Sharia-raden en seksueel misbruik in Groot-Brittannië

Screenshot_23

(Door: Khadija Khan – Vertaling: “Wachteres” & “Henk V.”)

Het meest recente schandaal rond de seksuele uitbuiting van moslimvrouwen door islamitische religieuze leiders in het Verenigd Koninkrijk geeft nog meer blijk van de manier waarop Groot-Brittannië zijn ogen sluit voor de gruwelijke praktijken die onder zijn neus plaats vinden. Een BBC onderzoek naar ‘Halala’ – een ritueel dat een gescheiden moslimvrouw in staat stelt om opnieuw met haar man te trouwen, door eerst met iemand anders in het huwelijk te treden, dit huwelijk te consumeren en vervolgens moet deze persoon van haar scheiden – wees uit dat imams in Groot-Brittannië dit niet alleen aanmoedigen, maar er ook financieel van profiteren. Deze corruptheid heeft ertoe geleid dat veel van zulke vrouwen – letterlijk en figuurlijk – gegijzeld worden door mannen die ervoor worden betaald om hun tweede man te worden.

Gatestone Institute

Dit ritueel, dat zelfs door extremistische sjiieten en Saoedi-stijl salafisten als een verkeerde interpretatie van de islamitische sharia wetgeving wordt beschouwd, wordt in de praktijk toegepast door bepaalde islamitische sekten, zoals het Hanafisme, het Barelvisme en het Deobandisme. Wanneer een man het Arabische woord voor echtscheiding – talaq – drie keer voor zijn vrouw herhaalt, beschouwen deze sekten een islamitisch huwelijk als nietig verklaard. Dus moet  zo’n vrouw, om te mogen terugkeren naar de man die haar heeft verbannen, eerst trouwen met iemand anders – en seks met hem hebben – voor de tweede man van haar kan scheiden.

Deze scheidingsrituelen komen, ondanks de wetten van het land, vaak voor in India, Bangladesh, Pakistan en andere Aziatische landen, waar de meerderheid van de mensen behoort tot de Hanafi, Barelvi of Deobandi sekten. Toch maken lokale seminaries, moskeeën en online diensten openlijk reclame en steunen zij ‘Halala’ straffeloos; het wordt geaccepteerd door de maatschappij en zelden gecontroleerd door de nationale overheden.

In Groot-Brittannië heeft ‘Halala’ zich ontpopt als een ‘booming business’, met websites en social media sites die aanbieden om vrouwen voor exorbitante sommen geld te voorzien van een tweede man. Dit is al slecht, maar er is een nog donkerder kant aan het verhaal: Onder de sharia wetgeving is de tweede man niet verplicht om zijn vrouw een snelle echtscheiding te geven, waardoor hij haar – zo lang als hij dat wenst  – als zijn feitelijke seksslaaf kan houden. Een moslimvrouw die van gedachten is veranderd over verder gaan met ‘Halala’, nadat zij heeft onderzocht hoe het proces in de praktijk uitwerkt, vertelde de BBC dat zij anderen kende die het proces wel ondergingen en uiteindelijk maandenlang seksueel werden misbruikt door de tweede man, die werd betaald om met hen te trouwen. Volgens een bericht in The Guardian zegt de Sharia-raad van Groot-Brittannië dat het gaat om honderden echtscheidingen per jaar.

Screenshot_22

Deze beruchte raad is indirect verantwoordelijk voor wat in wezen is uitgegroeid tot een wereldwijde verkrachtingsepidemie, omdat de raad niets doet om een einde te maken aan ‘Halala’  of om het te weerleggen. Sterker nog, de Raad bewijst dat het gebruik onder de sharia volledig legaal is. Het enige nadeel, stelt de raad, is dat de imams, die het gezag uitoefenen, niet de juiste richtlijnen volgen volgens welke het tweede huwelijk en de echtscheiding niet met voorbedachten rade moet gebeuren, maar liever op een natuurlijke manier.

Als men de vraag stelt of dit alles in overeenstemming is met de Britse wet, dan is het antwoord dat dit niet het geval is. Maar jonge moslims in het Verenigd Koninkrijk  worden er door hun gemeenschappen van weerhouden om te trouwen volgens het Britse systeem, en aan hen wordt verteld dat imams hun bruiloft moeten uitvoeren en dat sharia-gemeenten hun huwelijk moeten registreren. Paren die hieraan voldoen, zijn wat familiezaken betreft – waaronder echtscheiding – overgeleverd aan de genade van de islamitische autoriteiten.

Vanwege de vaak onethische praktijken, die worden uitgevoerd uit naam van religieuze wetgeving, is de sharia-raad een aantal keren onder de loep genomen. In november vorig jaar bijvoorbeeld schreef de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde NGO, Muslim Women’s Network, een open brief – met 100 ondertekenaars – aan het Beperkte Comité van de Britse regering en Binnenlandse Zaken en eiste dat de Shariaraad wordt onderzocht, om te bepalen of zijn praktijken zich houden aan de Britse wet. In reactie daarop heeft de Sharia-raad verklaard dat de brief ‘islamofoob’ is en heeft de raad het Muslim Women’s Network ervan beschuldigd dat zij een anti-islamitische organisatie is. Daarnaast kwam het Labour-lid van het parlement Naz Shah de Sharia-raad te hulp, waarbij zij het idee van een onderzoek afwees met het argument dat het sluiten van dergelijke raden zou kunnen betekenen dat  meer vrouwen in een gewelddadig huwelijk vast zullen zitten. Hoewel zij erkent dat deze raden kunnen worden gebruikt als een instrument om vrouwen hun rechten te ontzeggen, zei Shah dat ze ook als waardevolle bemiddelaars in echtelijke geschillen dienen. Haar beweringen zijn volledig ongegrond. Het is de Britse wet, niet de sharia, die de moslim als enkeling en als echtpaar beschermt, zoals die iedere andere burger beschermt.

Screenshot_25

Haitham al-Haddad is een Britse sharia-raad rechter, en zit in de raad van adviseurs voor de Shariaraad. Met betrekking tot de behandeling van gevallen van huiselijk geweld, verklaarde hij in een interview: “Een man mag niet worden ondervraagd waarom hij zijn vrouw slaat, want dit is iets tussen hen. Laat hen met rust. Zij kunnen hun zaken onderling wel uitzoeken.”

Als de Britse regering de wanpraktijken van de Sharia-raad meteen had aangepakt toen die werden onthuld, dan zouden we nu niet worden geconfronteerd met deze wereldwijde epidemie. In tegenstelling tot wat apologeten [geloofsverdedigers] van deze karikatuur zeggen, moet de positie van moslimvrouwen worden behandeld als een mensenrechtenvraagstuk. Het is tijd voor de Britse regering om wakker te worden en een hard standpunt in te nemen over een dergelijk onethisch en waarschijnlijk illegaal stelsel. En hoe eerder, des te beter, om duizenden vrouwen tegen misbruik te beschermen, voordat het hele Sharia-raad stelsel ‘ondergronds’ gaat en buiten bereik is.

Bron:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Khadija Khan

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” & “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Islamofobie", "religieuze dialoog", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Mensenrechten, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, Seks, Sharia, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op Sharia-raden en seksueel misbruik in Groot-Brittannië

 1. Charles Martel zegt:

  Het bewijst eens te meer dat dit een religie is van de absolute immoraliteit; alles is toegelaten; er is geen enkele grens, als die ventjes maar hun gang mogen gaan, inclusief moord, (groeps)verkrachting, necrofilie, bestialiteit, pedofilie en noem maar op, er is geen grens. Zelfs de zoverachte homosexualiteit is toegelaten op donderdag avond, “want dan is allah busy”.

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Wat een gezeur, ze willen toch zelf moslim zijn en blijven?
  Voor de burgerlijke wet ongehuwd samenhokkend volk…
  Hoe je geboren word kun je niks aan doen, wat je doet na je 18e is eigen keus.

  Geliked door 1 persoon

 3. texel zegt:

  wat geweldig dat jullie dit eens onder de aandacht brengen. De meeste westerse mensen hebben nog nooit gehoord van deze afschuwelijke praktijken.

  Like

 4. boorzalf zegt:

  De sharia, moest gelijk denken aan de zwarte pest van de middeleeuwen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Flo zegt:

  Alle kinderen moeten doorleren van de staat tot ze professor dokter of jurisit zijn, vluchtelingen krijgen advies van juristen ,die vaak zonder werk zitten ,en blij zijn dat er een onuitputtelijke bron van werk is geschapen door de regering,vaak allemaal mensen waar ze mee hebben gestudeerd ,in het leven is geroepen ,en dat het land om zeep wordt geholpen ,zal ze geen moer kunnen schelen.

  Like

 6. tippelaar zegt:

  Als je als kind wordt geboren in een moslimgezin weet je niet beter dan dat de islam het enige ware geloof is en dat je dat met het zwaard moet verdedigen desnoods met het prijsgeven van je eigen leven. Het zelfstandig denken van mensen wordt op dat punt ook nog zeer beperkt door de sociale controle van het miilieu waarin je leeft. Daarom geloof ik niet zo zeer in de vrijheid van denken en handelen. Zeker moslimvrouwen wordt van kleins af aan bijgebracht dat zij mannen dienen te gehoorzamen. Dat gedrag zien ze ook bij hun moeders. Ik vind het daarom zeer wel te begrijpen dat zij zich gedragen zoals zij gedragen, ook in engeland zien de moslimvrouwen van elkaar hetzelfde gedrag. Het zijn maar zeer weinig vrouwen die het karakter en de moed hebben om zich aan dat moslimslavenmillieu te ontworstelen. En de vrouwen die dat doen zo blijkt, worden uitgekotst door hun geloofsgemeenschap, moeten voor hun leven vrezen (eerwraak) maar zijn ook niet welkom bij de christenen, die ongeveer hetzelfde georganiseert zijn als de moslims. Daarom zijn voor mij vrijheid van denken en vrijheid van handelen maar zeer beperkte begrippen, ook in voor ons in nederland. Als voorbeeld, hang eens een PVV.poster voor het raam van je woning en wacht af hoelang uw ruiten heel blijven, of loop eens i n de zomer met een t.shirt waarop een portret van Geert Widers en de tekst, I like de PVV. Niemand doet dat omdat je dan het risico loopt door marokkaans tuig in elkaar geslagen te worden. Dat is de vrijheid van handelen in nederland. Ook de vrijheid van meningsuiting is hier maar zeer beperkt want iedereen op dit forum, ik ook dus, reageert hier onder een nickname omdat met naam toenaam adresgegevens bij een ieder bekend worden, kan betekenen dat je savonds bij je huis wordt opgewacht en gemolestreerd. Ik heb de hoofdman van de politieke partij DENk tijdens een tv,opname van hem bij zijn woning, tegen de cameraman horen zeggen: “|Als je mijn huis filmt, dan weet ik je te vinden”. Deze lamlul is net zo democratisch als zijn baas Erdogan. En wij, laf klootejesvolk, acepteren dat allemaal, ook accepteren wij alles wat den haag als zoutzuur over heen ons heen giet. Dat is vrijheid in nederland. En maar klappen op koningsdag voor willem en zijn 2 paspoorten koningin.

  Like

 7. Beschouwer zegt:

  Walgelijk deze achterlijke types helemaal ingepakt in zwarte vodden. Echt de duistere middeleeuwen. In nogal wat Britse binnensteden lopen er hele zware moslims rond die geen enkele aansluiting hebben met andere mensen. Hebben we hier ook zulke buurten ?

  Like

 8. scheermes zegt:

  Ik wist niet dat de pinguins al zo groot waren !!

  Like

 9. Hoe kun je zo’n zootje ongeregeld in je land toestaan.

  Like

 10. Jean zegt:

  Met dat ‘ons opgedrongen’ islamitisch gespuis alleen maar ellende, corruptie, profitariaat en perversiteit. Die “hele” islamitische rotzooi moet uit heel Europa geflikkerd worden, het zijn er maar 50.000.000!!!! Dank u, dank u dank u wel EU lafaards, jullie hebben heel Europa verpest met het ergste kwaad op deze wereldbol “aarde” genaamd..

  Like

 11. Wachteres zegt:

  Wij zijn helemaal gek op het Engelse landschap en de Engelse sfeer.

  We zullen bijvoorbeeld altijd een pub bezoeken, als we in GB komen. Uniek, zoiets kom je elders niet tegen. En ik moet er niet teveel aan denken – dat maakt me werkelijk kapot – als ik zie dat geboren en getogen Britten hun land naar de verdommenis helpen, te beginnen met Tony Blair.

  Mooie, oude steden met een middeleeuwse sfeer zien er niet meer uit als oude, prachtig gerestaureerde Britse steden, maar vervallen tot een rommelig, vervuild midden-oosten sfeertje, vol met vrouwen die in lange zwarte lorren lopen en baardige, oosters geklede mannen.

  Ze hebben lak aan onze regels, lopen midden op straat – het verkeer moet maar wachten – en al jaren verkondigen ze dat ze eerst de steden in bezit willen nemen en dan het platteland.

  ‘Good old England’ is dan voorgoed verloren, net als de rest van Europa; Uniek met allemaal verchillende landen met verschillende culturen.

  En dan heb ik het nog niet over hun krankzinnige opvattingen, waar we hierboven iets over lezen, en die stapje voor stapje aan de Britten zullen worden opgelegd.

  Uit de EU is één, maar ‘weg met de islam’ is stap twee en ik ben bang dat de Britten, net als de EU, zover niet komen.

  Wat bezielt mensen, als zij blijkbaar de behoefte hebben om iets wat zo mooi en dierbaar is en wat in eeuwen is opgebouwd, voorgoed naar de verdommenis te jagen.

  Wie het vatten kan, die vatte het ….. ik begrijp er niets van.

  Je moet wel zwaar geestelijk gestoord zijn om mee te gaan in zoiets krankzinnigs.

  Geliked door 1 persoon

 12. Henk.V zegt:

  Jaren van strijd voor de gelijke behandeling van mannen en vrouwen en de bescherming van vrouwen en meisjes in het bijzonder, hadden er voor gezorgd dat in de westerse samenleving vrouwen in vrede, veiligheid en vrijheid konden leven.
  Met het krankzinnige besluit om – vanuit een geperverteerd gevoel van ”naastenliefde” – horden lieden binnen te laten die denken en handelen vanuit een ons vijandig gezinde ideologie,, hebben tot gevolg gehad dat alle verworvenheden die ik noemde in minder dan geen tijd ongedaan werden gemaakt, omdat misdadige elites van mening waren dat aan het gedachtegoed van de nieuwkomers NIET mocht worden getornd..

  Twee tegenstrijdige opvattingen die door elkaar gaan lopen en die volgens de leer van de multiculturaliteit in vrede naast elkaar moeten bestaan.

  En wie zullen in dit geval hiervan op een vreselijke manier de dupe worden???
  Niet alleen de moslim meisjes en vrouwen, maar uiteindelijk ALLE vrouwen, omdat zij als gevolg van de ongeneselijke schemertoestand in het linkse denken allemaal zullen worden beroofd van de veiligheid en bescherming die zij meenden te bezitten.
  Voor een overheid die zoiets toestaat bestaat er slechts één straf….
  Dat de vormgevers en uitvoerders van het ”nieuwe denken” mogen rusten in vrede.

  Geliked door 1 persoon

 13. Wachteres zegt:

  http://cult.tpo.nl/2016/02/12/britse-shariaraden-zijn-het-paard-van-mekka/

  Britse Shariaraden zijn het Paard van Mekka
  Multiculturalisme is slecht voor vrouwen
  12-02-2016, 20:23 Tags: feminisme, islam, Machteld Zee, shariaraden

  Met de studie Choosing Sharia? geeft de Leidse jurist en politicoloog Machteld Zee helder antwoord op de (retorische) vraag van het beroemde essay Is multiculturalism bad for women? (1999) van filosoof en feminist Susan Moller Okin. Het antwoord, zoals ook Okin concludeerde, is: Ja, multiculturalisme is slecht voor vrouwen. Dit is een algemene uitspraak en in haar dissertatie over shariaraden in het Verenigd Koninkrijk laat Zee zien dat dat inderdaad zo is.

  Een beetje laat, maar dit interessant artikel over Shariaraden kwam ik tegen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s