Na ontmoeting met Jodenhaters: Benjamin Netanyahu laat gesprek met Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel, niet doorgaan

Screenshot_40

(Door: L.S. Gabriel – Vertaling: E.J. Bron)

Het is de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel (SPD, foto), die erom bekend staat zich zonder een greintje diplomatie in het binnen- en buitenland als een olifant in de porseleinkast te gedragen, gelukt om de Duits-Israëlische relatie verder te vertroebelen. In het binnenland er altijd voor te vinden om anderen “tuig” te noemen of in de nazi-hoek te plaatsen, heeft hij zichzelf tijdens zijn bezoek aan Israël bekend tot het Israël-vijandige kamp en moest nu meemaken dat de minister-president van een zogenaamd bevriend land hem weigert te ontmoeten. Gabriel was, behalve zijn kennismakingsbezoek bij Benjamin Netanyahu, ook een ontmoeting met extreemlinkse NGO´s overeengekomen, waarin zich ook Holocaust-ontkenners bevinden. De afsprakenplanning is niet alleen onhandig, maar diplomatiek uiterst problematisch.

PI News

Concreet gaat het om de organisaties “B´Tselem” en “Breaking the Silence”, die het beide tot hun taak gemaakt hebben om meer dan alleen maar vraagtekens te plaatsen bij de bouw van “nederzettingen” door Israël en waarvan de activisten dat ook af en toe met manipulatieve en vervalste berichten illustreren.

Haolam.de” vat de mening van Israël daarover als volgt samen:

Niemand in Israël heeft iets tegen ontmoetingen van Duitse diplomaten met vertegenwoordigers van meestal door het buitenland gefinancierde niet-gouvernementele organisaties zoals B´Tselem of Breaking the Silence. Het zou daarom geen probleem zijn wanneer minister Sigmar Gabriel een begeleider van zijn ministerie van Buitenlandse Zaken naar de “activisten” zou sturen en zelf naar de afgesproken ontmoeting met de minister-president van Israël zou gaan.

Benjamin Netanyahu zou het – en dat toont toch alleen maar zijn democratische karakter – echter als affront beschouwen om als hoofd van een gekozen regering in de agenda van een Duitse minister direct naast mensen op te duiken die er niet voor terugdeinzen om zich bijvoorbeeld in de VN-veiligheidsraad door vijanden van Israël als “kroongetuigen” te laten misbruiken.

Het is daarom nog een affront dat Sigmar Gabriel in gesprek met de Duitse tv de indruk probeert te wekken dat hij door de regering in Jeruzalem gechanteerd zou zijn. Er zou niets afgezegd hoeven worden als de Duitse minister er niet aan zou vasthouden om Benjamin Netanyahu openlijk te kleineren, die hij blijkbaar niet als vertegenwoordiger van de Israëlische burgersamenleving ziet.

Bovendien bericht “Haaretz” dat de Israëlische regeringschef dinsdagmiddag met Sigmar Gabriel wilde telefoneren om persoonlijk aan hem uit te leggen waarom hij voorbehouden met betrekking tot de ontmoeting met “Break the Silence” en “B´Tselem” zou hebben, maar deze weigerde het gesprek aan te nemen.

Daarop ontmoette de Duitse minister van Buitenlandse Zaken in Ramallah Rami Hamdallah, de minister-president van de fictieve staat “Palestina”, die de terreurbende Hamas en de in 1959 door de terrorist Yasser Arafat opgerichte guerrillaorganisatie Fatah onder zich verenigt. Beide verenigt tegenwoordig slechts één doel: de vernietiging van Israël! Partner van dit bondgenootschap is o.a. de groepering “Islamitische Jihad”, die in de zomer van 2014 internationale bekendheid kreeg toen ze drie Israëlische jongeren ontvoerd en vermoord had.

De Groenen deden er nog een schepje bovenop. Renate Künast beschouwde het als gepast om de Israëlische regeringschef te berispen. Het zou een “absolute No-Go” zijn dat een regeringshoofd een geplande afspraak met de minister van Buitenlandse Zaken van een gastland zou afzeggen, aldus de Groene pijnlijkheid.

De cheffin van de AfD, Frauke Petry, vindt de beslissing van Benjamin Netanyahu begrijpelijk. Ze beschuldigde Sigmar Gabriel ervan zich niet genoeg in te spannen voor een goede relatie met Israël: “De bedoeling van Sigmar Gabriel om deze organisaties te ontmoeten, is een absolute NoGo”, aldus Petry.

Een feit is dat het Sigmar Gabriel is gelukt om Duitsland in diskrediet te brengen en de schijnheiligheid van de Duitse regering aan de hele wereld duidelijk te laten zien. Nog pijnlijker dan Gabriel kan men zich op zulke netelige diplomatieke terreinen nauwelijks nog gedragen.

Bron:
www.pi-news.net
Door: L.S. Gabriel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", antisemitisme, Benjamin Netanyahu, Duitsland, Fatah, gezond realisme, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

15 reacties op Na ontmoeting met Jodenhaters: Benjamin Netanyahu laat gesprek met Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel, niet doorgaan

 1. ReaGluurder zegt:

  Nog even en er zit pislamtuig, allahtonen in de regering van GerMoney! Net als in de overige w-Eu landen trouwens. Als ik mag kiezen dan krijg ik voor die tijd liever nog een Jong-un-raket op m’n kop!!

  Like

 2. ReaGluurder zegt:

  Zag Die Hexe nog op TV langskomen vandaag. Ya’Allah wat ziet die er afgetrokken uit!! Qudtongelukkig!! Gun haar een fijn “intermezzo” met het door haar gecreëerde pislamMonster!!

  Like

 3. Petra DeBoer zegt:

  Tja, socialisten en moslims…de cirkel is weer rond. De moslim mufti van Jeruzalem collaboreerde met de nationale socialisten (nazi’s) en Hitler, en nu collaboreren de socialisten met Hamas, Fatah en het moslimbroederschap.

  Like

 4. Hendrik M. zegt:

  Dat gezeur over bezette gebieden word ik zo langzamerhand goed zat!
  Hoe zit het met de herstel betalingen die de aanvallers van Israël aan dit land verschuldigd zijn?
  Oww, die hebben nooit plaatsgevonden en kunnen feitelijk als verjaard beschouwd worden.
  Hiermee is Israël eigenaar van die gebieden geworden.
  Niks bezet gebied, gewoon Israëlisch gebied.

  Like

  • ReaGluurder zegt:

   Zelf gebruik ik bvk de kreet ‘betwistte gebieden’. Eigenlijk zijn de pallies de bezetters van het oorspronkelijke vaderland van de Joden. De pallies zijn de Bezetters!!

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Hiermee is Israël eigenaar van die gebieden geworden.”

   Israel wás al eigenaar van die gebieden. Al een paar duizend jaar. Omliggende landen hebben dat gebied in een aanvalsoorlog VERoverd. Israel heeft het gebied in de verdedigingsoorlog van 1967 HERoverd. Heeft dus niets te maken met verjaring of herstelbetalingen.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • Cathja zegt:

    @ J.C.Th. Köhler op 26/4 om 13:00 uur

    Een door omstandigheden late reactie, maar alsnog wil ik u zeggen dat ik het volledig met u eens ben, heer Köhler!

    Like

 5. Henk.V zegt:

  Wat wij nooit uit het oog moeten verliezen is dat het antisemitische denken gretig weerklank vond op grote schaal in de aanloop tot de Tweede Wereldoorlog en ook voordien was er voordien in Duitsland – onder invloed van de Rooms Katholieke kerk – hoe dan ook al een latente vorm van afkeer van Joden aanwezig.. Wat wij ook hierbij niet uit het oog mogen verliezen is dat de Duitse kerkhervormer Luther niet bepaald een vriend van de Joden was..
  Hitler’s leer in ”Mein Kampf” kon dus gewoon voortborduren op wat er al sluimerend onder Duitsers leefde toen hij een greep naar de macht deed…
  Na de Tweede Wereldoorlog werd een deel van de nazitop via de Neurenberger processen geëlimineerd, maar voor het overgrote deel bleef het bestuursapparaat waarvan Hitler zich bediende, tamelijk intact!
  De leden ervan plakten zich gewoon een ander politiek etiket op door zich aan te sluiten bij de opkomende naoorlogse partijen.
  Hun opvattingen veranderden in werkelijkheid niet echt.
  Dat zou ook kunnen verklaren waarom in de hedendaagse Duitse politiek de intentie leeft om aan de islam bijna onbeperkte speelruimte te gunnen!
  De Duitsers zouden uit hun eigen geschiedenis hebben kunnen leren hoe goed het nazisme en de islam elkaar lagen! Beide stromingen vonden elkaar in een dodelijke Jodenhaat.

  Wat wij nu zien is dat met de toenemende invloed van de islam deze Jodenhaat weer steeds sterker gaat worden, zogenaamd toegespitst op ”het verwerpelijke gedrag van Israël”..

  Een triest voorbeeld van verhulling van de opnieuw actueel geworden ware gevoelens die wij maar al te goed hebben leren kennen. OPNIEUW! Andermaal keren geleidelijk aan de ”WEG MET DE JODEN” sentimenten terug!!!.

  Ik durf de voorspelling wel aan dat de gruwelijke krankzinnigheid uit de jaren dertig in omvang zal worden overtroffen, mede dank zij het wijf in Berlijn dat graag miljoenen Jodenhaters wil binnenhalen.
  ”Wir schaffen das”, zegt zij, maar wat- moeten wij vrezen- , houdt dat voor de Joden en Israël in?
  Het lijkt mij toe dat -onder de vlag van de EU- Duitsland wel weer eens een verziekende rol gaat spelen in de wereld. Voor de derde keer.

  Tijd voor ons om steeds nadrukkelijk onze solidariteit met land en volk van Israël te verkondigen.
  Netanyahu heeft met zijn beslissing het gelijk volkomen aan zijn kant.

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   ”Wir schaffen das”, zegt zij,
   Klopt, maar wat precies wil ze zo graag schaffen?
   Niet onwaarschijnlijk haalt ze hele volksstammen mislims binnen om het werk van de vorige reichskanzler af te maken. Althans, je zou het zomaar kunnen denken.

   Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Zo kennen we de RODE fascist weer. Deze Gabriël verkoopt zijn ziel aan de duivel, als hij er beter van zou worden! Het socialisme en de islam, en de internationale terreur, passen uitstekend bij elkaar!

  Like

 7. Beschouwer zegt:

  Goed gedaan Netanyahu. Dit gelezen hebbende ga ik ook een lijst op Internet zoeken van alle bedrijven en organisaties die Israel boycotten. Die ga ik dan boycotten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s