Het noodzakelijke afscheid van Turkije

Screenshot_39

(Vertaling: E.J. Bron)

Erdoğan krijgt dus zijn sultanaat. Met een krappe meerderheid van 51,4% van de stemmen hebben de Turken precies een week geleden voor de invoering van een presidentieel systeem gestemd, dat aan hun heerser bijna onbeperkte macht verleent. Veel erger is echter dat veel van de in Europa levende Turken de wil van Erdoğan eveneens ondersteunden – een waarschuwing, die nu eindelijk ook bij de verantwoordelijken aangekomen lijkt te zijn.

ongecensureerd.at

Parallellen met Oostenrijk

Screenshot_42Er zijn enkele verrassende parallellen met de laatste presidentsverkiezingen in Oostenrijk herkenbaar: waren het daar 46,3% van de kiezers die uiteindelijk op Norbert Hofer stemden en zo probeerden de kandidaat van de globalisten te voorkomen, in Turkije stemde 48,6% van de mensen tegen de macht-wellustige plannen van hun staatshoofd. En net als in Oostenrijk heeft het heersende systeem er voor de verkiezing alles aan gedaan, maar dan ook echt alles, om de kiezers voor zich te winnen – ook al ging het er daarbij in Oostenrijk, overeenkomstig de aard van de bewoners, beduidend netter aan toe dan in Turkije.

Dat was het dan ook al met de parallellen. Want terwijl in Oostenrijk de opstandigen merendeels op het platteland wonen, waren het in Turkije de grote steden, de toeristische regio´s en natuurlijk de Koerdische gebieden die zich verzetten tegen Erdoğan´s wensdroom van het sultanaat.

Bedenkelijk stemgedrag van veel buitenlandse Turken

Screenshot_41Niet weinig van de “Hayir”-Turken bekritiseren inmiddels scherp het stemgedrag van hun in het buitenland levende landgenoten. Want hier is grotendeels een deprimerend beeld te zien: zo hebben bijvoorbeeld in België 75%, in Oostenrijk 73%, in Nederland 68%, in Duitsland 64%, in Frankrijk 63% en in Denemarken 61% van de daar levende Turken voor Erdoğan´s presidentieel systeem gestemd. Uitzonderingen vormen hier – zoals zo vaak – Zwitserland, waar slechts 38,1% van de daar levende Turken “Ja” stemde, evenals de VS, waarin maar 16,2% zijn instemming met Erdoğan´s plannen gaf.

Desondanks moeten we ontnuchterend vaststellen dat de meerderheid van de in het buitenland levende Turken heel weinig weet aan te vangen met de waarden van haar gastlanden, waarin ze deels al tientallen jaren leeft. De parallelsamenleving, waarvan het bestaan door links-groene zijde steeds met veel woorden betwist wordt, is hier ook met een ware donderslag duidelijk geworden.

De slachtofferrol

Screenshot_40Vertegenwoordigers van Turkse en islamitische verenigingen reageerden op de geschokte reacties van de Europese democraten op dezelfde manier als ze altijd doen: voorwaarts in de slachtofferrol. Natuurlijk zijn weer de landen van opname de schuldigen: aan het stemgedrag van de hier levende Turken, aan de omstandigheid dat ook in de vierde en vijfde generatie veel Turken zich hier nog als vreemd lichaam voelen, aan de gebrekkige mogelijkheden om deel te nemen. Terwijl ze eens temeer ontkennen dat dit probleem van gebrekkige integratie steeds opnieuw alleen maar mensen uit de islamitische cultuurkring betreft. Een zuivere schuldprojectie, want je hoort nooit van integratiemoeilijkheden van de hier levende Japanners, Vietnamezen of Chinezen, hoewel deze mensen minstens net zo ver van onze cultuur verwijderd zijn als de Arabieren of in dit geval de Turken.

De Groenen? – “Nix verstehen”

Daar zijn natuurgetrouw de vertegenwoordigers van de Groenen het mee eens. Zo zei de vicevoorzitter van het Duitse parlement, Claudia Roth, dat men zich “nu nog veel meer met deze mensen zou moeten bezighouden” en bedoelt daarmee de Turken, die de koers van Erdoğan ondersteunen. Dan kun je je afvragen: Hoezo? En waarom überhaupt? Zou het niet veel zinvoller zijn om precies het omgekeerde te doen, dus die minderheid van de Turken te ondersteunen die de “westerse waarden” juist zo erg waarderen dat zij ondanks de druk uit Ankara tegen de alleenheerser-fantasieën van hun president stemden?

Langzaam ontwaken

Screenshot_43Daarentegen schijnt de verandering die niet weinig vertegenwoordigers van de politieke mainstream op dit moment lijken door te maken sensationeel. Ook roden en zwarten schijnen langzaam maar zeker te begrijpen dat we hier voor een ware berg met problemen staan wat betreft de Turkse parallelsamenleving. Ook al lijkt de motivering vaak nogal merkwaardig: vaak heb je namelijk het gevoel dat deze politici eigenlijk alleen maar beledigd zijn, omdat de buitenlandse Turken de voorkeur schijnen te geven aan het  vaak botte optreden van de  schreeuwlelijk Erdoğan boven hun zachtaardige, tolerante en op consensus gerichte manier van doen. Deze beledigde leverworsten hebben nog steeds niet begrepen dat de Oriëntaal nu eenmaal anders spoort dan de Europeaan. Een ander slag mensen vereist gewoon een andere omgangsvorm.

Tijd voor een heldere koers

De enigen die dat al lange tijd zeer goed begrepen hebben, zijn de patriottische krachten van Europa. Desbetreffend lieten Beatrix von Storch (AfD) en HC Strache (FPÖ) zich na het Turkije-referendum ook op niet mis te verstane wijze uit. Of de Erdoğan-stemmers aan hun vriendelijke aanbeveling om hun koffers te pakken en terug te gaan naar Turkije alsjeblieft willen voldoen. Een feit is dat deze mensen, die voor Erdoğan stemden, al lang afscheid hebben genomen van Europa (respectievelijk hier nooit zijn aangekomen). Het is nu tijd voor Europa om ook omgekeerd afscheid te nemen van Turkije.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Europa, gezond realisme, Graaien, Groenen, Hypocrisie, Immigratie, Islam, Islamisering, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turken, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Het noodzakelijke afscheid van Turkije

 1. Steven zegt:

  Als men toch van plan is de hele EU om zeep te helpen, dan zal de terroristenclub in Turkije ook wel geen probleem zijn…denk eerder gewenst!

  Geliked door 1 persoon

 2. scheermes zegt:

  Laten wij blij zijn dat erdogan zijn zin heeft gekregen !! NU zijn wij wellicht voorgoed van de turken af !! Hopenlijk hebben zij de deur zelf met deze verkiezingen ,voorgoed dicht geslagen !!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ieder geval hoeven we ook dan niet meer regelmatig tegen die harses van Erdogan aan te kijken.

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Of juist wel, hij moet tenslotte zijn Turken in het buitenland bezoeken om ze bij de les te houden en ze te onderrichten hoe ze het gastland nog verder kunnen ontwrichten en kolonialiseren.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Marian.
   Inderdaad.
   Wat ’n morsige rotkop heeft die kerel toch.
   Lijkt wel ’n belastinginspecteur die ’n te krappe onderbroek draagt.
   Bah…!

   Like

 4. Beschouwer zegt:

  Kom op Turken die voor voor macht voor Erdogan hebben gestemd. Pak je spullen en ga je Turkse dictator Erdogan dienen. Er is zat te doen in Turkije. Alsnog in dienst en ook helpen met het herbebossen van grote delen van Turkije. Men heeft al een mooi begin gemaakt met dat herbebossen en jij als Nederturk die voor meer macht voor Erdogan stemde kan echt wel komen helpen daar..

  Geliked door 2 people

 5. Tom Hendrix zegt:

  Maar geloof maar niet, dat de “ja” stemmende Turken, Europa zullen verlaten. Dat is ook helemaal niet de bedoeling, want WIJ dienen veroverd te worden door het sultanaat van Erdogan. En de 5e colonne zit ook al in de Tweede Kamer; namelijk DENK!

  Geliked door 1 persoon

 6. tippelaar zegt:

  Verbiedt Turken om naar de Turkse tv te kijken, zowel via de kabel als via de schotel en internet. Dat doet Erdogan pook. . Laat ze ook de keus, het nl.paspoort houden en het Turkse inleveren of omgekeerd. Wil je turk blijven dan direct uit nl vertrekken. Dat lijkt allemaal moeilijk maar dat is het niet. Het is de politieke onwil om dit soort dingen te doen. En het altijd het linkse gespuis dat zich tegen oplossingen verzet. Wat betreft DENK kan ik heel kort zijn. Staatsgevaarlijke facsisten, Niets meer en niets minder. En die zitten in ons parlement! Hoe gek kan je zijn.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Ik lees:
  Een zuivere schuldprojectie, want je hoort nooit van integratiemoeilijkheden van de hier levende Japanners, Vietnamezen of Chinezen, hoewel deze mensen minstens net zo ver van onze cultuur verwijderd zijn als de Arabieren of in dit geval de Turken.
  Nou moe.
  Die vullen het anders in, wel zo verstandig als je het vergelijkt met hersenspinsels.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s