenarbeid” tot de realiteit van de door Libië gesluisde migranten behoorde, maar dat de slavenhandel zelf zich echter pas onlangs uitbreidde. Nu verkopen daar op klaarlichte dag mensen andere mensen.

“De nieuwste berichten van de ´slavenmarkten´ voor migranten kunnen toegevoegd worden aan de lange lijst met vreselijke dingen in Libië”, aldus Mohammed Abdiker, chef van de calamiteitenafdeling van het Internationale Bureau voor Migratie (IOM), een internationale regeringsorganisatie die volgens haar internetsite werft voor een “menselijke en geordende migratie ten bate van iedereen”. Abdiker zei:

“De situatie is duister. Des te meer het IOM in Libië bezig is, hoe meer we leren dat de migratie voor veel te veel migranten een mars van tranen wordt.”

Het Noord-Afrikaans eland is op dit moment het doel voor “vluchtelingen”, die “vluchten” uit andere delen van het continent. Sinds Gaddafi in 2011 ten val werd gebracht, “is het reusachtige en dunbevolkte land afgegleden in een gewelddadige chaos en vooral migranten met weinig geld en in de regel zonder papieren zijn daar vooral zonder bescherming”, aldus “The Guardian”.

Een overlevende uit Senegal zei dat hij samen met een groep andere migranten vanuit Niger door Libië reisde, nadat ze uit hun landen van herkomst waren gevlucht. Ze betaalden een smokkelaar voor het transport met de bus naar de kust, waar ze dan wilden beginnen aan de gevaarlijke boottocht naar Europa. In plaats van hen achter naar de kust te brengen, reed de smokkelaar hen naar het woestijnnest Sabha. Volgens Livia Manente, een ambtenaar van het IOM die overlevenden ondervraagd, “zei de chauffeur plotseling dat de bemiddelaar het geld niet had betaald en dat hij daarom de passagiers zou moeten verkopen.” Ze zei:

“Het verhaal werd door meerdere andere migranten bevestigd, die onafhankelijk van elkaar een soort slavenmarkt omschreven, net als allerlei soorten privégevangenissen die er overal in Libië zijn. “

Manente voegde er aan toe dat IOM-Italië ook vergelijkbare verhalen te horen kreeg van migranten die in Zuid-Italië aankwamen. De overlevende Senegalees zei dat hij in een provisorische gevangenis terechtkwam, die volgens “The Guardian” vaak in Libië voorkomen. Diegenen die hierin werden gestopt, moesten voor niets en met maar heel weinig eten werken en de mensen die hen hadden gepakt, belden regelmatig hun families opp om losgeld te eisen. Diegenen die hem hadden gevangen, eisten 300.000 West-Afrikaanse Franc (ongeveer € 400,-), verkochten hem echter aan een grotere gevangenis, die het losgeld zonder enige verklaring verdubbelde. Als de migranten dan te lang in de gevangenis zitten zonder dat er losgeld wordt betaald, worden ze weggebracht en vermoord. “The Guardian” schrijft hierover:

“Enkelen lijden onder het weinige eten en de gebrekkige hygiëne, ze sterven aan honger en ziektes, zodat hun totale aantal daalt. Als het aantal migranten daalt, omdat iemand sterft of wordt vrijgekocht, dan gaan de ontvoerders gewoon naar de markt en kopen nieuwe.”

Giuseppe Loprete, de baas van het IOM-Niger, bevestigde deze berichten. Hij zei:

“Duidelijk is dat ze zich als slaven behandeld voelen.”

Hij regelde in de eerste drie maanden de repatriëring van 1500 migranten en vreest dat er nog meer van zulke verhalen en incidenten bekend worden zodra meer migranten Libië verlaten. Hij voegde er aan toe:

“De toestanden in Libië worden steeds slechter. Daarom denk ik dat we de komende maanden nog meer kunnen verwachten.”

Terwijl de regering van de VS nog steeds de omverwerping van de regering in Syrië als oplossing van de vele crises van het land overweegt, wordt het steeds duidelijker dat het verdrijven van dictators – onafhankelijk van het feit hoe afschuwelijk ze ook mogen zijn – niet al te effectief is. De val van Saddam Hussein leidde niet alleen tot de dood van ontelbaar veel burgers en tot de radicalisering van de bevolking, maar ook tot de opkomst van ISIS.

Nu Libië, ooit een baken van stabiliteit in de regio, blijft lijden aan de gevolgen van de westelijke “humanitaire” interventie – en mensen in de opkomende slavenhandel worden gedwongen, terwijl de bevolking lijdt onder verkrachtingen en ontvoeringen – wordt het steeds duidelijker dat nog meer oorlogen alleen nog maar voor nog meer leed zullen zorgen.

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
www.activistpost.com
Door: Carey Wedler

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Afrika, asielwaanzin, Barbarisme, Europa, EUSSR, Illegalen, Immigratie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Libië, Moslims, NAVO, Racisme, Slavernij, VS. Bookmark de permalink .

18 reacties op In het laatste land dat we van een “slechte” dictator “bevrijd” hebben, vindt nu openlijke slavenhandel plaats

 1. Tom Hendrix zegt:

  Nog meer oorlogen, nog meer leed! Dat is volkomen juist. En laat Trump zich a.u.b. niet bemoeien met het conflict in Syrië. Als de USA daar zich toch gaan inmengen, in de strijd, vrees ik voor nog meer vluchtelingen naar Europa! Wat valt het me tegen van Trump; dat hij zich laat gebruiken door een neo-con als John McCain, en de “Deep State”, criminelen.

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Hé Sylvana Simons en Quinsi Gario gaan jullie hier iets aan doen? Flink op het orgel en niet blijven hangen in die voor publiciteit gunstige met veel gekerm gespeelde slachtofferrol. Zwarten die institutioneel racistisch zwarten verkopen. Het moet niet veel gekker worden. Laten we eerlijk zijn de slavernij onder zwarten is zo oud als de mensheid en duurt voort tot vandaag. Hoeveel schade vergoeding moeten de zwarten aan de zwarten betalen? De voorouders van onze Nederlandse “Ich möchte gern Rosa Parks” werden hoe kan het anders eveneens door zwarten overgedragen aan Zeeuwse slaven ophalers tijdens de gouden driehoek handel. Nederland schijnt rijk geworden te zijn van de slavernij maar aan de Afrikaanse West kust blijkt van die rijkdom door slavernij nog bar weinig. Vandaar dat de zwarte medemens nog steeds in de slavenhandel zit. Want hard werken schiet ook niet echt op denken ze. Vroeg of laat zal bij de zwarten in Afrika ook de rijkdom toeslaan en als dat niet lukt kunnen ze nog altijd naar Europa.

  Like

 3. texel zegt:

  Nog geen 17 jaar geleden kon je veilig op vakantie naar LibiË, wat kan er toch veel veranderen in zo”n korte tijd. Maar toen kwamen de Amerikanen en net zo als in Irak, veranderde een mooi land in een levensgevaarlijke puinhoop.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ja, het is héél erg dat je tegenwoordig niet meer naar al die apenlanden op vakantie kunt gaan…!
   Nu is Turkije ook al afgevallen.
   Waar moet ’n fatsoenlijk mens heden ten dage nog naartoe…?
   Ik weet het ècht niet meer hoor…
   ’n Gore schande ! Waar hebben we dàt aan verdiend ?

   En dan te weten dat mijn grootvader één dag vakantie per jaar had.
   Mijn vader 14 dagen en op Zaterdag de hele dag werken.
   Dus dan ging je met het gezin op de fiets wat tochtjes maken, en als je geluk had
   ’n dagje naar het strand.
   Nu gaan we minimaal naar Mexico, de Dominicaanse Republiek of Libië…
   Het is al gewoon om ze allemaal in hetzelfde jaar te doen want
   nu hebben de mensen 2 en ’n halve maand vakantie en elke Zaterdag vrij.
   Maar die vakantie heb je ook hard nodig want al die stress tegenwoordig…

   Maar als je geluk hebt krijg je op tijd ’n “burn-out”.
   Of als je geen Engels spreekt wordt je gewoon “overspannen”.
   Ook lullig dat je dan niet meer naar Libië kunt.

   Zelfs de asielparasieten moeten zo nodig op vakantie in hun eigen land.
   Moet kunnen.

   Zo lang als het nog duurt…!

   Like

 4. oeps48 zegt:

  Zijn de geïllumineerde americaanse duivels alvast aan het oefenen, hoe ze de slavernij het beste kunnen organiseren ?????

  Geliked door 1 persoon

 5. joga zegt:

  Dus grenzen dicht en dit onmiddellijk communiceren naar de betreffende Afrikaanse en Midden Oosten-landen. Simpel toch win-win. Wij geen immigranten meer en zij geen slaven meer.

  Geliked door 1 persoon

 6. Geronimo zegt:

  Over ‘Waarden’ tegenover ‘Belangen’ en politieke hypocrisie.
  De echte inzet van de Syrische crisis in een notendop:

  Ik denk dat dit heel erg dicht bij de waarheid zit. De oorlog in Syrië gaat niet over waarden maar over belangen. Het vuile politieke spel, waar nu ook TRUMP al volop aan meedoet. Geen echt medelijden met dode moslimkindertjes, maar pure politieke berekening vanuit zijn AMERICA FIRST-filosofie. Assad moet weg, omdat dit vooral in het belang is van Amerika en ook van zijn politieke vriendjes in de regio, Saoedi-Arabië en de Golfstaten. Trump houdt zich aan deze verkiezingsbelofte, maar hij zwijgt daarbij in alle talen over de ware toedracht. Een zoveelste wolf in schaapsvacht.

  Dat stelt de vroegere Midden-Oosten correspondent voor het weekblad Die Zeit, Michael Lüders. Lüders is met enige regelmaat te zien op de Duitse televisie. Zo zette hij enkele dagen terug bij ZDF uiteen hoe we de mogelijke gifaanval moeten duiden. Hij doet dit rustig, en afgewogen, door telkens te duiden op de internationale belangen die het conflict in Syrië doen voortduren

  (Bron: http://www.golfbrekers.be en De Nieuwe Realist, Niemöller)

  Geliked door 1 persoon

 7. Aegolius cs zegt:

  Is dit een oud slavenverhaal in een bovenal afschuwelijk nieuw jasje? Te walgelijk om te lezen en zouden wij (het Westen) daar de oorzaak van kunnen zijn en zo ja, waarmee?
  Meerder honderden miljarden in de afgelopen halve eeuw aan hulpprojecten verdwijnen als sneeuw voor de zon……
  Wie draagt politiek/schuld aan het voormalig islam en thans herhaald Westers fenomeen?

  Geliked door 1 persoon

 8. Stef zegt:

  In Libië was gratis onderwijs en zorg. Dit kon in een zgn. Crimineel regiem.
  Gadaffie was een rare vogel maar niets vergeleken bij wat hier regeert.
  In onze corrupte democratie kan dat blijkbaar niet.

  Geliked door 1 persoon

 9. Mary zegt:

  “De situatie is duister (dat is die hele migratie) en dat de migratie voor veel te veel migranten een mars van tranen wordt”, eh niet alleen voor de migranten maar zeker ook voor Europa,
  gevangen, als slaaf verkocht (zoals Afrikanen dat duizenden jaren met hun eigen mensen hebben gedaan) en vermoord, wellicht toch een goede reden om gewoon te blijven waar je bent inplaats van naar Europa te komen om te kijken wat je daar kunt halen op kosten van die Europeanen, kennelijk is daar ook nog geld als familieleden losgeld kan betalen, dus blijf lekker in je eigen land zijn wij ook heel gelukkig mee!!!!.

  Geliked door 1 persoon

 10. Pingback: De slavenmarkt heeft Europa bereikt | E.J. Bron

 11. Al die landen zijn inmiddels naar de knoppen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s