Kort overzicht van het verkiezingsprogramma van Marine Le Pen: “Frexit” en Fransen eerst

Screenshot_36

(Vertaling: E.J. Bron)

“Frexit”, economisch protectionisme en voorrang voor Fransen bij het zoeken naar een baan: het verkiezingsprogramma van de voorzitster van het Front National, Marine Le Pen, omvat 144 beloftes. De belangrijkste punten vindt u hieronder:

epoch times

“Frexit” na de “Brexit”

Enkele maanden na een verkiezingsoverwinning wil Marine Le Pen de Fransen in een referendum laten stemmen over een EU-uittreding, een “Frexit”. Bovendien wil ze de Schengenzone zonder grenscontroles verlaten en “Frankrijk´s grenzen herstellen”. De cheffin van het FN wil de euro opgeven en terugkeren naar de Franse Franc als nationale munt. Voor ondernemingen moet het echter eventueel mogelijk zijn om te handelen in een “gemeenschappelijke munt”.

Verzwakking van de NAVO en toenadering tot Rusland

Onder Le Pen dient de atoommacht Frankrijk ook de NAVO-commandostructuur te verlaten. In de buitenlandse politiek zet de “rechts-populiste” in op een toenadering tot Rusland en de VS onder president Donald Trump.

Fransen eerst en economisch protectionisme

Marine Le Pen wil het principe van de “nationale prioriteit” verankeren – Fransen dienen bij voorkeur bijvoorbeeld arbeidsplaatsen en sociale woningen te krijgen. Franse ondernemingen moeten door “intelligent protectionisme” tegen buitenlandse concurrentie beschermd worden.

Immigratie drastisch beperken

Le Pen wil de legale en illegale immigratie grotendeels stoppen. Buitenlanders zonder verblijfsvergunning moeten sneller uitgezet worden, het Franse staatsburgerrecht moet restrictiever worden.

Scherpe koers bij veiligheid en anti-terreurstrijd

In de strijd tegen het “islamisme” wil Le Pen buitenlandse “gevaarlijke personen” uitzetten. Moskeeën met radicale imams sluiten en voorsteden met een hoog criminaliteitspercentage “ontwapenen”. Bovendien is ze van plan om 15.000 politieagenten in dienst te nemen en 40.000 plaatsen in gevangenissen te creëren. Het strafrecht moet volgens het motto “zero tolerance” aangescherpt worden.

Pensioen met 60 en 35-urige werkweek

Onder Le Pen moet het pensioen op 60-jarige leeftijd voor alle Fransen ingevoerd worden, die 40 jaar lang bijdrages hebben betaald. Ze wil in principe vasthouden aan de 35-urige werkweek, verschillende branches moeten echter kunnen onderhandelen over langere werktijden. De omstreden arbeidsrecht-hervorming van de socialisten, die voorziet in een soepeler ontslagbescherming, moet ingetrokken worden.

Achterdeur bij de doodstraf

De herinvoering van de in 1981 afgeschafte doodstraf haalde Le Pen onlangs van haar programma. In plaats daarvan wil ze levenslange gevangenisstraffen zonde ruitzicht op vrijlating. De cheffin van het FN laat echter een achterdeurtje open: ze wil “volksreferenda” in Frankrijk invoeren – en brengt naar voren dat de Fransen op deze manier een terugkeer naar de doodstraf zouden kunnen besluiten.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Front National, gezond realisme, Marine Le Pen, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

13 reacties op Kort overzicht van het verkiezingsprogramma van Marine Le Pen: “Frexit” en Fransen eerst

 1. Hans zegt:

  Wat ik nog bij niemand heb gelezen wat in het programma staat. De eenvoudigste oplossing van het islam probleem. Het staps gewijs uitzetten van mohammedanen. Tot er 0% moslims overblijven. 1. Alle geldstromen opdrogen uit buitenland, en van moslim kapitaal naar buitenland, behalve bij bestellingen in de EU, USA, en niet moslim landen. 2. Verbod van alle openbare uitingen van de islam maffia. 3. Kinder bijslagen afschaffen voor moslims, uiteraard niet voor autochtonen. 4. elke segregatie verbieden. 5. allen moslim scholen en organisaties verbieden. 6 Alle subsidies stopzetten. 6. Bij veroorzaakte schade door moslims de schade verhalen op de desbetreffende individu, plus sluiting van alle moskeen waar verdachte kwam. Kan individu het niet opbrengen, dan op zijn familie, of anders op de gemeenschap. Komt de dader uit het buitenland, dan iedereen die hem onderdak gaf voor de schade laten opdraaien, plus 1000 moslims uitzetten. En zo zijn er nog wel wat maatregelen om het leven als moslim onmogelijk te maken. Zie verder wat islam inhoudt op: http://www.westerse-beschaving.org/richtlijnen-voor-de-moslim Verspreidt de link zoveel mogelijk.

  Like

 2. Jade zegt:

  Allemaal prachtig, maar ik denk dat die kontlikker van de EU gekozen gaat worden.
  Waarschijnlijk wordt er weer een staaltje verkiezingsfraude toegepast.
  Geen haan die er naar kraait…

  Geliked door 1 persoon

 3. peter zegt:

  Hoop van harte dat ze wint , al was het alleen maar om dat autoritaire zooitje in Brussel een schop onder d’r reet te geven ,,mocht ze het niet halen zal Brussel beweren dat ze het populisme hebben overwonnen ,maar dat ze in de finale staat zal ze toch te denken moeten zetten ,en het is het begin van het einde ,dat ze omkiepen staat voor mij vast .Bij elk evenement staan nu 1000 politieagenten, betonblokken, en straatversperringen ,was voor kort niet aan de orde .Het zal niet minder worden ,maar alleen maar escaleren ,nee Timmerfrans , het gaat niet goed voor je clubje .

  Like

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

 5. Ronald zegt:

  Een strak plan!!! Als de Fransen willen dat Frankrijk weer van de echte Fransen wordt, dan is Marine le Pen de enige optie en juiste keuze!!! Ik had zeker op haar gestemd als ik in Frankrijk zou wonen!!! Een topvrouw die opkomt voor haar eigen volk en cultuur!!! Zoals het hoort!!!

  Hadden wij dat maar……Maar wij krijgen hier het grootste rampkabinet dat er bestaat………landverraders die gelukszoekers voortrekken boven hun eigen volk!!!

  Nogmaals: Vive Marine le Pen et vive la France!!!

  Ik hoop dat ze de eerste vrouwelijke president wordt, want dat verdient zij; het volk en het land!!!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Dat zijn hele realistische punten, van Mw. Le Pen. Maar ik vrees; dat de Elite, Soros, de EUSSR en de NWO, alles in het werk zullen stellen om Mw. Le Pen buiten het Elysee te houden. Ze zullen de bevolking,- door de linkse pers en media- wijs maken dat Macron dient te winnen op 7 Mei.

  Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Zoooooo voorspelbaar; NSB-radio 1 kan niet één Fransman vinden, die voor mevrouw le Pen heeft gestemd, maar wel 100 deskundigen en Fransen, die er niet op gestemd hebben. Radio is alle schaamte voorbij.

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Niet alleen de radio. Ook een vooraanstaand opinieweekblad (Elsevier) maakt het, bij monde van Jelte Wiersma wel erg bont. Hij omschrijft Marine le Pen als: “een corrupte nationalist met antisemitische trekken.” Hij vergeet alleen zijn bewering te onderbouwen met feiten of argumenten.
   Je mag hier natuurlijk niet schelden, anders zou ik zeggen: wat een schoft.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

   • Edjan zegt:

    Tja, Elsevier. Een tijd lang was de ingezonden-brieven-rubriek een speelveld voor PVV’ers. Maar er zijn zuiveringen doorgevoerd. Blijkbaar ook in de redactie, want nu is Elsevier weer een braaf, conservatief zondagsblaadje. En o ja, ze zijn ook wel tegen de mohammedanen, hoor! Althans tegen die paar boze terroristen. De rest van de mohammedanen is prima, vinden ze. En wie het daar niet mee eens is, is een corrupte nazi-populist met antisemitische trekjes.

    Like

   • Wiersma produceerde een volledig uit de lucht gegrepen flutstukje dat Elsevier onwaardig is. De reacties waren beter onderbouwd. Ja, een schoft, vind ik ook, die dit soort zeiknieuws schrijft omdat ie weet dat als Frankrijk de EU uitrent hij ook z’n baantje kwijt is.

    Like

 8. scheermes zegt:

  De laatste peilingen stemmen helaas niet erg hoopvol voor le pen !! Na ALLE gepleegde aanslagen in frankrijk ,zijn de mensen daar nog steeds niet wakker !!

  Like

 9. Jan zegt:

  FN gaat naam veranderen omdat het nu nog de associatie heeft met de oprichter Jean-Marie Le Pen

  This month, France’s Eurosceptic National Front (NF) leader Marine Le Pen announced plans to rename the party this spring. National Front French MEP Gilles Lebreton spoke to Sputnik about the difficulties the party hopes to overcome with a new name and the problems that it has to solve in the framework of its overall strategy in Europe.

  https://sputniknews.com/analysis/201802161061717939-france-national-front-rebranding-le-pen/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s