VIDEO – Dr. Nikolaus Fest over het AfD-programma: democratie (+ Nederlandse vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Dr. Nikolaus Fest legt in deze nieuwe video de 14 punten van het AfD-programma uit, waaronder onderwijs, immigratie, financiën, milieubescherming, buitenlandse politiek, familie, enz. Vandaag punt één: democratie. Hoe zou de staat eruit moeten zien? Nikolaus Fest beschrijft in de video de ideeën van de AfD betreffende meer echte democratie:

PI News

Goedendag. Steeds opnieuw is te horen dat de AfD alleen maar het thema euro, of alleen maar het thema islam zou hebben, maar verder geen antwoorden. Dat is onzin. Wie ons programma leest, weet dat! Maar het mooie is: u hoeft het helemaal niet te lezen! Omdat ik het aan u zal presenteren en uitleggen! Ons programma bevat 14 punten, waaronder onderwijs, immigratie, financiën, milieubescherming, buitenlandse politiek, familie, enz.

Vandaag gaat het om punt 1: hoe zou de staat er volgens ons uit moeten zien?

Ten eerste: we willen meer democratie wagen! We willen dat de burgers meer inspraak krijgen – met volks-referenda zoals in Zwitserland. Vooral over belastingverhogingen, reddingspakketten voor vreemde landen en over de salariëring van de politici moet het volk beslissen.

Ten tweede: we willen dat het kanselierschap en het parlementaire mandaat wat betreft de duur beperkt worden, bijvoorbeeld tot een periode van 8 jaar. Beroepspolitici, die 40 jaar of langer in het parlement zitten, zijn gevaarlijk voor een democratie. Want zulke lange mandaten maken kwetsbaar voor corruptie, vriendjespolitiek, verstrengeling.

Ten derde: we willen het Duitse parlement en de deelstaatparlementen kleiner maken. Gerekend naar het bevolkingsaantal veroorlooft Duitsland zich 12 maal zoveel volksvertegenwoordigers als de VS. Maar is onze politiek daarom zoveel beter? Veeleer niet. Alleen maar veel, veel duurder!

Ten vierde: we willen dat parlementariërs pensioenuitkeringen krijgen, geen onrealistische pensioenen. Parlementariërs zouden een financiële bijdrage moeten leveren aan de pensioenuitkeringen van de werknemers. Zo zullen ze iedere verhoging of verlaging van de pensioenuitkering, waarover zij beslissen, in de eigen portemonnee voelen.

Ten vijfde: we willen belastingverspilling bestraffen. Wie, zoals zojuist is gebeurd, € 5 miljoen Duits belastinggeld verspilt aan de sanering van moskeeën in Marokko, moet ter verantwoording worden geroepen.

Dat waren de belangrijkste punten al in het kort. Als u die net zo goed en verstandig vindt als ik, als u dus meer democratie wilt wagen, stemt u dan op de AfD. En als u geïnteresseerd bent in de details, leest u dan ons partijprogramma. Het is de moeite waard. Of abonneert u zich op mijn videokanaal!

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), democratie, Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op VIDEO – Dr. Nikolaus Fest over het AfD-programma: democratie (+ Nederlandse vertaling!)

 1. Elena zegt:

  Van onderstaande regel, viel ik bijna van mijn stoel…niet te geloven !!!
  Welke idioten hebben bedacht om 5 miljoen euro te verspillen aan Moskeeén in Marokko?
  Die dat gedaan hebben zou men moeten ophangen.
  Dat geld had beter besteed kunnen worden, immers zijn daar nog steeds dakloze Duitsers en gezinnen met kinderen die armoede kennen.
  Pffft..ziedend word ik daarvan.

  Ten vijfde: we willen belastingverspilling bestraffen. Wie, zoals zojuist is gebeurd, € 5 miljoen Duits belastinggeld verspilt aan de sanering van moskeeën in Marokko, moet ter verantwoording worden geroepen.

  Like

 2. Elena zegt:

  Sorry het vijfde punt had er niet bij gemoeten.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Prima voorstellen. Go AfD,go!

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Elena zei het al 5 miljoen aan restauratie van moskeeën in Marokko terwijl de sporadische christen in Marokko tweede rang burger is. Je moet het een paar keer lezen om het tot je te laten doordringen. De webmaster zei het al, meteen opknopen van dit soort lieden die dit goedkeuren is misschien nog het beste. Verbijsterend!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s