Griekenland heeft deze zomer weer nieuwe miljarden nodig

Screenshot_35

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Deze zomer heeft Athene weer nieuw geld nodig, maar het touwtrekken om de zogenaamde “hervormingen” duurt voort. De Duitse regering zal geld vrijmaken, omdat zij voor de verkiezingen geen bankroet Griekenland kan gebruiken.

Contra magazine

In de loop van de zomer heeft Athene meer miljarden nodig van de gelddonoren. Maar deze verbinden hun betalingsbereidheid aan de verbouwing van het Griekse staatsbestel en aan zogenaamde “hervormingen”, die echter ook onder economen uiterst omstreden zijn. De afsluiting van de tweede controleronde van het actuele “hulpprogramma” zou wel eens langer kunnen gaan duren, omdat Athene gewoon nog niet kan respectievelijk niet wil voldoen voldoen aan vele verplichtingen – omdat ze compleet onzinnig zijn.

En zo neemt de waarschijnlijkheid toe dat Griekenland nog in de zomer insolvent zou kunnen zijn. Alleen het feit dat er in de herfst in Duitsland parlementsverkiezingen worden gehouden, zou ervoor kunnen zorgen dat de Duitse regering Griekenland in ieder geval tot dat moment “redt” en zich daarmee zelf waarschijnlijk ook beschermt. Want een ineenstorting van Griekenland zou de CDU/CSU en de SPD heel veel stemmen kosten.

Ondertussen laten de nieuwste cijfers zien dat de Griekse economie in het vierde kwartaal van 2016 in plaats van met de verwachte 0,4% toenam zelfs met 1,2% kromp. Dit leidde ertoe dat er over het hele jaar gezien in plaats van een kleine plus nu toch weer sprake was van een min. De richtlijnen van de schuldeisers, die meer lijken op het uitpersen van een citroen dan een daadwerkelijke structurele hulp, blijven de Griekse economie dus ruïneren.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, ECB, EUSSR, Griekenland, IMF, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Griekenland heeft deze zomer weer nieuwe miljarden nodig

 1. Steven zegt:

  Gewoon geld sturen joh..zoveel mogelijk.
  Om de uitkeringen van NEP vluchtelingen te bekostigen reikt het geld ook tot in de hemel….oppss…tot allah.

  Like

 2. Williaam zegt:

  De EU heeft Griekenland in de ellende gestort door ze bij de EU te laten terwijl ze wisten dat dat nog lang niet kon. Ondanks de vele waarschuwingen van economen die zagen dat dat verkeerd zou aflopen. Het geld komt allemaal terug én met rente brulden de niksen van politici.

  Like

 3. wauso zegt:

  Sorry, slecht artikel ! Geld gaat niet naar de Grieken, maar naar vooral Duitse, Franse en Italiaanse banken. Als die dus dat Geld niet hadden gekregen al die jaren was het Bankenbestel in zijn geheel omgevallen. Het is dus Banken Financiering en Her-Financiering (omwisseling) van bestaande Staatsschulden.
  Kort: De Griekse Bevolking heeft moeten bloeden voor de Griekse en Europese Elite en voor de HandelsBanken !

  Geliked door 4 people

  • Nemesis zegt:

   Juist, daarvoor !

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @wauso: 17.16. uur, op 19/4. U heeft het volkomen begrepen. Want Helena en Dimitrios- de gewone Griekse burger- heeft daar geen cent van gezien. Het is alleen maar slechter geworden voor de doorsnee Griek, net als voor ONS in Nederland. Sterf EUSSR!

   Like

 4. Marlies zegt:

  Even Jan Kees bellen…

  Like

 5. Sgian Dubh zegt:

  De Grieken stappen uit de EU. alle migranten op Griekse bodem krijgen een tijdelijke verblijfsvergunning, net goed genoeg voor ritje Duitsland en Nederland…..let maar op.

  Like

 6. BigLJohn zegt:

  Wat dat Griekenland betreft; het geld blijft er maar naar toe stromen. De E.U. heeft blijkbaar geld genoeg,…. Geld wat door de E.U tot in den treure massaal bijgedrukt word om de meer dan failliete Euro een eeuwig leven te geven. Al dat bijdrukken van geld kan niet eeuwig blijven voortduren op straffe van een hyper inflatie. En wij zijn dan uiteindelijk allemaal de klos. Ooit gaan wij opdraaien voor de criminele activiteiten Brussel. Dat je moet gaan opdraaien voor de stommiteiten van een ander, die ook nog eens altijd buiten schot blijft, is een raar gegeven !

  Geliked door 2 people

 7. Leo zegt:

  Hey, Dijsselbloempie, als mijn salaris op is hou ik ook elke keer een stukje maand over…… !
  Als je toch weer gaat strooien, stuur mij dan ook een miljoentje of wat .

  Like

 8. Japio zegt:

  En de ellende gaat maar door en door en door. Maar het geld wordt gebruikt om de banken overeind te houden de Grieken merken er niets van. Dat kut EU project is allang failliet en was van meet af aan verdoemd te mislukken. De EU is opgezet ten behoeve van de elite niet van de burger.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Japio: 18.33. uur, op 19/4. Precies. En juist de EUSSR, is niet meer of minder dan voortzetting van de droom van Adolf Hitler, en zijn bentgenoten. Het is het ” Vierte Reich”, met hun Führer Juncker!

   Like

 9. Anna zegt:

  Een leuke en toepasselijke afbeelding op de Griekse munt.
  Vrouwe Europa!!!! Hun Geldschieter!!!

  Like

 10. Mirjam zegt:

  Ze moeten ze gewoon failliet laten gaan, dat is het beste voor Europa, want dan moeten veel landen weer bijspringen om het gemiddelde weer op peil te brengen. Zij zijn er dan gelukkig al uit en de EU maakt zichzelf kapot, want Italië trekt het ook niet meer lang en dan gaat het solo, moét het wel solo gaan en zo isoleert zich de EU steeds meer van de rest van Europa, want het groepje wordt steeds kleiner. Italië zal de deuren van hun land dan ook gaan sluiten, want de EU is niet meer hun back-up en ze hoeven dan niet meer te ‘gehoorzamen’, want ze staan dan alleen en ze zijn failliet. Ieder Europees land moet loslaten en autonoom verder gaan. Dan zal de vluchtelingen crisis gauw gedaan zijn, want niemand kan zich meer vluchteling ‘permitteren’. En dan valt er ook ‘niets meer hier te halen’ en zal niemand meer onze kant opkomen. Dan wordt het ‘jeder für sich, und keiner für alle’…

  Like

 11. Ja, in juni al. Dat krijgen ze gewoon, omdat niemand weerstand biedt. het volk krijgt nu eenmaal de leider die hij verdient.

  Like

 12. martin zegt:

  Verhaal zonder eind

  Like

 13. Theoden zegt:

  Zielig voor de gewone griek, ook gezien het feit dat criminaliteit, prostitutie etc. is toegenomen. De EUSSR is het werk van de duivels. Erdogan miljarden geven terwijl Turkey niet bij Europa of de EU hoort, en Griekenland, Spanje, Italie expres zo arm maken en ze dan overspoelen met een plaag van bruine ratten.

  Like

 14. Jan zegt:

  Griechenlands Bodenschätze sind Billionen wert  Eines der im europäischen Raum größten Vorkommen an Gold und anderen Mineralen befindet sich im Nordosten der Halbinsel Chalkidiki in Griechenland, wobei veranschlagt wird, dass es dort ungefähr 160 Tonnen „vergrabenes“ Gold, 2.000 Tonnen Silber, fast 1,5 Millionen Tonnen Blei und Zink und über 1 Million Tonnen Kupfer gibt.

  http://uncut-news.ch/2017/04/27/griechenlands-bodenschaetze-sind-billionen-wert/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s