De anti-islam verordening van Ásotthalom werd ongrondwettig verklaard

Screenshot_115

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Hongaarse constitutioneel gerechtshof vond meerdere punten in de gemeentelijke verordening van Ásotthalom, die het maatschappelijk samenleven regelt, ongrondwettig en hief haar daarom weer op.   

In de desbetreffende paragrafen wordt de werkzaamheid van de muezzin op openbare plaatsen verboden, evenals het dragen van de boerka en de chador. Bovendien werd ook het propagandawerk voor gelijkgeslachtelijke partnerschappen en huwelijken verboden.

Het  constitutioneel gerechtshof publiceerde op zijn website de buitengewone beslissing, die in opdracht van de ombudsman werd genomen. Het belangrijkste argument is dat een zelfbestuur geen verordening kan uitvaardigen wat betreft fundamentele rechten. Want in de Hongaarse grondwet staat dat alleen door middel van wetten fundamentele rechten en plichten geregeld kunnen worden.

Op grond van de betekenis van het voornemen werden de onderzochte punten van de gemeentelijke verordening van de gemeente Ásotthalom met terugwerkende kracht ongeldig verklaard.

Toroczkai houdt vast aan de regeling

Na de beslissing van het constitutioneel gerechtshof hebben we een bezoek gebracht aan burgemeester László Toroczkai van de gemeente Ásotthalom. Volgens hem heeft hij tot nu toe geen officiële mededeling van de autoriteiten ontvangen dat er sprake is van een vonnis, want hij heeft zijn informatie alleen maar uit de media.

Hij is er van overtuigd dat het ook hier weer om een politieke beslissing gaat. Toroczkai blijft op zijn standpunt staan, want hij weet zeker dat de tijd en de geschiedenis de tegenstanders uit de droom helpen. Hij noemt de verordening van Ásotthalom een waarschuwing, want ze toont aan dat de regering niet handelt, geen wetten ter bescherming van Hongarije uitvaardigt, noch tegen het westerse liberalisme noch tegen de uit het zuiden en oosten komende islamisering.

Op de vraag of Toroczkai van plan is de inhoud van de nu opgeheven verordening opnieuw te verankeren in een andere vorm of op een ander niveau, antwoordde hij indringend. Hij zal per se een juridische oplossing vinden en deze punten opnieuw in de gemeenteraad inbrengen om Ásotthalom tegen deze immense bedreiging te blijven beschermen.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Bron oorspronkelijk artikel:
http://alfahir.hu

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, establishment, Eurabië, gezond realisme, Hongarije, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Nationalisme, Overheid, Pacifisme, Patriottisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op De anti-islam verordening van Ásotthalom werd ongrondwettig verklaard

 1. Hendrik zegt:

  deze regels van Asotthalom moeten in heel europa ingevoerd worden!

  Geliked door 4 people

 2. Als dat nou eens waar was, maar dat zal alleen maar een droom voor ons blijven ben ik bang voor.

  Like

 3. Flo zegt:

  Wanneer staat er hier zo een burgemeester op.
  Ijdele hoop….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s