Oh . . . Ik ben wit en ik schaam mij zo . . .

Screenshot_36

(Door: een Rotterdamse)

Maar ik heb een probleem… ik schaam mij zo… ik ben namelijk “wit”… van het blanke ras dus… En ik heb begrepen uit de pers, uit allerlei tv-uitzendingen (Pauw! Witteman!), zeer   betrouwbare  bronnen dus!, maar niet heus dat ik mij daar diep, zeer diep voor schamen moet… Want  ik ben erfelijk schuldig  aan de ellende, wat zeg ik! Alle ellende die mijn niet-blanke medelanders ten deel valt!

Want blanken zijn smerige onderdrukkers en zijn erfelijk belast: Zij hebben door de eeuwen heen zwarte onschuldigen onderdrukt en zich daar rijk aan gezogen. Ik zou mij daar, eeuwen na dato, nog diep voor moeten schamen…O, wat schaam ik mij. Ik kijk in de spiegel, zie een schaamteloos wit gezicht… omlijst met rode en grijze krullen….Oh… wat hebben mijn voorouders zich rijk gezogen aan de misdadige slavernij…

Mijn voorouders: Een mix van liberale Portugese Joden, die later in de tijd werden vermengd met straatarme Joden uit Polen en Rusland. Die Portugezen hadden poen en invloed, die uit het oosten kwamen niet. Enfin. Trokken naar ons land. Een gezellige Joodse mix, en omdat men niet discrimineerde, vermengen mijn Joodse voorouders zich met Zeeuwse christelijke boeren, die zich overigens al lang hadden vermengd met de nazaten van de Spaanse bezetters uit de periode 1568-1648, want veel Spaanse huursoldaten bleven hangen…(een onderbelicht item in ons land!)

Maar goed. Deze voorouders bleven hangen in ons land en door de eeuwen heen vochten zij zich een weg naar een fatsoenlijk bestaan: In welk land zijn wij terechtgekomen? Wat zijn hier de mores? Hoe kunnen wij ons aanpassen, op ieder gebied ?

Tja… en dat hebben zij gedaan. Maar ik schaam mij, want ik heb begrepen dat ik de schuld en de last van mijn voorouders op mij moet nemen, dus…

Lieve Sylvana en hoe je achterban van Zwarte Zielenpoten heten mag die van hun huidskleur hun beroep hebben gemaakt… Nogmaals mijn oprechte excuses…En kunnen wij nu ff ophouden en oppakken en doorpakken ?

Door:
Rotterdamse met een diverse achtergrond
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

33 reacties op Oh . . . Ik ben wit en ik schaam mij zo . . .

 1. milaK9 zegt:

  kleurling.
  Als jij in de zon lig ben jij zwart.
  Als jij boos ben ben jij zwart.
  Als jij het koud heb ben jij zwart.
  Als jij ziek ben ben jij zwart.
  Als jij dood ben ben jij zwart.

  Als ik in de zon lig ben ik bruin.
  Als ik boos ben ben ik rood.
  Als ik het koud heb ben ik blauw.
  Als ik ziek ben ben ik geel.
  Als ik dood ben ben ik wit.
  En dan noemen ze jouw een kleurling.

  —————————————————————————————————-

  Liked by 2 people

  • Erik zegt:

   Hahahahahahaaa lachen en lekker ff satire, een dag niet gelachen is een verloren dag.
   Dank je wel Mila

   Like

  • daiyu-ninja zegt:

   . milaK9 zegt:
   25 april 2017 om 21:46
   ………………………………………………………………………………………………………………………..Ik Ik Ik heb dit ooit – zo’n 40 jr geleden — in mijn schoolagenda geschreven, maar ben het in de loop der jaren kwijtgeraakt.
   Ik ben blij dat ik het nu weer terug lees. Bedankt.

   In die tijd ging ook de vraag rond: waar worden motorpakken van gemaakt?
   Antwoord: van uitgeholde en uitgedroogde n*gers.
   Nee, dat mag je niet zeggen, ‘da’s niet netjes’, maar dit was toendertijd een veel gestelde vraag.
   Ach zo werden/worden er over iedereen grappen gemaakt. Mannen zeggen wel eens: vrouwen zijn net als champignons. Als je de verkeerde treft, dan ga je eraan kapot.
   Vrouwen zeggen wel eens: alles wat een man knapper is dan een aap is mooi meegenomen.

   Ja, wij lachen erom, maar de zwartmens ontploft bijna van woede als je een grapje over hen maakt. Dan ben je een racist en een zwartmens hater.

   Like

   • Nemesis zegt:

    Niet alle zwartmensen flippen van woede, die ik tegenkwam kan ook wel een uitzondering geweest zijn.
    Een tijdje, vooral in de winter met sneeuw, glad en veel regen, waar mijn sportwagen die ik toen haad echt niet tegen kon, ben ik met het OV van R’dam naar A#dam gereisd. Op den duur vormde zich daar een clubje dat iedere dag ook op dezelfde tijd reisde en steeds op dezelfde plaatsen zat. Uiteraard werd er op den duur veel gekletst.
    Een keer ging het gesprek over vakantie, waar naar toe en watw e leuk vonden. Was natuurlijk zon, zee en witte stranden en palmbomen en lekker gekleurd thuis komen. Bij ons kleine gezelschap van 8 personen zat ook altijd een Kaap Verdiaan en die zijn behoorlijk donker bruin. Hij prees zijn eiland aan als ideaal vakantieoord om in de zon te gaan liggen en lekker bruin te worden, hij ging er ook weer vakantie vieren. Waarop ik, nog helemaal niet bekend met het fenomeen van flippende boze negers, tegen hem eruit flapte, waarom wil jij nu in de zon gaan liggen bakken, jij bent al helemaal bruin. En nee, deze jonge man werd helemaal niet boos, kon er hartelijk om lachen. Hij wist dat ik alleen maar weer eens een grapje maakte.

    Liked by 1 persoon

   • Republikein zegt:

    En van die dikke lippen van bbrrrrrr wat is het warm.
    Ja, daar kunnen de nazaten van Bruynzeel nog een puntje aanzuigen.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Dat komt omdat ze al zo weinig hebben om zich goed te voelen.
    Goed, je kunt ze als gorilla in ’n toneelstuk of film gebruiken.
    Ze hoeven zich niet te verkleden.
    Door hun neus zijn ze handig als verplaatsbaar stopcontact.
    Zet er ’n paar op ’n rij en je kunt ze in serie schakelen.
    Ze kunnen, in theorie dan, veel zware arbeid verrichten.
    Nou dat is alles.
    Geen wonder dat ze geen gevoel voor humor hebben.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Dit verhaal is ongelofelijk grappig, maar waar is het natuurlijk niet.
    Zwarten kunnen behoorlijk verbranden in de zon en als ze ziek of dood zijn verkleuren ze van groen tot grijsachtig wit.
    Naar gelang de tijd dat ze ergens liggen natuurlijk.

    Like

 2. scheermes zegt:

  Leert de natuur u zelf niet ,dat soort HOORT BIJ soort !!Abraham stuurde zijn eigen zoon ismael de woestijn in !! DAT is DE ENIGE oplossing !!Dat de e.u het voorbeeld van Abraham moge volgen!!

  Liked by 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Alle praatjes die ik ooit hier van luckybee gelezen heb, die komen weer allemaal 1 voor 1 terug via scheermes, precies hetzelfde bijbel praatjes.
   Het lijkt godverdomme wel een luckybee 3.0 op anabole steroïden.
   En ik maar denken dat er niemand zo erg was als die refo luckybee, het ergste moet ik nog meemaken hier, blijkt wel weer.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Ha, ha, ha, die Bert.
    Kan jou het schelen joh wat Scheermes ons hier mede te delen heeft.
    Toen hij ’n paar maanden geleden hier kwam aandobberen had ik het direct gedaan want ik schreef, volgens hem dan, alléén maar onzin en daar moest ik mee ophouden…
    Ik weet wel beter, maar hij niet, dat is het probleem…

    Het enige wat ik storend vind is dat hij zoveel uitroeptekens en hoofdletters denkt te moeten gebruiken.
    Teken van innerlijke zwakte.

    Like

   • scheermes zegt:

    Jou talent bert wordt steeds duidelijker zichtbaar !! Jij als athe ist doet in vloeken en schelden goed jou best ,maar mijn advies aan jou is ;Ga bij jou vriendje harry in de leer !! daar kun jij LANG niet tegen op bert .!! Dat is een supertalent !! In de tijd van JEHOSHUA liepen ook familie van jou en van harry ,vloekend en scheldend achter JEHOSHUA aan !!JIj hebt het al voor elkaar dat sommige mensen uit angst voor jou ,niet meer durven te vertellen wat ze graag zouden willen !! Dat heb jij in ieder geval bereikt met jou gevloek en getier !! En het trieste is ,jij bent er nog trots op ook !!Een sterk geschreven stuk zoals the balkans cronicles ,waar ieder mens met een gezond verstand zegt, zoals ook op dit blog te lezen is, dat het een goed geschreven stuk is met een duidelijke heldere kijk op de werkelijkheid ,goed verwoord met DE WAARHEID het LEVENDE en BLIJVENDE WOORD van GOD!! Met VEEL LIKE”s op dit blog als goedkeuring !! En wat doet bert g ??In plaats van op de inhoud in te gaan ,gaat bert g de Waarheid vervloeken ,en gaat een potje lopen schelden ;Dat noem jij grote mensen taal !!Jij HAAT alles wat met het geloof te maken heeft ,en de mensen ,de WARE gelovigen ,loop jij achteraan te schelden en te vloeken !! Jij bent zelfs niet in staat om jou tong een beetje in toom te houden ,en zet je zelf ten schande !!Als jij je zin zou krijgen ,en als iedereen zo zou denken als jij, dan heb je een dictatuur;,dan ben jij geen HAAR beter als de moslims !! Die willen ook alleen maar horen wat in de koran staat !! Die dulden niks anders ,precies zo als jij met deze mensen op dit blog doet !!Bert g heeft in zijn ogen het alleen recht om de waarheid te schofferen en gaat als een GEK te keer tegen de waarheid ,maar mag zijn ongelovige wartaal wel ten toon sprijden volgens hem zelf !! Helaas heb jij het vermogen niet om op een fatsoenlijke manier op de waarheid in te gaan !!In GODS Woord staat zoals in the balkans chronicles GOED verwoord is ,omdat de mensen de woorden GODS achter zich geworpen hebben ,en NIET luisteren naar het Woord van GOD DAAROM word ONS land ten gronde gericht ,zoals in the balkans chronicles duidelijk verwoord is !! JIJ BLIJFT maar bezig de mensen op dit blog onterecht aanvallen !! Maar JOU haat tegen de Waarheid is zo groot ?? Jij MOET jou haat kwijt !!Met gevloek en getier !!SCHANDE!! Diegene die de waarheid op dit blog vervloeken ,dat vind jij geweldig ,en die krijgen een like van jou !! De spraak maakt de mensen openbaar !!

    Like

   • BertG. zegt:

    Scheermes, heb je wel eens iets gelezen van mij, over wat ik vind dat jij belangrijk moet vinden?
    Nooit, iemand hoeft van mij geen atheïst of wat dan ook te worden.
    Al wordt je zo gelovig dat je de hele dag als sinterklaas verkleed gaat, moet je helemaal zelf weten.
    Maar laat andere met rust, iets wat jou soort blijkbaar niet wil begrijpen.
    Iets laten doordringen in die vertroebelde geest van jou is al helemaal uitgesloten.
    Als een dwarse kleuter blijf je iets herhalen, gewoon om je zin te krijgen.
    Waardoor er geen enkel normaal gesprek met jou gevoerd kan worden.

    Al zou ik beweren dat je gelijk heb, dan nog ga je door, want dan moet ik de rest ook aanhoren.
    Daar in tegen doe jij niks anders dan jouw boodschap proberen te verkopen en op te dringen.
    Het is niet eens een mening van jezelf, maar een waterval van herhalingen uit een boek, helemaal niets van jezelf zit daar bij.
    Heb jij eigenlijk wel een eigen mening?

    En wat wil je er nou eigenlijk mee bereiken door maar door te blijven zeiken over wat jij belangrijk vind.
    Het enigste wat jij er mee bereikt, is dat ik nog een grotere tyfus hekel krijg aan iedere gelovigen.
    Als dat de bedoeling is, dan sla je toch behoorlijk de plank mis, want meer bereik je er niet mee bij mij.

    Like

   • scheermes zegt:

    Bertg zegt ; 27 april 6;24 eigen mening enz; Zeer ZEKER heb ik een eigen mening ,zoals alle mensen dat hebben ,maar MIJN mening TELT niet !!Dat is ook de reden ,dat vanwege de ruzie”s onderling,de kerken ZELF wetten gemaakt hebben om de eenheid te bewaren ,om met 1mond te spreken!! Daarom heb je ook allerlij religies met hun EIGEN overleveringen ,die elkaar bevechten ,ALLEMAAL ,Ik heb gelijk !! Vandaar ook dat de mensen onderling HUN gelijk willem halen ,maar het gaat hun niet om DE waarheid het Woord van GOD ,maar zij gebruiken de teksten in GODSWoord alleen maar om HUN gelijk te halen !! Al deze valse linkse kerken hebben door HUN eigen overleveringen het Woord van GOD KRACHTELOOS gemaakt !! Daar mee was de duivel nog niet te vreden; maar om de ongelovigen dan ook nog maar tegemoed te komen ,is de grondwet er ook nog maar aan vastgeplakt !! Iedereen is gelijk volgens asscher om dat dit in de grondwet staat !! JUIST door deze DUIVELSE GRONDWET ,zitten WIJ nu opgescheept met de islam duivels !!Als je de WAARHEID omtrent de islam vertelt ,ben je in de ogen van al die linkse duivels een racist !! Kuzu en ozturk gebruiken de grondwet om de rechten van de moslims te bepleiten !! De mensen ZIJN niet allemaal gelijk !! In het bijbelboek openbaringen staat, dat het de wilde dieren der aarde zijn !! REDELOZE DIEREN zijn het !! Dit zegt de GOD van ABRAHAM en Isaac en Jacob !! Dit staat OOK in GODS Woord over rutte ,die aanbid de draak, en heeft met zijn valse religie ,met de drieenheidsleer het merteken van het beest op zijn rechterhand en op zijn voorhoofd staan ,samen met ook Kees v d staaij en seegers !! Deze valse drieeenheid komt bij de rkk vandaan de moederkerk ,en is overgenomen door vrijwel alle kerken ,OOK de zogenaamde pinksterkerken !! Al deze waanzin kan ALLEEN maar een HALT toegeroepen worden door HET WOORD van GOD,En door ZIJN wetten voor het welzijn voor ALLE mensen !!DAT is de ENIGE autoriteit !!Als de grondwet NIET veranderd ,dan zijn wij ALLEMAAL ten dode opgeschreven en zal de islam zegevieren !!VR gr

    Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Het zwarte racisme is verankerd in een vergaande vorm van minderwaardigheid gevoelens. Black power is eigenlijk Black weakness en Black is beautiful wil eigenlijk zeggen Black is ugly. Kom op zwarte mensen stap van jullie minderwaardigheid gevoelens af en doe normaal. Moet je zien hoe snel het vermeende racisme in Nederland en de rest van de wereld zal verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het negatieve gevoel zit namelijk in jullie zelf en niet in de witte man en vrouw. Waarom komen de miljoenen Afrikanen allemaal naar Europa als het in Europa stikt van de racisten.

  Like

 4. Henk der Niederlànder zegt:

  Even vermelden.
  Een pracht van een satire van deze Rotterdamse.
  Geweldig, chapeau.

  Liked by 2 people

 5. Beschouwer zegt:

  Allemaal gezeur dat zogezegde racisme. Negermensen en allerlei gekleurde mensen hoeven al lang niet meer achterin de bus plaats te nemen. Gekleurde mensen hebben gelijke kansen in de USA en ook in Nederland. Gekleurde mensen (negers/zwarten en allerlei mixmensen) kunnen zelfs president worden van de VS (Obama) ondanks het feit dat 70 % van de USA bevolking BLANK is . Dus waar zeurt men over. Gemauw en gezeur. …………………

  Like

  • paulzwueste zegt:

   “Hoeven al lang niet meer achterin de bus plaats te nemen….”
   Beste Beschouwer.
   Nee. Zeg dat wel.
   Het wordt je al zwart voor de ogen als je ’n bus of trein binnen stapt, want ze doen de hele dag niks anders dan gratis van A naar B te rijden
   (Op onze kosten dan…).
   Voorts kun je nergens langs, want ze staan overal dubbel geparkeerd met hun superdeluxe vierdubbele kinderwagens (die ze ook gratis krijgen…).
   Wij vroeger niet natuurlijk.
   Wie heeft het hier over gelijke kansen.
   Zij krijgen Alles gratis! Dat noem ik geen “gelijke kansen” meer…
   Wij moeten overal dubbel voor betalen en liggen..
   Want wij betalen voor hun mee!

   Vindt je ook niet dat de hele zaak ten opzichte van de 60-tiger jaren vorige eeuw nogal heel erg uit balans is geraakt ?
   Ongelofelijk racistisch en discriminerend van die hele landsverraderlijke kut-overheid.

   Liked by 1 persoon

 6. Taljaard zegt:

  Moet mij dan ook maar schamen voor mijn voorgeslacht van straatarme Drentse keuterboertjes, die niet eens wisten dat er zwarte slavernij bestond, maar wel heel goed, want uit bittere ondervinding, wat uitbuiting en knechting was..

  Loop toch naar de pomp!

  Liked by 2 people

  • hendrikush zegt:

   Was uitbuiting van scheepsvolk, landarbeiders en fabrieksarbeiders, met de zegen van de kerk, ook niet een vorm van slavernij?

   Liked by 2 people

  • semper fi zegt:

   ja we schamen ons de kolere
   als mijn en jouw?voorouders slaven hadden gehad woonden wij in wassenaar (de eikenhorst) of bloemendaal
   waarvan akte!
   uiteraard begrijp ik de ophef van de pratende pleeborstel S.siemons ,die is wel zo godschuwelijk lelijk en zwart ,zodoende heeft ze meer dan één handicap!
   Oei u voelt men al,er dient zich een keutel aan
   mooie overdenking!

   Liked by 1 persoon

  • elisah zegt:

   In Nederland was slavernij altijd al verboden, de gekeurde mensen die hier woonden waren en zijn net zo vrij als de blanken. Ze proberen ons iets aan te praten, waar het overgrote gedeelte van de Nederlanders niks mee te maken heeft.

   Liked by 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @Taljaard: 00.18. uur. Wat mij betreft, lopen ze maar naar de maan! Gestoord word ik van die “rode maniakken en gekken”, en die achterlijke zogenaamde “goedmensen”. Juist deze idioten, zijn er SCHULD aan; dat Nederland naar de verdommenis gaat, beste Taljaard. En deze VOLLIDIOTEN worden gesteund door huichelpartijen als: het CDA,CU, uiteraard de VVD van de grootste leugenaar van Nederland, Rutte, de CU,PvdD, om er maar wat te noemen. WIJ moeten kapot schijnbaar! Kots!

   Liked by 2 people

  • Wachteres zegt:

   Mijn idee, Taljaard! Veel van onze voorouders waren zelf bijna slaven. Voor een schijntje keihard werken bij hardvochtige boeren, waar ze zo weer op straat konden staan.

   Waar hebben wij het over. De slavernij was een gruwel , net als de holocaust op de Joden.

   Daar zullen de meeste mensen het wel mee eens zijn. De westerse landen hebben om die reden de slavernij ook afgeschaft.

   Liked by 2 people

   • Taljaard zegt:

    @Wachteres
    Het is trouwens een niet te weerleggen historisch feit dat de meeste zwarte slaven in het Zuiden van de VS het in de vroege XIXe eeuw veel beter hadden dan de gemiddelde blanke Engelse fabrieksarbeider of mijnwerker. Want ze waren duur en daarom dus kostbaar en vertegenwoordigden geinvesteerd kapitaal en onmisbare arbeidskracht.
    Dus er werd door de regel gewoon goed voor ze gezorgd.
    Het hing er wel heel erg van af, of hun meesters fatsoenlijke mensen waren, of hardvochtige en inhalige drijvers. Het feit dat zij aan een volledige willekeur waren overgeleverd waar het deze kwestie betrof was dan ook het grote nadeel van de slavernij. Harriet Beecher Stowe heeft deze problematiek in haar boek ”Unce Tom’s Cabin” dan ook indringend beschreven en aangekaart.
    Maar een Engelse of Noord Amerikaanse fabrieksarbeider was in die tijd in feite net zo rechteloos en werd, in tegenstelling tot slaven, beschouwd als een wegwerp-product.

    Liked by 1 persoon

  • D. G. Neree zegt:

   Ook mijn familie van vaders kant komt uit Drenthe, uit de veenkoloniën. Straatarme turfstekers en kanalengravers, die begin vorige eeuw uit bittere armoede naar Amsterdam kwamen voor werk en een beter leven. Als dat profiteren van slavernij/kolonialisme is…. de keuterboertjes en turfstekers hier hadden het slechter dan de negers in de plantages.

   Liked by 1 persoon

   • D. G. Neree zegt:

    Ik heb het dan over: Geen medische zorg, geen adequate huisvesting, geen hygiëne, en een absoluut minimumloon met daarbovenop een gedwongen winkelnering, waardoor inderdaad de turfstekers en keuterboertjes feitelijk slaven waren van de herenboeren en veenexploitanten.

    Liked by 2 people

 7. Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Wie ’t wit zijn onweerlegbaar in de genen zit
  en wijs beseft hoe hij zich dus moet schamen
  verkleure zich als zijnde Zwarte Piet
  en zal gezegend zijn als die uit ’t Oosten kwamen…
  .
  Jasterke
  .

  Liked by 1 persoon

 8. Ik schaam mij nergens en laat staan mij verantwoordelijk voel. Dit is gewoon de wet van de natuur.

  Liked by 1 persoon

 9. koddebeier zegt:

  Van mij mogen al die terpentijn zeikers over het blanke ras op hun verjaardag doodvallen, dan zijn we er tenminste in 1 jaar vanaf ! Stel achterlijke linkse en gutmensch dwazen !

  Liked by 1 persoon

 10. danny zegt:

  Im white and proud of it!!

  Liked by 2 people

 11. Joannes den Hollander zegt:

  Veel overgepigmenteerden zijn gewoon jaloers op blanke mensen. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Wij hebben scheppende krachten en door een hoger IQ zijn we polyvalent inzetbaar. Van niets weten wij nog iets te maken. In vreemde verre landen hebben we die gasten onder onze leiding welvaart gebracht. Toen ze ze nodig zelfstandig wilden worden vielen ze binnen enkele jaren weer terug in het stenen tijdperk.
  En zoals iemand al aangaf, de toenmalige slaven hadden het, gelet op die tijd, goed. Zeker niet slechter als de boerenknechten en eenvoudige ambachtslieden in Nederland. De eigenaren hadden er veel geld voor moeten betalen en waren er dan ook terecht erg zuinig op.

  Liked by 1 persoon

 12. Tistochwat zegt:

  Wat zeiken die negers toch altijd! Laten ze liever blij zijn dat ze zo’n sterke dikke huid hebben; krijgen ze niet zo gauw een rimpelkop en een kalkoennek zoals de vieze blanken die wij zijn. Dan neen je je grote platte neus en je dikke lippen toch voor lief?
  Trouwens: sommige blanken laten hun lippen zelfs opvullen om op negers te lijken.
  Mooi toch?

  http://leeshet.nu/deze-man-wil-vrouw-worden-en-heeft-daar-heel-veel-geld-voor-over-maar-helaas-het-mislukt/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s