Salafisme en de verwarring van de wegkijkers

Screenshot_31

(Door: “Hannibal”)

Zaterdag was er ineens lawijt rondom een artikel in het NRC over het oprukkende salafisme. Heel bizar. Want uit alles blijkt dat men geen benul heeft wat dat salafisme nu eigenlijk is.

Ook de AIVD kan er kennelijk weinig mee. Men spreekt over ‘toenemende Salafisten die gematigde moskeeën proberen over te nemen, soms met geweld‘.

En: Tot nu toe werd er vanuit gegaan dat Salafisten een minderheid vormden binnen de moslimgemeenschap, maar in Marokkaanse moskeeën specifiek is hun aandeel de afgelopen jaren gegroeid.

En: De ontwikkeling heeft te maken met de invloed van Saoedi-Arabië. Nederlandse imams worden steeds vaker opgeleid aan de Islamitische universiteit van Medina, en gaan dan na terugkeer het salafisme uitdragen. Op dit moment zouden 40 Nederlanders de opleiding volgen.

Maar wat het is? Nee, daar horen we niemand over.  De suggestie wordt gewekt dat het om een gevaarlijke, maar eigenlijk moeilijk te traceren en te weinig bekende fundamentalistische sekte binnen de islam gaat. Dat is misleiding, maar zelf schijnt men evenzeer misleid. Het is het volstrekte onbegrip voor de theologische constructie die de islam eigen geworden is sinds de stichting door Mohammed.

Lees verder>>>
(h/t “BertG.”)
Nieuwe site

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, Elite, establishment, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Salafisten, Saoedi-Arabië, Sharia, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Salafisme en de verwarring van de wegkijkers

  • paulzwueste zegt:

   Wat ’n onzin: “Salafisme is onmogelijk te verbieden…”.

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    En dan nog es wat.
    Waarom moeten wij begrijpen wat Salafisme in wezen eigenlijk, per definitie en tot in de finesses inhoudt…?
    Typisch weer zo’n malloot die denkt dat hij alles weet en wij helaas niet.
    En dat zou moeten…?
    Ik wil er ook helemaal niks van weten.

    Weg met dat gespuis.
    Afschieten mag ook…

    Like

   • paulzwueste zegt:

    En nog es wat…
    Wat zijn die lui toch onvoorstelbaar, onbegrijpelijk lelijk.
    Moet dat nou verdomme!
    Doe dat in je apeland idioot!

    Je kunt toch op z’n minst er ’n beetje toonbaar uitzien.
    Wat ’n afschuwelijk vieze lelijke baardvlooien…!

    Like

 1. vanhetgoor zegt:

  Laat het NRC nu maar, het is al een hele prestatie dat ze hebben ingezien dat het salafisme gevaarlijk is. Wat het salafisme inhoudt is dan voor later zorg. Het is te veel in een keer om te berijpen voor deze simpele zieltjes. Een eerste stap is in ieder geval gemaakt, en dat is al heel wat.

  Like

 2. Dat krijgen we wel te horen als het te laat is en ons land is overgenomen.

  Geliked door 1 persoon

  • dendieje zegt:

   En wij stonden erbij en keken er naar. Wij zien het aankomen en gebeuren, maar wat doen we? Zo vlug mogelijk naar de pc om hierover te mopperen en klagen.
   Wat ik er aan doe? Openlijk de islam afwijzen, natuurlijk tegen de islamieten zelf.
   Ook op het werk (70% moslims) Openlijk zeg ik wat ik van de islam vind. Maar zelfs DAT durven de meeste mensen niet te doen, omdat ze bang zijn om voor racist te worden weg gezet. Het enigste waar ik van overtuigd ben is dat demonstreren (o.a. Pegida Nederland) totaal geen zin heeft.

   Like

  • koddebeier zegt:

   Ja, als de regering en het koningshuis gevlucht zijn !!

   Like

 3. Jean zegt:

  Die islamitische smeerlapperij moet uit onze samenleving geflikkerd worden. Hoe ze het doen interesseert me niet alleen wanner ze het doen en dan voor 100% efficiënt zodat wij terug in een veilige leefbare geweldloze samenleving kunnen leven zonder angst en zonder barbaars geweld…
  Om dat proces te versnellen moeten we als eerste die EU misdaadorganisatie totaal uitschakelen en terugkeren naar onderlinge afspraken en samenwerking ZONDER dictators en ZONDER miljarden te verknoeien.
  Leve Europa zonder dictatuur en weg met die EU met dictators aan het stuur.

  Geliked door 1 persoon

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Jean: 14.31. uur. Inderdaad Jean. Dat smerige rovershol, de EUSSR, is de grootste oorzaak van de huidige islamisering van Europa, en de massa-immigratie. Dat smerige “rovershol”, te Brussel, dient volkomen gesloopt te worden. Dat is de enige weg naar verandering, tenminste zo zie ik dat.

  Geliked door 1 persoon

 5. Luchtpint zegt:

  Het valt mij op: sinds vorig jaar begint de MSM plotsklaps salafisme te ontdekken en te bespreken in allerlei discussieprogramma’s, alsof het daarvoor niet bestond. En nog vreemder wordt het als je dan tegelijk ziet dat de kernbegrippen ervan nooit in detail besproken worden, alles wordt gewoon in het vage gehouden. Salafisten interpreteren de Koran te letterlijk, zeggen ze daar, en verder dan dat komen ze niet.

  Dat doet me denken dat het bespreken van salafisme in de MSM vandaag lijkt te dienen als een soort afleidingsmanoeuvre, zodanig dat we Islam zelf niet onder de loep zouden nemen in de MSM. De uitgangspunten van salafisme zijn nl. dezelfde als die van de Islam, tout court.

  Wie die conclusie trekt ziet dat er vandaag geen onderscheid kan gemaakt worden tussen salafisme als iets dat geen relatie zou hebben met Islamitische uitgangspunten en een Islam zoals ze wordt opgevat door veel moslims in het Westen. In de praktijk is er geen verschil. Het enige verschil is dat salafisten altijd bereid zijn om zonder schroom tegen de kar te rijden van niet-moslims, en alle anderen Islam voorstellen op de taqqiyya manier, als iets dat vreedzaam en geleidelijk integreerbaar zou zijn in Westerse samenlevingen: m.a.w. stealth Jihad.

  Toch wordt altijd geponeerd dat salafisten buiten het echte kader van de Islam zouden denken en handelen, maar dat is gewoon een leugen. M.a.w. van gemiddelde moslims zouden we dus niets te vrezen moeten hebben, dat is wat de MSM eigenlijk impliceren hiermee.

  En dat terwijl de uitgangspunten identiek zijn, want het gaat over tweemaal dezelfde Islam.

  Geliked door 1 persoon

 6. Guardiacivil zegt:

  Alles valt onder newspeak, veranderen en verdraaien, verleggen van het probleem, uit zicht houden etc. etc.

  Like

 7. tippelaar zegt:

  Een salafist is een jihadist die wacht tot hij ongestraft in zijn gastland de ongelovigen de keel af kan snijden. Maar hij doet dat alleen maar als hij zoveel medestanders heeft dat de christenhonden hem niet durven aan te pakken. En de christenhonden die niet wensen te vechten voor hun leven en vrijheid, worden door hun eigen aanvoerders eerst monddood gemaakt, vervolgens ontwapend en daarna als vee met op de rug gebonden honden naar de slachtruimte van de moskee gebracht om door de salafisten te worden afgemaakt. Gelukkig worden daarna ook de aanvoerders van de christen honden afgemaakt. Met dit verschil dat deze aanvoerders worden opgehaald vanuit den Haag en Brussel voor hun te ondergane lot. Het is ze gegund. ps. nemen ze ook gelijk die Van Riessen, oudhoofdcommissaris van de politie Amsterdam mee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s