40% van de Spaanse kinderen leeft in armoede

Screenshot_120

Dankzij de euro: nu ook in Spanje om zich heen grijpende kinderarmoede.

(Door: Tyler Durden – Vertaling: E.J. Bron)

Ondanks een “stijgende aandelenmarkt” en de “gestabiliseerde rentes op leningen” (kuch: Draghi) bericht EurActiv nu dat het aantal kinderen dat in Spanje onder de armoedegrens leeft tussen 2008 en 2014 met 9% is toegenomen en inmiddels bijna 40% bedraagt.

Inselpresse

Spanje heeft na Roemenië en Griekenland de op twee na grootste kinderarmoede in de EU. EurActiv Spanje bericht hierover:

Terwijl de kinderarmoede over het algemeen duidelijk toenam, vond de sterkste stijging (56%) plaats in huishoudingen met vier personen (twee volwassenen, twee kinderen), die van minder dan € 700,- in de maand of € 8.400,- per jaar leven.

In Spanje bestaat na Letland en Cyprus ook de op twee na grootste ongelijkheid in de EU op het gebied van de sociale bescherming voor kinderen in vergelijking met die voor mensen boven de 65 jaar. Tijdens de crisis waren Spanje´s oudste burgers veel beter beschermd dan de jongste.

Unicef wijst erop dat de investeringen in de sociale bescherming van gezinnen volgens het Spaanse Bureau voor de Statistiek tussen 2009 en 2015 met € 11,5 miljard daalden. Volgens het rapport is de kinderarmoede in de meeste ontwikkelde landen tussen 2008 en 2014 toegenomen en steeg alleen al in de Europese landen met twee derde deel.

Maar het belangrijkst is: zolang de aandelen stijgen en de rentes laag blijven, is Europa “gered”.

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
www.zerohedge.com
Door: Tyler Durden

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Brussel, Elite, establishment, Europa, EUSSR, Globalisering, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, landverraad, New World Order, nieuw fascisme, Overheid, politici, Rotzakken, Spanje, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op 40% van de Spaanse kinderen leeft in armoede

 1. Sabeltant zegt:

  Als we Rutte met zijn Groen Linkse kabinet door laten gaan staat Nederland vol zonnepanelen en Windmolens en zal ons land ook terug gaan naar de Middeleeuwen.
  Die 40% is bij ons makkelijk haalbaar als we die globalisten plannen van die nep Marokkaan door laten gaan.

  Vijf keer meer betalen voor groene stroom op momenten van de dag dat je het niet nodig hebt.
  Reizen zal door belasting onbetaalbaar worden.
  Werken loont alleen nog voor Buitenlanders die HIER geen belasting hoeven te betalen.
  We zullen die 40% snel halen.
  Voordeel is dat we met z’n allen mooi groen bezig zijn en de hele dag niets te doen zullen hebben.

  Europa is één groot nivelleringsfeest.

  Iedereen arm behalve de rijken.

  Geliked door 4 people

  • tinekevanschagen zegt:

   Nou Sabeltant,, niet om het een of ander.dit is ook allang in Nederland een feit!
   Daarvoor hoef ik niet op Groenlinks te wachten!
   Ik zit al jaren te vernikkelen van de kou. om mijn gasrekening zo laag mogelijk te houden.
   Omdat ik anders niet uitkom met mijn andere lasten.
   Voel ik mij slachtoffer? nee,het is een kwestie van prioriteiten om niet in de betaalproblemen te komen.
   Een vest en sjaal doen wonderen,maar schandalig is het allemaal wel.
   En dit is niet Spanje,maar Nederland!

   Geliked door 5 people

   • A.J. de Koning zegt:

    Nou Tineke, je zegt: “het is een kwestie van prioriteiten” en “een vest en sjaal doen wonderen” je neemt het nogal laconiek op maar dat zal met Groen Links alleen maar erger worden, daarmee wil ik niet zeggen dat ik Mark Rutte in bescherming neem want dat is de aanstichter van een hoop ellende en voor hem telt alleen dat hij weer minister-president wordt en daarvoor zou hij zelf zijn eigen moeder verkopen want een baan in de EU komt met dit gedrag dichterbij.

    Geliked door 1 persoon

  • Saskia Dubbeldam zegt:

   Ik ben erg blij met mijn zonnepanelen. Ze wekken nu al drie jaar al mijn stroom op en over nog eens drie jaar heb ik ze terug verdiend. Dus ik zie het probleem niet zo en alles wat helpt om uiteindelijk minder afhankelijk van olie te worden lijkt mij zeer wenselijk.

   Like

 2. anna zegt:

  Op de eilanden, buiten het toerisme, en het binnenland is de toestand nog veel erger …

  Like

 3. …Voordeel is dat we met z’n allen mooi groen bezig zijn en de hele dag niets te doen zullen hebben…en dan gelukkig in dat mooie socialistische paradijs zullen wonen dat al die tijd aan den einder had liggen lonken terwijl we ook nog eens mooi slank zijn geworden door al dat lekkere gras dat we tussen de stoeptegels uit moeten wriemelen om wat te vreten te hebben.

  Geliked door 1 persoon

 4. Erik zegt:

  Het is om je kapot te schamen, zolang de graaiers graaien gaan de arme naar de haaien.

  Like

 5. de algehele verarming is veroorzaakt door de exhorbitante immigratiekosten; deze kosten gaan af van het jaarbudget voor onderwijs, verpleeghuis en armoedebestrijding

  Geliked door 4 people

  • elisah zegt:

   Is dat echt zo? Zo maak je de eigen bevolking kapot en een hele generatie kinderen gaat naar de kloten. Als het op deze manier door gaat, krijgen we ook vluchtelingen uit zuid-Europa.

   Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Maar beste mensen; dat is nu een van die ZEGENINGEN van de rode fascistische EUSSR! Dat smerig zooitje te Brussel; doet niet anders dan vreten en zuipen, en het Europese volk, kan ondertussen de vinketering krijgen van deze vuile smerige landverraders; in dat ROVERSHOL te Brussel! Maar we laten het ook toe; door te blijven stemmen op de partijen; die dit mogelijk maken: VVD,CDA,D66,PvdA,CU,GL,PvdD,50+.

  Like

 7. Jules Vismale zegt:

  Spanje begint, als ik dit verhaal over de stijgende honger en armoede onder de Spaanse kinderen mag geloven, precies op Italië en Griekenland te lijken en ik ga ervan uit dat dit ook aan die akelige euro ligt. Recent geleden wilden de meeste inwoners van Barcelona toch zo graag vluchtelingen en moslims welkom heten en zaten ze, net als dat agressieve linkse tuig in Keulen, te toeteren dat ze zo verdraagzaam en tolerant zijn maar met hun eigen volk is dat ver te zoeken! Niettemin hoop ik bijna dat een groot aantal van die linkse gasten zelf een een keertje straatarm worden door hun geadopteerde “pleegkinderen” uit Afrika en het Midden-Oosten omdat ze namelijk, gelijk aan de Stalinistische dictator Nikita Chroesjtsjov (1894-1971), totaal niet weten wie nou hun ware vijanden zijn of hun ware vrienden.
  Chroesjtsjov is namelijk hierdoor ten onder gegaan daar hij in Rusland juist zijn vijanden had overbetutteld en zijn vrienden verstootte door mais boven graan te verkiezen, iets wat de eveneens, Stalinistische dictator Nicolae Ceaușescu (1918-1989) uit Roemenië deed. Die kerel leefde als een rasechte grootkapitalist, hij bezat marmeren badkuipen met gouden kranen in zijn immense paleis in Boekarest, voorraadkamers vol eten, hij joeg graag op geïmporteerde grizzlyberen uit de VS, voerde een soort systeem van kolchozen (collectieve staatsboerderijen) in waardoor de bevolking een levensstijl kreeg teruggeworpen uit de oertijd en tiranniseerde de Roemenen zodat zij in 1989 tegen hem in opstand kwamen en voor het vuurpeloton zette met zijn even verderfelijke vrouw Elena Ceaușescu – Petrescu (1916-1989), een rasechte Jezabel, Messalina, Agrippina, Catharina de’ Medici of Cleopatra!

  Geliked door 1 persoon

  • Hopelijk komt er gauw een soortgelijk verhaaltje zoals over die Ceaușescu’s waarin dan de namen zijn vervangen door een gigantische groep bekenden uit de huidige tijd. Maar liever nog hoor en lees ik verhaaltjes over spietzen die volgestoken met onze huidige Jezabellen, Messalinas (m/v/x) en Nero’s langs de A73 en A27 staan opgesteld, aan beide zijden en dat ze daar eeuwig aan mogen hangen te wriemelen. Dat vind ik leuke verhaaltjes. En dat ’t dan ook nog echt gebeurd is.

   Like

 8. koddebeier zegt:

  Met “dank” aan de Europese Unie !

  Like

 9. Dat zal wel in heel Europa het geval zijn. De gelukzoekers krijgen het beste van het beste. En de rest van de bevolking krijgt het bestaan van het volk in een 3 de wereldland op de rijken na.

  Like

 10. Japio zegt:

  Zo goed werkt het Europese gedrocht, alleen maar meer armoede.

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  Het is al te laat voor mij om op dit bericht te reageren, dat doe ik morgen dus.

  Like

 12. Guardiacivil zegt:

  Ok…. vandaag op het nieuws kwam even een getal voorbij mbt huisuitzetting, afsluiten van licht en gas (al mag dat niet meer), maar in sommige delen gebeurt het nog steeds.
  22 % van de gezinnen die in armoede leven hebben niet meer dan 8000 euro per jaar te besteden.
  Gemiddelde huur in Spanje is 350 voor een Piso, kamertje met slaapkamer en klein keukentje, hier leven gezinnen soms met 4 personen in.
  Vorig jaar gingen er van die Piso´s nog al eens in vlammen op en brandde totaal uit met alle gevolgen. Als deze Piso´s zich in flats/blokken bevinden op drie of zeven hoog, dan kon het ook gebeuren dat ernaast en erboven appartementen ook in vlammen opgingen.
  Om in de winter warm te blijven werd er nog wel eens een vuurtje gestookt in een klein potkacheltje. Of als er nog electriciteit was dan kreeg een klein straalkacheltje een overbelasting of stond te dicht bij het bed en dan ging het ook fout.
  Er worden nog steeds mensen en complete gezinnen op straat gezet als er al maanden niets meer betaald kan worden en de schulden lopen op.
  Voedselbanken zijn er talrijk in Spanje en de kinderen komen eerst aan beurt om dagelijks hun noodzakelijke voeding te krijgen.
  Maar nu het ergste:
  Premier Rajoy van de PP heeft op alles sterk bezuinigd, dit figuur is er een gelijk aan Rutte. Liegt, doet alsof zijn neus bloed, weet van niets en…………deze week zijn een aantal Prominenten van de Partido Popular (PP) opgepakt ivm een grote fraude en witwassen van miljoenen.
  Alweer krijgt de PP ervan langs (lees gelijk als de VVD), en alweer zijn dus partij-leden direct betrokken bij grote witwaspraktijken en fraude. Direct zijn er overal huiszoeking gedaan en arrestaties verricht. Het Gerecht treed steeds vaker direct op met arresteren en voor geleiden.
  Alles wordt overhoop gehaald door de Guaria Civil en dozen vol documenten, PC, laptops, mobiels worden veilig gesteld. Bij deze laatste operatie waren ze iets te laat omdat betrokken ingewijde anderen hadden getipt over de geplande invallen en kon er nog nodige bewijzen vernietigd worden.
  Maar nu is het Gerecht een andere weg ingeslagen vanwege druk van andere partijen en de oppositie en worden er steeds meer lieden opgepakt en belanden meteen in de cel of komen tijdelijk vrij met borgsommen van meer als 100.000 eur.
  Spanje wordt eindelijk strenger in zijn bestrijding van corruptie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s