Statushouders mogen zelf woningen bouwen op Toussaintkade

Screenshot_57

LEIDEN – Statushouders mogen binnenkort op de Toussaintkade in Leiden zelf woningen bouwen. De gemeente Leiden heeft een intentieovereenkomst getekend met de onderneming Steenvlinder uit Den Haag om op de Toussaintkade kluswoningen en zelfbouwwoningen mogelijk maken.

Het ROC gebouw aan de Toussaintkade (foto) wordt op dit moment tijdelijk verhuurd aan studenten. Het plan van Steenvlinder verandert het terrein samen met zelfbouwers tot een kleinschalige buurt met circa 80 tot 100 huizen, zowel appartementen als eengezinswoningen.

Het project bestaat uit kluswoningen in het oude ROC gebouw en zelfbouw op het terrein naast de voormalige school. Bijzonder aan het plan van Steenvlinder is dat circa 15 tot 25 in Leiden woonachtige statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning, de kans krijgen om zelf een huis te bouwen. Deze nieuwe Leidenaren worden hierbij ondersteund door Steenvlinder en door de Stichting Fundering.

Lees verder>>>
(h/t Steven)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, discriminatie, Eurabië, Graaien, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

31 reacties op Statushouders mogen zelf woningen bouwen op Toussaintkade

 1. hslot4 zegt:

  Met welk geld gaan ze dat doen ? hahahahha.
  Bouw je eigen ghetto welkom in Hollandistan

  Geliked door 1 persoon

  • tinekevanschagen zegt:

   Ach, mijn zoon staat al 9 jaar op de wachtlijst.
   hij is inmiddels te oud voor een jongeren woning.

   Geliked door 3 people

   • hslot4 zegt:

    LMFAO ! sorry hoor maar het is echt zo imbeciel dat het gewoon grappig is op een of andere manier .
    Ja niet voor je zoon natuurlijk maar mijn god wat een debiel land is dit geworden .
    9 jaar op een wachtlijst en dan te oud zijn voor die wachtljst hoe bedenk je het .

    Like

  • koddebeier zegt:

   Daar valt niet om te lachen, dat geld gaan wij met z’n alle ophoesten, van onze belasting euro-tjes !

   Like

 2. Golden Girl zegt:

  nieuwe Leidenaren, laat me niet lachen, ik heb er gewoond, alles en iedereen mag hier maar blijven, als het weer veilig is waar ze vandaan komen waarom mag iedereen tot die persoon zijn laatste adem uitblaasd worden verzorgd door de Nederlanders, iemand in nood helpen oké, maar om er misbruik van te maken daar baal ik van

  Geliked door 2 people

 3. Peter zegt:

  En dan trots melden dat er zo’n 400 miljoen extra naar de zorg gaat die vuile schoften in de regering. Alléén al dat nieuwe azc in ter apel kost al 85 miljoen. Dit gaat alle perken te buiten.

  Geliked door 1 persoon

 4. biebie zegt:

  Welke idioot denkt dat die hier naartoe “gevlucht” zijn om te komen werken bahahahaha
  Wil het vervolg van dit artikel wel zien hoe gestaag de bouw verloopt.

  Geliked door 1 persoon

 5. leefbarbaar zegt:

  Mooi. Studenten stemmen D666 en worden daarvoor meteen beloond; je moet op pleuren voor dobbernegerts. Niet zeuren, je had ook wat anders kunnen stemmen.

  Geliked door 6 people

 6. Ach, ze gaan er wel op een bankje bij zitten kijken hoe een ander het voor ze doet.

  Geliked door 1 persoon

 7. Dat kunnen ze best hoor want bedenk dat elke statushouder of andere #dobberprofeet niet alleen een gediplomeerd architect is en universitair geschoold op bouwkundig gebied maar ook nog een beschikt over 9 rechterhanden, exclusief die van hemzelf, die hem bij elk wissewasje terzijde zullen staan. Zo heeft ie al een hofhouding van een fietsinstructeur, een psycholoog, een psychiater, een neuroloog, een tolk, een toeslagenadviseur, een halaldiëtiste en twee genotsstengelbewerksters. Daar komen straks dus nog wat andere rechterhandjes bij die hem met applaus zullen ondersteunen en helpen bij het metselen, timmeren, loodgieteren en zo want we moeten dat niet wensen met zunalluh dat ie zich bij dat klussen de poten afzaagt.

  Geliked door 2 people

 8. tippelaar zegt:

  Mochten wij autochtonen dat ook maar. Maar nee daarvoor gelden wurgende bepalingen, opgelegd door gemeenten die slapende rijk worden van grondverkoop aan projectontwikkelaars, die via allerlei constructies de gemeentekas vullen (misschien ook de prive-zakken van de gemeentelijk verantwoordelijken ?)

  Geliked door 3 people

 9. tippelaar zegt:

  Nooit geweten dat een statushouder een hypotheek kan krijgen. Of geeft die gemeente dat ook al?

  Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Voor een zelfbouw woning uit golfplaten zal dat een microkrediet zijn waar Maxima sinds jaar en dag de boer mee op gaat. We hoeven niet meer naar de derde wereld, de derde wereld komt naar ons.

   Like

 10. Pingback: FOTOSHOPPER: Toussaintkade Leiden in 2020 . . . | E.J. Bron

 11. scheermes zegt:

  Als dit geen grapje is ,dan lijkt het mij het beste, dat de bewoners daar hun eigen graf maar vast beginnen te graven !! Slaap verdeRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!De r is uiteraard een automatisch machinegeweer !!

  Like

 12. Golden Girl zegt:

  ik las gisteren dat een asielzoeker met zijn vriendjes een meisje hebben verkracht ik dacht dat het Duitsland was, meneer van 19 jaar woonde alleen in een koophuis van een paar honderd duizend euro

  Like

 13. harry vd veen zegt:

  Nu maar hopen dat de woningen hun waarde houden, want als ze straks allemaal weer teruggaan naar hun eigen land ( het zijn toch vluchtelingen die hier tijdig een veilig onderkomen zoeken? ), moeten ze natuurlijk geen waardeverlies hebben.
  Maar dat ze de hypotheek allemaal kunnen financieren van het harde werken, daar verbaas ik mij wel over.

  Like

 14. Terex zegt:

  Het is te hopen dat de gemeente aan genoeg stro, bagger en stront kan komen om zo’n groot aantal huizen neer te zetten voor dat mislukte volk. Zal wel weer een fraai project worden wat uiteindelijk verandert in een nieuw getto.

  Like

 15. BertG. zegt:

  Een huisje bouwen, dat is toch zo gebeurt.
  Een paar golf plaatjes en een stukje zeil, klaar.
  En eventueel dicht smeren met koeien/ geiten stront tegen de regen en wind.
  Zo doen ze dat ook waar ze vandaan komen.

  Geliked door 1 persoon

 16. ReaGluurder zegt:

  Hoe zijn die statushouders (klaplopers) nog maar aan deze “status” gekomen en welk volk faciliteert dit allemaal??? ‘k Hoop dat die zgn. VERRIJKING voluit ontploft in de smoelen van dit volk!!

  Geliked door 1 persoon

 17. Pietersen zegt:

  Waanzin.
  Laat ze het gebouw maar afbreken en die zogenaamde vluchtelingen met de stenen terugsturen, dan kunnen zij in land van herkomst een huis bouwen.

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  Maar je kunt die gestuurde architecten, chirurgen en neurologen, toch niet het aandoen dat ze zelf de woningen moeten bouwen? ( links modus uit).

  Like

 19. Aegolius cs zegt:

  Hu….!

  Nog af te vragen op wiens kosten en na latere tijd:

  ‘Jungle’ camp in Calais destroyed

  Like

 20. Nachtkaarsje zegt:

  Misschien moeten we eens spitten wie er aan verdienen, dat zouden best eens de motors kunnen zijn van dat gelukzalige plan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s