“Salafisten krijgen steeds meer invloed in Amsterdamse moskeeën”

Screenshot_100

De invloed van Salafisten op Marokkaanse moskeeën in Amsterdam neemt toe. Bijna de helft van de 22 islamitische gebedshuizen in de hoofdstad staat onder invloed van de fundamentalistische stroming. Dat schrijft NRC Handelsblad na onderzoek.

Volgens de krant groeit de invloed van Salafisten doordat Nederlandse imams steeds vaker opgeleid worden in Saoedi-Arabië. NRC verwijst naar een recent jaarrapport van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst waarin die waarschuwt voor Salafisten die gematigde moskeeën proberen over te nemen, soms zelfs met geweld.

Volgens de krant zijn er op dit moment zeven Marokkaanse moskeeën in handen van Salafisten en nog eens vier hebben te maken met een salafistische fractie.

Lees verder>>>
(h/t “Japio”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Amsterdam, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, establishment, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marokkanen, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Salafisten, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

32 reacties op “Salafisten krijgen steeds meer invloed in Amsterdamse moskeeën”

 1. Tom Hendrix zegt:

  De 5e colonne is al 10 tallen jaren binnen. Begonnen onder rode Joop den Uyl, daarna de kabinetten van Agt/Wiegel, heeft men wagenwijd de grenzen open gezet, voor de moslims uit met name; Marokko en Turkije. Eisen werd er aan hen niet gesteld. Van alle kanten werden en worden ze gepamperd en verwend, met voorop de hulp der socialisten, de asielindustrie en de goedmensen. Tja, daar zijn we mooi klaar mee.

  Like

  • ReaGluurder zegt:

   80% van het Klootjesvolk koos hier (on)bewust voor, dom en naïef als ze zijn!!

   Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Als dat ‘klootjesvolk’ nu nog steeds dom en naief is, hebben n.m.m. een enorme plaat gewapend beton voor de kop of ze zijn heel bewust en bijzonder erg kwaadaardig.

    Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Het is maar de vraag ReaGluurder , als tachtig procent tegen gestemd zou hebben , of dat zou schelen ?
    Meningen en zelfs uitslagen van referenda leggen ze gewoon naast zich neer .
    En niemand doet wat !

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Goh wat een zorgen toch…
    Een zorgelijke tijd, zegt u dat wel buurvrouw.
    “Men”, de burgemeester dus, maakt zich zorgen.
    Leeft die PVDA-ase landverrader nog.
    Hij had toch kanker…?
    Het ligt voor de hand dat hij zich daar zorgen over zou moeten maken maar nee…
    Het Salafisme gaat voor. Hij maakt zich zorgen…
    Dat klikt toch zó mooi.
    Jammer dat het volk er al enige tijd geleden achter kwam dat het helemaal niks voor stelt als hogeren zich zorgen maken.
    Over wie of wat eigenlijk…?

    Net zo min als het “geschokt” zijn.
    Vroeger dacht ik ook dat “geschokt” zijn heel erg moest zijn.
    Wat het was kon ik mij niet voor stellen, maar héél erg was het. Dat was zeker.
    Nu kan ik het mij voorstellen.
    Ook dat het zeker is dat het NIETS voor stelt.

    Like

 2. ReaGluurder zegt:

  Van mij mag ‘dat volk’ het binnenhof ook wel overnemen, wordt het Zooitje daar ook eens wakker!! AllahMeHoelah!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Flo zegt:

  Dat gaan wij hier dus merken binnen korte tijd, aanslagen etc. En de overheid en politiek en elite bestuurders in gemeente(n) doen……… NIETS.
  Oh, ja toch geschokt zijn als het zo ver is…..

  Like

 4. Onze zakkenvullers hebben het gewoon te druk met ????????? ZAKKEN VULLEN.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  https://www.jihadwatch.org/2017/04/netherlands-rotterdam-allows-pro-hamas-event-bans-counter-protest

  Netherlands: Rotterdam allows pro-Hamas event, bans counter-protest

  April 21, 2017 4:16 pm By Robert Spencer

  “At the same time, the silent march in Rotterdam, which is the least one can and should do against those who preach hate, extremism and terror, was not allowed to take place.”

  “Rotterdam Mayor Ahmed Aboutaleb, a Labor politician who was born in Morocco to a Muslim family…”

  There you have it.

  Begrijpen we nu waarom er in Nederland nog geen aanslagen zijn geweest?

  Gewoon lief zijn voor de fundies.

  Like

 6. Alex Delarge zegt:

  Goh, je verwacht zoiets ook helemaal niet.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  En in de Haagse slaapkamer ontwaakt niemand. (op de PVV na uiteraard).
  Wat een laf achterbaks zooitje !!

  Like

 8. koddebeier zegt:

  En nu maar wachten op het nieuwe struisvogelkabinet…………………..Allemaal de koppen in het zand !!

  Like

 9. Luchtpint zegt:

  Of Salafisten ja al dan neen meer invloed krijgen in moskeeën is academisch, dus van weinig belang. Salafisten menen nu eenmaal zelf dat ze de pure kernbegrippen van de Islam belijden, en dat kan je onmogelijk loskoppelen van wat eender welke moslim in een moskee te horen krijgt. Het komt de facto op hetzelfde neer. Daarvoor hoeft de imam zelfs geen Salafist te zijn.

  Zo eenvoudig is dat. Welke autochtoon is er al ooit vrijelijk in een moskee mogen komen kijken terwijl de imam zijn toehoorders toesprak ? Niemand, bij mijn weten. En toch wordt ons altijd wijsgemaakt dat de “gematigde” moslims wat anders zouden te horen krijgen van hun imam dan wanneer de imam een Salafist zou zijn ! En dat zeggen dan PC idioten die dat zelf nooit hebben vastgesteld !

  Of hoe de PC samenleving zichzelf continu voor de gek wil blijven houden…

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou…..Er vallen hier en daar wel gevallen te lezen van ‘zoekende’ autochtonen – veelal jonge meiden – die ter oriëntatie door bv. islamitische vriendinnen werden meegetroond naar de moskee. Maar ik geef toe: Vrijelijk, dus geheel op eigen initiatief, is dat natuurlijk ook weer niet.
   Het zijn inderdaad van die flinterdunne scheidslijnen, die in acht genomen worden.
   En dan is er natuurlijk de taalbarrière: Hoeveel Imams houden de dienst in het Nederlands of zelfs maar in het Engels?

   Geliked door 1 persoon

   • Luchtpint zegt:

    De facto moeten Koran verzen bij mijn weten altijd in het Arabisch worden gereciteerd zoals ze letterlijk in de Koran staan, ongeacht of degene die ze citeert een Arabier is. Dat staat volgens mij wel vast. In de praktijk is de taak van imams nu net om de Koran verzen uit te leggen in de taal die de toehoorder het best begrijpt, d.w.z. in de taal waarin de toehoorder opgegroeid is. En dat is uiteraard logisch, want als de inhoud van de Koran alleen maar zou verspreid zijn geweest in het Arabisch (inclusief het Arabische schrift) dan waren er nooit zoveel moslims geweest op deze planeet die perfect begrijpen wat in de Koran gedrukt staat. Daarom dat er ook vertalingen van bestaan, want de Islam moet zo ruim mogelijk worden verspreid tot iedereen moslim wordt. En dat kan niet in het Arabisch alleen.

    M.a.w. de letterlijke recitatie van de Koran moet altijd in het Arabisch gebeuren, maar een Turk, een Pers, een Indonesiër,…enz. kan nooit op grond daarvan alleen begrijpen wat er in staat, dat moet altijd in de eigen taal gebeuren.

    Als ik bijvoorbeeld zuiver fonetisch na probeer te gaan hoe bijvoorbeeld de letters (+ diakritische tekens) van bv. het Hongaars worden uitgesproken, dan kan ik waarschijnlijk na wat oefening de uitspraak luidop volledig onder de knie krijgen zonder dat ik ook maar één woord begrepen heb van wat ik luidop gelezen heb. En waarschijnlijk is dat dezelfde methode die men moslims aanleert om Koran verzen in het Arabisch luidop te citeren, ook al spreken ze van huize uit een andere taal.

    Dus mijn vraag blijft: is er al ooit iemand (niet-Arabische niet-moslim) in een moskee tijdens de dienst binnen gekomen terwijl een imam voor zijn toehoorders de Koran verzen uitlegt in hun eigen taal ?

    Ik geloof dus van niet. Tenzij in het voorbeeld dat je aanhaalt, maar die mensen worden inderdaad langzaam stap voor stap “ingeleid” i.p.v. er zomaar effetjes in gegooid.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Mijn conclusie is dus:

    1) Een niet-moslim kan niet zomaar een lokale moskee binnen komen om ff te gaan luisteren wat daar wordt gezegd in zijn eigen taal. Indien wel, dan zouden er misschien veel meer autochtonen schande spreken van wat daar wordt gezegd.

    2) Overtuigd raken van waarom je als autochtoon moslim zou willen worden kan alleen maar op grond van wat je al weet er van en wat je er van gelezen hebt in de eigen taal. (de redenen er voor interesseren mij nauwelijks, omdat er volgens mij geen goeie redenen voor zijn)

    3) Autochtone bekeerlingen zullen op grond van hun interesse alleen vermoedelijk door hun moslim vrienden wel worden getest en in het oog gehouden op de langere termijn om in te schatten hoe ernstig ze die nieuwe overtuiging nemen. Want ook de Islam zal geen infiltranten toelaten tot moslims zeker zijn dat ze geen subversieve elementen hebben toegelaten.

    4) Om het bekeringsproces af te ronden moet de sjahada door de bekeerling in het Arabisch (voor zover ik weet) 3 keer worden herhaald in het bijzijn van getuigen waaronder de imam zelf. (en niet in een andere taal want dan is het ongeldig)

    5) Op die manier zijn moskeeën dus gesloten circuits voor buitenstaanders, die er niet aan moeten denken dat ze over de schouder kunnen meekijken, want ze komen er niet in tenzij ze het proces helemaal doorlopen hebben.

    6) De meeste autochtonen die wel zonder bekering in een moskee binnen komen, doen dat enkel bij de gedirigeerde gelegenheid waarbij de moslimgemeenschap zich taqqiyya gewijze van zijn beste kant wil laten zien. D.w.z. wanneer de inhoud van de Islam zelf niet ter sprake komt en wanneer PC theemutsen en neo-hippies koekjes met pistachenootjes en appelthee worden geserveerd. Interculturele gezelligheidsdialoog die alle uitgangspunten van de Islam zelf buiten beschouwing laat. En die mensen gaan dan naar huis, ziende dat het goed was, en gaan er stomweg van uit dat “gematigde” moslims gelukkig voor hen “een meerderheid blijken te zijn”, of zoiets, en dat Salafisten “de Koran dus fout interpreteren.”

    Kunnen ze op hun twee oren slapen omdat hen wat wordt wijsgemaakt. En dat terwijl het 2 maal om dezelfde Islam gaat !

    Like

  • Republikein zegt:

   Ik zeg de gek ben ooit binnen geweest op kousenvoeten en ook weer buiten waar een wensboom stond, driemaal in de rondte en zak door de stront.
   Geinig he, niet verder vertellen aub.

   Geliked door 1 persoon

 10. Pietersen zegt:

  Al die grote bekken in het laatste verkiezingsdebat uitgezonderd Geert Wilders : “Nee hoor, de islam is geen bedreiging voor Nederland.”
  VVD, CDA, PvdA, SP, GL, D66, CU. Ja, zijdelings werd er wat gemompeld over extremisten, maar zolang alles binnen de wet blijft blabla, behhehe….
  En zie, moskeeen mogen gewoon door blijven gaan met geld ophalen in het buitenland zodat er nog meer moskeeen kunnen komen, als de boekhouding maar transparant blijft blablabehehehe.
  Wat een stelletje zakkenwassers heeft het Nederlandse volk weer gekozen. Zelden zo’n lui en ongeinteresseerd volk meegemaakt.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Pietersen: 14.44. uur. Gelijk heeft U. Het is de ongelooflijke domheid van de Nederlandse kiezers; om toch weer op deze verraders en hun partijen te stemmen.

   Like

  • ReaGluurder zegt:

   Wat dacht je van de rest van W-Eu?? De FUT is er uit bij de wit-mens! Ingedut in hun Verzorgingsstaat!! Maar op een dag….. Te laat!!

   Like

  • Harry zegt:

   In de rest van Europa is het niet veel beter , qua luiheid en ongeïnteresseerdheid , een paar landen zoals Hongarije uitgezonderd .
   Het kan toch haast niet anders dan dat de grote menigte door jarenlange indoctrinatie zo geworden is ?
   Slechts weinigen hebben zich niet laten beïnvloeden .

   Like

 11. Wachteres zegt:

  Wedden dat tegen het opkomend fundamentalisme in de moskeeën HELELMAAL NIETS zal worden ondernomen.

  En als dat niet gaat gebeuren, bewijst het meteen dat onze ‘elite’ WIL dat er chaos en geweld gaat ontstaan.

  En dat geldt niet alleen voor Nederland.

  Like

  • Republikein zegt:

   Ik kan me best voorstellen dat U en de Uwen een voorkeur hebben van het VK, tenslotte is dat de bakermat van de weddenschap.
   Desalniettemin niet tegenovergestelde dit vastliggend feit bevindt zich tegenwoordig in de grootste gokstad van de VS ook de grootste moskeet van het continent.

   Like

   • Republikein zegt:

    Een voorkeur hebben voor, excuzes, zo maak ik wel meer schrijf/stijlfouten, hep niet zoveel met lettertjes, meer met cijfertjes, want een stukkie ala Sam van Rooy door te spitten vergt nogal veel van het “wat bedoelt ie nou eigenlijk”voorstellingsvermogen.
    Om terug te komen op het gokken weet u toch wel het verhaal van de naakte prinsen die achterste voren op een paard reed met wapperende manen?
    Anders is pokeren ook een leuk spel om te oefenen om in het hoofd an anderen te zitten.

    Like

   • Republikein zegt:

    Ook nu weer een foutje, waar prinsen staat moet zijn prinses.
    Over prinses gesproken, van de hak op de tak, onze prinzessen gaan allemaal naar het gymnasium, ik bedoel, …..die Sprache gaat nooit verloren.
    Als dat ooit maar weer overgaat, ooit, usw.

    Like

  • Republikein zegt:

   Het is niks persoonlijk hoor, ben dankbaar voor tips en artilkelen en in bijzonder het vele werk wat in de voortreffelijke vertalingen gaat zitten.
   Daarom een leuk stukkie, de bloemen komen later.

   Like

 12. scheermes zegt:

  Vrij vertaald !! De islam krijgt steeds meer voeten aan de grond!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s