PVV-leider Geert Wilders wordt sinds de moord op Theo van Gogh zwaar beveiligd

Screenshot_97

(Door: Lise Witteman)

’Kom ik ooit van dodenlijst af?’

Het is een triest jubileum dat PVV-leider Geert Wilders deze maand viert. 12,5 jaar wordt hij nu zwaar beveiligd, zonder uitzicht op verbetering. In een exclusief interview vertelt de PVV-voorman openhartig over zijn leven als gekooid politicus. In november 2004 werd Nederland opgeschrikt door de moord op de publicist Theo van Gogh. Het was de eerste terroristische aanslag door een moslimextremist binnen onze grenzen. Maar enkele weken daarvoor waren er ook al extra beveiligingsmaatregelen gekomen voor Geert Wilders. Er waren dreigmails gestuurd en filmpjes verschenen waarin hij met de dood werd bedreigd. Door zijn vertrek uit de VVD in september kwam de PVV’er bovendien nog eens extra in de belangstelling te staan.

De Telegraaf

Wilders: „In de loop van oktober zeiden de veiligheidsdiensten: we gaan u nu beveiligen, want dit is dreigend. Sindsdien brachten beveiligers mij naar mijn werk in Den Haag. Tegen het weekend werd ik dan weer in Venlo afgezet.”

En toen werd Van Gogh vermoord. Op een dinsdag. Maar pas die donderdag werd uw beveiliging verder opgevoerd. Hoe zat dat?

„Mohammed B. had een brief voor Ayaan Hirsi Ali in Van Gogh geprikt. Maar het duurde even voor ze zo’n zelfde brief voor mij op zijn computer vonden. Later hoorde ik dat er bovendien mensen in mijn wijk in Venlo waren gesignaleerd die daar eigenlijk niet hadden moeten zijn. Er waren dus verschillende redenen om me op dat moment onmiddellijk uit huis te halen. Ik kreeg vijf minuten om mijn tandenborstel, een onderbroek en een schoon shirt te pakken.”

Is het niet raar dat u niet meteen al de dinsdag van de moord zwaarder werd beveiligd?

„Er was veel meer raar. Het was de eerste keer dat in Nederland een moslim op straat op deze wijze een terreurdaad pleegde. Daar hadden we geen ervaring mee. Zelf had ik dus ook pas net beveiliging gekregen met gepantserde auto’s en al. Ik had daardoor helemaal niet het idee dat ik misschien onvoldoende beveiligd werd.”

Had u daarvoor ooit gedacht dat uw uitspraken over de islam dit tot gevolg konden hebben?

„Nee, dat heb ik me nooit gerealiseerd. En als het dan eenmaal gebeurt, is er ook geen weg terug. Ayaan´s beveiliging was al langer strenger, maar ik dacht altijd: ja, maar die is kwetsbaar. Zij is een afvallige moslima. Dat was ik allemaal niet. Ik herinner me nog wel de eerste dreigmail die was verzonden vanuit een bibliotheek, zoals nu zoveel politici vrijwel dagelijks krijgen. Dat was toen opening krant. Nederland was nog anders.”

De PVV-leider werd die donderdag na de moord op Van Gogh naar een kazerne in Ossendrecht gebracht. Hirsi Ali was er al, Wilders’ vrouw arriveerde enkele uren later. In de periode daarop volgde nog een aantal overplaatsingen, in afwachting tot er een safe house gereed was. Want dat had Nederland nog niet.

Hoe ervoer u die periode?

„Je liep niet trillend rond van angst of zo, want je werd goed beveiligd. Maar eng was het wel. Ik had immers net gehoord van die brief over mij en dat de Hofstadgroep achter mij aan zat. De hele situatie zorgde voor gigantische adrenaline. Grote vragen over wat me te wachten stond, gingen door mijn hoofd. Tot heel simpele zaken: wie zorgt er voor onze katten?”

Wanneer drong tot u door dat dit alles geen tijdelijke situatie zou zijn?

„Dat ging geleidelijk. Nadat ik van de VVD was afgescheiden, won ik negen zetels bij de verkiezingen. Van de islam maakte ik een belangrijk thema. Vanaf die tijd verscheen mijn naam op internationale dodenlijsten zoals van de Taliban en Al-Qaida. Sommigen op zo’n lijst waren al vermoord, anderen niet. Toen begreep ik wel dat dit nog heel lang kon gaan duren.”

Word je daardoor een ander mens? Iemand die altijd om zich heen kijkt?

„Ik ga niet gestrest door het leven hoor. Maar ik ben wel een expert in beveiliging geworden. De mensen van de Dienst Bewaken en Beveiligen weten ook: mij maken ze niets wijs. Dat is niet lullig bedoeld, ze doen het geweldig en ik heb geen kritiek. Maar ja, je zit toch 12,5 jaar op de achterbank. Je weet ook dat er altijd een kans blijft dat iemand die iets wil doen, dat ook kan doen. Ik zou zelf weten hoe ik het zou doen. Ik ga het natuurlijk niet zeggen, maar ik weet wat de zwakke kanten zijn van de beveiliging. En dat kunnen anderen dus ook weten. Daarom is het ook wel even schrikken als, zoals afgelopen februari, er vragen rijzen over de beveiligingsmensen. Gelukkig is dat achteraf meegevallen. Maar het zijn wel mensen die alles weten van de procedures. Dáár zit de kwetsbaarheid natuurlijk.”

Uw grootste risico is uw eigen beveiliging?

„Het zijn helden. Zij zetten ook hun leven op het spel. Dat is nogal wat hoor. Maar het ging in februari over iemand die in mijn persoonlijke team zat en iemand van het team dat de wijk scant voordat je daar zelf aankomt. Zij weten wanneer de brievenbus wordt geleegd, waar de buurman is, wanneer de bakker langskomt… Dingen die van belang kunnen zijn. Dus ja, ik schrok. Absoluut.”

U ging ook tijdelijk minder op straat campagne voeren. Heeft u dat zetels gekost?

„Ja, dat weet ik niet. Het kan best invloed hebben gehad. Maar of het nou zetels… dat is overdreven. Minister Stef Blok van Justitie vond trouwens dat ik wel campagne kon voeren, maar ik vond dat zelf niet verantwoord. Het ging wel over míj en de mensen die in mijn woning waren, in mijn straat. Ik denk dat het niet onredelijk is om dan te zeggen: check eens eerst wat die persoon met al zijn kennis heeft gedaan.”

Sowieso zijn de momenten dat u op straat campagne voert vrij bizar. Een mensenmassa, veel politie op de been, opgeschoten jongeren. Dat alleen al lijkt me behoorlijk spannend.

„Ja, maar je moet het toch doen. Ik denk wel een of twee keer per week: ik ben blij dat ik nog leef. Zeker als ik op campagne ben geweest. Je weet dat het iedere dag kan gebeuren dat iemand je vermoordt.”

Dus als u na zo’n campagne thuiskomt, is het echt even opgelucht ademhalen?

„Je hebt altijd het zweet létterlijk op je rug staan door het kogelvrije vest. Dat is zo warm. Je kunt het shirt dat je eronder draagt na afloop echt uitwringen. In die zin ben je altijd uitgeput na zo’n optreden.”

U droeg dat vest ook tijdens het debat tegen VVD-leider Mark Rutte, op de Erasmus Universiteit.

„Ja. Ik vraag altijd of het moet, soms hoop ik dat het niet hoeft. Maar dat bepaal ik niet zelf.”

Staat u door dat warme, zware vest niet al bij voorbaat 1-0 achter in zo’n debat?

„Nou, ik heb het liever níet aan. Maar nee, zo erg is het ook niet. Een debat win je niet zonder vest en je verliest het daar ook niet om.”

De verkiezingsuitslag was minder goed dan de peilingen eerder voorspelden. Ervaart u dat als extra wrang, gezien de offers die u voor uw werk brengt?

„Nee. Natuurlijk ben je even teleurgesteld dat het niet de eerste plek is, maar daarna ben je ook wel ontzettend blij en trots. Er zijn zoveel andere partijen die tientallen jaren langer bestaan en nooit de tweede partij van Nederland zijn geworden.”

Kijkt u jaloers naar andere politici die nog wel kunnen gaan en staan waar ze willen?

„Ik weet niet of jaloers het goede woord is, want ik gun hen die vrijheid natuurlijk. Maar ja, als ik hen over het Binnenhof zie lopen of soms op de fiets zie gaan… Of ik hoor hen zeggen dat ze op het terras gaan zitten of wanneer ze op vakantie gaan… Kijk, zij stappen in hun Peugeot en rijden naar Zuid-Frankrijk. Dat soort dingen mis je. Je mist autorijden, je mist je brievenbus legen – dat vond ik vroeger heel leuk – en je mist boodschappen doen. In het buitenland is het eerste wat ik doe: de supermarkt in, een pak melk kopen.”

Heeft u weleens fantasieën dat u er gewoon vandoor gaat naar een eiland heel ver weg en daar verder uw eigen feestje bouwt?

„Nou, ik doe dat soms ook! Twee jaar geleden ben ik bijvoorbeeld eens naar Miami gegaan. De beveiliging liet me een auto huren en reed daar zelf met twee auto’s achteraan. Toen reed ik even iets te snel een straat in zodat ze me kwijt waren. Pas een uur en duizend telefoontjes later heb ik toen verteld in welke parkeergarage ik me bevond. Totaal onverantwoord natuurlijk. Maar het was ver weg, laat me een keer. Een geintje. Dat heb ik misschien een of twee keer gedaan in 12,5 jaar tijd, dus het valt mee.”

Heeft u de hoop dat vrijheid er voor u ooit nog in zit?

„Misschien als ik naar Tonga verhuis en daar visser word. Maar ik wil nog heel lang in de politiek blijven. Inmiddels staat ook eigenlijk iedereen op een dodenlijst. Dat maakt de situatie alleen maar serieuzer en pregnanter. Of ik er ooit zelf vanaf kom: ik hoop het, misschien nooit.”

Bron:
www.telegraaf.nl (Premium artikel)
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders. Bookmark de permalink .

38 reacties op PVV-leider Geert Wilders wordt sinds de moord op Theo van Gogh zwaar beveiligd

 1. Anti_Wilders zegt:

  Janken om iets wat je zelf hebt veroorzaakt door jaar in jaar te lopen haatzaaien, zoiets doen alleen extreemrechtste domme idioten zoals Wilders. Zal er echt geen traan om laten als ie vandaag of morgen echt een kogel door z’n kop krijgt.

  Like

  • Giny zegt:

   Anti_Wlders

   Lees uw eigen reactie nu eens TIEN keer over, wie zaait er nu haat???
   Hier wil ik het maar bij laten, u bent eigenlijk niet eens de moeite waard om
   op te reageren!

   Geliked door 2 people

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Anti_Wilders: 11.08. uur. Wat een geweldige verdraagzaamheid, spreekt er uit uw reactie. U bent even haatvol als RIESSEN, de rode ex. Commissaris van Politie, van Amsterdam, die Wilders vermoord wenste te zien.

   Geliked door 2 people

   • Wachteres zegt:

    Anti- Wilders [of antifa?] is links en links vindt het – net als bepaalde moslims blijkbaar – heel gewoon dat je met de dood wordt bedreigd als je anders denkt dan zij denken – want anders denken dan links, staat voor hen gelijk aan haat zaaien.

    Dan ben je een racist, een fascist of een nazi.

    Geen wonder dat de linksen zo goed met de islam op kunnen schieten.

    Soort zoekt soort.

    Geliked door 3 people

   • paulzwueste zegt:

    Ik vind het helemaal geen triest jubileum voor Wilders.
    Ik vind het een ongelofelijk triest jubileum voor het Nederlandse volk en haar
    “leiders”.
    Zij zijn er schuldig aan dat Wilders al 121/2 jaar beveiligd moest worden.

    NIET Wilders zèlf…

    Geliked door 1 persoon

  • Japio zegt:

   Over extreem domme idioten gesproken, die zijn er zat in Nederland. Neem nou jezelf, elke idioot ziet wat er gaande is maar jij? Ik neem aan dat jij ook met welkoms-spandoeken hebt gestaan voor de zgn vluchtelingen? Met landgenoten zoals jij hebben we geen vijanden nodig. Wilders legt de vinger op de zere plekken en dat is moeilijk te verkroppen voor je. Misschien ben jezelf een asielprofiteur en voel je de hete adem in je nek. Straks kom Marine LePen aan de macht in Frankrijk en dan zijn de kaarten geschut. Een revolutie is dan onafwendbaar en zullen primaten zoals jij het onderspit moeten delven. Geert, ga aub door met het goede werk en laat je niet beïnvloeden door dreigementen van links/liberaal. Wel altijd goed uitkijken naar links want daar komt altijd de kogel vandaan waar anti_wilders het over heeft.

   Geliked door 2 people

  • Theresa Geissler zegt:

   @Anti_Wilders: Wie bent Ú en met welk oogmerk komt U hier op het blog?
   Wat U hier tentoonspreidt is in strijd met blogregel 5 en ik neem aan, dat onze webmaster een goede reden heeft gehad om uw comment door te laten, maar enigszins verbazingwekkend is het wel.
   Doe iedereen hier èn Uzelf een plezier en zoek voortaan liever uw geestverwanten op; dat schept voor Ú ook meer mogelijkheden voor een vruchtbare discussie, want op deze manier komt U hier niet verder!

   Like

  • Alex Delarge zegt:

   Ik heb mijn Franse maat al opgebeld.Hij is er klaar voor. Jiij ook?

   Geliked door 3 people

  • GT zegt:

   Beste,Kuchh
   “De primaire infectie van het Westen is het socialisme. De islam is slechts de uit deze infectie voortkomende secundaire infectie.”
   Lui zo als jullie soort ongedierte, heulen samen met de Islam jullie monsters zijn levens gevaarlijk! Het laat maar over duidelijk zien dat je gedenigreerde hersenen bezit.
   En ik denk dat jullie vroeg of laat de afrekening krijgen, bedoel letterlijk!
   U bent weer zo,n stuk ongedierte, onder de noemer demoniseren en daar zijn die linkse kakkerlakken toch zo goed in, hopelijk kunnen ze U natrekken!

   Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Gefeliciteerd Anti_Wilders, je hebt sinds het bestaan van dit prachtige blog de meest glorieuze entree gemaakt ! sarc out.

   Meer woorden hoef ik er niet aan vuil te maken.

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Kan je nagaan wat dhr Bron allemaal dagelijks krijgt te verwerken om te modereren.
    Anders krijg je de hele dag dit soort ellende hier.
    En misschien was dit nog wel 1 van de vriendelijkste.

    Geliked door 1 persoon

   • E.J. Bron zegt:

    Klopt. Vooral van islamitische zijde zijn er heel “leuke” bij . . . 😦

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Ik denk dat op sommige dagen het aantal van dit soort mysogene trollen dat berichten plaatst, het aantal reachties van ons Bronadepten behoorlijk overstijgt.
    Voor 1 ding is het misschien wel goed, ze lezen hier mee en ook misschien zullen er een paar uit hun van sneeuwvlokjes dromende winterslaap ontwaken.

    Geliked door 2 people

  • Aegolius cs zegt:

   Door u beschouwd als platlander is de wereld zoals u het slechts kan zien. Er leven/wonen er vele zoals u, evenwel met vrouw en kinderen die met dezelfde stoornis zullen worden opgevoed. Helaas.

   Platland is een verhaal dat gaat over iemand die in een twee-dimensionale wereld woont. Deze wereld kent wel lengte en breedte, maar geen hoogte en is dus zo vlak als een blad papier.

   In dit platte vlak wonen allerlei meetkundige figuren zoals lijnen, driehoeken, vierkanten, cirkels, etc. Deze figuren kunnen zich vrij in platland bewegen, maar ze hebben efinitie geen toegang tot datgene wat wij – als drie-dimensionale wezens – de ruimte boven of onder hun vlak zouden noemen. Uiteraard zijn ze zich van die beperking niet bewust, want dat er zoiets zou kunnen bestaan als een derde dimensie, is een idee waar ze gewoon niet opkomen en als ze er al op zouden komen, zouden ze zich er niets bij voor kunnen stellen.

   http://www.eithward.nl/page20.html

   Like

   • Wachteres zegt:

    Precies @Aegolius csl

    Wij leven in een drie dimensional wereld en op school – jaaaren geleden – heb ik eens gehoord dat wij ons niets kunnen voorstellen van een vier dimensionale wereld, waarbij, behalve lengte, breedte en hoogte er ook de tijd is, die in zichzelf terugkeert [eeuwigheid].

    Maar dat wil niet zeggen dat die vierde dimensie er niet is. Dat heeft zo’n indruk op mij gemaakt, dat ik alvast nooit meer zal roepen dat, wat wij niet kunnen zien of begrijpen, er ook niet is.

    Geliked door 2 people

   • Aegolius cs zegt:

    Beste Wachteres 22 april 2017 om 19:07

    Hoe wil je een platlander een tweede dimensie uitleggen terwijl je een derde wel kan waarnemen? Die vierde laat ik even zitten. 🙂

    Like

  • Harry zegt:

   Wat een debiele reactie , Anti-Wilders !

   De islam moordt al 1400 jaar mensen uit van allerlei soorten , kleuren en religies .
   Dat doen ze al over de halve wereld , OVERAL WAAR DIE LUI ZITTEN WORDT HET MOORD EN DOODSLAG .
   Wat ze op de Filipijnen doen , is dat soms ook het gevolg van wat Wilders zegt ?
   In Australië dan ?
   In Italië ?
   In Frankrijk ?
   België misschien ?

   De kruistochten waren er al omdat het de spuigaten uitliep , maar kennelijk hadden de mensen toen nog wel voldoende verstand om aan die waanzin een eind te maken .
   Helaas hebben ze er teveel in leven gelaten .
   Daarom zitten wij nu opgescheept met een stel barbaarse massamoordenaars en seksueel onbeheersbare ingeteelde idioten .
   Ook de schuld van Wilders ?

   Waar we nu ook mee opgescheept zitten – en dat is minstens zo’n groot gezwel – zijn de linkse goedpraters , de wegkijkers , de faciliteerders , de landverraders , de eigen-mensen-haters .
   Daar ben jij er kennelijk één van .
   De nieuwe NSB-ers .

   Wilders zaait geen haat , dat doen moslims .
   Ze haten ons , ” ongelovige honden ” en integreren nooit !
   Hun doel is om de wereld te islamiseren en je moet wel een mongool zijn om dat als niet-moslim te faciliteren .
   Ze gebruiken lui als jij , die ze nuttige idioten noemen !
   En straks ben jij ook aan de beurt .

   In de middeleeuwen werd de brenger van slecht nieuws vaak om zeep geholpen .
   Dat was natuurlijk een super stomme en primitieve reactie .
   Kennelijk ben jij in je ontwikkeling die fase nooit te boven gekomen .

   Wilders zegt alleen maar wat je zelf kunt zien ,
   ALS JE TENMINSTE NIET BLIND BENT !

   Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ Anti_Wilders 22 april 2017 om 11:08

   Kijk, kijk, hier zien we een schitterend voorbeeld van een reddeloos verloren gehersenspoelde zombie, die het verschil niet wil begrijpen tussen waarschuwen tegen achterlijke, koppensnellende, agressieve mohammedanen en het gedrag van lieden zoals “Anti_Wilders” zelf, die niets ander doen dan de hele dag haat zaaien!
   Deze figuren – “Anti_Wilders” is wellicht een trol – bijten de hand die hen voedt, maar daar komen ze nog wel een keer achter. Als het te laat is.

   Geliked door 1 persoon

  • scheermes zegt:

   Anti wilders zegt :Als jij een dergelijke uitspraak doet ,ben je OF NIET goed bij je hoofd , of van hoofdschedel tot voetzool TOTAAL VERROT !! Iemand die WAARSCHUWD voor het gevaar de islam, te betichten van haatzaaien ,terwijl de WAARHEID is, dat WILDERS zijn vrijheid opgegeven heeft, om de waarheid omtrent de islam te benoemen ,ook voor JOU vrijheid ,en voor de vrijheid van iedere nederlander, en dan ook nog een kogel door zijn kop wensen ,Dan ben je ZEER zeker een smerige moslim die op dit blog zijn haat spuwt tegen digene die het kwaad benoemen !! Pleur op GEK met je familie naar marokko !!Van zulke zwakbegaafde idioten hebben wij al veel te veel in ons land !!Gebruik die paar hersenscellen die je nog hebt om op te sodemieteren naar je eigen land !! UITERST linkse IDIOOT !!

   Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Anti_ Wilders.
   En dan te weten dat jij zelf nog geen fractie van het geweldige karakter van Wilders plus zijn intelligentie hebt.
   Want als je al enige vorm van primaire geestelijke ontwikkeling in je nutteloze bestaan zou hebben opgedaan, zou je het niet wagen om zulke schrikbarende onzin doorspekt met onmenselijke agressie te bedenken.
   Je bent zelfs te laf om je eigen naam te gebruiken.
   Laffe vrucht van je vaders voze lendenen !

   Geliked door 1 persoon

  • Joshua zegt:

   @Anti_Wilders .
   Zulke “mensen” als jij horen in een inrichting voor zwaar gestoorden thuis met dwangbuis en al. Jij en al je Tyfus moslim vriendjes zijn een gevaar voor elke samenlevening !
   FLAPDROL!

   Geliked door 1 persoon

  • Karen zegt:

   @Anti Wilders: als ik commentaren als die van u lees vraag ik mij altijd een aantal dingen af. B.v. wat zal het IQ van deze persoon zijn? Hoe voorziet hij/zij in zijn/haar levensonderhoud? Ik gok dat u zwak begaafd bent en leeft van een uitkering. Ook gok ik erop dat u wat uiterlijk betreft zo’n miezerig type bent, dat is namelijk vaak het geval, zo’n loser. Ik denk ook dat u een aantal zaken door elkaar haalt. Mohammedanen plegen aanslagen en begaan misdaden uit naam van een misdadige en bijzonder achterlijke ideologie niet omdat de heer Wilders zo moedig is om deze gevaren te benoemen.

   Geliked door 1 persoon

  • Het enigste wat jullie soort doet is demoniseren en er op los liegen en dan maar hopen dat een of ander diep gestoorde linkse debiel de klus klaart. Jullie soort is nu eenmaal te dom voor het debat.

   Geliked door 2 people

 2. GT zegt:

  Stel ik de vraag aan die beveiliging, zijn jullie uitermate getraind in verdediging bijv Israëlische Krav Maga (IDF)? Als je deze niet beheerst zet ik grote vraagtekens.

  Like

 3. Japio zegt:

  Dat u deze reactie doorlaat hr Bron? Wel stoer moet ik zeggen. Alleen u zult het druk krijgen met de moderatie van alle reacties. Ik heb het idee hr Bron dat u even zin had om de knuppel in het hoenderhok te gooien?

  Geliked door 1 persoon

 4. Uiteraard is het enerzijds zeker niet prettig dat Geert al 12,5 jaar continu beveiligd wordt vanaf 2004. Anderzijds werden bedreigingen vanwege extreem links mogelijk doordat de overheid zelve (!) zwaar gesubsidieerde clubjes zoals Kurf in Utrecht en vele kwalijke antifa-clubjes in vrijwel elke gemeente hiermee in stand hield. Rara maakte het zelfs nog bonter door allerlei nertsfokkerijen in de fik te steken of open te breken waardoor duizenden nertsen konden ‘ontsnappen’ in de vrije natuur, doch massaal omkwamen omdat ze nooit geleerd was hoe ze in hun eigen voedsel moesten voorzien. Dat RARA nergens voor terugdeinsde bleek ook wel uit de aanslag op de voorgevel van PvdA-staatssecretaris Aad Kosto en het massaal vernielen van benzinestations van de Shell omdat zij het anti-apartheidsregiem in Zuid-Afrika zouden onderteunen met hun afname van benzine. Met de wijsheid van nu, blijkt echter dat niet de negers vervolgd of uitgeroeid worden, maar met name de blanken al jaren systematisch uitgeroeid worden, zo bleek ook uit zeer recente publiciteit in het AD. Ik heb het dan nog niet over oud-kamerlid Duivendak die Groen Links schielijk uit moest vanwege de verdenking van een inbraak in een ministerie. Pas ná 4 doden (Hoteleigenaar van ’t End te Kedichem, congresbezoeker Ir. K. Kleijn uit Aerdenhout, Theo van Gogh, Pim Fortuyn, de zwaargewonde Wil Schuurman waarvan een been geamputeerd moest worden en voor de rest van haar leven zwaar invalide is, ikzelf die, als laatste, 3 hoog uit een brandend hotel moest springen en hieraan een schedelbasisfractuur overhield en dagenlang op de intensive care verbleef van het toenmalige AZU-ziekenhuis te Utrecht. De echte brandstichters van de aanslag in Kedichem werden uiteindelijk getraceerd en aangehouden. Doch tijdens de zitting in Dordrecht keken we tegen 4 lege stoelen aan omdat zij allen, een andere identiteit geregeld hadden gekregen via het toen heersende bevoegde gezag in Amsterdam. Ook Amsterdam is wat dat betreft veel verwijtbaar. Ik heb het dan nog niet over de agressie tijdens bijeenkomsten te Amsterdam 1982 (Hotel Krasnapolski) en Boekel (1984) en de vele gewelddadigheden van duizenden anarchisten tijdens raadsinstallaties van de democratisch gekozen raadsleden in 1983, 1984, 1986, 1990 en 1994. Uiteraard werden dit soort aktiviteiten niet uit eigen zak betaald, maar zwaar gesubsidieerd, dus uiteindelijk door de belastingbetaler. Pas in 2004, dus pas 22 jaar later (!) begon men in te zien dat er 24/7 beveiliging noodzakelijk was vanaf 2004 in een zogeheten ‘free house’ voor het huidige PVV-raadslid Wilders. Zeker niet leuk, maar in ieder geval veel beter dan in de periode 1982-2004 toen terecht verontruste Nederlanders letterlijk sneuvelden, invalide of zwaar gewond raakten voor Volk en Vaderland !

  Geliked door 2 people

  • Excuus: Wilders is geen raadslid, maar uiteraard kamerlid voor de PVV.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Wim Vreeswijk, diep triest wat u is overkomen en dat geld ook voor Geert Wilders.

    Like

  • Nemesis zegt:

   Duivendak was en bleef ook wel lid van groen links, maar zat in die tijden niet in de TK. Dat kwam pas later zoveel ik weet. In de tussentijd was hij ook lid van de beruchte club natuurbeschermers waartoe ook de moordenaar van Pim Fortuyn toe behoorde. Hij gaf toentertijd soms wel eens lezingen in het clubhuis in Utrecht om niet alleen tegen de Plantenziektenkundige Dienst, Commissie Toelatingen Diergeneeskunde en Bestrijdingsmiddelen en de chem. industrie te keer te gaan en om zieltjes te winnen voor hun strafbare akties. Zo o.a. akkers van de boeren te vernielen, boeren huis en stallen in de nacht als alles sliep boven hun hoofden in de hens te steken en dieren zogenaamd te bevrijden die ze niet verzorgden, maar vrij lieten rondlopen en zo ook de gewisse hongerdood tegemoet. En meer van dat fraais, ze deinsden werkelijk voor helemaal niets terug. Goed Duivendak gaf weer eens een lezing en daar ben ik met een collega naar toe gegaan. Hadden met de concurrent-collega’s al afgesproken, dat we in het zaaltje zeker de eerste twee rijen voraan in beslag zouden nemen.
   Nu, die lezing leek nergens op, kon je alleen maar zieltjes mee winnen als een IQ van een goudvis hebt of een crimineel, die het wel leuk vond om brand te stichten en vernielingen aan te richten. Na afloop kwam Duivendak dan naar ons toe om op de een of andere manier ons uit de tent te lokken. Maar dat figuur zag er uit als zo weggelopen uit een kraakpand, stonk zeker 10 uren tegen de wind en het mos groeide op z’n tanden. Waar ik al direct 3 passen terug ging en heel rap antwoordde: voordat we met u in gesprek kunnen gaan zou het prettig zijn als u eens een paar uur ging douchen, schone kleren aantrok, naar de kapper ging echter eerst even ontluizen en zeker ook je tanden poetsen zodat de geur die uit je mond komt te verdragen is. U heeft onze visitekaartjes, als het zover is belt u maar voor een afspraak. Mijn collega en de concurrentie collegae stonden eerst paf en konden dan bijna niet meer hun gezicht in de plooi houden. Ik was namelijk echt woedend. Buiten zijn we eerst een stukje gaan lopen en dan ergens koffie gaan drinken en daarbij te gieren van het lachen. Men meende, dat ik echt heel erg was en dat zelfs Duivendak met een mond vol tanden stond en er geen speld tussen kreeg. Later zat hij dus, wel gewassen en gestreken overigens, in de TK.

   Geliked door 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @Wim Vreeswijk: 14.39. uur. Ik ben het met U eens. Maar de ellende is; dat deze GL extremisten; en de rest van ” den rode kerk”, overal mee wegkomen. De RODE PLOERT Riessen, mocht oproepen tot het vermoorden van Wilders. En is daar NOOIT VOOR VERVOLGD.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Heer Vreeswijk.
   Ik heb héél véél respect voor U.
   Veel sterkte en goede moed toegewenst!

   Like

 5. scheermes zegt:

  Levenslange gijzeling door de islam !!

  Like

 6. @Nemesis: op de verkiezingsavond stond Duivendak samen met Klaver op het podium te juichen over de verkiezingsoverwinning. Dus kun je nagaan waar Klaver mee omgaat en waarmee de VVD aan het onderhandelen is over een coalitie…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s