HET ZAL TOCH NIET WAAR ZIJN…

Screenshot_29
Verpleeghuis (1920)

 (Door: “Driek”)

Wel ja, zijn ze daar helemaal gek geworden? Het kan niet op. Zojuist lees ik dat er tweehonderd miljoen voor verpleeghuizen wordt vrijgemaakt. Het demissionaire kabinet van VVD en PvdA wil dit jaar nog eens 200 miljoen euro extra uittrekken om de meest urgente problemen in de verpleeghuizen aan te pakken. Bronnen bevestigen berichtgeving hierover van de NOS dinsdag. Het geld is, net als de 100 miljoen euro die begin dit jaar al werd toegezegd, bedoeld om de grootste problemen aan te pakken en specifiek voor meer handen aan het bed.

Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) spreekt dinsdagavond nog met de vier partijen die onderhandelen over een nieuwe regering. Of de extra investering staat of valt met hun stem is onduidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat alle partijen in de Tweede Kamer aandringen op meer geld voor de verplegingszorg.

Het bedrag zal in de Voorjaarsnota worden ingeboekt. De overheid had vorig jaar een begrotingsoverschot van 2,9 miljard euro.

Lezer, ik kan er gewoon niet over uit. Gans het land hangt straks de vlag uit. Want misschien, heel misschien, krijgen die oude lieden nu een prettiger leven. Misschien staan straks die oude lieden ’s ochtends wel lachend hun gebit te poetsen. En misschien, ja, ik hoop het van ganser harte, krijgen ze nog een beetje plezier op hun oude dag. En misschien dat ze in Den Haag eindelijk het licht hebben gezien.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

48 reacties op HET ZAL TOCH NIET WAAR ZIJN…

 1. Japio zegt:

  200 miljoen voor de verpleeghuizen? Het geld zal wel in de zakken van de bobo’s verdwijnen Driek. Of is dit azijnzeiken?

  Geliked door 3 people

  • koddebeier zegt:

   Maak eerst de groot graaiers in de zorg, maar is aan !!!!

   Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   Een toezichthouder aanstellen, en alle boeken controleren. Alle uitgaven openbaar en transparant maken. Geen ‘achterkamertjespolitiek’ meer. Als er zoveel geld voor de verpleeghuizen wordt vrijgemaakt, wil dat niet zeggen dat de directeuren daarvan een salarisverhoging krijgen.
   Die hebben al meer dan genoeg gegraaid, dunkt me.

   Geliked door 1 persoon

  • Beschouwer zegt:

   Nou niet te negatief. Er zal wel een commissie worden samengesteld die 50 miljoen kost om te gaan vergaderen hoe de 150 miljoen die over is moet worden uitgegeven. Als dat dan is vastgesteld dan gaat het management van de handen aan het bed personeel 50 miljoen opstrijken. Het handen aan het bed personeel moet wel op allerlei manieren zeer wantrouwens op de vingers worden gekeken in deze kinderachtige loermaatschappij vol met kinderachtige machtwellustige loermanagers. En zo blijft er voor de handen aan het bed 100 miljoen over. Zo ongeveer gaat het.

   Geliked door 2 people

 2. BertG. zegt:

  Ik meen mij toch te herinneren dat de VVD het over 2 miljard had i.p.v. 200 miljoen.

  Geliked door 5 people

  • elisah zegt:

   Dat dacht ik ook, dan zou het toch 2000 miljoen moeten zijn, of raak ik ergens de tel kwijt?

   Like

  • Was, dacht ik, voor de verkiezingen. En 200 miljoen is een druppel op een gloeiende plaat. In 2005 waren er ongeveer 350 verpleeginstellingen en in 2016 iets van 2400. Was het toevallig ook niet zo dat we in 2006 de zorg hebben geprivatiseerd en de ziekenfonds afgeschaft? Wat een toeval, ik bedoel als je vanaf dat moment de enrome groei ziet van die handel. In 2005 waren er ongeveer 60.000 patienten en vanaf die tijd is het CBS met het bijhouden van deze cijfers gestopt. Best vreemd eigenlijk. Maar misschien zijn dat tegenwoordig geheime bedrijfscijfers die te duidelijk de winstmarges zouden laten zien. Beetje plussen en minnen geeft zo’n kleine 400.000 patienten in 2017. Ze zijn dus zo gul om per patient 500 piek uit de knip te trekken. Een dag verpleging kost ongeveer 200 piek. En een pak speculaasjes voor bij de koffie 1,47. O Heere geef ze zweere en als ’t U niet ontrieft, doet er dan ook maar een potje rattekuttekanker bij.

   Geliked door 1 persoon

  • Giny zegt:

   Bert dat klopt, mark Rutte heeft het inderdaad 2 miljard heeft.

   Like

  • Giny zegt:

   Bert dat klopt, mark Rutte heeft inderdaad 2 miljard gezegd. ( correctie)

   Geliked door 1 persoon

   • Cathja zegt:

    Tja, je móet wel eens ‘een leugentje’ vertellen hè, als je graag MP wilt blijven? Alles lijkt geoorloofd, en het stemvee is er weer ingetrapt!

    Like

  • Edjan zegt:

   2 miljard. Dat zal zo ongeveer het bedrag zijn dat ze op de ouderenzorg bezuinigd hebben, de afgelopen jaren.

   Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Ja, en die bezuinigingen waren dan ook hoog- en broodnodig.
    Die ouwetjes hadden het véél te goed en wilden de pijp niet meer uit
    en de kist niet meer in.
    Hoe zou je zelf zijn als je elke dag gemasseerd werd door een leuke verpleegster.
    Nee, allemaal flauwekul.
    Bovendien genoten al die gepensioneerden ouwe mensen ’n vorstelijk pensioen waar al die jonge mensen, die helemaal niks te maken hadden met die ouwen. zich volkomen nutteloos voor moesten afbeulen.
    Tenminste dat heb ik van horen zeggen…
    Zèlf deden die ouwen geen zak. En maar profiteren!

    Doordat die ouwen van dagen niet meer dood wilden kwamen er ook steeds meer ouwen van dagen, dus werd het véél te duur.

    Goed dat de regering daar het mes in heeft gezet!

    Geliked door 1 persoon

 3. louis-portugal zegt:

  In ieder geval een groot gedeelte vrees ook ik.

  Geliked door 1 persoon

 4. leefbarbaar zegt:

  Dat geld is nodig om de steun te kopen van het CDA voor Rutte III.
  Dat komt zeker niet bij de bewoners terecht, maar bij de zorgmiljonairs.

  Zijn ze dan werkelijk zo diep gezonken? Zeker. Het is handig om een ton te veel te verdienen, ten kosten van je medemens. Het is handig om al het personeel te ontslaan en rechteloos te maken en zelf 2 jaar doorbetaald te worden als je vrijwillig iets anders gaat doen. Het is handig de zorg totaal uit te kleden om kosten te besparen. Zulke mensen verkopen hun moeder nog en toch bevolken ze massaal de lokale politiek en de directiekamers van de verpleeghuizen.

  Geliked door 2 people

 5. Ivanhoe zegt:

  Ik denk, dat er veel “managers” van de zorg heel blij gaan worden en de ouderen 1 aardappel meer krijgen, in de maand, misschien.

  Geliked door 4 people

 6. er is bezuinigd noodgedwongen op verpleeghuizen door de extreem hoge immigratiekosten

  Geliked door 2 people

 7. Theresa Geissler zegt:

  Eerst maar eens kijken, hoe het in de praktijk uitpakt, Driek: Het zou de eerste keer niet zijn, dat zoiets met veel vertoon wordt aangekondigd, terwijl de betrokkenen er nadien niets van merkten.
  Daarnaast: Het zou gewoon eens tijd worden: Gelet op de situatie van de ouders van Tistochwat, om maar één voorbeeld te noemen, liep het de spuigaten uit!

  Geliked door 1 persoon

  • BigLJohn zegt:

   En zo zit dat Theresa. Veel beloven en weinig geven doet de gekken in vreugde leven ! Gelukkig zijn wij nog niet zo gek om ons blij te gaan maken om de zoveelste leugen die van uit Den Haag naar ons toekomt !

   Geliked door 1 persoon

   • Tom Hendrix zegt:

    @BigLJohn: 17.08. uur. Inderdaad, nu vinden ze opeens 150 miljoen. Maar er was toch een meevaller van 2,9 miljard Euro? Ik vertrouw het voor geen meter. Eerst breken ze de Zorg compleet af, en nu komen ze met een goedmakertje van 150 miljoen. Hypocrieten en leugenaars dat zijn het, VVD en de PvdA!

    Geliked door 1 persoon

 8. Alex Delarge zegt:

  Ik word er helemaal stil van.200 miljoen.

  Geliked door 1 persoon

 9. joga zegt:

  Investeer dan niks. Dit bedrag is belachelijke en nog zelfs lang niet voldoende om de geplande verhoging van de managerssalarissen door te voeren. En zoals u weet, dat is verreweg het belangrijkste in de zorg.

  Geliked door 1 persoon

 10. Fred zegt:

  En we trappen er allemaal weer in.
  Eerst alles afbreken, bejaardenhuizen sluiten, tienduizenden handen aan het bed ontslaan en nu met een fooi, die voor het overgrote deel in de zakken van de managers zal verdwijnen, het volk paaien.
  De meest verdienende zullen hier het meeste van profiteren.
  Tenzij; geen loonsverhogingen meer in procenten maar in een vast bedrag.
  En ook; alles voor de 5 laagste schalen.
  (hoor ze piepen die managers)

  Geliked door 1 persoon

 11. Eerst zien Driek, dan geloven.

  Geliked door 1 persoon

 12. Roeland zegt:

  Goed zo er is dus kennelijk (weer) geld. Nu dan ook doorpakken voor de ouderen en de AOW leeftijd weer terug brengen naar 65 of nog beter (Zoals Marine Le Pen voorstelt) naar 60 brengen!

  Mijn gevoel zegt me , dat hier iets niet klopt. Eigenlijk kun je dus na deze berichten de conclusie trekken, dat de ouderen van de laatste jaren dus voor niks geleden hebben.

  De woningnood is nog steeds niet opgelost en een migratie land zijn we ook al niet.
  Ik stop maar, want ik kan zo nog uren doorgaan.

  Zou de pvda denken hierdoor weer wat kiezers aan zich te binden? Ze zullen het wel uitgebreid gaan uitleggen op onze nationale propaganda kanalen. Mij bereiken ze daar niet mee, want ik heb de tv al jaren geleden de deur uitgedaan.

  Like

 13. zoishet zegt:

  Het merendeel van al dat geld blijft hangen in al die overbodige managementlagen.

  Like

 14. Tistochwat zegt:

  Is dat alles, die druppel op de gloeiende plaat, terwijl er al tientallen jaren ontelbaar vele miljarden
  in de bodemloze put van negers en ander ‘te ontwikkelen’ (mohammedaans) volk wordt gesmeten?
  Ik kan hier nou niet echt blij van worden. En trouwens: wie zegt dat het doorgaat?

  Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   Ik moet het ook eerst zien. Geloven doe ik pas als er woord gehouden wordt. Welke politicus vond ook alweer dat het bedrag voor ontwikkelingssamenwerking verhoogd zou moeten worden?
   Is het geen complete waanzin om zoiets te willen als half Afrika hier al zijn hand ophoudt en er nog veel meer Afrikaners op het punt staan om ook naar de landen van melk en honing te vertrekken?
   We moeten direct stoppen met die onzin! Er is al veel teveel geld in bodemloze putten terecht gekomen!

   Like

 15. Bas zegt:

  Deze zogenaamde eenmalige welzijns-gift is niet meer dan een doekje voor het bloeden. De zorg is nog lang niet terug op het niveau van toen het nog heel gewoon was ..Deze EU- overheid heeft in het verleden miljoenen en miljoenen op ouderenzorg, hulpbehoevenden c.q. medische kosten geschrapt. Verzorgingshuizen etc. zijn zelfs afgebroken, Kortom er is keihard gesaneerd en geprivatiseerd. Naar de inzet van verpleegster(s) etc. en hun salaris werd niet omgekeken.
  De overheid is op de goede weg, maar is er nog lang niet.

  Like

 16. BertG. zegt:

  Veel gevangenen in De Schie in Rotterdam gooien dagelijks hun eten weg.
  Ze vinden het niet te pruimen. De ‘voedselkwestie’ is zo hoog opgelopen, dat de gedetineerdencommissie (Gedeco) aandringt op de installatie van grillovens op alle afdelingen.
  http://www.ad.nl/rotterdam/rotterdamse-bajesklant-kiepert-zijn-eten-weg~a9846c04/

  Like

 17. N.E. Derlander zegt:

  Wat had het toch mooi kunne zijn als Wiebes (VVD) die 500 miljoen bij de reorganisatie van de belastingdienst onopgemerkt en straffeloos had laten wegvloeien………….

  Dan lijken die 200 miljoen ineens weer een schijntje.

  Like

 18. scheermes zegt:

  Mensen die ONS land opgebouwd hebben ,worden door deze regering in de steek gelaten !!De huidige leiders geven WEL MILJARDEN uit voor de moslim ”s die hier MASSAAL asiel aanvragen ,en met de koran in de hand ,ALLEEN maar eisen stellen ,en zodra deze moslim”s de meerderheid hebben NEMEN zij ONS land OOk NOG over en hebben WIJ het nakijken !! Deze regering MOET zich DIEP schamen ,hoe zij omgaan met ONZE ouderen !! Een hond heeft bij een goede baas ,nog een beter leven dan onze ouderen, die RECHT hebben op een goed leven !! De regering PAKT de ouderen omdat die zich NIET kunnen verweren !! De moslim”s worden in de watten gelegd,en hebben hier een mooi leven ,en digene die ECHT RECHT hebben op een goed leven, de ouderen ,die worden zelfs een NORMAALleven onthouden !! ECHT SCHANDALIG !!

  Like

 19. Lee zegt:

  Niet te vroeg juichen Driek, het is een druppel op de gloeiende plaat. Er zijn miljarden nodig, geen miljoenen. Die miljarden zijn nodig voor de bekende linkse hobby’s, die hoef ik verder niet uit te leggen denk ik.

  Geliked door 1 persoon

 20. Wachteres zegt:

  https://www.trouw.nl/democratie/ineens-voert-de-pvda-keiharde-oppositie-tegen-het-eigen-zorgbeleid~a4f90eef/

  Ineens voert de PvdA keiharde oppositie tegen het (eigen) zorgbeleid

  De PvdA wil zich onderscheiden op het thema zorg. Samen met SP en PVV gaat de partij ‘de druk opvoeren’. Ook al zit er nog altijd een PvdA-staatssecretaris in het kabinet.

  Geliked door 1 persoon

 21. wouteenhoorn zegt:

  Zo zie je maar wat een komedianten die politici zijn. Nu kan het opeens. Willen ze toch die negen ,,socialisten erbij halen? Alles is mogelijk omdat GL wel nee zal moeten zeggen tegen de verhoging van de defensielasten, of niet soms? En PvdA sapt in alles.

  Like

 22. anna zegt:

  van dit bedrag kunnen ze onze senioren net een koekje bij de koffie betalen … want dat zat er ook niet meer aan …

  Geliked door 1 persoon

 23. Jan zegt:

  De PvdA wil zich onderscheiden op het thema zorg. Samen met SP en PVV gaat de partij ‘de druk opvoeren’. Ook al zit er nog altijd een PvdA-staatssecretaris in het kabinet.

  De eis van de PvdA: nog vóór de zomer extra miljoenen voor de verpleeghuizen, en afschaffing van het eigen risico in de zorgverzekering. Daartoe trekt de PvdA-fractie vanaf nu zo veel mogelijk op met partijen die zich al langer roeren over de zorg: de SP, de PVV en 50Plus. “Ook met de PVV. Want op het punt van de ouderenzorg vinden wij hetzelfde als zij”, zegt Nijboer.

  https://www.trouw.nl/democratie/ineens-voert-de-pvda-keiharde-oppositie-tegen-het-eigen-zorgbeleid~a4f90eef/

  PvdA-uitschot

  Like

 24. Jan zegt:

  Toch een PvdA’er aan de formatietafel

  De PvdA neemt geen deel aan de formatieonderhandelingen, maar er zal toch een sociaaldemocraat aanschuiven bij informateur Edith Schippers: de demissionaire Minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem. Hij zal aan het begin van de avond aansluiten om financiële zaken te kunnen bespreken met de onderhandelaars van VVD, CDA, GroenLinks en D66.

  https://frontpage.fok.nl/nieuws/763947/1/1/50/toch-een-pvda-er-aan-de-formatietafel.html?token=74fb4e2edb4326fd71586afff21b1144&allowcookies=ACCEPTEER+ALLE+COOKIES

  Die nazipartij is meer dan gedecimeerd en kan nog een grote bek opzetten

  Like

 25. Jade zegt:

  Is het niet gewoon een foutje, en bedoelen ze dat ze nog
  eens 200 miljoen extra gaan bezuinigen op de zorg???
  U weet wel, A zeggen en B doen…

  Geliked door 1 persoon

 26. Lucie zegt:

  Eerst heeft leugenaar Rutte alle bejaardehuizen dicht gegooid en verpleeghuizen enorm op bezuinigd,en nu zal er geld komen van die smeerlap?
  Geloof er niks van,deze hufter is niet te vertrouwen,liegt enkel.

  Geliked door 1 persoon

 27. Tom Hendrix zegt:

  Oei, fout in mijn reactie, lees 200 miljoen i.p.v. 150 miljoen.

  Like

 28. Guardiacivil zegt:

  Ik vind dit een hele smerige truck om:
  eerst het hele land leeg te plukken voor gelukzoekers, jarenlang heeft de zorg moeten inboeten.
  de gemeentes met hun eigen budgetbeleid om mantelzorg toe te kennen of thuiszorg wel of niet toe te kennen en invalide zorg zwaar te korten.
  En nu gaat de regering de schade en geleden creditverlies onder de kiezers herstellen door misschien….misschien die 200 miljoen te besteden in de meest uitgeklede groep van Nederland?
  Maffia praktijken zijn het.

  Like

 29. Weten jullie dat nog? Toen ze kwamen om de Joden te halen? Maar ja, we waren geen Jood, dus. En toen kwamen ze voor…,maar ja we waren…. En toen kwamen ze voor de oudjes, maar ja, we waren geen oudje, dus…En kwamen ze toen vervolgens niet voor ons?

  Like

 30. Nemesis zegt:

  Er werd geld vrijgemaakt voor meer handen aan het bed. Dat zeiden ze de keer daarvoor ook al en ook de keer daarvoor en daarvoor. Alleen kwam het geld niet terecht bij de meer handen aan het bed, nog kwamen er meer handen aan het bed. Er kwamen alleen nog een flink aantal directeuren en managers bij, maar die lui hebben geen bed gezien.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s