LANG LEVE HET JOODS-CHRISTELIJKE EUROPA!

Screenshot_11

(Door: “Balkanske priče”)

Europa maakt zich zorgen over de groeiende islam. Maar het kan zich beter zorgen maken over haar eigen identiteit. In het verleden was de christelijke cultuur het cement dat het huis van Europa stevigheid verschafte. Maar die cultuur is weg gevaagd. De grote meerderheid van de West-Europeanen heeft afscheid genomen van God,van het christendom. Nederland (dat door de christelijke identiteit in een eeuwenlang proces gevormd is) was nog tot aan het begin van de tweede helft van de vorige eeuw één van de meest christelijke landen van Europa. Nu behoort Nederland echter tot de meest geseculariseerde landen van de wereld. De christelijke erfenis in Europa te ontkennen, te vergeten of te verbergen, is een belediging en een ernstige verarming waar we vroeger of later voor zullen moeten boeten.

Lees verder>>>
Balkans Chronicles

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, Europa, Islamisering, Jodendom. Bookmark de permalink .

71 reacties op LANG LEVE HET JOODS-CHRISTELIJKE EUROPA!

 1. Steven zegt:

  Hier was nog zo’n PISLAM schreeuwer die de politie even dacht uit te dagen met zijn grote bek. Daarna lag hij te JANKEN als een klein kind.
  KUT MOSSELS!

  http://niet100.tv/2017/04/turkse-jongen-beledigt-op-een-stoere-manier-de-politie-en-huilt-als-een-klein-kind-zodra-hij-wordt-gearresteerd/

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Eens met de strekking van dit artikel.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jean zegt:

  En wie is verantwoordelijk voor de grote leegloop en afkeer van onze normen & waarden?
  Juist, die transgender in vrouwenkleren in Rome die zich met alles ligt te bemoeien maar ondertussen onze beschaving verkwanseld aan moslims/islamieten.
  Waar bemoeid die transgender zich toch mee, als hij zo graag die barbaren heeft waarom neemt hij ze dan niet op in zijn ommuurde vesting in Rome????
  Voor alle duidelijkheid, wij willen ze niet in onze samenleving, in onze huizen, in onze straten en in onze gemeente resp. stad.

  Geliked door 1 persoon

  • En ik roep ze/vrouwenkleren in Rome/ ook niet in onze samenleving…maar God/het Christendom en vrouwenkleren in Rome hebben niks met God en het christendom te maken…groet…

   Like

   • scheermes zegt:

    Ik denk dat jean bedoelt dat de leiders zoals de paus ,de rkk de overspelige hoer in vrouwenkleren loopt, waarbij vrouwenklederen in het woord van GOD duiden op overspel waarbij niet naar GOD word geluisterd ,en naar zijn woord !!,GR

    Geliked door 1 persoon

 4. Theresa Geissler zegt:

  Ja ja, indrukwekkend allemaal! Tóch laat de auteur één vraagstuk (bewust?) liggen, en wel: De vraag, waar dan de behoefte aan secularisatie van met name de laatste halve eeuw vandaan komt.
  En geef nu niet prompt als antwoord: De invloed van Links en van de Frankfurter Schule, want het wil er bij mij niet in, dat dat de enige oorzaak is.
  Daarvoor hoef ik alleen maar naar mezelf te kijken: Ik heb, voor zover ik het me herinner, instinctief nooit enige aantrekkingskracht gevoeld voor links, maar tóch wens ik bewust evenmin onder christelijke invloed te leven. Dus: Waar kan dàt dan aan liggen, vraag je je af.
  Misschien, doordat het christendom op zijn beurt niet op de juiste manier gepresenteerd wordt? Doordat er te veel wordt opgelegd, verplicht….? Omdat het op die manier te weinig aansluit bij de praktijk van het leven? Dáárom?
  Zuiver pragmatisch denken lijkt nog steeds een hele opgave voor talloze christenen. En tóch is dat een vereiste om een goed alternatief te vormen, óók tegenover de islam.
  Nee, het is allemaal niet zo simpel.
  En nog wat: Het mag dan waar zijn, dat Christus-zelf de gelijkheid van man en vrouw voorstond, maar evenzeer is het waar, dat talloze christenen daar maar al te graag een eigen draai aan geven, wat daar dan weer afbreuk aan doet: Reeds bij uitspraken als: “Man en vrouw zijn niet gelijk, maar gelijkwaardig” en “Man en vrouw vullen elkaar volmaakt aan” behoort al het rode lampje te gaan branden; meestal voor de vróuw, wel te verstaan!
  Het is dan ook daarom, dat aan het “Joods-christendom” als onontbeerlijk derde ingrediënt het Humanisme toegevoegd dient te worden, in een poging, de volledigste combinatie tot stand te brengen, die het juiste tegenwicht biedt met betrekking tot de islam.: Zonder dat ingrediënt gaat het niet, jammer, maar helaas……

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Theresa Geissler, goede vraag van u.
   Er zijn sowieso veel rooms katholieke christenen afgevallen omdat ze het niet eens waren met de pausen. O.a. waren er jaren geleden debatten over condooms om HIV tegen te gaan in Afrika en de rooms katholieken in Nederland vonden de uitspraken van de paus van toen grote onzin en velen verlieten de RK kerk. De linkse kerk heeft uiteraard ook zijn best gedaan om de christenen uit de kerk te krijgen. Nu is het wel zo dat velen niet meer naar de kerk gaan maar nog steeds christen zijn. Daarnaast is het zo dat als men vroeger niet geloofde en christelijk was opgevoed je omgeving je tegen hield om niet uit de kerk te stappen en toch elke zondag minimaal één keer heen te gaan. Dat is vandaag de dag niet meer zo.
   De protestantse kerk heeft ook steken laten liggen en dan vooral de kerken die de islam omarmden.

   In elk geval is het zo dat Nederland gelukkig nog steeds voor het grootste gedeelte uit christenen bestaat en van alle basisscholen 30% rooms katholiek is en 30% protestants.
   32% is openbaar en 8% overig bijzonder onderwijs zoals islamitisch, Dalton, Montessorie e.d.

   Geliked door 1 persoon

 5. Petra DeBoer zegt:

  Het artikel klopt, behalve dan dat het christendom het cement is waar ons land mee is opgebouwd want het christendom is juist het fundament van ons land. De grondwet en vele andere wetten komen voort uit het christendom en eveneens ziekenhuizen, universiteiten, scholen, armoedebestrijding, vrijwilligerswerk enz. Zonder het christendom zal Nederland vervallen en word het een islamitisch land. Helaas worden allemaal verworvenheden door de linkse kerk (lees: atheïsten en ideologische christenen) overboord gegooid, zoals het beschikbaar stellen van organen aan de overheid als je niet vooraf duidelijk hebt aangegeven dat je dat niet wilt, het omarmen van de islam enz.

  Geliked door 1 persoon

  • scheermes zegt:

   Inderdaad petra ;,de ware christenen zijn het cement tussen de stenen !! En niet de NAAM christenen van de linkse kerk !! Die vallen zoals altijd ,de waarheid aan ,en hebben de leugen lief !! Zij richten het land ten gronde !! Ziende blind en horende doof !!

   Like

 6. Drs.P. zegt:

  Demensen hebben God nu ff niet nodig want het gaat blijkbaar te goed of zo.
  Schiphol kan de stroom vliegende vakantiegangers niet eens aan, dus wat nu slecht gaan met de economie, we hebben God toch helemaal niet nodig?? Daarom lijkt het wel of God zijn handen van Europa heeft afgetrokken en het werelddeel heeft overgeleverd aan de nomadische volken uit het oosten en zuiden. Vandaar dat er gebeurd wat er gebeurd. De satanische machten in Europa lijken langzamerhand de overmacht te krijgen en willen alles kapot maken en de bevolking knechten.

  Geliked door 1 persoon

 7. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 8. tinekevanschagen zegt:

  Heel mooi artikel!

  Geliked door 1 persoon

 9. Guardiacivil zegt:

  De echte gelovigen en realisten zullen moeten ervaren wat het betekent, het massale ongeloof en de steun aan duivelse krachten en de islam.
  Alleen voor ons zelf is het geloof in het Goede en de kracht van het denken in dit Goede een troost en individuele redding.
  De mensen die hier niet van overtuigt zijn dat is hun keuze en vrije wil, twee belangrijke zaken die altijd in stand zullen blijven, onderdeel zijn van onze geest en oneindig.

  Geliked door 1 persoon

 10. scheermes zegt:

  Weer een goed geschreven artikel met een gezonde kijk op de werkelijkheid!! U schreef o/a dat brussel en de kerk ons de donkere middeleeuwen in sturen !! De mensen vormen SAMEN een kerk !! En er is er altijd wel eentje die bij de linkse mensen past !! Al de tegenwoordige kerken verkondigen met de drieeenheidsleer een valse religie !!,Ook de zogenaamde pinkster bewegingen, die zijn het gevaarlijkste van ALLEMAAL!! Net ECHT !! Zij vormen samen met de moslims HET GROTE probleem !! Zij zijn in gevecht met GOD !! Niet alleen met ons !! JEHOSHUA sprak in het hogepriesterlijke gebed ;,Heilige vader dit nu is het eeuwige leven dat zij U kennen ,de ENIGE Waarachtige GOD !!In openbaring hfdst 16 vers dertien t/m vers veertien staat !! En ik zag uit de bek van de draak en uit de bek van het beest en uit de mond van de valse profeet drie onreine geesten komen ,als kikvorsen ;want het zijn geesten van duivelen die tekenen doen ,welke uitgaan naar de koningen der gehele wereld ,om hen te verzamelen tot de oorlog op de grote dag van de almachtige GOD!! In openbaring hfdst 17 vers 1 t/m vers drie;Hier staat dat de grote hoer die zit aan vele wateren ,met wie de koningen der aarde gehoereerd hebben ,en zij die op de aarde wonen zijn dronken geworden van de wijn harer hoererij!! In vers 5 staat moeder der hoeren En ik zag de vrouw dronken van het bloed der heiligen en van het bloed der getuigen van JEHOSHUA!! De rkk heeft miljoenen christenen vermoord ,en vervolgd !! Later met hitler, door hitler een mandaat te geven om de joden uit te roeien !! Als de paus zijn goedkeuring erover geeft ,is het goed !!Nu gaat de moeder der hoeren de rkk met zijn dochters ,.de kerk van buma en seegers en kees van der staaij ,samen met de islam weer miljoenen christenen en onschuldige mensen uitroeien !! Al deze valse religies gaan tegen het woord van GOD in met hun eigen leugens en valse leerstellingen !! In het bijbelboek genesis hfdst 16 vers 10 t/m13 staat dat zijn hand zal zijn tegen allen en allen tegen hem !! Dit is 100% zeker de islam ,die nu in oorlog zijn met de HELE wereld !! Als de mensen een beetje de moeite nemen om dit eens goed te lezen ,dan zullen ze zien dat dit bijbelgedeelte NU in vervulling gaat !! GR

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Als ik de hele dag dit soort religioten om me heen zou hebben hangen zo als jij, dan zou ik ook moord neigingen krijgen.
   Ik begin er zo langzamer nog begrip voor te krijgen ook.
   Schijt en schijt ziek word ik van dat geëvangeliseer van jou, elke dag weer.
   Jij hebt de meest fanatieke die hier ooit was, luckybee, allang ingehaald.
   Met dat verschil dat je nog niet iedere ongelovige de dood toe wenst.
   Wat mij betreft doe jij niet veel onder voor een mossel met je eeuwige godsdienst gezeik hier.
   En het ergste is nog wel, je heb het zelf niet eens door.

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Ik heb intens medelijden met je vrouw, je kinderen en iedereen die zich in jou omgeving MOET bevinden.
    Wat een ellende moeten die mensen dagelijks mee maken.

    Like

   • scheermes zegt:

    Bertg zegt ;The balkans chronicles is wederom sterk geschreven bert ,met de JUISTE kijk op de samenleving !! Zo ken ik jou weer bert !! Niet op het geschrevene ingaan ,en GEZOND commentaar leveren ,maar het enige wat uit jou mond komt ,is vloeken en schelden !!Mijn schrijven kun je ALLEMAAL terug vinden in het woord van GOD !! Alle mensen die het Woord van GOD niet gehoorzamen ,komen in GROTE problemen zoals in geheel europa is te zien !!Het grote voorbeeld in het Woord van GOD, het volk Israel ,luisterde ook niet naar het woord van GOD ,en hebben daardoor HEEL wat ellende over zichzelf afgeroepen!! Niemand op deze aardbodem kan zomaar het woord van GOD verwerpen zonder dat het gevolgen heeft !!Dit heb ik in mijn schrijven duidelijk naar voren gebracht,met DUIDELIJKE verwijzingen naar het woord van GOD !! Waarom zitten wij nu met de moslims opgescheept ??DOOR ALLE valse godsdiensten!! Elia liet ALLE valse profeten afslachten !! ALLEMAAL !! Wij hebben iemand nodig die de waanzin ,en de ondergang van de mensen DUIDELIJK in beeld brengt !!Daarom vind ik het schrijven van the balkans chronicles ijzersterk !! De WAARHEID MAAKT VRIJ !! Als er iets niet klopt in ons schrijven ,horen wij het graag !! Maar gezien wij alleen het Woord van GOD citeren ,zul jij zoals gewoonlijk wel weer in vloeken en schelden vervallen !! De islam kan ALLEEN maar met het WOORD van GOD bestreden worden ,omdat GOD zelf NIETS anders accepteerd!! Maar zodra de waarheid ,het woord van GOD in beeld komt ,dan wordt bert woest !! JEHOSHUA die alleen maar mensen genas door de kracht van GOD ,en alleen maar WIJZE woorden sprak ,en ook tegen de valse profeten in die tijd hun smerige praktijken aan het licht bracht ,zelfs die haat jij !! Wees eerlijk bert !! JIJ HAAT het woord van GOD !! Vandaar ook jou uitspraken !!GOD zegt ZELF in zijn woord ,dat de mensen IN en DOOR Israel en de WARE christenen gezegend worden !! GR

    Geliked door 1 persoon

   • Theresa Geissler zegt:

    Geloof het of niet, maar ik heb vanmorgen nog eens zitten googlen op “opdringen van geloof,” om weer eens wat opinies over het verschijnsel te lezen, louter vanwege de ellende, die we híer de laatste tijd weer over ons uitgestort krijgen.
    Zelfs op het Refo-web wordt overigens officieel wel toegegeven, dat opdringen niet goed is.
    Maar het is ook dáár duidelijk, dat ze er officiéus moeite mee hebben, er niet op áán te dringen; dat gaat nu eenmaal tegen hun natuur in.
    Pragmatisme is kennelijk maar weinig gelovigen gegeven.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Theresa, ik ben dan ook nog nooit door een refo lastig gevallen.
    Nooit heeft iemand daar vandaan mij op straat aangesproken met wat ik hier lees.
    Dat is wel anders met jehova’s en die paar religioten hier.

    Like

   • BertG. zegt:

    Jij denkt ook ,ik schakel nog maar een versnelling hoger, want blijkbaar kom ik niet over.
    Ga nog even door en elke vriendelijkheid is bij mij verdwenen wat jou betreft.
    De verwensingen zullen je om de kop vliegen.
    Het blijft altijd hetzelfde met die tyfus gelovigen, en maar doorgaan, sarren en door zeiken over je hobby.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Refererende aan mijn comment van 11.18u.: En Scheermessie is het al helemáál niet gegeven, zo -alweer- te lezen. Tjónge jonge……!
    Zie je nú het verschil tussen dát soort gelovigen en gelovigen als Taljaard en Tom, @Bert?

    Like

   • scheermes zegt:

    Bert g zegt;Ik heb intens medelijden met je vrouw ,en kinderen enz !! Ik kan je bij deze gerust stellen bert !! Ik ben al 43 jr met een geweldige vrouw getrouwd !! De kinderen ,en kleinkinderen zijn echt ALLES voor haar !! En wat jij waarschijnlijk NOOIT zult begrijpen !! Ik sta op nummer 1 !! Ik ben na 43 jr huwelijk nog STEEDS het dierbaarste wat zij heeft !! Ik heb mijn kinderen NOOIT gedwongen met het geloof !! Maar wij hebben samen zoveel wonderen meegemaakt ,dat voor mijn kinderen elke twijfel omtrent het geloof in GOD UITGESLOTEN is !! Streng als het nodig was ,maar bovenal veel liefde !!Mijn kinderen hebben een goeie baan ,knappe lieve gezonde kinderen ,kortom bert ;Wij hebben allemaal een hemel op aarde !! Dankzij AL de zegeningen van GOD !! Mijn vrouw en ik hebben 7 kerngezonde en knappe kleinkinderen !! Zelf hebben wij 4 kinderen !! Opgevoed met het LEVENDE en BLIJVENDE Woord van GOD !!Vandaar AL die zegeningen !!Gr

    Like

   • BertG. zegt:

    Je vrouw en kinderen zal je wel helemaal gek geluld hebben, die hebben nou ook wel door dat het zinloos is om nog iets zinnigs tegen jou in te brengen.
    Hoelang heb dat nou geduurd voordat ze volledig gehersenspoeld waren met je oeverloze gezeik.
    Of is je vrouwtje van dezelfde pot afgetrokken als jij, anders hou je dat niet vol.

    Like

   • tinekevanschagen zegt:

    Serieus Bert, maar in feite doe je toch precies het zelfde?
    Heb jij dat dan wel door?

    Like

   • BertG. zegt:

    Heb ik ‘r dan de hele dag er over dat iedereen atheïst moet worden, en anders deug je niet?
    Ik word lastig gevallen door “iets” die juist beweerd dat iedereen moet gaan geloven.
    Lijkt mij toch niet helemaal hetzelfde.
    Maar ik begrijp het wel dat je voor je vriendje opkomt, zo is je dat geleerd.

    Like

  • Onno zegt:

   Psychopaten veinzen altijd medelijden (het Wereld Natuur Fonds), terwijl ze, ‘dead inside’ in werkelijkheid moreel debiel zijn en hun diepe stoornis, de boel ijskoud volkomen omdraaiend, op de omgeving projecteren.

   Zo vond (schoolvoorbeeld) Prins Bernhard, Edwin de Roy van Zuydewijn een “gevaarlijk projectiel dat gestopt moest worden”.
   Ja, vanuit zijn ‘alien mindset’ van hoogverrader, verzwegen SS’er, ‘deep state’ Nazi opgeleid juridisch referendaris (als jullie hier weten wat dat is) en intrigant/spion, mensen- en dierenslachter, opvreter, steekpenningen aannemer enz.enz. klopt dat natuurlijk helemaal. Bernhard was niet gek………

   Like

  • scheermes zegt:

   theresa geissler zegt;Typisch theresa ,gaat op internet te rade bij een valse religie ,en schermt daarmee !! TRIEST!! JEHOSHUA zei zelf in opdracht van zijn vader !! DWING ze om in te komen zodat mijn huis VOL wordt !! Dit staat in het woordt van GOD !! Alle ellende heb je aan JOU ZELF te danken door het te zoeken bij de refo’s terwijl jij samen met bert ALTIJD op de refo’s afgeeft, maar dat jij daar nu naar een antwoord zoekt bij die valse religies vind ik onbegrijpelijk, terwijl het woord van GOD een DUIDELIJK antwoord geeft op ALLE VRAGEN !! Gewoon even de moeite nemen om het te lezen !! Hopelijk werkt het genezend voor jou !! GELOOF!!!! Maar toch heeft jou schrijven zoals gewoonlijk van bert je weer een like opgeleverd ,zoals bert het bij iedereen doet die tegen het woord van GOD te keer gaat !!Maar als jij het met the balkans chronicles ,of met mijn schrijven het niet eens bent ,dan zou het jou en bert sieren om op een gezonde manier op het geschrevene in te gaan !! Maar jullie kennende ?? Vrees ik het ergste !! GR

   Geliked door 1 persoon

   • scheermes zegt:

    Bertg zegt;Nooit door een refo lastig gevallen ,en niemand heeft mij lastig gevallen met wat ik hier lees !! Dat KAN ook niet bert !! In de bijbel staat ,dat GOD zelf zegt ,de doden zijn zich van NIETS bewust !! Als zij dat WEL zouden zijn ,dan stemmen ze wel op de pvv !! Daarom staat er in het woord van GOD ,ONTWAAKT gij die slaapt en sta op uit de doden zodat GOD zijn aanschijn over u gaat lichten !! Al de valse kerken zijn DOOD voor GOD !! ALLEMAAL !! Alle mensen richten zichzelf ten gronde, door de woorden GODS achter zich te werpen !! Buma en kees v.d.staaij enz zouden NAAST wilders moeten staan !!Maar zij zijn zelfs TEGEN wilders, en laten de allergrootste vijand de islam toe in ons land ,en storten daarmee ons land de AFGROND in !! GOD EIST van ALLE mensen om met ALLE VALSE religies af te rekenen !!Om te beginnen met de pauws en mohammed en de KORAN !! De pauws is de ALLERGROOTSTE huigelaar die op deze aardbodem rond loopt !! De WARE christenen worden OVERAL vervolgd in de HELE wereld !! Maar de afrekening komt !! VOOR IEDEREEN !! Niet iedereen die roept HERE HERE zal ingaan in het koninkrijk der hemelen ,maar die de wil des VADERS doet !! GR

    Like

   • scheermes zegt:

    Bert g zegt;24 april 12;46 ;Als die JEZUS enz !! Het taalgebruik van JEHOSHUA was nog vele malen harder dan mijn taalgebruik bert !!HIJ zei tegen de hogepriesters van Israel zelfs ;adderen gebroed en witgepleisterde graven ,en witte wanden en HUIGELAARS !! Dus bert mijn taalgebruik is nog netjes bij JEHOSHUA vergeleken ,al zeg ik tegen de linkse pinkster predikers wel hetzelfde ,zoals adderengebroed enz maar ik heb eerst uiteraard WEL met hun gesproken over het Woord van GOD ,dat de GOD van Abraham en Isaac en Jacob de ENIGE waarachtige GOD is !! God zei zelf dat HIJ voor ALTOOS ZO genoemd wou worden !! Zoals jij sprak over het kruis bert ,het volgende !! JEHOSHUA is OOK voor JOU zonden gestorven !! HIJ stierf bert ; ook,voor JOU !! GR

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    @scheermes

    Met alle respect . . . maar dit is GEEN bekeringssite!!!

    Webmaster

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ scheermes 24 april 2017 om 12:28

    U zegt: “JEHOSHUA zei zelf in opdracht van zijn vader !! DWING ze om in te komen zodat mijn huis VOL wordt !! Dit staat in het woordt van GOD !! ”

    Jezus heeft ook tegen zijn volgelingen gezegd dat zij het stof van hun voeten moeten schudden als ze mensen treffen die niet naar ‘het goede nieuws van het evangelie’ willen luisteren.

    Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar uw geloof. U schijnt niets te moeten hebben van welke religieuze ‘geloofsvereniging’ dan ook, en evenmin van Jehovah’s Getuigen. Door welk wonder bent u zo geestdriftig gaan geloven?

    Wat vindt u trouwens hiervan?
    http://www.wimjongman.nl/artikelen/docu-islam-antichrist/Islamitische%20antichrist-boek.html

    Daniël 8:25, Mattheüs 24, 2 Thessalonicenzen 2 en Openbaring 13 zeggen dat de Antichrist-Madhi misleidend zal zijn en met succes velen zal verleiden, zelfs de “uitverkorenen”, zoals Jezus het uitdrukte. Hoewel de Koran zegt dat liegen een zonde is, is de context dat een moslim mag liegen tegen anderen. Er zijn 3 islamitische termen die we nodig hebben om deze te definiëren: “Kitman”, “Taqiyya” en “Hudna”.

    Kitman en Taqiyya of “heilige hypocrisie” (zoals moslim het noemen) zijn zeer vergelijkbaar aan elkaar, omdat ze beide betekenen het islamitische geloof voor een niet-moslim te verbergen. En deze misleiding omvat het spreken van leugens en het verspreiden van desinformatie in welke vorm dan ook. Taqiyya is nauwkeuriger in deze misleiding met het doel van zelfbehoud van het leven of van reputatie, en omvat ook het verbergen van iemands intenties, vooral als deze vijandig is. Dit is de reden waarom terroristen wonen en werken in de Verenigde Staten tot ze op een dag in een complot terecht komen om iets op te blazen.

    Om eerlijk te zijn zal een gematigde moslim beweren dat dit is slechts een theologie-praktijk is, die beoefend wordt onder de sjiitische moslims, of anderen die meer fundamentalistisch zijn. De Mahdi-Antichrist zal zo fundamentalistisch zijn als men het maar krijgen kan! Zoals we straks zullen ontdekken, begint de Madhi-Antichrist als een man van valse vrede, die zelfs iedereen zal beetnemen door zijn islamitische geloof te verloochenen om zo Israël en het Westen te misleiden…

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Bert, ik betwijfel of dit over komt.
    Het is ZIJN vrijheid om ZIJN eigen waarheid te vertellen en dat als invulling te geven als strijd.
    En dat lang genoeg maar fanatiek vol blijven houden.
    Waar en wanneer is de grens overschreden hierin.

    Like

   • BertG. zegt:

    En anders zou je er een Blog regel bij moeten maken.
    Dat hier niet geëvangeliseerd mag worden, waar dan ook over.

    Like

   • scheermes zegt:

    Tistochwat zegt ; 24 april 15;29; In de eerste plaats woont GOD door zijn Geest in zijn kinderen !!Dat is volgens het woord van GOD ,de bruid !! Persoonlijk is ieder kind van GOD een tempel van de Heilige Geest,waar GOD zelf door zijn geest in woont !!Iedereen die wederom geboren is maakt daar deel van uit !! Die de Geest van GOD niet heeft ,die behoort HEM niet toe ,zoals dit in de bijbel staat !! Op jou schrijven in te gaan ,het volgende !!In de galaten brief van Paulus staat in hfdst 1vers 8 Of komt er ook een engel uit de hemel die u een ander evangelie verkondigt ,afwijkend van hetgeen wij u verkondigt hebben ,die zij vervloekt !! Ik heb van wim jongman, en wel meer van dat soort mensen gelezen ,zelfs die hoogleraar zijn in de GOD geleerdheid ,die allemaal de drieeenheidsleer aanhangen ,en daardoor misleid zijn !! Wim jongman begint al met de drieeenheidsleer in zijn schrijven ,en AL deze mensen zondigen daarmee tegen het eerste Grote gebod !!Wat jij mij vroeg over de brieven in mattheus en de brief van de thessalonicenzen ,dit gaat duidelijk over de paus !!Die heeft zich in de tempel geplaats ,en laat zich aanbidden en die heeft met al zijn geloofsgenoten de ware christenen met miljoenen uitgeroeid !!Later nog met hitler !! De drieeenheidsleer is pas in het jaar driehonderd en vijfentwintig ontstaan !! Deze leer deed zijn intrede in de rkk en is door praktisch ALLE religies overgenomen !! Dit is met GEWELD gebeurd !! Het is echt ongelofelijk dat deze rkk nog steeds aanhangers heeft !! In de gehele bijbel staat dat er 1 GOD is en 1 middellaar tussen GOD en de mens !! De mens JEHOSHUA !! Die de drieeenheidsleer aanhangen zijn allemaal valse profeten !! Ook wim jongman !! Mohammed is de antichrist ,en trekt nu met de koran en met de valse profeet de paus ,en de valse profeten van de linkse kerken ten strijde om de mensheid uit te roeien !! Tesamen is het 1 grote beestenboel ,wat nu duidelijk is te zien !! Als jij zegt wat zij graag willen horen ,dan mag je er bij komen zitten !!vrgr

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @scheermes, 12.28u: Nou nou nou nou……
    Er draait er één door, en niet zo zuinig ook.
    Is me enige uren ontgaan, doordat ik vanmiddag verdiept was in enerzijds een vertaling en anderzijds privé-wederwaardigheden, maar…..good gracious, wat een totale uitbarsting van fanatisme.
    Word ik, tegen mijn gewoonte in, niet heet of koud van, scheermessie: je argumenten raken mij op geen enkel vlak. Dan heb ik het hier wel ànders meegemaakt.
    Wat denk je hier nou eigenlijk mee te bereiken, man?
    Je zit finaal tegen een muur te praten, waar het diegenen betreft, tot wie jij wilt doordringen, de “ongelovigen” dus.
    Je hebt het aan de enorme tolerantie van Hr. Bron te danken, dat je je gal hier zo vrijelijk kunt spuien, maar houd wel in de gaten: DAT GELDT VOOR IEDEREEN HIER. Dus óók voor die ongelovigen.
    Jij denkt duidelijk, meer bestaansrecht te hebben dan iedereen met een niet-religieuze levensbeschouwing en daarmee illustreer jij wel zó treffend de stille mening van meerdere grappenmakers van jouw soort, dat die het niet eens meer zouden kunnen ontkennen, dus die bewijs je er óók al geen dienst mee.
    Welgemeende raad: Káp daar even mee, want je bent bezig, je eigen glazen in te gooien.- En ook de húnne.

    Like

   • Harry zegt:

    Vertel mij nou eens “scheermes” hoe iemand serieus met argumenten in zou kunnen gaan op jouw debiele hersenspinsels ?
    Tegen dat soort onzin valt niet te redeneren , net als bij een psychose.
    Rede , redelijkheid en logica werken niet als iemand in die fase zit .

    En nee, ik hoor niet bij die groep .
    Want daar zal jij meteen mee op de proppen komen , dat ik dat uit ervaring zou weten ,
    of zo .
    Maar ik heb wel een vriendin die met dat soort gekken werkt .
    Die zei meteen dat je opgenomen dient te worden .

    Voor een willekeurige voorbijganger ben je bezig als een godsdienstwaanzinnige , het ene commentaar na het andere , het is voor een normaal mens een vorm van totale waanzin !
    Zeg eens eerlijk , heb je iets gesnoven of gerookt , zonder die rotzooi kun je toch onmogelijk zo hallucineren ?
    Heb je rare pilletjes in beslag genomen “toen je aan de deur” stond ,
    en die zelf gehouden ?
    En nu een handje vol geslikt of zo ???

    Religies , valse religies , religieuze gekken ,
    of we al niet genoeg aan ons harses hebben ……………..
    En dan nu ook nog zo’n verwarde vent er tussen ,
    JE BENT TOTAAL GESTOORD MAN !

    GOD , GOD , GOD , JEHOSHUA , GOD , GOD , etc . etc .
    GOD BESTAAT NIET !
    Donder toch GODVERDOMME op met je waanzin !

    En al 43 jaar met dezelfde vrouw !
    Wat is dat dan ?
    Een mummie ?
    Een zombie ?

    Iemand met een beetje gezond verstand was allang naar Nieuw Zeeland verhuisd .
    Schone lucht , heerlijk eten , rust , goed om de hersenen te reinigen .

    Like

   • scheermes zegt:

    Bertg zegt;24 april 17;12 ;En anders zou je er een blog regel bij moeten maken ,dat er niet geevangeliseerd mag worden ,waar dan ook over !! Dat ben ik 100% met jou eens bert !! Maar JUIST het evangelie naar waarheid gepredikt, houd ook op dit blog het leven er in !! HET leven zit JUIST IN het Woord van GOD!! Maar hoe moeten wij de islam dan aanpakken ?? Dan krijgen wij te horen ,wie zei dat?? harry !! O DIE !! Ik bedoel maar te zeggen bert ,zonder te spreken op zijn tijd over het woord van GOD daar kan NIEMAND onderuit !! Als iemand met zijn eigen woorden komt ,lachen ze je al uit !! Wie zei dat ?? o die !! Dat legt echt geen gewicht in de schaal !! De mensen lachen je al uit, als je met het woord van GOD komt,zelfs DAAR wordt niet naar geluisterd ,laat staan naar een sterfelijk mens !! Door NIET te luisteren naar het woord van GOD ,daardoor zitten wij nu met de linkse kerkduivels opgezadelt ,en alle ellende in ons land !! De voorgangers zijn verplicht ,om de islam en alle valse religies buiten de deur te houden !! Maar zij halen ze zelfs BINNEN!! Alleen met de Waarheid, het Woord van GOD kunnen wij de linkse kerk en de islam bestrijden en ontmaskeren !!VRGR

    Like

   • scheermes zegt:

    Harry zegt;24 april 19;28 ;Godsdienst waanzinnige enz !! Ik zie jou schrijven jegens mij als een GROOT compliment !! Van ALLE profeten en ook de zoon van GOD ,JEHOSHUA daarvan zeiden de mensen in die tijd precies hetzelfde ,namelijk dat die ook waanzinnig waren ,vanwege de Woorden GODS !! JEHOSHUA werd in zijn tijd ook door dergelijke personen als jij, schreeuwend achtervolgt met GODSlasterende woorden !! Wie was er nu GEK ?? Volgens harry ,JEHOSHUA!! NU nog steeds !! Dan ben JIJ in mijn ogen KNETTERGEK harry!! JEHOSHUA Waarschuwde ons, dat de mensen van ons ook hetzelfde zouden zeggen als van HEM ,als wij ook de Woorden GODS zouden spreken !! Zoals jij over mijn vrouw spreekt harry is werkelijk beneden ALLE peil !! Je kent haar niet eens !! SCHANDE !! Iedereen is overigens VOL lof over mijn vrouw en kinderen,en ik heb niet alleen een mooie vrouw ,wat iedereen mij verteld , maar een vrouw met een geweldig karakter en ten VOLLE overtuigd in het geloof !! Wat jij zei ,dat jij de dominee op visite hebt gehad ,een refo ,waar jij ALTIJD geweldig op afgeeft ,verbaasd het mij dat deze valse profeet NU in 1keer WEL goed is !! JIJ wou zelfs een arm om zijn schouder slaan !! Hij was (is) een klant van jou ,en daarom wel goed?? !! Kassa !! HUIGELAAR !! Gezien jou schrijven ben JIJ aan een opname toe !! De GROOTSTE tokkie zou zich voor een dergelijk taalgebruik DIEP schamen !! Jij hebt duidelijk een spraakgebrek ,gezien jou taalgebruik !! Het enige wat jij er uitkraamt ,al dat schelden en alle GODSLASTERING uit jou mond gaat werkelijk ALLE perken te buiten !! JIJ gaat met jou GODSlastering DUIDELIJK een grens over !! VREEMD dat niemand DAAR iets over zegt !! Waarschijnlijk neemt niemand jou serieus !! Maar met jou schrijven zet jij je zelf wel mooi voor schut !! Jou vrouw is zo verstandig om jou maar gelijk te geven !! Anders zou jij HELEMAAL doorslaan !! Met al jou gezwets harry daar kan niemand wat mee !!Er zit DUIDELIJK iets tussen jou oren ,wat gezien jou comment ook voor jezelf een echte kwelling moet zijn !! Er komt nog niet 1 zinnig woord uit jou mond ,zoals gewoonlijk !!

    Like

 11. Ik heb geen kerk, paus priester of dominee nodig om te geloven. Het ware geloof zit in je hart en ziel.

  Geliked door 2 people

  • scheermes zegt:

   Amen!!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @scheermes: 11.39. uur. Sluit me daar graag bij aan, scheermes!

    Like

   • BertG. zegt:

    Heb je wel begrepen waar Marian het over heeft.
    Ik betwijfel het.
    Geloof zit in je hart en ziel, hou het daar dan ook, en val er niemand mee lastig.
    Je krijgt geen bonus punten als je er de hele dag over blijft lullen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Je had de wereld een heel groot plezier gedaan wanneer je er in gebleven was.
    Wat een ellende was de wereld en jou omgeving dan bespaard gebleven.

    Like

   • BertG. zegt:

    Als die jezus net zo een bloed irritant kereltje geweest zou zijn zo als jij, dan hadden ze ’t nu allang niet meer over ‘m maar hadden ze ‘m ter plekke de tyfus geschopt.
    Dan had ie dat hele kruis niet eens gehaald, maar was ’t allang afgelopen met ‘m.

    Like

   • scheermes zegt:

    Tom hendriks zegt:11;39 uur ; Gelukkig maar tom dat er op dit blog ook nog ware gelovigen zijn ,anders zou alles doodbloeden zonder HET geloof !! De ware gelovige vind je niet in de kerken !! JEHOSHUA zei ,zij zullen u uit de synagoge werpen om de woorden GODS !! Wij kunnen de islam alleen maar met de woorden GODS verslaan en ontmaskeren !! OOK al de linkse kerken !! Het Woord van GOD gaat uit om te overwinnen !! Dat zijn wij ABSOLUUT nodig, om de overwinning OOK op de islam te halen !! GOD accepteerd NIETS anders ,en HIJ deelt zijn eer met NIEMAND !! De mensen moeten terug keren naar GOD zoals verwoord in the balkans chronicles !! Dat is onze uiteindelijke en enige redding !!gr

    Like

   • Harry zegt:

    Weer een acute aanval van chronische godsdienstwaanzin , scheermes ?
    Het slaat soms toe he , net als griep .

    Like

 12. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @Scheermes: 13.21. uur. Ik begrijp uw standpunt, maar met respect, ik wens niemand mijn overtuiging- als christen- op te dringen. Dat levert naar mijn mening niets positiefs op. Ik sta achter het standpunt dat de vrijheid van het individu voorop dient te staan. En ik zal pal staan voor de vrijheid, ook voor ieder medemens die niet gelooft. Ik ben ook fel tegen een Staat gevestigd op theocratische basis. Laat ieder naar eigen geweten zijn/haar keuze maken. De vrijheid die ik als christen heb, gun ik ook aan iedere medemens die niet wil geloven.

  Geliked door 3 people

 14. Tom Hendrix zegt:

  Mijn reactie op 12.05. uur, is gericht op de reactie van @ Marian van Cranenbroek. Dit om misverstanden te voorkomen.

  Like

 15. Republikein zegt:

  In dit verband las ik dat je bij de Efteling jouw handicap moet kunnen aantonen.
  Wat krijgen we nou, staan we hier op de golfbaan?

  Like

  • scheermes zegt:

   Dit lijkt mij in jou geval niet zo moeilijk!!

   Geliked door 1 persoon

  • tinekevanschagen zegt:

   Ik vind dit een vervelende opmerking, met een duidelijke ondertoon,
   Ik was dat helemaal niet van u gewend.

   Like

   • BertG. zegt:

    Was dat je nog niet gewend, dat onhebbelijke gedrag dan van scheermes.
    Moet je toch wat beter op gaan letten.
    Het hoort er toch echt bij als je overtuigd bent van je eigen gelijk.

    Like

   • tinekevanschagen zegt:

    Je valt mij aan met allerlei aannames;kom op Bert je weet wel beter;
    van scheermes zijn vriendje omdat mij dat zo geleerd is?
    Hier ga je echt een brug te ver.

    Like

   • BertG. zegt:

    Dat heb ik wel eens eerder gehoord van een jehova die voor z’n vriendje opkwam die hier bij mij voor de deur stond, nadat ze vriendje een beetje verdrietig was geworden na een opmerking van mij.
    Maar ja, die wist niet beter.

    Like

   • BertG. zegt:

    Blader voor de aardigheid eens terug bij elke geloof uitspatting van scheermes.
    Jij bent 1 van de weinige die ‘m altijd een complimentje geeft, hem aanvult en verdedigd.
    En daarna steevast een reactie plaatst bij iedereen die commentaar op ‘m heeft.
    Misschien heb je het zelf niet eens in de gaten.
    Dus hoe zou ik dit anders moeten zien.
    Dus ergens zit je te genieten van elke letter die hij opschrijft.
    Moet je verder ook helemaal zelf weten, ieder ze hobby.

    Like

   • scheermes zegt:

    Tinekevanschagen zegt;25 april 7;38;Ik vind de reactie van republikein persoonlijk de juiste reactie !!,Die vervalt tenminste niet in ordinaire scheldpartijen !!Dit is de juiste manier ,en zo kan het ook !! Die ziet de humor hier tenminste wel van in !! Maar ik ben er van overtuigd tineke ,dat jij ook het bijbelgedeelte kent ,dat JEHOSHUA tegen petrus zei ;Ga achter mij vandaan satan !! JEHOSHUA zei wat hij MOEST zeggen !! En als iemand de overtuiging heeft ,om zijn mening te geven ,moet dat kunnen !! Een open discussie houd dit blog levendig !!Als je kijkt naar de reacties op het vorige artikel van het sterk geschreven stuk van the balkans chronicles ,dat waren er ongeveer 170 stuks,daaraan kun je zien wat het losmaakt zodra het over het woord van GOD gaat !! Ik hoop dat op dit geschrevene van the balkans chronicles ook nog meer gezonde reacties komen want dat verdient dit stuk !!Waarover ik mij verbaas is ,dat als er over de koran gesproken wordt ,met citaten uit de koran wat een haatzaaiend en verderfelijk boek is, wat overigens MOET gebeuren, om de DWAASHEID van de koran in woordt en BEELD te brengen, en daar zijn MEER dan genoeg citaten voor om deze barbaarse idiologie aan de kaak te stellen , maar daar wordt uiterst laconiek op gereageerd !! Aangezien allah de duivel zelf is ,en dat zijn religie wel op dit blog komt ,ben ik verbaasd dat het blog op tilt slaat zodra de WAARHEID ,Het Woord van GOD op dit blog verschijnt ,terwijl GODS woord het ENIGE Woord is ,om de islam en de koran als een valse idiologie te ontmaskeren en te OVERWINNEN !!Een potje schelden en vloeken en tieren ,daarmee word de koran niet ontmaskerd !!Wel met de bijbel !! De rkk en AL de valse religies en al de valse profeten ,en ook de antichrist mohammed ook hij; stonden al in het bijbelboek openbaringen ,nog VOOR er ook maar 1steen van de rkk gelegd was !! Openbaringen zou ik tot op het bot kunnen uitleggen !! Maar voor digene die geestelijk inzicht heeft ,ziet nu wel dat alles in vervuling gaat van het bijbelboek openbaringen !!!! VR gr

    Like

   • BertG. zegt:

    Weet je wat ordinaire scheldpartijen zijn?
    Die heb jij nog niet mee gemaakt hier.

    En ergens heb ik wel wat weg van dat denkbeeldige vriendje van jou.
    ” JEHOSHUA zei wat hij MOEST zeggen !! ”

    Dat doe ik namelijk ook.

    Like

 16. tinekevanschagen zegt:

  Ik vind dit persoonlijk een schande voor de auteur van dit ingezonden stuk.
  Ieder zijn eigen mening, Waar er hier niet op de persoon gespeeld mag worden .worden alle grenzen overschreden.
  Dit is een mooi artikel vanThe Balkan Chronicles,Wie zich hier niet in kan vinden,laat het dan,
  of probeer er inhoudelijk op in te gaan,met argumenten.
  En om dan maar te roepen ,dit is geen site om te evangeliseren,nee het is een artikel om over na te denken.en op een normale manier inhoudelijk te reageren.
  Dat zijn we ook verschuldigd naar de inbreng van de auteur van dit artikel.
  Als de titel je niet bevalt,lees er over heen en klik het weg.
  Het christelijk probleem is vele male erger dan het moslim probleem waar wij allen voor strijden hier(althans, je zou het bijna gaan geloven),en DAT is nu juist wat deze inbreng van deze schrijver ons steeds duidelijk probeert te maken.
  Je moet je wel inlezen in een verhaal,alvorens daar een mening over te kunnen vormen,
  Het lijkt er sterk op ,dat een kop van een verhaal,al genoeg is om helemaal los te gaan.
  Ik ben wel wat gewend,maar vraag me in alle oprechtheid af…is dit nodig?..zo..?.op deze manier?
  Het voelt alsof er hier een aantal mensen zitten van kom maar op….ik zit er klaar voor….
  Dit kan toch niet zo zijn….we zijn toch geen kleine kinderen meer…en nogmaals,of je het er mee eens bent of niet,dat mag.altijd , maar als mijn inbreng op welke site dan ook, zo afgebrand werd,wist ik het wel.
  Ik schop ook weleens in mijn leven, om er later achter te komen ,dat dat altijd de verkeerde was!

  Like

  • Republikein zegt:

   Is dat voor mij bestemd, of uh, what ever…
   Het is inderdaad een goed geschreven artikel.
   Maar niets wat mij hindert hoor!.
   Waarschijnlijk een misverstand.

   Like

   • scheermes zegt:

    Replublikein zegt;25 april om 11;45;Dan heb ik je juist ingeschat !! Iedereen met een gezond verstand vind dit een goed geschreven artikel !! ECHTE liefde ,verdraagt alles !! Maar vermaant OOK !! Het is werkelijk te GEK voor woorden ,dat een gezond schrijven ,vervloekt wordt door sommigen op dit blok ,maar als er gevloekt wordt op dit blog en gescholden ,dan krijg je van bert;g een like achter je naam en van harry !!Terwijl JUIST een artikel ,als the balkans chronicles LICHT in de duisternis werpt !!Als bert g zo door gaat met vloeken schelden en tieren en achter iedereen die op dit blog die ook maar ietsjes zegt over het woord van GOD aanloopt te vervloeken en te schelden ; Dan blijven hij en harry er alleen over !! Ben zeer benieuwd of er dan nog ENIG zinnigs nieuws komt !! Nu kan bert op wat gelovig is ,nog lekker afgeven ,maar dan blijft er voor bert g niets meer over !!Zij gaan tien keer erger te keer tegen het WOORD van GOD dan tegen de islam !! Onbegrijpelijk !! Het trieste is dat bert g dit OOK nog geweldig vind !! Het eerste artikel van the balkans chronicles ,daar kwamen 1.70 reacties op !!Ik voel aan dat sommigen niet meer durven te schrijven over dit artikel ,om niet afgezeikt te worden door bert g!! Dat heb je dan in ieder geval bereikt bert !! Echt iets om trots op te zijn !! Om dezelfde reden hebben ze JEHOSHUA ook vermoord ,alleen omdat hij de WOORDEN GODS sprak !!Maar inplaats dat het woord van GOD stopte ,kwam het VEELVULDIG terug via de apostelen en predikers !!Als de Waarheid niet meer verteld word ,dan kan de vijand, de islam ALLES zo over nemen !! En is het met ons gedaan !!VR .GR

    Like

  • scheermes zegt:

   Ik vind dat jij het goed verwoord hebt tineke ,maar als iemand met WAT voor schrijven het niet eens is ,dan mag hij zijn mening daar rustig over zeggen !! Wat ik 100% met jou eens ben, dat als je het ergens niet mee eens bent ,om dan wel op de inhoud van het geschrevene in te gaan !! Via een gezonde discussie ,daar klaart de boel van op !!Omdat jij het voor de schrijver van the balkans chronicles opneemt het volgende !! De schriftgeleerden kwamen bij JEHOSHUA met STRIKVRAGEN om HEM om te brengen !! Ondaks dat JEHOSHUA dat heel goed wist ,stond hij hun TOCH te woord !! Maar toen zij door bleven gaan met strikvragen ,terwijl HIJ woorden sprak van Geest en leven ,zodat zij aan zijn spreken en daden DUIDELIJK konden zien dat hij de zoon van GOD was ,toen zei HIJ adderrengebroed !!VR .GR

   Like

 17. Ik zie dat sommige lezers niet mijn artikel te begrijpen…Hoewel Joden altijd een kleine minderheid waren, hebben ze belangrijke theologische en economische taken in Europa vervuld. De geschiedenis van de joden in Europa bewoog zich altijd tussen de polen van vervolging en creativiteit. Hieraan kwam een einde in Auschwitz,niet door het Christendom,maar door Katholieke Kerk / Vatican.Zij hebben niets te maken met het Christendom en God,net als hitler….

  Geliked door 1 persoon

  • scheermes zegt:

   the balkans chronicles zegt;25 april 15;06;Niet begrijpen enz!! In het begin van u schrijven ,hebt u de vinger op de zere plek gelegd!!De christenen kunnen zich beter zorgen maken over hun eigen indentiteit!! In het verleden schreef u, waren de christenen het cement dat het huis van europa stevigheid verschafte,maar die cultuur is weg gevaagd!! ,De meerderheid heeft afscheid genomen van GOD, en van het christendom,en moet daar nu voor boeten !!Al die linkse kerken hebben inderdaad niets te maken met het christendom !! De bruid is de kerk !! Allen die wederom geboren zijn !! DAT is de ware kerk ,zoals het ook in het Woord van GOD staat !! In het Woord van GOD staat ,wie de Geest van GOD NIET heeft .die behoort HEM niet toe !!DE Geest van GOD getuigd met onze geest ,dat wij kinderen van GOD zijn !! De rkk beweert dat Petrus de eerste pauws was !! Dit zijn grote leugens uiteraard !! Als petrus NU het hoofd van de rkk zou zijn , dan zouden de islam en de moslims hier geen SCHIJN van kans maken ,en ook al die andere valse linkse kerken niet !!De ware christenen ,accepteren ALLEEN het woord van GOD ,en maakt geen enkele andere religie een schijn van kans !! De MOSLIMS al HELEMAAL niet !! Die loochenen dat GOD de mensheid heeft verlost ,door zijn enigeboren zoon JEHOSHUA !!Iedereen die gelooft dat GOD een zoon heeft,die MOET van allah gedood worden !!Terwijl het oude ,zowel als het nieuwe testament ,JUIST DAAR over schrijven !!U hebt in u schrijven 100% gelijk ,omdat de mensheid GOD de rug toegekeerd heeft ,en de woorden gods achter zich geworpen hebben ,daarom zitten wij nu met alle ellende !! VR .GR

   Geliked door 1 persoon

 18. Guardiacivil zegt:

  Gewoon een algemene vraag
  Kunnen wij hier….lezers en reageerders van E.J.Bron onderling de vrede bewaren?
  Er is al ellende genoeg in het land en Europa.
  Om elkaar hier alweer om het thema geloof ….op zijn/haar nummer te zetten, of steken onder water te geven, of wat dan ook………ieder zijn/haar eigen inzicht en overtuiging lieve mensen.
  En daarom moeten we het opbrengen om elkaar door deze verschillen toch te respecteren zolang het niet die verdomde islam betreft.
  Een fijne dag voor iedereen nog.

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Mij hoor je niet, nergens over, ………NOOIT.
   Totdat iemand begint met het evangeliseren van “het geloof” ,en dat als waarheid.
   En daar valt onder, iets dwangmatig via langdurig door blijven zeiken en trachten iets duidelijk te willen maken wat zij zelf belangrijk vinden.
   Waar niemand op zit te wachten

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s