TOEN DE NEDERLANDER NOG IN VREDE…

Screenshot_74

(Door: “Driek”)

Lang geleden, ver terug in de tijd, toen mevrouw Lotgering Hillebrand (1892 – 1984)  nog met bekakte stem een radiopraatje hield over voedzaam koken, meisjes op zomerdagen nog onbezorgd het zwembad bezochten en men in de tram opstond voor bejaarde lieden –  toen was het leven een stuk prettiger.

Welnu, spitse lezer van E,J, Bron, die tijd is voorbij. Voorgoed. We leven nu in een knokcultuur. Den argeloze Nederlander wordt in het zwembad in elkaar geramd door debiele allochtonen. Op straat kun je een paar muilperen verwachten, een vrachtwagen of een mes van een religieuze klootzak. Lezer, we worden geteisterd door een volk van terreur, moord en doodslag, verkrachting, doch den Haagse sportwethouder Baldewsingh (PvdA) vindt het allemaal overdreven.

Zo is het maar net, meneer Baldewsingh, het ligt aan ons, autochtonen, die altijd wat te zeiken hebben over die islamieten. Maar, pas op, meneer de wethouder, het moment nadert dat den burger van Nederland er genoeg van heeft. Van U. En van die verdomde islam. Het komt ons mijlen de strot uit. Straks delen wij de muilperen uit. Keihard. Het is maar dat U het weet. Want we hebben genoeg geïncasseerd van dat zwembadtuig, straatrovers, meisjes-spuwers en ander misselijkmakend ongerief. Trouwens, meneer Baldewsingh, wat doet U hier in Nederland? Als wethouder nog wel? Maar misschien maak ik het nog mee dat mensen als U het land worden uitgeknikkerd. Ik hoop het van ganscher harte.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Incidenten", "Integratie", "Verrijking", achterlijkheid, Allochtonen, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marokkanen, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, PvdA, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

44 reacties op TOEN DE NEDERLANDER NOG IN VREDE…

 1. Cathja zegt:

  Prachtig Driek!
  Mijn dag begint goed met het lezen van uw artikel.
  Ik wens u alle goeds toe.

  Like

 2. gerrit zegt:

  Driek, u bent een man naar mijn hart!

  Like

 3. Drs.P. zegt:

  Smerige Baldewsingh pvda-rat, oppleuren met dit vieze gezwel in de NL samenleving!!
  Hoe komt hij op die plek te zitten met zijn vette volgevreten rotkop?? Vriendjes politiek? Positieve discriminatie? Dit is ook de man die vond dat het stadhuis nog veul swarter moest worden!!
  En Driek, wat jeuken mijn handen om dit soort gore omhooggevallen ratten ons land uit te pleuren!!!!

  Geliked door 1 persoon

 4. elisah zegt:

  Ik ben blij dat ik niet in de Randstad woon, maar in Zuid-Limburg waar het nog redelijk ongerept is…

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Die Baldewsingh kan zichzelf wel allochtoon voelen of zo: In ieder geval een Indonesiër, wie weet moslim. Hoeft niet, kán wèl.
  En verder, ik merk het maar weer eens op: Tegen die goeie ouwe tijd kijkt iedereen toch nog steeds verschillend aan, Driek: Ik kreeg het, om eerlijk te zijn, alweer benauwd bij dat aangehaalde voorbeeld van jou van dat radio-praatje over voedzaam koken!
  Ik heb het al vaker gezegd:De mensen letten toen te veel op elkaar en dat moet ik nu eenmaal niet. In feite doen de moslims hetzelfde, al is dat dan in een extremere vorm, die gruwelijker kan uitpakken. Ik snap nog steeds niet zo goed, dat verschillenden hier nog steeds schijnen te vinden, dat de ene soort dwingelandij onontbeerlijk is om de andere buiten de deur te houden; dat zie ik nu eenmaal even anders.

  Like

  • BertG. zegt:

   Je hebt gelijk, die super truttige sociale controle tijd, die moet je inderdaad niet terug willen.
   Niet dat ik het zelf mee gemaakt heb, maar voldoende over gehoord.
   Lijkt mij geen fijne tijd om in te leven, waar iedereen op iedereen let en men ook desnoods andere wil corrigeren.

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Satnarainsing Baldewsingh is een Surinaamse Hindustaan. Geen Indonesiër, geen moslim. Wat mij betreft mag hij wel meedoen aan het horizonzwemmen.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Volgens mij kan je ook enkel hier naar terug verlangen wanneer je altijd zo braaf burgerlijk bent geweest als de pest.
   (mensen aan wie ik eigenlijk een gruwelijke hekel aan heb)

   Like

 6. Philippine zegt:

  Ik ben het helemaal eens met de reacties en bovenal met Driek.
  Zelfs gewoon even lekker zwemmen in een zwembad kan niet meer.
  In plaats van zich dood te schamen gaat mijnheer Baldewsingh dit allemaal goedpraten
  en sussen.

  Like

 7. boorzalf zegt:


  Weinig aan toe te voegen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Peacepipe zegt:

  Vroeger:

  “Toen was geluk heel gewoon…”

  Like

 9. Vergeef het hun want ze weten niet wat ze doen, sprak die jongen en hij had het over de toenmalige rooje rotzakken die ‘m ernstig ontvriend hadden. En hij vervolgde, dus ik geef jullie als tip mee dat je ze dan moet bijscholen of wegens enge ziekte onder de onderste stenen moet stoppen, definitief want een andere mogelijkheid is er voor een vredige samenleving niet.

  Like

 10. Thomasson zegt:

  Driek slaat spijkers met koppen. Het is waar dat wij leven nu in een knokcultuur. Nederland is beroofd van de Nederlanders. De autochtone Nederlander is gedegradeerd tot een tweederangsburger in zijn eigen land. De P-C Maffia die het land regeert, geeft moslims het recht autochtone Nederlanders op straat in elkaar te rammen. Een moslim mag autochtonen aan zijn mes rijgen en vrijuit komen. Als hij gepakt wordt, krijgt hij een zeer laag strafje; of hij krijgt helemaal geen straf. Meisjes en vrouwen mogen door moslims in het zwembad worden gemolesteerd en door kernfysici en apothekers uit Aleppo en de Afrikaanse jungles worden verkracht. Maar zijn wij er niet zelf schuldig aan? Geven wij niet vrijwillig de macht over ons eigen land en leven? Wie heeft ons belet, in de laatste verkiezingen, niet te stemmen op partijen die hun best doen Nederland met geïmporteerde islamitische en Afrikaanse VUIL te infecteren? Waarom hebben partijen die ONS VIJANDIG ZIJN zoveel stemmen gekregen? Wat konden wij van de politieke kartel verwachten: behalve EU en islam? Goed! Wij hebben de PvdA hard gestraft voor de jarenlange NSB-praktijken. Maar PvdA was niet de enige partij die Nederland omver wil werpen t.b.v. de voortschrijdende islamisering. Bijna alle politieke partijen ambiëren dezelfde doel.
  De reactie van wethouder Baldewsingh is typerend voor een wegkwijnende en langzaam degenererende stad, die allang geen Nederlandse stad meer is. Hij moet rekening houden met zijn moslim matties; anders is het met hem gedaan. En zo ook met zijn status als wethouder, zijn hoge salaris en alle extraatjes.

  Maar ik heb voor u, Driek, ook goed nieuws. Niet heel Nederland kwijnt weg. Nog niet. Aan de grens te noorden van Zwolle is een andere Nederland. NEDERLAND VAN DE NEDERLANDERS. Waar de bevolking is voor 85 tot 90% autochtoon en waar de mensen met elkaar op normale manier omgaan. Waar kinderen de mogelijkheid hebben zichzelf in alle rust te ontwikkelen en hun talenten te ontplooien. De kinderen in het noorden van Nederland hoven niet naar school te gaan en al hun energie te verspillen om islamitische en Afrikaanse negers agressie te overleven. De tyfus van Allah heeft daar nog geen macht- nog niet!!. Onze regering doet haar uiterste best ook dit stuk Nederland met de islamitische Yestinia Pestis en Afrikaanse Cholera te infecteren.
  Wij moeten maar hopen dat de goede mensen uit het noorden op tijd dit plan zouden ontwaren en tegen strijden. Strijden konden ze in het verleden. De vele monumenten voor verzetsstrijders getuigen van moed en wilskracht in barre tijden.

  Geliked door 5 people

  • Tistochwat zegt:

   @ Thomasson 21 april 2017 om 09:41

   U zegt: “De kinderen in het noorden van Nederland hoven niet naar school te gaan en al hun energie te verspillen om islamitische en Afrikaanse negers agressie te overleven. De tyfus van Allah heeft daar nog geen macht- nog niet!!.”

   Inderdaad nog niet. Maar ook hier rukt de hoofddoek op. Ik kan nergens meer boodschappen doen, of ik kom minstens één van die kopvodden tegen. Mijn dag is dan meteen verpest omdat ik niet tegen die achterlijkheid kan. En nu, met dat gezeur over ‘koningsdag’, wordt het alleen nog maar erger met mijn gemoedstoestand. Het klootjesvolk kijkt alweer reikhalzend uit naar deze ‘feestdag’, die de sukkels moeten bekostigen van hun eigen belastinggeld. Maar dat snappen ze niet eens.

   Geliked door 2 people

  • ReaGluurder zegt:

   Moet u helaas ook teleurstellen; familie woont in een buitenwijk van Groningen en heeft het gevoel in een BANLIEUE te wonen. Groningen is ook op weg naar 50% allochtoon. Kijk eens rond in Assen, Hoogezand, Delfzijl, Veendam, Leeuwarden etc etc. En dan is er ook nog het AZC-dorp Ter Apel. Noord-Nederland is volop aan het verkleuren!! ’t Is maar dat u het weet!!

   Geliked door 1 persoon

   • Taljaard zegt:

    @ReaGluurder
    Verkleuren is het probleem niet.
    Islamiseren echter wel.

    Geliked door 1 persoon

   • Thomasson zegt:

    @Tistochwat en Rea Gluurder. Ik las eens een boek over het leven van de ziener Nostradamus, De gelijkenis tussen het uitbreken van Pestepidemieën in de 16de eeuw en de verspreiding van de Islam in Europa anno nu, is verbazing wekkend. Het enige verschil ligt aan het gastdier die de ziektekimmen met zich meedraagt. In de 16de eeuw waren dat zwarte ratten en in onze tijd zijn dat Politiek-Correcte RATTEN die de ziekte over heel Europa met dwang verspreiden. Ook de uitkomst is bijna identiek. In de 16de eeuw waren hele steden en dorpen verlaten. De bewoners die niet door de ziekte doodgingen, vluchten weg. In onze tijd gebeurt bijna hetzelfde. Overal waar de Islamis-Pestis de kop steekt, wordt een pesthuis. Daar kunnen andere niet meer leven. De autochtone bevolking moet op den duur wegvluchten. In de 16de eeuw vielen slachtoffers in alle lagen van de bevolking. Het maakte niets uit of ze arm of rijk waren. In onze tijd zal de Islamis-Pestis op den duur als een boemerang terugslaan. Iedereen dat niet rijk genoeg is op tijd te vluchten, zal ten prooi vallen. Bij “iedereen” zullen heus wel ook Politiek-Correcte ratten zitten.

    Like

 11. zoishet zegt:

  Deze PvdA wethouder is een van de vele mensen uit de Haags-Hindoestaanse gemeenschap die in de politiek is gegaan en beslist geen domme man.
  Weliswaar is zijn politiek keuze om zich bij de PvdA aan te sluiten niet mijn keuze.

  Rest de vraag hoe zo’n man met al zijn kennis de olifant niet in de kamer ziet staan.
  Ik zou hem adviseren eens sterkere brilglazen te nemen.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Rabin_Baldewsingh

  Like

  • Harry zegt:

   De gek is wel heel erg politiek-correct .
   En dat is het grootste tuig , dat zijn de huidige NSB-ers .
   Het idiote is dat velen met een tintje zich meteen bij de zwarten rekenen .
   Voor Indonesiërs en Chinezen is dat echt niet nodig .
   Daar hebben we toch nooit last van ?
   Maar dan deze Hindoestaan die zich achter de verkeerden schaart : repatriëren , svp .

   Geliked door 1 persoon

 12. Driek je roept warme herinneringen bij mij op, dank je wel.

  Geliked door 1 persoon

 13. Fred zegt:

  Helaas.
  Wen er maar aan.
  Want het wordt nog veel erger.
  En de reden is dat wij, het volk, het wel goed vinden.
  Tot het echt te laat is.

  Geliked door 1 persoon

 14. Beschouwer zegt:

  Baldewsingh is een gore lage linkse psychopaat. Laat zo’n type maar lekker oprotten naar een of ander strontland. De allochtonen en hun agressieve manieren hebben Nederland verpest. Klaar uit.

  Geliked door 2 people

 15. Tom Hendrix zegt:

  Met U eens, meneer Driek. Het is echter helaas zo, dat den Nederlander, te weten den kiezer, voor het grootste deel SCHULD heeft, of in ieder geval MEDESCHULDIG is, aan het feit dat het volkomen verkeerd gaat in Nederland. Het stomme stemvee, heeft sloper Rutte (VVD) weer het heft in handen gegeven. En er is helaas ook gefraudeerd met het tellen der stemmen. We zullen dus weer meer islam, meer massa-immigratie, en meer verarming van onze eigen bevolking krijgen.

  Geliked door 3 people

  • abouneenee zegt:

   Als de volgende Franse president er zit, waarbij Marine wel erg veel kans maakt nu ze door is naar de tweede ronde, gaat Europa wat beleven. 🙂 Ook lam-lullen als Rutte zullen dan juist ontmaskerd worden door hun streven het braafste jongetje uit de klas te zijn ten koste van het autochtone, maar ook het allochtone, Nederlandse volk. En inderdaad, mocht Le Pen het niet worden dan zullen mensen die het zich kunnen veroorloven zich wellicht begeven naar minder geïslamiseerd gebied, waarbij dan dus een nieuwe elite ontstaat. Zwitserland is uitgerekend een land waar de randvoorwaarden voor iedereen dusdanig restrictief zijn opgesteld dat iedere Zwitser gelijke kansen heeft, maar waar op gelukzoekers geen, althans effectiever dan in de EU (lees: met name NL en DE), aanzuigende werking is.

   Mensen die het geld hebben om naar Zwitserland te gaan worden daar met open armen ontvangen, zolang ze slechts willen rentenieren. Tijdelijke werkvergunningen worden verdeeld en daar zit een quotum op, maar Zwitsers hebben liever Nederlanders dan andere immigranten. Je moet jezelf kunnen kunnen onderhouden, zonder aanspraak te maken op het Zwitserse zorgstelsel, gedurende je legale verblijf in Zwitserland, een verblijfsvergunning B (5 jaar) zal dus neerkomen op een vrij besteedbaar vermogen van ongeveer CHF 200.000. Daarna kun je in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning C (10 jaar) en na 12 jaar legaal in Zwitserland te hebben gewoond, compleet te zijn geassimileerd en geen gebruik gemaakt te hebben van gesubsidieerde sociale voorzieningen, kan je in aanmerking komen voor de Zwitserse nationaliteit, als er in ieder geval geen vooruitzicht bestaat op afhankelijkheid van sociale voorzieningen, maar die kan weer ontnomen worden als blijkt dat je een gevaar bent voor de nationale veiligheid.

   min.ch/

   Like

 16. abouneenee zegt:

  In Zwitserland, waar de producten en diensten ongeveer de helft duurder zijn als het niet meer is en het land minder toegankelijk is dan Nederland door de bergen, heeft men op natuurlijke wijze de armoedzaaiers uit het Rifgebergte ervan weerhouden zich aldaar te vestigen. De inkomens liggen daar dan ook bijna 2 keer zo hoog als in Hollandistan. Daar weet men niet hoe gauw ze plaats voor ouderen vrij moeten maken in de trein… Vakantie in Zwitserland is als een ijkpunt voor hoe het hoort te zijn. In Nederland wil men koste wat het kost discriminatie mijden, wat op zich zou kunnen zonder grenzeloze instroom van vreemde culturen, en het land vooral openstellen voor iedereen die een deel welvaart willen roven of hun eigen cultuur hier willen voortzetten. Die buitenlandse invloed heeft al met al een dramatische uitwerking op onze verzorgingsstaat. De rust waarmee mensen kunnen leven staat in Nederland onder enorme druk, terwijl een Rutte wel beter weet en zich zeker niet begeeft in de Schilderswijk, althans niet zonder een eigen legertje agenten om hem heen. Datzelfde legertje agenten hebben niet-islamitische burgers ook nodig en die noodzaak wordt steeds groter omdat de overheid de instroom van dezelfde mensen die het leven in de Schilderswijk onmogelijk maken maar blijft voortzetten. Misschien belangrijker is het nog dat moslima’s gezien worden als mobiele broedkamers! Rutte die zit op paleizen en in Brussel, rondgereden in een gepantserde BMW 7-serie protection. Mensen zoals Rutte gaan meestal na hun periode als bestuurder niet terug naar de kamer omdat zij dan het beschermde leven niet meer kunnen ervaren waar iedere burger recht op behoort te hebben. Als Rutte teruggaat naar een ‘normaal’ leven zal hij zich vestigen als bestuurder van een grote onderneming, niet omdat hij daar iets van begrijpt, maar omdat mensen als Rutte makkelijk te besturen zijn, aandeelhouders daarvan smullen en Rutte dan alsnog een beveiligd leven kan leven, desnoods met private beveiligers. Een BMW-protection kan ook worden aangekocht zoals Sonja Holleeder ook heeft gedaan.

  Ik snap niet dat mensen als Rutte niet willen doen wat nodig is om voor zichzelf na de politiek en zonder kostbare maatregelen ook nog een ontspannen leven te kunnen leiden.

  Geliked door 2 people

  • Tom Hendrix zegt:

   @abouneenee: 11.09. uur. Rutte is een NARCIST pur sang! Rutte (VVD) is er enkel voor Rutte!

   Like

  • ReaGluurder zegt:

   Moslims in Swiss; Tegen de 6%, merendeel uit vm. Yoegoslavie. Dit is toch een ander slag volk dan uit …. Hebben wij ook minder soros mee!! ‘Ze’ zijn er dus wel!!

   Like

   • abouneenee zegt:

    De enige keer dat ik het woord ‘ze’, zoals u mij citeert, heb gebruikt in mijn reactie was om te verwijzen naar Zwitsers die opstonden voor ouderen, die zijn er inderdaad meer dan in Nederland. Er zijn procentueel gezien in Zwitserland nu nog meer moslims dan in Nederland, echter is de Zwitserse PVV (SVP) daar al een tijdje de grootste partij en samen met directe referenda (4 momenten per jaar) weet de Zwitserse oemma dat ze niemand tot last moeten zijn, althans wordt dit niet getolereerd. Geneutraliseerde allochtonen kunnen ook altijd de Zwitserse nationaliteit ontnomen worden als zij een gevaar (gaan) vormen voor de nationale veiligheid. Nederland denkt/hoopt dat het allemaal wel los zal lopen met teruggekeerde Syriëgangers, bang om uitgemaakt te worden voor racist en beschuldigd te worden van discriminatie..

    Geliked door 1 persoon

 17. Japio zegt:

  “Toen was geluk heel gewoon” om maar eens een titel van een tv programma aan te halen. http://www.film1.nl/images/portrait/original/103200.jpg

  Like

 18. Japio zegt:

  Ik weet niet of Baldewsingh dochters heeft, zo ja dan kan hij ze met een gerust hart naar het zwembad Zuiderpark sturen. Zeker als ze op hun vader lijken dan is er geen vuiltje aan de lucht.

  Like

 19. Williaam zegt:

  de PvdA is niet voor niets ten onder gegaan

  Like

 20. Irma Vlasblom zegt:

  Het AD komt net met het volgende artikel

  Het is weer de schuld van de grote `witte`boze man of vrouw

  http://www.ad.nl/den-haag/speciale-site-voor-aangifte-tegen-racistische-ambtenaren-zuiderparkbad~ab2b44f5/

  Like

 21. trebor2110 zegt:

  Lang geleden, ver terug in de tijd, toen mevrouw Lotgering Hillebrand (1892 – 1984)  nog met bekakte stem een radiopraatje hield over voedzaam koken, meisjes op zomerdagen nog onbezorgd het zwembad bezochten

  Lang geleden toen zwommen de meisjes en jongens nog apart .

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   EXACT! Hè hè, hoor je het óók eens van een ander!
   Ik begrijp al die nostalgie niet: Iedereen kan toch onderhand weten, dat je in de goeie ouwe tijd zo ongeveer dóód gecontroleerd werd! Wie wil dat nu nog?!
   Zelf ben ik onder meer tegen de islam, omdat ik dat voor geen prijs meer terug wil, in geen enkele vorm!

   Geliked door 1 persoon

   • abouneenee zegt:

    Sociale controle, zoals dat nog steeds in afgezwakte vorm voorkomt in bijvoorbeeld Urk, kan zeker worden gezien als beklemmend afhankelijk van het onderwerp waarover controle wordt uitgeoefend. Mensen moeten mij niet gaan uitleggen wat ik op zondag wel en niet mag doen, zoals de dominee dat vroeger deed, maar zoals het nu gaat, zonder sociale controle en zoals we overal ter wereld zien gebeuren, komt de mutawalli (islamitische zedenpolitie) mij straks aan m’n haren naar het vrijdaggebed sleuren en worden vrouwen zonder volledige bedekking of met make-up resoluut naar huis gestuurd om zich onmiddellijk te bedekken en/of te wassen.

    Hebben we geen controle, dan stevenen we af op onwenselijke omstandigheden waarin de islam de kans krijgt zich te ontplooien zoals de islam dat voorschrijft: beetje bij beetje niet-sharia-landen converteren naar sharia-landen. Vrijheid komt dus met de prijs van permanente waakzaamheid.

    We moeten zeker vooruit, maar daarbij mogen mensen die blijk geven van het onvermogen in de Nederlandse samenleving te assimileren (zich aan te passen) best in een beginstadium daarop worden gewezen en niet door een maatschappelijk werkster omdat men die te gemakkelijk negeren kan als de samenleving het wangedrag tolereert. Dat zou zonde van het gemeenschapsgeld zijn.

    Eigenlijk zouden wij onze eigen zedenpolitie moeten hebben die alle niet-westerse uitingsvormen kan bestraffen, BOA’s dus. Omdat Israel westers is mogen alle davidssterren bijvoorbeeld wel als symbool. Op het moment dat westerlingen evenveel vrijheden hebben in islamitische landen als islamieten momenteel hebben in westerse landen, zonder uitzondering, dan mogen niet-westerse uitingsvormen ook toegestaan worden in het westen. Als een islamiet een beloning krijgt zonder er iets voor te doen, zal hij de westerling alles laten doen en zal de islamiet ook geen gelijkwaardig onderdeel van de samenleving vormen. Als de moslims in één ding goed zijn is het wel het behouden van identiteit, zij halen dus ook geen vreemde culturen naar binnen. Het westen wil af van de eigen identiteit en is daarmee tegen diversiteit door de islam, een cultuur zonder tolerante voor andere culturen, naar binnen te halen. Islamieten zijn funest voor de identiteit van hun gastland, daarmee heb ik geen totaaloordeel over de mensen als persoon, maar enkel over de gevolgen die de import van dergelijke mensen met zich meebrengt. Dat is een constatering.

    Beter zou het zijn als de islam een totaalverbod kreeg in Nederland, sinds de Europese Unie meer invloed heeft dan nodig is voor economische samenwerking zie ik helaas die voortrekkersrol van Nederland niet meer terug. Het kan ook geen toeval zijn of de tegenvallende prestaties in de voetballerij hangen daarmee samen. De hele Nederlandse maatschappij gaat evenredig naar z’n grootje met de opkomst van het multiculturalisme dat het afschaffen van de Nederlandse cultuur betekend.

    Like

 22. Aegolius cs zegt:

  Alleen een “zieke” badmeester kan en alleen gehandeld hebbend, zijn politieke kwelgeest monddood maken. In ieder geval was het politiebureau, juist om de hoek dat het staatsrechtelijk “klaverjasje” zich niet lieten ontnemen/verstoren.

  Like

 23. Thom zegt:

  Het was vroeger dan wel veiliger en gezelliger, maar of het leven voor iedereen wel zo prettig was is nog maar de vraag. Er was een enorm standsverschil. Als je ouders je naar “de top” wilden brengen en je kon op één of andere manier daar niet aan voldoen, dan was je het zwarte schaap. Dan werd je leven dermate onprettig dat je je bestaan vervloekte. Er waren dan wel allemaal blanke Nederlanders, maar met een deel ervan kon je toch je lol ook wel op. Ik begrijp het nostalgische gevoel wel, dat het nu zo gevoeld wordt als de goede oude tijd, maar als ik terugdenk wat ik gezien en meegemaakt heb dan zeg: “Geef mijn portie maar aan Fikkie, maar die zal er geen brood van lusten”.

  Geliked door 1 persoon

  • Driek zegt:

   Thom zegt: maar als ik terugdenk wat ik gezien en meegemaakt heb dan zeg: “Geef mijn portie maar aan Fikkie, maar die zal er geen brood van lusten”.

   Nee, beste Thom, het was geen betere tijd, maar je kon ’s nachts alleen over straat zonder dat je in elkaar wordt getrapt of beroofd. Je struikelde niet over de hoofddoeken. Mannen in djellaba zag je niet, de islam was onbekend. De daagse wereld was toen niet vijandig, je hoefde nergens bang voor te zijn. Maar ik ga zeker niet de tijd van vroeger verheerlijken, er was toen een hoop armoe, doch dat is er nu ook, ik denk nog wel meer. We zijn er alleen maar heel erg op achteruit gegaan. Ik leef in een ordeloos land waarin geweld de overhand heeft. Ik vind dat zeer kwalijk. Onze regeringsleiders zijn daar verantwoordelijk voor, die hebben die klerezooi veroorzaakt.

   Geliked door 2 people

   • Cathja zegt:

    @ Driek op 21/4 om 22:42

    Beste Driek, ik ben het helemaal eens met uw antwoord aan @ Thom!
    U heeft gelijk als u zegt dat niet alles beter was in die tijd, maar zoals we er nú voorstaan…..? De ene dreiging volgt de andere op.

    Mensen die het altijd maar hebben over ‘spruitjeslucht’ (even terzijde: wat is er mis met spruitjes?) hebben het kennelijk erg beroerd gehad in de jaren ’50 – ’60.
    Ik ben een Noord-Hollandse, en geboren in 1953. We hadden een hele warme familieband, zónder de hier opgemerkte ‘controle’! Onze familie deelde lief en leed, stond klaar als dat nodig was, en dat zijn zaken waar ik alleen maar met een goed gevoel aan terug denk..
    En inderdaad, we konden zonder angst ’s avonds over straat. Vreemdelingen zag je sporadisch. Wat een verschil met nu! Er kan wel eens een tijd komen (en ik hoop niet dat ik dat ga beleven) dat je moet zoeken naar een échte Nederlander.

    Kortom, ik verheerlijk ‘vroeger’ niet, maar denk wel met hele warme gevoelens aan mijn jeugd terug!

    Like

 24. Thomasson zegt:

  In de late jaren ’90 waren ouders in Den Haag die hun kinderen naar een VBO-school (vroegere LTS) in Westland wilden sturen. Ze wilden beslist niet dat hun kind in een school zal zitten, waar openlijk met drugs werd gehandeld en waar medeleerlingen messen droegen. De toestand op de Haagse scholen was toen al alarmerend. Hoe multicultureler de school was, des te gevaarlijker. Helaas, kregen de ouders van deze kinderen een negatief antwoord. De directies van de Westlandse VBO-scholen wouden geen Haagse kinderen op hun school accepteren. Ze zeiden dat de scholen zijn bedoeld voor Westlandse kinderen en niet voor Haagse kinderen. Natuurlijk, hadden ze van de toestanden in Den Haag gehoord. De elitaire PC Gutmenschen hadden geen spat medelijden met de ouders die hun kinderen wilden beschermen. De vraag die wij hier mogen stellen is: als de Westlanders recht hadden kinderen uit Den Haag te weigeren, waarom hebben mensen in Delfzijl, Veendam, Leeuwarden, Assen enz. niet het recht hun eigen gemeente van vijandige elementen te beschermen? Waarom moeten ze verkrachtende Afrikaanse negers en rovende Noord Afrikanen en terroristische apothekers uit Aleppo in hun midden hebben? Zeker als het om gaat over de alleenstaande, jonge, gespierde en goed getrainde ISIS-jihadisten die hierheen zijn gestuurd om in de toekomstige jihad-oorlog te vechten? De regering en de overheid zouden op deze vraag geen antwoord geven. Net zo goed dat ze geen antwoord gaven aan de wanhopige VBO-leerlingen in de jaren ’90.
  De mensen moeten zelf een manier vinden om tegen deze misstand te strijden. Het alle beste manier is : het tonen van OPENLIJKE VIJANDIGHEID tegenover ongewenste gasten die niemand heeft uitgenodigd en niemand nodig heeft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s