Frankrijk: Hermetische afsluiting tegen Marine Le Pen brokkelt af

Screenshot_68

(Vertaling: E.J. Bron)

“Eerst uit sorteren, dan uitzoeken”. Zo kiest Frankrijk zijn president. De kandidaten van de traditionele volkspartijen werden al in de eerste verkiezingsronde spectaculair uitgesorteerd. Marine Le Pen daarentegen kon haar verkiezingsresultaat enorm verhogen. De afsluitingspolitiek valt uiteen.

Die Freie Welt

Marine Le Pen wint duidelijk stemmen

Marine Le Pen verbeterde haar resultaat bij een presidentschap-verkiezing opnieuw. Haar politieke analyse werd bevestigd. Het partijenschema “rechts of links” geldt niet meer, het werd door een nieuw schema “patriotten of globalisten” vervangen. In alle departementen won Marine Le Pen stemmen. De meest consequente stijging vond plaats in het noorden (+ 30% sinds 2012) en in de Rhône (+ 56% sinds 2012).

Afsluitingspolitiek brokkelt af

Om Marine Le Pen te verhinderen, riepen de Franse oude partijen opnieuw op tot de vorming van een “cordon sanitaire” rondom de voorzitster van het Front National. Dat doen ze regelmatig sinds 2002. In Frankrijk heet deze op een reflex gelijkende afsluitingspolitiek “Republikeins Front”. Maar dat is kunstmatig. Per slot van rekening stoelt het politieke leven in Frankrijk uiterlijk sinds het mislukte presidentschap van de socialist Hollande op de onwrikbare zekerheid dat Marine Le Pen een van de beide topposities in de tweede ronde zal innemen, en dat alle andere partijen onder elkaar om de andere toppositie moeten strijden.

Slechts 62% voor Macron in de tweede ronde

Uit peilingen blijkt dat Macron de tweede ronde met 62% van de stemmen zou kunnen winnen. Dit geringe percentage spreekt tegen een groot effect van de afsluitingspolitiek. Ter herinnering: in de tweede ronde in 2002 traden Jacques Chirac en Jean-Marie Le Pen tegen elkaar aan. Chirac haalde 82,2% met de verenigde krachten van het “cordon sanitaire” van alle andere partijen. Nu wil echter nog maar 62% van de stemgerechtigden op Macron stemmen, en weliswaar niet op grond van zijn politieke programma, maar om Marine Le Pen te verhinderen. Een verlies van 20% in vijftien jaar. En: bijna een vierde deel van de kiezers van de uitgeschakelde christendemocraten kondigde al aan op Marine Le Pen te gaan stemmen.

Tweede ronde in een lang weekend

De tweede ronde vindt plaats op 7 mei. Omdat zondag 8 mei in Frankrijk een nationale feestdag is, gaan veel Fransen voor een lang weekend weg. Het resultaat hangt dus af van het mobiliseren van de kiezers.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Marine Le Pen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Frankrijk: Hermetische afsluiting tegen Marine Le Pen brokkelt af

 1. Gewoon blijven hopen dat zij als winnares uit de strijdt zal komen.

  Geliked door 2 people

 2. Tistochwat zegt:

  De tweede ronde vindt plaats op 7 mei. Omdat zondag 8 mei in Frankrijk een nationale feestdag is, gaan veel Fransen voor een lang weekend weg. Het resultaat hangt dus af van het mobiliseren van de kiezers.

  OMG, ze gaan bij wijze van spreken liever naar een pretpark dan dat ze kiezen voor hun toekomst!

  Geliked door 2 people

 3. R.Kroonenberg zegt:

  .
  Wéér trekt ’t Journaille alle registers open

  en weet al te voorspellen wie ’t straks flikt

  natuurlijk gaat Macron de Hoofdprijs winnen

  .

  en feilloos wordt de staart vast op het ezeltje geprikt :

  dat mens Le Pen weet straks niks te beginnen

  dat ziet een beetje belanghebbende toch zó ?

  .

  zij komt het Elisée geheid niet binnen

  want ’t Presidentschap krijg je niet cadeau

  de race is vóór het starten al gelopen 😛

  .

  alleen nog even dat debatje op 3 mei

  en dan schuift het Volk haar eigen droom opzij…

  .

  eh…toch ?
  .

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Van dat soort “cordon sanitaire” idioten lopen er ook in Nederland veel van rond, deze debielen beseffen niet dat ze hiermee de democratie om zeep helpen en de haat van een groot deel van het volk op hun hals halen !!
  Als dat krapuul morgen dood valt hang ik de vlag uit !!

  Like

 5. scheermes zegt:

  Ook hier slaat links wild om zich heen met een cordon sanitaire !!Ook deze linkse duivels doen ECHT alles om aan de macht te blijven ,ook al gaat dit ten koste van hun eigen bevolking !!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @scheermes: 16.30. uur. Dat is waar, scheermes. Maar zolang men blijft stemmen op de elite, en zolang er gefraudeerd wordt, bij het stemmen, gaat de ellende van links en de elite gewoon door.

   Like

 6. Mary zegt:

  Laat het a.u.b. na de Nederlandse “gemiste kans” Marine le Pen worden al is het maar om die EU club een ongelooflijke rot schop te verkopen.

  Like

 7. bigljohn zegt:

  Dat kan zo wel zijn, dat Marine Le Pen veel beter scoort als andere kandidaten uit het verleden, feit is en blijft dat zij waarschijnlijk bij de volgende verkiezingsronde uitgeschakeld word. Frankrijk zal geen tweede kans meer krijgen en zal voorgoed naar de verdoemenis gaan door toedoen van de E.U. en de Moslims. We kunnen enkel en alleen nog maar hopen dat ook in Frankrijk het zogenaamde Trump effect zijn werk gaat doen. De media in Amerika gingen er van uit dat Trump de race zou verliezen, en bemerkten na de verkiezingen dat hij met een overmacht aan stemmen gewonnen had !

  Like

 8. OphEUffen zegt:

  Hoe langer gezond verstand buitenspel gezet wordt hoe heviger de strijd zal worden. Deze strijd is onvermijdelijk want de ellende zal alleen maar erger worden. Het houdt niet op, niet vanzelf.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Tistochwat: 18.19. uur. Klopt, klootjesvolk. Helemaal gehersenspoeld door de socialistische omroepen en pers. Hangen op de bank; kijken naar domme programma’s als: ” Heel Holland bakt”, en ” Boer zoekt vrouw”, of naar het voetballen. Met deze bevolking, slap en verweekt, gaan wij het NIET redden!

  Geliked door 1 persoon

 10. Jan zegt:

  Gedachtencontrole Frankrijk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s