Hessen: Steeds meer buitenlanders, steeds minder belangstelling voor Duits staatsburgerschap

Screenshot_73

(Vertaling: E.J. Bron)

Officieel voldoen een half miljoen migranten in de Duitse deelstaat Hessen aan de voorwaarden voor een Duits staatsburgerschap. Steeds minder buitenlanders vragen echter daadwerkelijk het staatsburgerschap aan. “Hessen en ik – dat pas bij elkaar” is de naam van een van de campagnes waarmee de deelstaatregering van Hessen deze ontwikkeling sinds de herfst van 2016 wil tegengaan.

Duits - Zuerst

Meer dan 4000 affiches en meer dan 50.000 flyers werden er in Hessen verspreid – in gemeentes en districten, maar ook bij adviesbureaus voor buitenlanders. Daarin worden voordelen zoals het kiesrecht of het vrij reizen in de EU aangeprezen.

Een studie van de Universiteit Münster heeft onderzocht wat hiervan de oorzaak is. Slotsom: “Hoewel de leden van de tweede en derde generatie, dus die in Duitsland werden geboren of als kind immigreerden, beter geïntegreerd zijn dan de leden van de eerste generatie, (…), hechten zij minder waarde aan een aanpassing aan de Duitse cultuur en meer waarde aan het zelfbewust achter hun eigen cultuur te staan.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, cultuurrelativisme, Duitsland, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, landverraad, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Hessen: Steeds meer buitenlanders, steeds minder belangstelling voor Duits staatsburgerschap

 1. delamontagne zegt:

  Uit de Krant: “Huisarts in gesprek met Algerijnse patient.
  “Moi Français ? Ah non, docteur, jamais !

  Het zal zo,n 10 jaar geleden zijn dat ik me hier heb gevestigd.
  Langzamerhand zijn de dingen veranderd, maar dan in de negatieve zin.
  In het begin zag ik de dingen als een nieuwkomer:”Het is hier bijzonder, wat exotisch en erg dynamisch, ongelofelijk “.
  De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam
  Maar beetje bij beetje kreeg ik die eigenaardige beroepsmatige ervaring en drong tot mij door de minachting en afschuw die de bewoners van de wijk hebben voor Frankrijk……………………………………….

  Frankrijk staat bekend om zijn gezondheidszorg en de betaalbaarheid ervan.
  Als medicijnen-student vond ik dit al geweldig.
  Maar door deze nieuwkomers, Noord Afrikanen, wordt dit niet zo gezien als een genereus gebaar waar men dankbaar voor zou moeten zijn.
  Maar eerder als iets normaals, een eerbetoon aan hen die uit landen komen die door Frankrijk werden gekolonialiseerd.
  **
  ZE MOETEN MAAR BETALEN VOOR HETGEEN ZE [ ONS ] MISDAAN HEBBEN.!

  Zijn dit mensen die graag  Fransman/Francaise willen worden ?
  Helemaal niet ! Liever gezegd, de meesten van hen vertelden mij dat ze dat absoluut niet wilden.
  Op een dag zei een patiënt, waarvan ik dacht dat hij al genaturaliseerd was, hij was van origine Algerijn, eerlijk tegen mij: “IK  FRANSMAN ?  ACH NEE TOCH DOKTER, DAT  NOOIT………..NOOIT !”.

  Maar als “revanche” hadden zijn kinderen door het geboorterecht op Franse grond toch maar de Franse nationaliteit gekregen.
  Met wat voor respect voor hun “geboorte-land” groeien deze kinderen op ?
  Ik voelde dat ik een teer onderwerp bij hem had aangesneden en voelde me er niet prettig bij.
  Andere, jongere patiënten, Frans door geboorterecht verzekerden mij dan hun land toch echt Algerije of Tunesië was en dit…………hier, Frankrijk   ?
  Wel dat komt op de tweede plaats !
  Ze komen vrijwel nooit uit hun “banlieu” [ wijk ] en verheerlijken een land waarvan zij nog niet voor één derde deel voordeel van plukken van hetgeen zij in Frankrijk krijgen: onderwijs, gezondheidszorg, werkgelegenheid, allerlei op cultureel gebied, de vrijheid om te gaan waar men wil, vrijheid van meningsuiting.
  De gezondheidszorg is iets om te “consumeren: men doet boodschappen, gaat naar de dokter en daarna naar het park.
  Geen probleem, het is gratis.
  In de grote stedelijke gebieden is de dokter iets wat je “gebruikt”/koopt.  Net zoals je naar de bakker of slager gaat.
  De moeilijkheden van zijn beroep, zijn expertise worden  genegeerd, zelfs ontkent.
  De “URGENCES” = Eerste Hulpen van de Ziekenhuizen ? , kunnen er van meepraten:  overbelast met werk, geweld in de wacht/spreek-kamers door patiënten die denken dat de dokter er alleen voor hen is.
  En dan heb ik het nog niet eens over de eisen die sommigen stellen: “vrouwen  moeten  door  vrouwen  behandeld worden anders dreigementen of schandaal”.

  De Krant “Le Figaro”,  17 Januari 2017

  Geliked door 2 people

 2. Beschouwer zegt:

  Allemaal naar het zwembad waar jawel echt wel mooie meiden komen zwemmen. Ik snap de wens om deze prachtige mooie vrouwen te willen vastpakken en zoenen en zo. Sja deze migranten komen vanuit de woestijn en vanuit de Middeleeuwen. Die vinden en denken dat je jonge meiden zwemmend in een zwembad wel bij de tieten en de doos kan grijpen. Hun eigen moslimvrouwen zwemmen met boerka’s. Ze zouden haast verzuipen wegens de zware last (boerka’s) met water volgezogen textiel….. Poeh poeh …………..

  Geliked door 1 persoon

  • Steven zegt:

   Het zijn gewoon moslim tuig dat hier is geboren maar net als hun ouders SCHIJT hebben aan de samenleving, er niks mee te maken willen hebben..en alleen maar Nederlander zijn als er GELD te halen valt…je weet wel…HOERSOEPSIEDIE en OETKERING.

   Geliked door 1 persoon

 3. Flo zegt:

  Ze komen voor de lusten ,en bezorgen ons de lasten, wanneer ?gaat de politiek eindelijk eens begrijpen dat de mensen die hier tegen zijn geen racisten zijn ,maar weten dat je met het binnenhalen van dat volk je eigen cultuur om zeep helpt ,

  Like

 4. ildiko zegt:

  weten ze nog steeds niet wat de bedoeling van Allah met Europa is?????Arme suffe Europese volk,”” wij slachten jullie af en nemen van jullie de stuur over “” maar wel met de medewerking van jullie eigen leiders !

  Like

 5. Een islamitische staat in een westers land, gekker kan het niet.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Natuurlijk hebben ze NIETS met Duitsland, Nederland etc. Ze zijn hier om te veroveren- DE ISLAM- en om te profiteren- de massa-immigratie- vanuit heel Afrika. Niets zullen ze voor ONS betekenen; dan alleen ELLENDE. De weinig “goeden”, niet te na gesproken! Maar de grootste schuldigen zijn onze eigen politici, zowel in Den Haag, als in dat “rovershol”, bekend onder de naam EUSSR!

  Like

 7. Republikein zegt:

  Landgenoten, het past voor geen meter maar slaapt u rustig verder, de werkeloosheid daalt gestaag en de economie zit in de lift.
  Klagers geen nood.

  Geliked door 1 persoon

 8. tippelaar zegt:

  In de Rotterdamse wijk IJsselmonde, waar heeeeeel veel turken wonen, is de laatste autochtone nederlander door de rest van de turkse leden, , weggepest uit de deelgemeenteraad. Op die plaats zit nou ook een turk. Succes ermee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s