Na interne strijd stapt Frauke Petry op als lijsttrekker van AfD

 

(Door: Elif Isitman)

Partijleider Frauke Petry van Alternative für Deutschland (AfD) geeft haar lijsttrekkerschap op. Ze zal niet als lijsttrekker fungeren tijdens de Duitse parlementsverkiezingen in september. Ze licht haar besluit woensdag toe in een videoboodschap op Facebook.

Kritiek op Wilders

In de boodschap zegt ze dat ze niet beschikbaar is als lijsttrekker of als lid van een team dat de lijst trekt van de AfD. Als voornaamste reden noemt ze dat ze het belangrijk vindt dat de partij onafhankelijk van personen over belangrijke vraagstukken discussieert. Petry heeft de koers voor de partij uitgestippeld die ze komend weekend tijdens een AfD-congres in Keulen in stemming wil brengen.

Lees verder>>>
(h/t “BertG.”)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland. Bookmark de permalink .

18 reacties op Na interne strijd stapt Frauke Petry op als lijsttrekker van AfD

 1. Japio zegt:

  Lekker dan, heeft links weer een stok om mee te slaan. Daarom is het goed dat Geert het enige lid is van de PVV. Één schip één kapitein dat werkt het beste.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou, nou, of je het nu direct zó scherp moet stellen……
   Is UKIP dan een éénmansbeweging? het FN? Lega Nord? Sverige Demokraterna? Danske Folkeparti?
   In het geval van Petry spelen meer factoren een rol, waaronder, naar ik vrees, belangenverstrengeling en alles, wat daaruit voortkomt. Ook maakte ze opeens té abrupt pas op de plaats.
   Die briljante reageerder op het blog van Mannheimer had gelijk met zijn uiteenzetting: Ze had lering moeten trekken uit de geschiedenis van Franz Schönhuber en de Republikaner!

   Like

  • scheermes zegt:

   Volkomen mee eens japio!! Wie kan in deze turbulente tijd nog GOED leiding geven ,zoals WILDERS?? 1 kaptein is meer dan voldoende ,ZEKER met GEERT !!Die BLIJFT de juiste koers varen !!

   Like

 2. paulzwueste zegt:

  Zo, dat lucht op… en nu een krachtige leider….

  Verhip!
  Enen zekeren “Alice” wordt naar voren geschoven.
  Ze zullen het ook nooit leren !

  “Alice in Wonderland” zeker….

  Geliked door 1 persoon

 3. Ronald zegt:

  Een fantastische vrouw met de beste politieke ideeën!!! Een ramp dat zij opstapt!!! Zij had van Duitsland weer Duitsland kunnen en willen maken!!!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Inderdaad. Maar belangenverstrengeling maakt meer kapot dan je lief is…..

   Like

  • Nemesis zegt:

   Sorry, maar daar geloof ik nu helemaal niets van, het geen ramp dat ze opstapt, alleen maar een zegen. De redenen hiervoor had ik al eerder eens geschreven.
   En dan toch nog weer een sneer naar Wilders uitdelen. Ze kan beter lid worden van de CDU of terug gaan naar de partij van Lücke (die haar nu ook niet meer wil).

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Nemesis.
    Sommige mensen leren het nooit.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Daar heb je dus helemaal gelijk in. Ze kijken en luisteren niet verder dan hun neus lang is en slikken, zelfs hier, gewoon dat wat de msm in Nederland hierover te bazelen heeft. De Duitse blogs leest al bijna niemand meer, daar ze in Nederland het onderwijs in de Duitse taal hebben afgeschaft. Bovendien zitten ze er niet midden in en krijgen mee en horen hoe de Duitsers er nu werkelijk over denken en oordelen. Voor mij nog een klein voordeeltje, ik heb hier een paar mensen die bij ons over de vloer komen en fervente leden van de AfD zijn. Ben benieuwd hoe het afloopt met het partijcongres dit weekend en met de verkiezingen in NRW. Door de vakbonden met Ver.di als voortrekkers rol en in opdracht van en betaald door hen en Mw. Schwesigs familie ministeie zijn er al bussen en duizende antifanten geregeld om met behulp van een idiote rechter, die vond dat die (zogenaamde) demonstratie rondom het hotel waar het congres zal plaatsvinden, helemaal super goed is. Politie heeft ook al de marsorders gekregen. Het is te hopen dat ze die dan wel negeren, zodat er geen gewonden of zelfs doden vallen en het hotel in de hens wordt gestoken. Nu kunnen de mede reageerders hier op dit blog wel denken dat ik aan het raaskallen ben. Nee, dit is niet zo, ben alleen een beetje beter geinformeerd.

    Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Ze is opgestapt als lijsttrekker, niet als partijleider.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 4. Jan zegt:

  Dat Petry tegen Höcke tekeer ging deed zij om linksvolk te plezieren want die man had niets verkeerd gezegd. Goed dat Höcke zich tegen de onzinnige aantijgingen te weer stelde en niet van plan was door het stof te gaan zoals Jenninger in 1988 die ook niets verkeerd zei, maar ook toen wilde linksvolk iets horen wat niet was gezegd en waarschijnlijk te stupide om de tekst te kunnen begrijpen, het is nou eenmaal eendimensionaal volk

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja….Tóch vraag je je dan af, met welk doelmerk Festerling -buiten de AfD om, want daar maakte ze inmiddels al geen deel meer van uit- op haar beurt tegen Höcke tekeer ging. Zéker niet om het Linksvolk te plezieren. Kan wel uit streberigheid geweest zijn: Zij er uit, dan hij óók. – Zoiets.

   Like

 5. Mary zegt:

  Petry’s commentaar op Geert Wilders is zeker niet terecht en als ik het allemaal zo volg (de conflicten en verdeeldheid binnen die partij) heeft ze er zelf niet zo heel veel van gebakken als partijleidster.

  Geliked door 2 people

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, wat moet je daar van zeggen…..Het is met dat soort dingen natuurlijk al gauw een kwestie van “de beste stuurlui staan aan wal” Toch lijken er hier allerlei factoren mee te spelen, die ook voor de buitenstaander vrij gemakkelijk te herkennen zijn:
   Ze begon ècht goed en voortvarend, veelbelovend, na Lucke. -Wanneer kwam die “radicale” uitspraak van haar met betrekking tot de grensbewaking ook alweer in opspraak? Dat ga ik nog eens precies opzoeken. Tóen was ze absoluut niet “te voorzichtig!” Ik zag haar in die periode nog eens in een Duits praatprogramma op TV en ze maakte werkelijk indruk op me – in het positieve. Nou, en een vróuw, die op mij indruk maakt in het positieve, zonder dat ik meteen jaloers word, dat wil heel wat zeggen; dat geef ik hierbij eerlijk toe. Enfin, dat was allemaal op dát moment. Maar ook voor een buitenstaander is het duidelijk waar te nemen, waar het daarna scheef is gelopen. Vooral ook privé: De ene partner ingeruild voor de andere, nog een partijgenoot ook, smoorverliefd, natuurlijk, een soort tweede jeugd…..Simone de Beauvoir onderging destijds ook, zij het tijdelijk, een gedeeltelijke persoonlijkheidswijziging, toen ze op haar 39ste verliefd werd op Nelson Algren: Ze begon het opeens leuk te vinden om voor hèm te zorgen! En als je weet, hoe ze daar vóór ze hem ontmoette, tegenover stond…..Zoiets zie je nu met Petry ook, dat de nieuwe partner een veranderende invloed op haar heeft. Plús dan nog die onmiddellijke zwangerschap…..Het had op geen ongunstiger moment kunnen komen, allemaal.
   Het lijkt een wat goedkope conclusie, maar ik vrees, dat de hormonen hier wel degelijk een rol spelen. Heel jammer allemaal.

   Like

 6. Jan zegt:

  De Ebru Umar van de AfD en eveneens kandidaat-opvolgster van Petry, Alice Weidel (1): Turken die Ja zeggen tegen het referendum in Turkije dienen op te hoepelen aangezien aan hun loyaliteit getwijfeld mag worden

  AfD-Politikerin rät „Ja“-Sagern zur Rückkehr in die Türkei

  Ein AfD-Vorstandsmitglied fordert angesichts des klaren Votums für das neue Präsidialsystem, zahlreichen in Deutschland lebenden Türken die deutschen Staatsbürgerschaft abzuerkennen – aus Zweifel an ihrer Loyalität.
  ..
  „Erdogans fünfte Kolonne“ solle „dahin gehen, wo es ihnen offensichtlich am besten gefällt und wo sie auch hingehören: in die Türkei“, sagte Parteivorstandsmitglied Alice Weidel am Ostermontag.
  ….
  http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/alice-weidel-afd-politikerin-raet-ja-sagern-zur-rueckkehr-in-die-tuerkei-14975167.html

  1. http://www.stuttgarter-zeitung.de/inhalt.afd-baden-wuerttemberg-alice-weidel-soll-spitzenkandidatin-sein.32246205-cd37-4011-97df-6c9d6ad17fee.html

  Alice Weidel bij Maischberger

  Geliked door 1 persoon

 7. Ja, je moet wel een doorzettingsvermogen hebben Alice Weidel wens ik veel sterkte. Het is vechten tegen de bierkaai.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s