Ontbrekende ondersteuning: Kopp-Online is offline

Screenshot_66

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Was het al enige tijd rustig rondom Kopp-Online geworden, nu is het definitief afgelopen. Een voorbeeld van hoe ook veel consumenten geen garantie tot succes hoeven zijn.

Contra magazine

Kopp-Online was een van de bekendste alternatieve mediasites, die met bekende schrijvers en een brede thematische verscheidenheid veel lezers aantrok, die zichzelf informeerden over verschillende onderwerpen. Dat kan nu niet meer. Het redactiewerk kon gewoon niet meer uit, zodat Kopp-Verlag zich weer beperkt tot de belangrijkste handel: boeken.

Dat toont echter eveneens aan: juist in het alternatieve medialandschap is ook grootte zelf geen garantie om te overleven. Want van de reclame-inkomsten zelf kan men (omdat “premium-klanten” wegblijven, omdat die vooral in de mainstream investeren) vaak maar nauwelijks overleven. Vooral wanneer men dan ook nog graag de schrijvers wil betalen – wat voor veel alternatieve media helaas ook maar beperkt mogelijk is.

De stap van Kopp-Verlag was vermoedelijk uiteindelijk consequent. Of je de uitgeverij en haar programma nu mag of niet speelt hierbij geen enkele rol. Hetgeen dat telt is: de alternatieve mediavloot heeft een vlaggenschip minder. En de vraag die gesteld moet worden, is: Hoeveel alternatieve media zullen er nog volgen? Blijven er op zeker moment alleen nog maar enkele idealisten over, die genoeg vrije tijd en een dienovereenkomstige financiële background hebben?

Uiteindelijk hebben de mediaconsumenten het zelf in de hand welke sites er over een paar jaar nog zullen zijn en welke moesten stoppen. Dit kan door de verbreiding van lezenswaardige artikelen via diverse kanalen, door giften of door andere vormen van ondersteuning. Anders komen we vroeger of later weer op het niveau van de periode van voor het internet terecht, toen de mensen ook bijna alleen maar nieuws vergaarden uit de mainstream media, omdat de alternatieven gewoon onbekend waren en de oprichting van zo´n medium gewoon de moeite niet loonde.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Ontbrekende ondersteuning: Kopp-Online is offline

 1. koddebeier zegt:

  Het is wel verdacht, want ze zijn maanden lang dwars gezeten door de Duitse Overheid !!

  Liked by 1 persoon

 2. Tom Hendrix zegt:

  Heel erg jammer. Laten wij onze BRON in leven houden!

  Like

 3. Asgard zegt:

  Precies Koddebeier,…en zo gaan er nog meer naar de kloten, door de overheden.

  Gisteren nog goeie docu gezien, wat we natuurlijk allemaal al weten hier op Bron.

  http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/389501/2doc.html

  Liked by 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @Asgard, goede documentaire en het laat heel duidelijk zien waar o.a. de USA mee bezig is qua oorlog, globalisme en imperialisme. De “Deep state” met o.a. John McCain, Hillary, Obama, Bush en Tony Blair. Walgelijk hoeveel doden zij op hun geweten hebben en nog niet voor het internationaal strafhof zijn gebracht.

   Like

  • koddebeier zegt:

   Asgard, een goede docu. De graaiers/corrupte zal je nooit kunnen stoppen, want al stond er de doodstraf op, zouden ze het nog doen !
   Het systeem is verrot, door en door verrot !!

   Like

 4. D. G. Neree zegt:

  Zou het de moeite lonen om eens een inventarisatie te maken van Altrechtse/kritische weblogs in NL? Er zijn er al veel verloren gegaan.

  Liked by 1 persoon

 5. Erik zegt:

  De Bron blijft en wij ook nog wel een paar decenia.
  Dat er nog veel uit Onze Bron kunnen putten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s